Voorbeschouwing VVV-Venlo – Almere City FC

Morgenavond speelt VVV de 7de competitie wedstrijd van het seizoen. In Stadion De Koel zullen de Venlonaren het opnemen tegen Almere City FC. De supporters van VVV zijn dit seizoen nog niet echt getrakteerd op een spetterende thuiswedstrijd. Daar hoopt VVV morgen verandering in te gaan brengen.

De vorige wedstrijd tegen MVV kan bestempeld worden als de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ook al wisten de Venlonaren een gelijkspel uit de wedstrijd te slepen het spel was niet goed. VVV werd vanaf minuut 1 overlopen door MVV. Het spel was slordig en VVV heeft niet tot nauwelijks kansen gecreëerd. Enige lichtpuntjes op de wedstrijd waren de debutanten Melvin Platje en Robin Buwalda. En ook speelde Danny Wintjens een fantastisch wedstrijd.

Hierdoor staat VVV op dit moment na 6 wedstrijden in de competitie op de 6de plek met 5 punten achterstand op de nummer 1. Verliespunten kan de ploeg van Maurice Steijn niet meer permitteren. Om kampioen te worden of mee te doen bij de bovenste plekken moet de ploeg van Steijn morgen de 3 punten pakken. De druk is hoog voor het elftal, de supporters verwachten en hopen dat VVV morgen gemakkelijk gaat winnen.

Maurice Steijn beschikt over een volledig fitte selectie. De enige afwezige zijn Jerold Promes, Niki Mäenpää en Jeffrey Altheer door schorsingen. De trainer moet hierdoor weer gaan puzzelen. Maurice Steijn over de rode kaart van Jeffrey Altheer: “Dat is natuurlijk erg vervelend, zeker omdat we in de verdediging ook al Jerold Promes een aantal wedstrijden moeten missen. Gelukkig hebben we met Robin Buwalda en Vitalijs Maksimenko twee goede krachten binnenboord gehaald, dus het wegvallen van Jeffrey Altheer wordt ook wel opgelost. Maar ideaal is het natuurlijk niet”.

Wat wel zeker is dat Danny Wintjens zal starten in de basisopstelling. Na de rode kaart van Niki Mäenpää speelde Danny Wintjens vorige week een geweldige partij. Met enkele goede reddingen wist hij de 0 te houden en hierdoor wist VVV een gelijkspel uit de wedstrijd te halen. Maurice Steijn over de keeper en hoe hij de wedstrijd van morgen beleefd: “Danny Wintjens heeft in de wedstrijd tegen MVV zijn waarde bewezen. Met enkele mooie saves hield hij ons op de been. Maar we moeten vooruitkijken: er staan nu twee thuiswedstrijden in zeer korte tijd voor de deur en daarin krijgen we de kans om iets recht te zetten, om te laten zien waar we staan. Te beginnen aanstaande vrijdag tegen Almere City FC”

Opstelling
VVV treedt morgen in een flink gewijzigde opstelling aan tegen Almere City. Trainer Maurice Steijn heeft maatregelen genomen na het duel met MVV.
VVV nam weliswaar een punt mee uit Maastricht maar dat was een gestolen punt. Volgens Steijn verstopten bepaalde spelers zich tijdens de wedstrijd.
Pim Balkestein en Yuki Otsu worden tegen Almere City gepasseerd. Jeffrey Altheer pakte twee gele kaarten tegen MVV en is geschorst. In hun plaats spelen Quin Kruijsen, Dyon Gijzen en Vitalijs Maksimenko. (bron: Omroep Venlo)

VIDEO

Statistieken VVV-Venlo – Almere City FC
VVV – Almere is in de historie 4 keer gespeeld. Hiervan wist VVV 2 keer te winnen, er werd 1 keer gelijk gespeeld en 1 keer verloren. Het doelsaldo is 10 goals voor en 6 tegen. De laatste keer dat VVV – Almere werd gespeeld was vorig seizoen. Toen werd er met 3-3 gelijk gespeeld. De doelpunten werden gemaakt door Selman Sevince(2x) en Leon de Kogel.

Almere City FC
Almere begon de competitie uitstekend met een ruime overwinning op MVV(5-0). De ploeg uit Almere stond zelfs een week lang eerste en werd zelfs bestempeld als outsider. Echter vielen de resultaten hierna vies tegen. Er werd 4 keer achter elkaar verloren. Afgelopen speelronde kwam Almere City FC knap terug: na een 0-2 achterstand tegen FC Oss werd uiteindelijk met 4-2 gewonnen. En hierdoor staat Almere op de 15de plek met 6 punten.

Bij Almere speelt een oude bekende van VVV-Venlo. De vorig jaar gehuurde boomlange spits staat nog steeds onder contract bij FC Utrecht, maar waar de club uit de Domstad hem afgelopen seizoen aan VVV-Venlo verhuurde, daar is hij na een korte Utrechtse periode nu wederom uitgeleend. Ditmaal dus aan Almere City FC. Afgelopen wedstrijd was het debuut: eerst miste De Kogel nog een strafschop, maar in de slotfase wist hij toch nog zijn doelpunt mee te pikken.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Nanninga en Honig
Vierde official: Wesdorp

Vrijdag 19 september 2014 | 20.00 uur
Seacon Stadion – De Koel –

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, 4 kaarten per (Seizoen)ClubCard

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 6 september 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.
Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

7 Responses

 1. brise continu

  Strijd én 3 punten bedoel je toch?
  Wordt lastig met zo’n trage schildpad als Kwinnie op t middenveld….wat ziet men toch in deze volledig overbodige prutser!

  Pssst…zo ff sprietse!!

 2. Goodie

  Fox wil het ons moeilijk maken om ons mooie clubje nog te zien spelen. De tijd van vrijdag 20:00 willen ze naar 18:45 en 20:45 gaan veranderen. Na de beloftes krijgen we dit. Hoe ver moeten we dit laten komen?

 3. jopie14

  Beste Brise,je hebt misschien wel GELIJK (Kwinnie groeit niet verder door) maar dat kan respectvoller.
  En ja die nieuwe aanvangst tijd 18:45 ?? er zijn ook nog mensen die volgens mij nog moeten werken.!!!

 4. marcel

  wordt tijd dat VVV weer eens een fatsoenlijke wedstrijd speelt in de koel. laten we hopen dat het er vanavond uitkomt. vwb de terugblik op de wedstrijd van vrijdag tegen MVV, lichtpuntje platje? laat ik vooropstellen dat hij er zelf niets aan kon doen, maar wat heeft ie laten zien dan? die kreeg toch ook geen bal? laat staan dat ie in de buurt van de goal zijn kwaliteiten kon laten zien.

Leave a Reply