Voorbeschouwing VVV-Venlo – Almere City FC

Morgenavond staat voor de Venlonaren de wedstrijd tegen Almere City FC op het programma. Om 20.00 uur zullen de manschappen van Maurice Steijn aftrappen in Stadion de Koel in wederom een duel om 2 belangrijke punten.

Dat het een belangrijk duel is, daar twijfelt niemand aan. Het is niet alleen de slotfase van de competitie waarin promotie en de titel kan worden veiliggesteld, ook is het een goede kans om te herstellen van de nederlagen tegen FC Dordrecht (5-2) en NAC Breda (0-4). VVV-Venlo heeft nog steeds een riante voorsprong op de eerstvolgende die kans maakt op directe promotie (12 punten voorsprong op FC Volendam).

Afgelopen vrijdag werd er thuis dik verloren van NAC Breda met 0-4 en veel spelers van VVV-Venlo zagen er niet goed uit met hun prestaties. Er werd vooral in de tweede helft weinig gecreerd en NAC Breda speelde een van hun beste wedstrijd dit seizoen, waardoor de uitslag duidelijk was in het voordeel van de Brabanders. Het is zaak voor de Venlonaren om flink die schouders te rechten en nu die 3 punten in de Koel te houden tegen Almere City. Onze trainer sprak de volgende woorden over afgelopen week: “Verleden week hebben we verloren van een beter spelend NAC Breda. Wij kunnen zeggen dat wij de kansen niet afgemaakt hebben, maar dan doen we NAC te kort. We hebben nog zes wedstrijden te gaan, en daarvan moeten we er minimaal drie winnen. Dat gaan we zeker doen en ik hoop zo snel mogelijk.Een compliment aan het publiek verleden week tegen NAC. Tot de laatste minuut bleven zij achter de ploeg staan en daar rekenen we ook morgen op”

Voor hetzelfde resultaat dat we vorig jaar behaalden tegen Almere City zouden wij gelijk tekenen. Toen werd het in de Koel 4-0 door onder andere een drietal doelpunten van Ralf Seuntjens. Ook de uitwedstrijd werd gewonnen met 0-2 tegen Almere City dat op dat moment 8 wedstrijden ongeslagen was. Hopelijk kunnen we ons goed herstellen van de twee nederlagen en onze weg naar promotie goed vervolgen. Iedere wedstrijd is een finale dat ons dichter bij het doel moet brengen.

Maurice Steijn zegt het volgende over de tegenstander: “Almere is een sterke ploeg die ook veel doelpunten scoort. Zij hebben evenals wij al 67 gescoord. Alleen Jong Ajax scoorde tot nu toe meer doelpunten.”

Opstelling VVV-Venlo

Aan de kant van de Venlonaren is er toch het een ander te melden over de selectie. Johnatan Opoku keert terug in de wedstrijdselectie na een langere periode van blessureleed. Hij zal overigens niet starten maar op de bank plaatsnemen. Tristan Dekker keert terug van zijn blessure en zal waarschijnlijk terugkeren in de basis. Roel Janssen en Leandro Resida zijn niet fit, dus die zullen er sowieso niet bij zijn.

Voor de rest zijn er geen schorsingen of blessures aan de kant van de Venlonaren.
Vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij: Misidjan, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

Almere City FC

De gasten uit Almere staan op een 8e plek en strijden mee om een van de plekken die aan het einde van de rit rechtgeeft tot het spelen van play-offs om promotie naar de eredivisie. De ploeg doet het redelijk, het is de enige ploeg die de afgelopen 6 wedstrijden niet wist te verliezen in de Jupiler League.

Trainer Jack de Gier kan niet beschikken over aanvoerder Tom Overtoom, Sven Braken, Paul Quasten en Arsenio Valpoort. Allen kampen ze met blessures.

In de laatste 5 wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelden was VVV-Venlo de betere ploeg. Er werd 4 keer gewonnen van Almere City en er werd eenmaal gelijkgespeeld.

VVV-Venlo heeft in totaal 13 competitiewedstrijden tegen Almere City FC gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 69,23%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 18 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Hoekstra en Vandeursen
Vierde official: Bos

 aldus Maurice Stein. Kom VVV-Venlo morgen steunen in de wedstrijd tegen Almere City, we kunnen alle steun gebruiken!

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Almere City FC. FORZA VVV!

 

14 Responses

 1. RuiverCity

  Steijn mag nu laten zien hoe goed hij is als trainer. Eens kijken of hij dit team weer op de rit krijgt. Mij heeft hij dit seizoen nog niet echt kunnen overtuigen met zijn spelers/wisselbeleid. Hopelijk zit de Koel weer flink vol. Team heeft de steun nu echt nodig.

  1. Dat mag je vinden denk dat veel mensen het met je eens zijn en ook ik vind dat hij soms wel eerder mag wisselen maar goed hij vertrouwt op zijn basisspelers en dat is zijn goed recht. Hij werkt met die jongens elke dag en weet wat welke speler wel en niet kan. Nog 2300 kaarten vanmiddag nog te koop dat betekent dus snel rekensommetje dat er +-6000 mensen naar de Koel komen en dat is toch wel een ruime verbetering ten opzichte van begin dit seizoen. Maar mensen zullen wel na de twee verliespartijen afwachten wat ze morgen doen.

 2. Ben

  Almere City FC heeft gewoon een goed team. onopvallend? Ja zeker, speelt een beetje anoniem mee. Team waar wij zeker van kunnen verliezen. Als ik Stein was zou ik lak hebben aan iedereen en ijskoud de bus plaatsen voor ons doel. Laat Almere maar de wedstrijd maken. Ga voor niet verliezen en probeer met een uitval te scoren. We hebben of krijgen altijd wel een kans op een doelpunt of meer. Ze, het team, moeten de wei in met de idee dat ze moeten knokken, vechten voor het kampioenschap. FORZA VVV!

 3. Goodie

  Hopelijk kan Rutten hem zich herpakken, want ik vond hem één van de slechtste tegen Nac. Nu staat hij tegenover Ahannach en dat zal niet veel makkelijker worden. Gelukkig mist Almere wel een aantal andere basisspelers. Ik ben benieuwd of Steijn iets zal veranderen. Niet alleen het gemis van Opoku was duidelijk zichtbaar de laatste wedstrijden, maar Van Crooij kan zijn snelheid ook nauwelijks benutten op 10 en daar valt een groot deel van zijn dreiging van de flanken weg.

  Hopelijk laten veel mensen die klappertjes morgen liggen, klappen doe je met je handen.

 4. supportertje

  Hopelijk heeft het team zich herpakt, en gaan ze er vrijdag voor. Voetballen met verstand en indien nodig het gras opvreten. De supporters staan er, hopelijk ons team ook.

 5. Louis van Gaal

  Morgen als de (toekomstig) kampioen voetballen. Overtuigen, van je eigen kracht uitgaan en met volle overtuiging, op en top geconcentreerd en gemotiveerd beginnen, en in hoog tempo de duels ingaan. Wij als supporters er 100% achter staan en dan ben ik ervan overtuigd dat we gaan winnen…. 3 punten en morgen om 22.00 durf ik te zeggen dat het niet meer fout gaat. Kom op kampioenen!!!

 6. robbaan

  Dit wordt een wedstrijd om te vlammen.
  Rechtzetten wat er tegen Dord en Nac niet lukte. Er vol voor gaan, niks behoudend, een a.s. Kampioen moet laten zien dat ze er klaar voor zijn….zie voorbeeld Feyenoord afgelopen week!

  1. De Koel

   Geen idee Mats. Ik denk dat het vertrouwen toch een deukje heeft gekregen de afgelopen wedstrijden. 2 onnodige doelpunten tegen. Gelukkig is Seuntjens bij de les vandaag, dus er is nog niets verloren.

 7. mats

  Man man man wat een wedstrijd weer! Was weer bijna een hartverzakking op het eind.
  Maar super geknokt door de mannen dat mag gezegd worden en daardoor ook verdiend gewonnen! Haléfokkingluja!!

 8. De Koel

  Met de hakken over de sloot, maar hopelijk helpt dit ze over het dode punt heen. Vrijdag winnen bij RKC en dan is promotie voor 99% zeker. Alleen Volendam kan nog in punten gelijk komen, maar heeft een veel slechter doelsaldo. Misschien dat de druk dan van hun schouders valt en ze weer beter gaan voetballen. Mooi dat Opoku weer terug is.
  Die Ahannach en Arica van Almere kunnen trouwens aardig voetballen.

Leave a Reply