Voorbeschouwing VVV-Venlo – De Graafschap

Aankomende vrijdag is alweer de 3de officiële competitiewedstrijd voor VVV-Venlo. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt tegen De Graafschap uit Doetichem. De Venlonaren hebben een tikkie gekregen na de wedstrijd tegen FC Den Bosch en hoopt zich thuis te kunnen herpakken om mee de strijden om de bovenste plaatsen. De Graafschap daarentegen versloeg afgelopen weekend Almere City en gaan vol vertrouwen de strijd aan.

Afgelopen seizoen wist De Graafschap twee keer van VVV te winnen. De thuiswedstrijd werd VVV volledig weggespeeld en werd het zelfs 0-4 voor de Graafschap. De uitwedstrijd van VVV-Venlo was ook geen succes daar stonden we al zeer vroeg in de wedstrijd achter. Deze wedstrijd werd verloren met 3-1.

Op de training is deze week hard gewerkt om het team op scherp te zetten. De wedstrijd van vorige week was matig van VVV-Venlo. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd en de Venlonaren moesten het doen met een aantal afstand schoten. Door twee goede doelpunten won FC Den Bosch verdiend met 2-0. We hopen dat VVV dit weekend er vol knalt en gaat aanvallen.

Ook deze week moet Steijn weer puzzelen met de verdediging. Promes is nog steeds geschorst en VVV kan pas vanaf maandag weer beroep doen op de centrale verdediger. Hierdoor zal zeer waarschijnlijk Joppen of Altheer als centrale verdediger voetballen met op rechts Schroijen of Donkers. De trainer zegt op de VVV site “Altheer heeft wat last van zijn lies. Als die kan spelen, dan gaat hij in het centrum spelen. Dan speelt Joppen op de backpositie. Mocht Altheer niet kunnen spelen, dan schuift Joppen naar het centrum en gaat het om Donkers of Schroijen. Verder gaan we starten met Post in de basis”. Positief nieuws is dat Yuki Otsu fit genoeg om weer mee te spelen. En hierdoor waarschijnlijk in de basis gaat beginnen als rechtsbuiten. Er zullen dus wat aanpassingen zijn in de opstelling.

De vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Kruijsen, Post en Gijzen; Wolters, Khalouta en Otsu.

De Graafschap
De Graafschap staat op dit moment 5de met 4 punten. De eerste wedstrijd speelde de Doetichemers gelijk tegen FC Emmen met 1-1. En wonnen thuis tegen de koploper Almere City met 3-0. De Graafschap speelde zeer aanvallend en Almere City had hier geen antwoord op. Alle drie de aanvallers van De Graafschap wisten te scoren. De Graafschap zal vol zelfvertrouwen beginnen aan de wedstrijd van morgen.
Opstelling De Graafschap: Heusinkveld; Will, Pröpper, Van de Pavert, Cavlan; Lazic, Linssen, Koolhof, Tarfi; Vermeij, Vida.

Scheidsrechter
De KNVB heeft scheidsrechter Mulder aangesteld voor de wedstrijd. Hij wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters: Vandeursen en Honig en vierde official: Van Herk.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo toch licht favoriet en gaan zij ervan uit dat de Venlonaren de 3 punten thuis houden.

Kaartverkoop

(Seizoen)ClubCard-verplichting:
2 kaarten per (Seizoen)ClubCard
Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 9 augustus 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de wedstrijd. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel.

10 Responses

 1. Goodie

  Vermoedelijke opstelling volgens VVV:

  Maenpaa
  Joppen-Altheer-Balkenstein-Fleuren
  Post-Kruijsen
  Gijzen
  Khalouta-Otsu-Wolters

  Altheer is een twijfel geval. Anders Joppen cv en dan Donkers of Schroijen.

  1. Lincoln

   Ja zo ongeveer trainde ze vanmorgen. Maaenpaa; Schroijen, Joppen, Balkenstein, Fleuren; Post, Kruijsen, Gijzen; Khalouta, Otsu, Wolters.
   Khalouta stond spits met Yuki rechtsbuiten volgens mij. Maar ligt ook aan of Yuki en of Altheer fit genoeg zijn.

 2. hki

  Kevin Brands mag transfervrij van Willem II.
  Hij speelde afgelopen seizoen na de winterstop op huurbasis bij Telstar. Hij scoorde in 13 wedstrijden 8 keer! voor een aanvallende middenvelder/spits

 3. Ben

  Nowfohr moet er in, voor hem kom ik naar de Koel. Ik ben alleen bang dat hij niet wordt begrepen. Oké, hij heeft geen mentaliteit als Leemans, maar wie wel? Bij mijn opstelling van VVV staat hij er altijd in. Waarom wordt hij ondanks zijn weinige spelen bij Heerenveen toch geselecteerd voor het Nigeriaanse nationale team. Als we hem tot de Kerst elke keer opstellen, is hij met de Kerst weg. Wij een zak met geld. FORZA VVV!

Leave a Reply