VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Almere City

Het seizoen ’21/22 is alles behalve vlekkeloos begonnen: na een degelijk gelijkspel tegen NAC Breda wist VVV-Venlo afgelopen vrijdag niet te winnen van TOP Oss. Even leek het erop dat we alsnog een punt overhielden aan de zware avond in het Frans Heesenstadion; vlak voor tijd zorgde een eigen doelpunt voor de 1-1. Slechts één minuut later ging het alsnog mis. Zowel Tobias Pachonik als Lukas Zima (die voor de assist zorgde bij de 1-1) gingen de fout in, waardoor TOP Oss alsnog langzij kwam. VVV is dus nog steeds opzoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Wellicht dat zaterdag, in eigen huis tegen Almere City, Jos Luhukay eindelijk zijn eerste driepunter kan binnenhalen.

VVV-Venlo
De nederlaag tegen TOP Oss was een bitter resultaat. TOP Oss is, met alle respect, een ploeg waar je vooraf wel resultaat verwacht. Het was ook tegenvallend omdat veel mensen VVV – zoals dat vaak automatisch bij degradanten gebeurt – als titelkandiaat zien. Een aantal dagen geleden antwoordde Zima nog “ik wil kampioen worden” op de vraag wat zijn doel is voor dit seizoen. Mooi dat er zoveel optimisme is, maar ik denk persoonlijk dat dit wat te voorbarig is. Er staat een volledig nieuwe selectie op het veld, wat tijd nodig heeft, en dan is deze selectie ook nog niet eens compleet – VVV is bijvoorbeeld nog opzoek naar een linksback. Tegen Oss moest de pas onlangs gecontracteerde Yannick Leliendal plaats maken voor middenvelder Simon Janssen. Ook aanstaande zaterdag zal Janssen aantreden als linksback. Trainer Jos Luhukay was tevreden over de Venlonaar: “Simon was rustig aan de bal. Misschien is hij wel onze oplossing als linksback”. Het woord oplossing is hier wel interessant, hiermee lijkt Leliendal dus al aan de kant geschoven. Wat mijns inziens wel merkwaardig is. Ze hebben hem wekenlang kunnen bekijken tijdens zijn proeftijd en nu is een middenvelder hem al voorbij in de pikorde? En dan hopen ze binnenkort ook nog eens een nieuwe linksback te halen. Welke rol gaat Leliendal dan krijgen in dit team?

Tegen Almere City kan Luhukay wel weer beschikken over Tristan Dekker. De rechtsback haakte in de voorbereiding af met een enkelblessure, maar sluit nu weer aan bij de wedstrijdselectie. Toch zal vermoedelijk, ondanks zijn terugkeer, Tobias Pachonik in de basis starten. De Duitse rechtsachter hoopt zelf nog op een uitgaande transfer, maar moet nu alsnog minuten in het eerste gaan maken. Dat geldt niet voor Giakoumakis, hij zit zaterdag niet bij de wedstrijdselectie en is naar alle waarschijnlijkheid op weg naar Celtic FC.

Post en Sorga starten in de basis
Voor Sven Braken komt, zoals verwacht, de wedstrijd tegen Almere te vroeg. Hij onderging afgelopen week een (succesvolle) kijkoperatie en is “enkele weken” afwezig. In zijn plaats zal nieuweling Erik Sorga spelen, de aanvaller was vorige week nog niet speelgerechtigd maar sluit nu wel aan bij de wedstrijdselectie. Luhukay is tot dusver tevreden over de aanwinst, “Erik heeft de hele week voluit meegetraind en maakt een goede indruk. Hij oogt fris en fit. Het is een sterke speler”, liet onze trainer weten. Zelf heeft Sorga ook veel vertrouwen, “De supporters mogen best wat verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier veel ga scoren. Ik voel het”, laat hij weten tegenover Dagblad De Limburger.
Ook Danny Post kan zich opmaken voor de eerste basisplaats van het seizoen: “Danny heeft twee weken vol met de groep meegetraind. Met al zijn ervaring kan hij al die jonge jongens ondersteunen. Dat misten we de laatste twee wedstrijden. We kunnen wel wat ervaring gebruiken”, aldus Luhukay. Guus Hupperts zal niet bij de wedstrijdselectie zitten, de Heerlenaar is ziek.

Vermoedelijke opstelling: Zima, Pachonik, Da Graca, Koglin, Janssen; Post, De Boer, Essanoussi; Roemer, Sorga en Schroijen.

Almere City
Aanstaande zaterdag komt dus Almere City op bezoek in De Koel. Die ploeg is, idem dito, niet goed begonnen aan dit seizoen. Tot nu toe speelden zij tegen de twee beloftenteams van AZ en FC Utrecht, hierin wisten ze slechts één punt te halen (respectievelijk 2-1 en 1-1). De ploeg onder leiding van Gert-Jan Verbeek, dat vorig jaar knap vierde werd, heeft veel spelers moeten laten gaan – met als voornaamste spelers Thomas Verheydt en Radinio Balker. Ex-VVV’er Tim Receveur zit wel nog bij de selectie.
Afgelopen seizoen speelde VVV ook al tegen Almere City, toentertijd in de TOTO KNVB Beker. Destijds wonnen we met 1-4, door doelpunten van Jafar Arias (2), Vito van Crooij en Evert Linthorst. Er stond toen wel een heel ander elftal op het veld. Van de basiself zijn er slechts twee gebleven: Post en Dekker.

Zaterdag moet VVV het dus met een heel ander team gaan doen tegen De Zwarte Schapen. En dat wordt geen eenvoudige klus denkt ook Jos Luhukay, “Almere heeft de ambitie om mee te doen om het kampioenschap. Ze hebben een goed team, met heel veel mogelijkheden in de selectie. Aanvallend gezien beschikken ze over gevaarlijk buitenspelers. Ze spelen met veel dreiging vanuit het middenveld naar voren gericht. Van belang is dat we de jongens die daarvoor zorgen in bedwang houden. Het zal spannend worden.”

Statistieken
Als we kijken naar de statistieken kijken, hoeft VVV zich geen zorgen te maken. Almere City won slechts één keer in de geschiedenis van VVV. Die 0-1 overwinning dateert uit 2005, toen de club nog FC Omniworld heette. VVV won elf edities, drie eindigden in een gelijkspel. Of dit veelbelovende statistiek opgaat voor de komende wedstrijd is natuurlijk nog maar de vraag.

De wedstrijd tegen Almere City is live te bekijken via ESPN1. Om 16:30 zal het fluitsignaal van Jeroen Manschot klinken. Hij wordt in de wedstrijd ondersteunt door Boonman, De Nas (assistenten) en Prick (vierde official).

31 Responses

 1. idderzienmeining

  Wedstrijd nummer 3 … geen idee wat ik van VVV kan verwachten morgen. De 1e wedstrijd heb ik live gezien en daarin zag ik best wel positieve dingen. De 2e wedstrijd tegen Oss heb ik niet gezien maar het resultaat daar was teleurstellend.

  Morgen starten we dus weer met een echte nr. 9 en dat hebben we natuurlijk gemist de 1e twee wedstrijden (op 12 minuten Braken na dan). Dat is natuurlijk normaliter een voordeel want in deze competitie moet je een target man hebben. Laten we hopen dat Sorga dit is en blijft !

  Opvallend vind ik dat Simon Janssen na 1 wedstrijd al de voorkeur kreeg en nu blijft krijgen boven Leliendal … die jongen kreeg na een aantal proefweken een contract en speelde tegen NAC 90 minuten …

  Post terug in de basis is denk ik goed voor dit jonge VVV maar ook met hem erbij krijgen we geen scorende en creatieve middenvelder erbij !

  van Rooijen en de Boer zijn lopers maar zetten tot nog toe niemand vrij voor de goal en Essanoussi heeft die potentie wèl maar is nog jong …

  We gaan het zien maar gerust op een overwinning ben ik op voorhand niet !

 2. Leonardus

  Bij een nederlaag vanmiddag sta je bijna onderaan in de KKD. Dat is wel heel erg lang geleden. De druk zal dan alleen maar toenemen door supporters pers en sponsoren.

  Er moet nog een linksback bij en zeker 2 aanvallende versterkingen.

 3. RuiverCity

  Gezien de stand moet je vandaag drie punten pakken. VVV is momenteel de zwakste ploeg van Limburg, daar waar we tijd geleden nog de beste waren. Het kan verkeren.
  Simon Janssen linksback is toch ook pure armoede.
  Gelukkig staat Post er weer in.

  Hopelijk dezelfde sfeer als tegen NAC dan moet het goed komen.

 4. RuiverCity

  Ze hopen natuurlijk dat Leliendal nog naar een andere club kan. Wel vreemd als je hem een tijdje op proef hebt gehad. Zal intern toch wel iets gebeurd zijn waardoor hij er helemaal uit ligt.

  Waarom speelt die Van Rooijen vandaag niet?

 5. Heel vreemd dit inderdaad, wat ook nog kan is dan ze als hem club tijdelijk geschorst hebben voor een of ander akkefietje, maar dan zouden ze het wel naar buiten gebracht hebben lijlkt mij…
  Ik zou Van Rooijen inderdaad ook opstellen, samen met Post voor het fysieke evenwicht op het middenveld en Esssanoussi voor de voetbalintelligentie. Met De Boer weet ik het niet zo, wat hij tnt heeft laten zien, maar we zijn pas net begonnen..
  Maar als je De Boer en Essanoussi allebei opstelt op het middenveld komt je lijkt het fysiek wel wat te kort op het middenveld.

 6. kuebke

  Essanousi ,veel te ligt voor betaald voetbal en Janssen linksback. PFFF

  Onvoorstelbaar dat ze zonder Van Rooijen beginnen en ben benieuwd of ze Schroijen nu eens 90 minuten laten staan.

  We laten ons maar eens verrassen.

  Forza V.V.V.

   1. kuebke

    Nou dat net niet maar ik vind dat ze hem beter niet in de basis moeten laten starten maar gewoon elke wedstrijd moeten laten invallen en zorgen dat hij wat meer body krijgt.

 7. hanskazan

  Eerste held heel pover, tweede helft met enorme felheid begonnen! Smans viel erg sterk in en ook Koglin doet het uitstekend achterin. Da Graca wisselt sterke momenten af met hele zwakke, lijkt soms te slapen. En ja Sorga…. Krijgt 2,5 kans en scoort er 2 hopen dat dit hem vleugels geeft. Roemer snel maar erg veel kip zonder kop. Johansson lijkt meer voetbal in zich te hebben, ik zou met hem beginnen volgende pot.

  Wat fijn om te zien dat Luhukay de eigen jeugd de prioriteit geeft! Biedt perspectief voor de toekomst!

 8. eagle

  Essanousi kan een hele goeie worden als ie fysiek iets sterker word. Snap alleen niet waarom van rooijen niet heeft gespeeld. Post vond ik niet erg sterk spelen.

 9. kurcinac

  Eerste helft snel vergeten. Na rust, meer strijd, passie en duels werden gewonnen. Lang niet alles lukt, maar denk dat we weer een spits hebben met een neusje voor de goal. Positief zoveel jeugd die een kans krijgt, maar over een heel seizoen gezien zou er nog wat ervaring bij mogen. Lekkere overwinning!

 10. Venlooow

  @kuebke dan heb je de 2e helft niet gezien vriend.
  Janssen speelde de 2e helft veel beter als de 1 helft en Essanousi moet gewoon fysiek sterker worden dan is het een geweldige voetballer.
  Niet voor niets dat Ajax bv achter hem aan zat.

Leave a Reply