VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Ajax

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen staat op de rol. Morgenavond om 18.30 uur nemen we het in ons eigen Stadion De Koel op tegen topclub Ajax. Het zal een uiterst moeilijke partij worden voor VVV-Venlo, maar we zijn gesterkt door de overwinning op Willem II afgelopen weekend en we hebben ook niets te verliezen tegen de gasten uit Amsterdam.

De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd even zoeken. Er werd gelukkig gewonnen, maar duidelijk was wel dat we niet de overhand hebben. Het is dus nog een puzzel. Niet alleen voor de spelers en technische staf, maar ook voor de supporters. Waar gaan we heen dit seizoen? Welke spelers doen het goed en welke spelers doen het een stuk minder? Daar kregen we niet meteen antwoord op, maar de poeier van Danny Post in de bovenhoek in de 21e minuut betekende wel dat we met een overwinning huiswaarts keerden. Het leek er even op dat Willem II gelijk zou maken, maar de VAR stak daar een stokje voor. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Ajax is van een heel ander niveau dan Willem II, laat dat duidelijk zijn. Maar deze topclub is er een met twee gezichten. Tegen Heracles Almelo konden we zien hoe kwetsbaar ze kunnen zijn, maar afgelopen dinsdag tegen Standard Luik stond er echt een hele goed ploeg. Dat weet ook Maurice Steijn: “Ik denk dat Ajax de beste spelers heeft, maar ook het beste team in de Eredivisie. Dat hebben ze wel laten zien tegen Standaard Luik.En zelfs als ze een paar jongens rust zouden geven met het oog op de wedstrijd tegen Dynamo Kiev, hebben ze nog een ijzersterke ploeg. Ze zullen er alles aan doen om niet opnieuw tegen puntverlies aan te lopen. Maar uiteraard gaan wij onze huid duur verkopen en gaan we er alles aan doen om te stunten.”

VVV-Venlo
De afgelopen week werd er niet met de ideale opstelling gespeeld, vanwege de blessuregolf bij VVV-Venlo, maar duidelijk werd ook dat veel krachten wel ingezet konden worden vanaf de reservebank. Hoe de Venlonaren gaan spelen tegen Ajax is maar de vraag. Zijn de voorhoede spelers volledig fit en kunnen ze meteen vol beginnen? Daarnaast is het ook lastig te zien, omdat de laatste twee training voor de wedstrijd besloten waren voor het publiek. Het is dus moeilijk te bepalen wie er precies gaat spelen. Maar de trainer zegt het volgende over de wedstrijd: “In principe begin ik met dezelfde elf als vorige week bij Willem II. Tactisch zullen wat dingetjes anders zijn, maar dat lijkt me logisch. Qua fitheid is iedereen weer een week verder, dus dat zit wel goed.”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Kum; Susic, Post, Rutten; Samuelsen, Seuntjens en Van Ooijen

Ajax
Bij Ajax is het altijd druk en onrustig. Op het veld en daarnaast. Waar het Champions League kwalificatie toernooi tot nu toe uitstekend verloopt, hadden ze in de competitie een valse start. In eigen huis kon de titelkandidaat niet verder komen dan 1-1 tegen Heracles Almelo. De Amsterdammers zijn dan ook op zoek naar een overwinning en zullen dus volle bak gaan in de Koel.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 46 competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 30 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 17,39%. In totaal heeft VVV-Venlo 41 doelpunten gescoord en 108 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Blom
Assistenten: Schaap en Hubers
Vierde official: Perez
VAR: Kamphuis
AVAR: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Ajax! FORZA VENLO

12 Responses

 1. chretien

  Jammer dat deze wedstrijd zo vroeg in de competitie wordt gespeeld. Tegen wie dan ook zou het stadion sowieso (redelijk) vol lopen. Immers, iedereen is in het begin geïnteresseerd om de spelers, vooral de nieuwe, te zien.
  Ik benieuwd wat het gaat worden. Ik blijf zeggen de wedstrijden tegen de top ploegen mogen we allemaal verliezen. We moeten de punten thuis en liefst ook uit bij de mindere goden hslen. FORZA VVV…

 2. De Koel

  Hopelijk begint Roel Janssen op de bank, want die wordt morgen gegarandeerd van het kastje naar de muur gestuurd. Ben benieuwd naar Axel Borgmann. Kan me niet voorstellen dat die slechter is dan Janssen.

  @Venlonaren: wellicht is het een idee om het onderdeeltje ‘Selectie’ van de site te verwijderen. Blijkbaar is er niemand die de moeite doet om het up-to-date te houden. Maarten de Fockert is toch al een tijdje weg, net als o.a. Resida…

  1. Knoajboks

   Janssen is een redelijk goede speler, mist alleen pure snelheid. Vind m dan ook meer een centrum verdediger dan een vleugelverdediger. Zal het lastig krijgen tegen neres en die rechtsback.
   Hopelijk kunnen we morgen punten pakken, Forza Venlo!

   1. RuiverCity

    Als je Ajax hebt zien spelen dan weet je dat Neres dit seizoen linksbuiten speelt en dat Tarafigo ook linksback is. Die krijgen dus te maken met de rechtsback van VVV. Ik hoop dat Steijn daar niet Kum niet gaat zetten want die mist de snelheid en kon wel eens snel kaarten gaan pakken.

    Vol er op kletsen vanavond en gokken op een counter. Van Ooijen is geen flankspeler maar zal vanavond wel terugzakken naar het middenveld (4-4-2) Het zou slimmer zijn om een snelle aanvaller voorin te zetten en niet Seuntjens want ik verwacht niet dat we veel in het het strafschopgebied van Ajax gaan komen.

   2. Knoajboks

    Ah ik dacht dat neres ook op rechts speelde.

    Anyway, de flanken van Ajax hebben beide veel snelheid en loopvermogen onze backs zullen dus scherp moeten zijn

 3. Depor

  Ik snap niet dat er ineens zo negatief gedaan wordt over Janssen. Prima speler die het vorig seizoen uitstekend heeft gedaan als linksback (wat niet zijn positie is).

  Gewoon vandaag Janssen en Rutten als back. Liever niet Kum.

  En verder er vol op vliegen vandaag. Daar houden die van Ajax niet van. Zeker gezien hun belangrijke wedstrijd van komende woensdag.

 4. Animal

  juist ja. vol erop. geen ontzag. kort op de man en in de omschakeling toeslaan. dit ajax is te kloppen zolang de nul vast word gehouden en je ze niet laat voetballen.

 5. Animal

  totaal genaaid doir Blom !! vraag me af hoeveel in die enbwloppe zit uit amsterdam. obgelifelijk weer. daar gaat het nederlands voetbal aan kapor. de too 3 MAG geen weerstand krijgen van de top 3 …..KNVN = maffia. vieze corrupte klootzakken

Leave a Reply