Voorbeschouwing VVV-Venlo – Almere City

We mogen weer! De winterstop is tot een einde gekomen en morgenavond staat de eerste competitie wedstrijd van het jaar 2016 op het programma. Thuis in stadion de Koel neemt VVV-Venlo het om 20.00 uur op tegen Almere City FC.

De reeks die de Venlonaren hebben neergezet in de laatste wedstrijden van 2015 is imposant te noemen. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal gewonnen en FC Eindhoven, MVV Maastricht, Fortuna Sittard, Achilles ’29 en FC Emmen werden dus allemaal opzij gezet. 15 punten, 16 doelpunten gescoord en 1 tegen. Daar is een chapeau wel op zijn plaats.

Nu is het zaak aan VVV om de draad weer op te pakken en stevig er tegenaan te gaan. Morgen staat de wedstrijd tegen Almere City op het programma en zoals we weten, is geen een wedstrijd makkelijk voor de Venlose equipe. Tijd om de jacht op de koppositie in te zetten en de druk op Sparta Rotterdam op te voeren. De ideale manier om dat te doen, is om morgen overtuigend van Almere City te winnen.

Opstelling VVV-Venlo
Deze week is VVV weer volledig gefocust op de competitie na het trainingskamp in Londen. Daar is hard getraind op hele goed faciliteiten en op echt gras. Ook werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen de talenten van West Ham United, die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel.
Terug in Nederland is de wedstrijdvoorbereiding begonnen voor de wedstrijd van morgen.“De jongens hebben de winterstop goed gebruikt om te rusten, want we merkten met de staf en de spelersgroep wel dat er her en der wat pijntjes waren op het einde van de eerste competitiehelft. Al die wedstrijden met bijna dezelfde spelers eisen natuurlijk hun tol, dus de winterstop kwam ons goed uit en we hebben de accu weer goed op kunnen laden. Het is de komende tijd met 4 wedstrijden in 14 dagen een vol programma, waarin wij vol gas moeten geven!”, laat onze trainer weten na de afsluitende training.

Er wordt al de hele week hard getraind door de selectie en voetballend ziet het er erg goed uit. Bijna iedereen is fit. Post had afgelopen week last van een ontstoken teen, maar is weer hersteld en kan meedoen. Vito van Crooij trainde vandaag apart, hij leek nog last te hebben van een grove charge in de wedstrijd tegen West Ham United U21.
Opletten geblazen is het voor Nijholt en Seuntjens, beide heren staan op 4 gele kaarten en dat betekent dat ze bij een volgende gele kaart geschorst zullen zijn.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Torino Hunte.

Almere City
Net als de eerste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, is ook nu Almere City onze tegenstander. Uit in Almere – een van de jongste steden van Nederland – werd er met 3-3 gelijkgespeeld.“Dat zijn we uiteraard niet vergeten”, zegt Maurice Steijn. “Integendeel, we weten dus waartoe de ploeg in staat is geweest. En nu hebben ze in Jack de Gier een nieuwe coach en spelen ze een ander systeem. Maar laten we wel wezen: wij spelen thuis, zitten in een goede fase en dus is het aan ons om te laten zien wat waard zijn. “

Almere City daarentegen bevindt zich nog steeds in de kelderregio van de Jupiler League, zij delen namelijk  de laatste plaats met RKC Waalwijk. Dat wil nog steeds niets zeggen, maar wil je meedoen om het kampioenschap, dan zijn dit wedstrijden die je moet winnen.

Bij Almere City spelen twee oud bekenden van VVV-Venlo. Dat zijn Kaj Ramsteijn en Jason Oost. Beide spelers speelden in het verleden met verdeelden successen voor de Geel-zwarten.
Sven Braken en Enzo Boldewijn zijn spelers om in de gaten te houden, zij hebben er 5 en respectievelijk 4 gemaakt voor Almere City. Geblesseerden aan de kant van Almere City zijn Mamedov en Vet.

De mannen van Steijn willen graag winnend 2016 beginnen en het gelijkspel van augustus rechtzetten met een goede overwinning over Almere City. Een thuisoverwinning zou veel goed en de statistieken zijn in het voordeel van de Venlonaren: 5x werd deze wedstrijd gespeeld en dat leverde 3x een overwinning op, 1 gelijkspel en 1x werd er verloren.

Iedereen is erop gebrand om meteen hard te werken voor de ploeg en de club, samen een succesvol 2016 tegenmoet gaand!

Arbitrage
Scheidsrechter:Bax.
Assistent-scheidsrechters: Sanders en Honig.
Vierde official: Ruperti.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen Almere City. FORZA VVV!

4 Responses

 1. Goodie

  Laten we 2016 goed beginnen en 6 punten pakken tegen de nummer 15 en 19 van de ranglijst waar tegen we op het begin van het seizoen 1 punt pakten. Komende 3 weken elke vrijdag een thuiswedstrijd zonder verplichte (S)CC, hopelijk levert dat een vollere Koel op. Als ik vervoer kan regelen ben ik er maandag in Oss ook bij.

 2. Ben

  Ik heb liever een theoretisch zwaardere tegenstander, of zijn we dat probleem van niet presteren tegen laag gellasseereden te boven? In de pool heb ik een grote overwinning staan, maar ik teken voor een kleine zege. FORZA VVV!

  1. Ben

   Sorry Ik heb liever een theoretisch zwaardere tegenstander, of zijn we dat probleem van niet presteren tegen laag geklasseerden te boven? In de pool heb ik een grote overwinning staan, maar ik teken voor een kleine zege. FORZA VVV!

Leave a Reply