VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – AZ

De trein die de Eredivisie heet, dendert gewoon verder en we mogen dan ook weer aantreden. Morgenmiddag om 12.30 uur start de wedstrijd tussen VVV en AZ, en dat wordt een lastige pot voor de Venlonaren. De Alkmaarders spelen misschien wel het beste voetbal van de Eredivisie op dit moment en de Venlonaren willen zich revancheren voor de misstap van vorige week tegen Willem II. Een ding is zeker: de mannen gaan volle bak tegen AZ.

Er is lang en breed nagepraat over de wedstrijd tegen Willem II, maar we kunnen er redelijk kort over zijn. We hebben bij vlagen het beste voetbal van dit seizoen laten zien en drie doelpunten gemaakt – alledrie trouwens uit standaardsituaties – maar ook de laatste 10 minuten steekjes laten vallen. Voorsprong consolideren is het devies en daar moeten de mannen nog iets van leren, want dit is niet meer de Jupiler League. Maar we moeten ook voortbouwen op het positieve en we hebben weer eens aanvallend voetbal tentoongesteld, dat was de laatste weken ook wel zoek. Kortom; we moeten verbeteren. Maurice Steijn ziet dit ook in, maar ziet ook dat zijn ploeg stappen maakt: “De jongens hebben zichzelf niet beloond. Doodzonde, zeker als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad. We zullen dan ook niks veranderen aan het team of de manier van spelen”

Het vizier ligt vanzelfsprekend nu op AZ en in de wetenschap dat er moeilijke weken in het vooruitzicht liggen (Heerenveen, Utrecht, Roda, PSV, Heracles), moeten we echt thuis punten gaan pakken. Nummer drie van de ranglijst AZ, komt op bezoek en dat wordt zeer lastig. Ze staan niet voor niets op die plek en ze zijn vooral aanvallend heel scherp.“Misschien is AZ momenteel wel de best voetballende ploeg van Nederland. Weghorst is een van de beste spitsen van Nederland. Ik hoop dat we de goede manier vinden om ze partij te geven. Het zal een heel zware wedstrijd worden voor ons. Maar we willen ons gaan revancheren. Dat is het streven.” aldus een gedreven Maurice Steijn.

Maar de wedstrijd is nog niet gespeeld en als alles klopt bij de Venlonaren, is er altijd iets mogelijk op de berg. Zolang er passie, inzet en motivatie is, kunnen wij het iedere tegenstander lastig maken.

VVV-Venlo
Bij de Venlonaren gaat het qua schorsingen en blessures best netjes voor deze fase van de competitie. Alleen Danny Post hangt nog steeds in de lappenmand, maar voor de rest is niemand geblesseerd. Tarik Tissoudali en Mink Peeters waren de vorige speelronde disciplinair geschorst, maar beiden zijn weer in genade aangenomen door Steijn en kunnen gewoon spelen. Unnerstall had last van een licht griepje op vrijdag, maar er wordt vanuit gegaan dat hij kan spelen.

Vermoedelijke opstelling VVV: Unnerstall, Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

AZ
Bij AZ gaat het heel goed, getuige de vijf overwinningen op rij in de Eredivisie en ze hebben dan ook geen reden tot zorgen. Ze moeten wel een viertal spelers missen: Vejinovic, Vlaar, Stengs en Boadu zullen niet bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel tegen VVV. Trainer Van den Brom zegt het volgende over VVV: “Natuurlijk is VVV een taaie tegenstander, ze spelen heel gegroepeerd en ook als een echt team.

Vermoedelijke opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 38 competitiewedstrijden tegen AZ gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 7 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 18,42%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 92 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Bluemink en Langkamp
Vierde official: Bijl

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen AZ! FORZA VVV

14 Responses

 1. RuiverCity

  De concurrenten zitten echt niet stil. Die beginnen meer en meer punten te pakken. Met alleen gelijke spelen ga je het dit jaar niet redden. Drie punten moeten morgen in Venlo blijven. Hopelijk heeft Steijn vannacht nog een goed ingeving en geeft hij Nwakali een paar wedstrijden het vertrouwen. Krijgen we eindelijk meer diepgang richting vijandelijk doel. Maar AZ met de tanks Svensson en Midtsjo is moeilijk te kloppen. Hopen op onderschatting van Noord-Hollandse kant.

 2. RuiverCity

  Tevens hoop ik dat ze morgen stoppen met die onzin dat Seuntjens zich steeds bij de corners in de hoek moet melden. De langste speler van VVV hoort voor de goal te staan en niet bij de cornervlag!

  1. Godfried

   Heerlijk, alle grote voetbalsites stonden afgelopen week bol van analyses hoe VVV hun dode spel momenten organiseert. Geen enkel team in Nederland haalt het meeste rendement uit corners en vrije trappen. Maar meneer vindt het weer onzin en wil het anders.

 3. venlona

  We hebben het gisteravond weer kunnen zien… Ook Ajax geeft een voorsprong van twee doelpunten uit handen en Obeche toonde weer zijn tor-instinct. Vanmiddag AZ. Ieder puntje dat we daar tegen halen mag een wonder worden genoemd. En zo niet…… dan kunnen de naolers weer vol aan de bak. Als je alle meningen van afgelopen week op een rijtje zet is onze keeper de enige die zijn plaats in het doel mag behouden en de rest moet worden vervangen…. Tjeeminee wat een vreselijk genaol… Zanikpotten, word eens wat positiever en geniet van de mooie dingen die VVV momenteel laat zien….

 4. De Realist

  Waarom zou een puntje tegen AZ een wonder zijn ? Natuurlijk is AZ een goede ploeg, maar wij zijn VVV ! We moeten niet bang zijn, maar Steijn zal wel weer een verdedigende opstelling maken waarbij weer teveel respect voor de tegenstander toont en je voordat de wedstrijd begint al met 0-1 achter staat. Ik hoop net als de rest op een basisplaats voor Nwakali, maar dit zal weer niet gaan gebeuren. Hoe dan ook geloof ik in een resultaat voor VVV. Come on Venlo !!!

 5. venlona

  Vol in de aanval gaan, AZ de ruimte geven en dan 0-4 of zoiets is dat wat je graag ziet? . Uitgaan van je eigen kwaliteiten. Compact spelen en dat gaat met Seuntjes zeker lukken.

 6. mats

  VVV doet zichzelf te kort vandaag. Maar ja het is ook gewoon (individuele) kwaliteit die te kort schiet. Dus ik begin het ergste te vrezen.
  Het enige dat daar volgens mij verandering in kan brengen is toch andere spelers, andere tactieken maar ja met Steijn weet je dat dat kansloos is. Nee helaas, over vier wedstrijden staat VVV onderaan. Helaas.

  Wel goeie goal van Seuntjens. Scoort die toch ook weer eens. Leuk voor hem!

   1. mats

    Fijn toch? Heb jij weer een fijn excuus om te reageren en je moreel superieur te voelen. Ik heb wat voor mijn medemens over!

Leave a Reply