VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam

Morgenavond speelt VVV-Venlo de volgende thuiswedstrijd in de Eredivisie. In de belangrijke strijd voor handhaving zullen de Venlonaren spelen tegen Excelsior uit Rotterdam. Wij zeggen het iedere week, maar dit is echt een belangrijke wedstrijd.

De meeste van jullie zullen nog in de Vastelaovend herstelfase zitten, maar VVV zal er gewoon weer moeten staan tegen Excelsior. Het afgelopen weekend werd er nogal onfortuinlijk verloren van FC Groningen met 3-2. Dat kwam voor een gedeelte doordat Groningen meer afdwong, maar ook door twee penalty’s en een rode kaart van Moreno Rutten. Uiteindelijk werd het 3-2, maar het had wellicht met iets met meer fortuin een punt kunnen pakken. Steijn reageert ook op het aantal punten dat we nu hebben: “Om lucht te krijgen is het wel belangrijk dat we punten pakken. Gezien de wedstrijden hadden we nu al op 34, 35 punten moeten staan. Aan de andere kant hebben we ook zelf teveel goals weggegeven. Deels door pech, deels door eigen dommigheid. De spelers zijn ook heel schuldbewust en bieden ook al snel hun excuses aan naar de medespelers. Dan ben je als groep heel ver. Heel volwassen. Dat vind ik echt positief.”

Morgen spelen we tegen Excelsior en dat wordt ook weer een zware pot. Dat weet ook Maurice Steijn, de trainer van VVV: “De ploeg draait prima, gezien de mogelijkheden die ze hebben. Knap hoe ze dat toch weer voor elkaar krijgen. Excelsior heeft met name een sterk middenveld. Het zal af gaan hangen van de vorm van de dag. We doen niet veel voor elkaar onder, dus we gaan het zien.”

VVV-Venlo

Bij VVV-Venlo is het altijd een beetje schuiven als er een blessure is of een schorsing. Er zou sprake zijn van een schorsing van Moreno Rutten naar aanleiding van zijn rode kaart tegen FC Groningen, maar de tuchtcommissie van de KNVB sprak hem vrij en daardoor is hij gewoon aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Excelsior. Susic is er niet bij, hij is nog geblesseerd. Unnerstall is nog een vraagteken, maar Steijn gaat er vanuit dat hij kan spelen: “Ik verwacht dat Lars gewoon kan keepen” aldus Dagblad de Limburger. Nieuwe aanwinst Josimar Lima zit bij de wedstrijdselectie en kan in principe gewoon spelen, wanneer dat nodig is.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Kum, Van Bruggen, Röseler, Rutten; Van Ooijen, Post, Seuntjens; Joosten, Mlapa en Opoku

Excelsior Rotterdam
Adrie Poldervaart zegt het volgende over de wedstrijd tegen VVV-Venlo: “We bekijken dat altijd tot in detail, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering. De sleutel van het succes hangt af van het hart waarmee je speelt. Los van de stand op de ranglijst moeten we altijd voor drie punten gaan. Of je nou tegen PSV of VVV-Venlo speelt. Wij moeten ervoor zorgen dat we punten halen. Dat is heel belangrijk.’’

Afwezigen bij Excelsior zijn: Dennis Eckert en Robin van der Meer

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 61 competitiewedstrijden tegen Excelsior gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 27 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 18 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 44,26%. In totaal heeft VVV-Venlo 96 doelpunten gescoord en 85 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Blom
Assistenten: Langkamp en Dobre
Vierde official: Van der Eijk
VAR: Teuben
AVAR: Jansen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Excelsior! FORZA VENLO

 

14 Responses

 1. RuiverCity

  Morgen telt maar één ding: de drie punten! Hopelijk heeft VVV geleerd van het gogme dat FC Groningen en Heracles wel hadden. Wellicht ook eens wat slimmer zijn in het strafschopgebied van de tegenstander.
  Lima lijkt fysiek erg sterk maar zal nog het nodige ritme missen. Mocht het nodig dan hem wellicht in de slotfase als aanvaller in de punt zetten.
  Hopelijk heeft Van Ooijen het weer op zijn heupen. Hij is een belangrijke schakel om de drie punten in Venlo te houden.
  Met zijn allen erachter morgen……

 2. JOPIE

  Beetje slordig dat er nergens een tijdstip van aanvang vermeld staat. Bij wedstrijden ook al niet, want daar ontbreekt überhaupt een programma van dit seizoen.

  1. Ik snap je punt, maar zoals we al vaker hebben aangegeven, wij zijn een team van vrijwilligers. Wij werken/studeren allemaal en dat vergt dit seizoen zijn tol en aangezien er weinig mensen ons hulp willen geven daarin, sluipen dit soort dingen er in. Je kunt altijd nog terecht op de website van VVV, waar dat soort informatie ook gewoon staat.

 3. Nard

  Onze jongens moeten vandaag extra gemotiveerd zijn: bezorg de onfortuinlijke Jerold ’n prachtig verjaardagskadoo, 3 punten dus! Ik verwacht van onze trainer ’n opstelling met 11 jongens die er voor willen knokken, en aub géén Opoku. Althans niet in de basisopstelling. Hij kan altijd nog invallen als het niet lekker loopt en zet hem dan op het middenveld, waar hij thuishoort en het beste tot zijn recht komt. Ik verwacht ’n moeilijke pot, maar we moeten er voor gaan! HUPHUPHUP VVV

  1. mats

   Steijn gaat heus geen spelletje spelen met 11 spelers hoor, zo gek issie niet. En dat zou ook veel te makkelijk worden. Nee Opoku staat er gewoon in als een onzichtbare 11e man. Is gewoon tactiek om Excelsior bang te maken.

 4. Zeker wete

  Ik wil inzet zien, het snot voor de ogen, vliegende tackles, passie en strijd. Een kolkend stadion en ook als het even tegen zit…. als ik dit alles zie dan gaan we ook winnen. ZEKER WETE

Leave a Reply