Voorbeschouwing VVV-Venlo – De Graafschap

Na de forse nederlaag tegen Excelsior Rotterdam van vorige week (3-0), staat er opnieuw een topploeg te wachten: ditmaal is De Graafschap de tegenstander. En zij zijn uitstekend begonnen aan dit seizoen. Na 11 speelrondes staan de Superboeren op een 3e plaats met 20 punten – vier punten meer dan VVV.

Het karakter van deze selectie
Hoewel Excelsior een ploeg is die voor de titel zal gaan spelen, geeft zo’n fikse nederlaag toch geen goed gevoel. VVV had immers de tweede helft niks in te brengen tegen de Kralingers. Maar het is de spelers niet in de koude kleren gaan zitten. Volgens Jos Luhukay hebben ze het “echt fantastisch opgepakt”. “De groep legde ontzettend veel energie in de trainingen en was heel scherp. Dat tekent ook weer het karakter van deze selectie“.

Het karakter van deze selectie is, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, inderdaad uitstekend. Kleine kanttekening: de échte passie en wilskracht zien we voornamelijk alleen terug in de thuiswedstrijden. De enige verklaring die ik hiervoor kan geven is de geweldige support van de supporters, in een kolkende De Koel. En ook Luhukay geniet van de sfeer. “De sfeer in het stadion is echt fantastisch. Als ik even terugdenk aan de Limburgse derby tegen MVV Maastricht… Dat was echt genieten. Ik heb derby’s in Duitsland meegemaakt voor 75.000 toeschouwers, maar de ontlading in De Koel is bij een laat doelpunt zeker net zo mooi. Ik kan daar als liefhebber echt van genieten, dus laten we hopen dat het vrijdag tegen de Graafschap opnieuw zo sfeervol is en dat we de supporters opnieuw een spektakelstuk kunnen voorschotelen. Hopelijk kunnen zij ons ook weer aan een resultaat helpen”.

Luhukay kan vrijdag, opnieuw, beschikken over een compleet fitte selectie. En dat brengt keuzes, met name op het middenveld, want daar is nogal wat concurrentie. Ook nieuwelingen Kees De Boer en Mitchell van Rooijen – die prima inviel tegen Excelsior – zijn op de deur aan het kloppen. En daar is Luhukay tevreden over: “Ik vind dat ook onze nieuwe spelers zoals De Boer, Van Rooijen en Carl Johansson zich goed hebben aangepast en zich ook steeds meer laten zien. Dat zijn allemaal jongens die goed kunnen renderen in ons systeem en ik hoop dat ze dat kunnen laten zien als de kans krijgen.”

De Graafschap met Johnatan Opoku
De Superboeren zijn dus, zoals gezegd, goed gestart aan het seizoen. En dan te bedenken dat ze al tegen een aantal topploegen hebben gespeeld: NAC Breda, FC Emmen en Excelsior werden alle drie verslagen. De ploeg van Reinier Robbemond heeft het goed voor elkaar.
En in deze ploeg speelt ook een oude bekende: oud-VVV’er Johnatan Opoku speelt op dit moment voor De Graafschap. De speler, die tussen 2015 en 2020 voor VVV speelde, wordt vóór de wedstrijd bedankt voor zijn geleverde inzet.
Ook Danny Post wordt vóór de wedstrijd gehuldigd: de wedstrijd tegen Excelsior was alweer nummer 250 voor El Capitán.

VVV – De Graafschap in cijfers
Hoewel je je er niet blind op moet staren, zijn de statistieken in Venloos voordeel. 16 maal wist VVV van De Graafschap te winnen, 10 keer werd er verloren. De overige 8 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Het laatste onderonsje tussen VVV en De Graafschap werd door VVV met 4-1 gewonnen. Destijds zorgden Peniel Mlapa, Ralf Seuntjens, Jay-Roy Grot en Moreno Rutten voor de doelpunten. De laatste overwinning van De Graafschap in De Koel dateert alweer uit 2013. Toen wisten ze met maar liefst 0-4 te winnen.

De wedstrijd tegen De Graafschap staat aankomende vrijdag (20:00) onder leiding van scheidsrechter Pérez, met Weterings, Overtoom en Van Dongen als assistenten. De wedstrijd is ook te zien via het schakelprogramma op ESPN.

32 Responses

 1. chretien

  De statistieken van de onderlinge wedstrijden worden er altijd bijgehaald, terwijl beide selecties totaal anders zijn. Ik kijk naar de gespeelde wedstrijden dan hebben wij tot nu toe de mindere goden al gehad, terwijl Graafschap juist de moeilijkste wedstrijden al achter de rug heeft. Nog de meeste gewonnen ook. Daarentegen spelen ze gelijk tegen Eindhoven. Nog wel thuis. Gaat het een knokwedstrijd worden? Zij hebben een meer ervaren selectie, of? Ik gok op een heel kleine overwinning. Ik gok dus, dat doe ik normaal nooit. FORZA VVV!

 2. supportertje

  Weer met zijn allen er achter tot het laatste moment, zij gaan door tot het laatste moment. Hoeft niet mooi, als ze zich maar met hand en tand verzetten. We hopen dat het gaat lukken, maar makkelijk zal het niet zijn. Vooral geen vroege tegengoal, want dat is met het beperkte scorende vermogen voorin een vervelend gegeven. Maar wie weet gaan onze spitsen vandaag eens uitblinken.

 3. RuiverCity

  Wat een armetierig team staat er toch op het veld en dat tegen een zwak De Graafschap.
  Een keeper die echt geen punten gaat pakken, een Dekker die er echt geen moer van kan en de 0-1 schuld is. Simon Janssen die compleet werd dolgedraaid door Giovanni Korte.
  Een middenveld met geen enkele diepgang. Een voorhoede waar Roemer wéér faalde en met als dieptepunt de vrije trap voor VVV, waarna 8 spelers voor het doel staan en …. geen enkele speler om de vrije trap te nemen.

  1. Hakkentrik

   Gevochten als leeuwen maar te vaak ongelukkig. Wel weer genoten van het jeugdig enthousiasme en het oppertunisme, al was het resultaat niet voldoende. Waarom is elke corner tekort, te laag of komt in het 5 meter gebied? Spelhervattingen ronduit zwak…..en waarom wordt Sorga pas gebracht als het te laat is?
   Meest genoten van Smans, lijkt in deze vorm een beetje op Bryan Linssen,

   1. Koelie

    Helemaal eens met hakkentrik. Schroijen mag de komende wedstrijden lekker banken voegt 0,0 toe. Gvd twee spitsen voorin en dan geeft hij een korte corner. Wat een prutser. Pijnlijke demasque voor mij dit VVV heeft in deze competitie niks te vertellen. Overgangsjaar was al bekend maar play-offs zijn veel te hoog gegrepen.

  2. DeOtjes

   Keeper is een reflexenkepper. Daar pakt hij wel ballen mee. Erger is dat hij weinig ballen klem heeft of wegstompt. Daar pak je idd geen punten mee.

   Dekker heeft 1 foute pass gegeven. En dat werd afgestraft. Voor de rest was hij prima. )Koglin gaf in de eerste minuut ook zo een pass maar dat werd niet afgestraft, waatom zeg je daar niks van).

   Janssen is idd niet zo wendbaar en is ook nog eens klein en niet sterk. Komt tekort in verdedigend opzicht te kort maar in aanvallend opzicht brengt hij wel wat extra’s. Ik weet niet of Leliendal zoveel slechter is dan Janssen. Kan het me in verdedigend opzicht niet voorstellen.

   Diepgang was er wel. Smans stond behoorlijk hoog (te hoog) maar kreeg daar de bal niet.

   Roemer stond linksbuiten (alweer). Hij kan dat gewoon niet. Hij is stijf rechts, dus hij kan er wel langsrennen (wat ook lastig is omdat de bal aan de kant van de verdediger ligt) maar moet dan kappen en voorzetten en dat kost veel te veel tijd. Dit is volgens mij gewoon een opstellings fout. Net als Essanoussi op rechtsbuiten een opstellingsfout is.

   Dat de Boer de vrije trap niet meer wilde nemen was een van de weinige goede beslissingen van de Boer. Voor de rest was het wegrossen of een frivool passje proberen.

   We hebben 3 linksbuitens. In de eerste helft staat er geen opgesteld. Na 60 minuten staan er ineens 2 opgesteld.

  3. lucien1978

   Goh wat ben je weer heerlijk positief. Het was te verwachten. Waar was je 2 weken geleden toen VVV won!! Toen was je in geen velden of wegen te bekennen.

   Alleen als VVV verliest dan sta je voorin in de rij.

   Dekker speelt al weken prima en was zelfs een aantal weken man of the match.

   Wat ik al eerder aangaf, de wedstrijden van nu zijn tegen tegenstanders die gewoon betere selecties hebben. Niks om je voor te schamen. Gewoon heel reëel.

   Plek 6 tm 10 is prima dit seizoen.

   1. RuiverCity

    Tegen MVV zat het mee, miste MVV voor open doel, maar dat zul jij wel weer niet gezien hebben. Er zijn supporters die ook wel eens moeten werken….

    Plek 6 t/m 10 hahaha grapjas. Er wordt amper gescoord. Droom verder Lucien1978 en ik voorspel dat het stadion leger en leger zal worden met dit voetbal (en deze resultaten!).

 4. FC VVV03

  De Boer heeft denk ik een vrije trap/corner of 8 bij een van de Graafschap in de voeten geschoten. Blijft vreemd. Verder zat er gewoon weinig in en moet dit VVV het hebben van vechtlust. Voetballend gaat het niet veel beter worden denk ik.

 5. clubman

  We winnen en van RuiverCity lees je niks.
  We verliezen en RuiverCity kruipt weer onder zijn steen uit om zijn alwetend ongenoegen te spuien.
  Wie in Ruiver moet het straks ontgelden als we eens een paar weken achter elkaar per ongeluk winnen? Waarheen met al die frustratie?

  1. RuiverCity

   @Clubman. Als ik een wedstrijd niet live kan zien zal ik ook niet reageren.
   Haha frustratie…… Het is realiteit maar die wil jij, net als anderen hier, niet onder ogen zien. Bovenaan rechterrijtje dan heeft Jos het goed gedaan met deze selectie. Een paar keer achter elkaar winnen?….Je blijft grappig

   1. VeniVidiVici

    Prima als het stadion steeds leger wordt door supporters die denken dat ze een seizoenskaart van Manchester City hebben gekocht, die kunnen we missen als kiespijn. Ik geniet van de positieve vibe dit seizoen, inzet van spelers waar ik meer band mee heb dan de afgelopen jaren en de sfeer in het stadion. Met als hoogtepunt de aktie op Oost voor de overleden Superboer. Trots op VVV en de meeste van onze supporters!

  2. lucien1978

   Clubman. Precies je hebt het ook in de gaten. Zo doorzichtig.

   Die Ruiver City is helemaal geen VVV supporter maar zit hier alleen maar om te stoken.

   Als VVV verliest dan is hij iedereen met de grond gelijk aan het maken .wint VVV dan is hij nergens te bekennen.

   En als VVV wint dan is hij toevallig altijd werken. Volgens mij kun je dan nog reageren .

   Triest triest.

   Vvv staat op de plek waar ze horen te staan. Rond plek 6 tm 10. Dat is gewoon de realiteit.

   Mensen hier denken dat ze kampioen worden met deze selectie.

   Er is strijd , het publiek staat erachter, wat wil je nog meer met deze jonge groep uit onze eigen regio.

   1. supportertje

    Denk dat je gerust kritiek mag hebben op het voetbal. Goede en slechte momenten wisselen zich af. En ja, we weten dat het nog niet zo goed is, maar we accepteren het gewoon en genieten als het wel goed gaat. De jongens doen het in mijn ogen prima op het gebied van inzet, passie, mentaliteit, en vechtlust. Nu moet Jos dit nog combineren met beter voetbal en we zijn een heel eind op weg. Ik denk dat velen hier dat geduld wel op kunnen brengen. Die weten dat het even gaat duren voordat we weer een ploeg hebben die meedraait in de bovenste regionen. Maar dat het een armetierig groepje is daar ben ik het echt niet mee eens. En velen niet, zij komen juist voor deze ploeg in ontwikkeling, en genieten van de vechtlust en inzet. En dat stadion gaat echt niet leger worden, want de mensen die er nu komen, zijn er om de ploeg aan te moedigen en dat zullen ze blijven doen. Supporters in hart en nieren, die weten dat VVV een schommelboot is tussen de ED en KKD. Die laten zich niet zo snel uit het veld slaan, die kunnen om met hun frustratie en ongenoegen. Dat bewaren ze voor in hun gesprekken met anderen, maar blijven achter hun club staan zonder ze af te branden. En zo moet dat ook.

 6. beek

  Jammer dat Roemer gewisseld werd. Van hem gaat altijd dreiging uit.
  Op die ene fout na, speelde Dekker niet slecht, maar ik zie hem liever op het middenveld.
  Koglin had gisteren zijn dag niet. Normaal komen zijn verre passes feilloos aan, gisteren niet.
  Sven Braken kaatste de bal nogal eens verkeerd, maar maakte de kans die hij kreeg prima af.
  Dat de Boer normaal geen basisplaats krijgt, werd gisteren duidelijk.
  Janssen blijft voor mij een prima voetballer. Zijn voortzettingen zijn altijd goed.
  Over het algemeen wordt er nog te slordig gespeeld. De lange ballen van Zima zijn voor de tegenstander, daarom de bal liever naar voren spelen (dan heb je nog kans op verder balbezit), dan terug op de keeper.

 7. VVV 4ever

  Van dit angstige De Graafschap (bij een voorsprong) hadden we zeker niet hoeven te verliezen….
  De voorzetten en corners zijn al het hele seizoen dramatisch, zelfs de Dtjes doen dit beter!….
  De keeper komt vanaf dag 1 al onzeker op mij over en ik zie hier helaas geen verbetering in….
  Sorga onze gevaarlijkste speler voorin mag maar 10 luttele minuutjes invallen ik neem aan dat hij niet 100% fit is ?…
  In de winterstop 2 goede versterkingen erbij en de playoffs moeten zeker haalbaar zijn, want het ligt allemaal erg dichtbij elkaar qua niveau…

  Forza VVV !!!

 8. zuid1

  Maar hard werken betekend nog niet dat het leuk is om naar te kijken. Hoeveel kansen creëren ze bij VVV nu zelf ? Het is allemaal leuk tot aan de 16 maar de voorzetten zijn echt bedroevend. Is allemaal middelmaat wat er rondloop.

  Smans heeft wel veel potentie in mijn ogen, Essanousi laat veel te weinig zien maar dat geld ook voor zijn vervanger Johansson. Schroijen vond ik tegen Excelsior vrij aardig maar zit dan weer tegen De Graafschap op de bank, kan het soms niet meer volgen wat Jos allemaal verzint.

  Kunnen blij zijn als we de play offs halen maar dan zal er toch constanter gespeeld moeten worden.

 9. clubman

  We winnen soms en we verliezen soms, maar ik ga geen enkele keer chagrijnig naar huis. De verklaring hiervoor is simpel: er wordt als vanouds gestreden waardoor de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut vermakelijk blijft. En in die strijd worden fouten gemaakt die punten kosten, maar daar wordt niet meer zo zwaar aan getild zolang duidelijk te zien is dat de spelers hun ziel en zaligheid in hun spel leggen.
  Dat is hoofdzakelijk de verdienste van Luhuhay en het is de enige manier om Venlo en omstreken weer enthousiast te maken voor VVV. De inzet op het veld werkt enorm aanstekelijk, zelfs bij een verliespartij. Knap werk!

  1. rongo26

   Mwah. Enthousiast over inbrengen van de jeugd, maar ze moeten dan wel voldoende brengen.

   Ik vond het gisteren vrij pover, en dus ook niet echt een leuke pot. Anzich vind ik het niet verrassend dat dit VVV verliest van de Graafschap.

   Kortom het is wat het is. Al vind ik het wel lastig te accepteren dat we nu tussen Eindhoven en Telstar staan; dat is wel een enorme stap terug ( en dus ook niet een playoff plek)

  2. Van de eerste tot de laatste minuut vermakelijk? Van de 46ste tot de laatste minuut bedoel je waarschijnlijk, want het testbeeld wat vroeger weleens op tv verscheen was vermakelijker dan de hele eerste helft afgelopen vrijdag.

 10. Oelie op zuid

  De Graafschap was zwak. Was dit de verdienste van VVV? Ik denk het wel. Verliezen van een van de titelkandidaten door twee persoonlijke fouten is jammer. Aan de andere kant kun je zeggen dat we de slag op het middenveld hebbeb v

 11. Oelie op zuid

  Verloren. De ballen werden blind naar voren geschoten. Dekker denkt op een gegeven moment om het voetballend op te lossen en maakt een foute keuze. Doelpunt. Het tweede doelpunt is gewoon knullig verdedigen van Post. We missen een aanspeelpunt op het middenveld, die de ballen kan verdelen. Ook Smans is niet de speler die dat (nu al) kan. Tzt misschien Essanousi. Al met al, een overgangsjaar met veel goedwillende talenten uit de eigen jeugd. Ik blijf mijn club steunen en zal zeker wel eens kritische opmerkingen plaatsen. Sommige hier draaien steeds dezelfde plaat’ die kan er niks van etc’ Dat is nergens voor nodig. (Rc)😁

Leave a Reply