VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam

Aankomende vrijdag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. In ons prachtige stadion Covebo Stadion – De Koel – nemen we het op tegen Excelsior Rotterdam. Na de afstraffing tegen Jong Ajax (6-1) hoop ik dat we het seizoen nog enigszins leuk kunnen afsluiten. Het liefst met een overwinning tegen hoogvlieger Excelsior.

Excelsior
Voor Excelsior zit het seizoen er nog niet helemaal op. Samen met FC Eindhoven, Roda JC en ADO Den Haag strijden ze namelijk nog voor de derde plek – wat de beste uitgangspositie voor de play-offs is. De nummer 3 neemt het namelijk eerst op tegen de nummer 9 en komt de Eredivisieploeg pas in de finale tegen. Ik ga er dus vanuit dat de Kralingers er vol voor zullen gaan. Eerder dit seizoen leken we daar niet tegen opgewassen, toen verloren we met 3-0. Excelsior is nu eenmaal een van de sterkste ploegen van de Eerste Divisie. “Het trio Thijs Dallinga, Reuven Niemeijer en Marouan Azarkan heeft samen meer gescoord dan wij met de hele selectie. Ze hebben zeker in aanvallend opzicht dus heel veel kwaliteit. Niemeijer behoort tot de beste nummers tien in de competitie. En aan de zijkant geldt dat hetzelfde voor Azarkan. Dus dat zijn spelers die we heel goed in de gaten moeten gaan houden”, liet trainer Jos Luhukay weten op de website van VVV-Venlo. Gelukkig voor ons mist Excelsior een aantal belangrijke spelers, zo ook topschutter Thijs Dallinga. Hij is, evenals Wieffer, Geens en Van Gassal, afwezig.

VVV-Venlo
Maar ook wij missen – uiteraard – een aantal spelers. Naast de langdurig geblesseerden Tristan Dekker, Sem Dirks en Richard Sedlacek, is ook Levi Smans afwezig. De middenvelder annex aanvaller leek vorige week hersteld, zat op de bank tegen Jong Ajax, maar heeft nu toch weer een terugval gehad. Ian Hussein Ngobi is nog een vraagteken. Nick Venema en Stan van Dijck zijn wel volledig hersteld. Of Venema in de basis start, is (terecht) nog maar de vraag. “Ik vond Sven tegen Jong Ajax in de eerste helft ook weer erg goed spelen. Hij gaat vrijdagavond ook zeker weer in de basisopstelling starten”, aldus onze trainer. “De score is [tegen Jong Ajax] te hoog uitgevallen. Het is pijnlijk en voor niemand leuk, maar je leert er wel van als speler en als team. We hebben als team wel een goede eerste helft gespeeld met veel mogelijkheden vanuit de omschakeling. We kwamen tot een aantal goede aanvallen en hebben genoeg kansen afgedwongen. Met een beetje geluk hadden we zelfs op 1-2 kunnen komen. We hadden het natuurlijk moeilijk tegen een erg goed Jong Ajax, maar ik vond dat we de eerste helft nog goed mee konden doen. We moeten dus toch proberen om iets positiefs mee te nemen uit die wedstrijd.”

Vermoedelijke opstelling volgens De Limburger: Van Crooij; Pachonik, Koglin, Janssen; De Boer, Van Rooijen; Johansson, El Azrak, Schroijen; Venema en Braken.

Dus kom nog één keer d’n berg op. Het seizoen zit er dan wel op, maar laten we hopen dat we nog een paar keer kunnen juichen in ons geweldige stadion. Forza Venlo!

VVV-Venlo – Excelsior Rotterdam
29 april 20:00
Te zien via: ESPN Schakelprogramma + te luisteren via Omroep Venlo
Scheidsrechter: Vos
Assistenten: Overtoom, Waleveld en Prick.

5 Responses

 1. supportertje

  Winnen zou mooi zijn, echter als ze vanavond maar alles geven wat er in zit. Het is de laatste keer thuis, dat ze kunnen laten zien te willen vechten tot de laatste snik. Meer zit er niet in dit seizoen. Nog een wedstrijd uit en dan is het seizoen voorbij. Dan gaat het stil worden op de Berg en moeten we maar weer afwachten wat het gaat worden. Hopelijk gaat VVV eens wat beter communiceren met de achterban, en niet alleen voor de nieuwe seizoenskaarten.

  Wat meer openheid door VVV van wat er staat te gebeuren, is hoog nodig om de supporters te behouden voor VVV. Vooral gezien het enthousiasme wat er is geweest, en het onvoorwaardelijk staan achter de ploeg van VVV. Hopelijk zien op de Berg in dat zich dat voort moet zetten, en hopelijk zetten ze zich ook in als VVV zijnde om dit te behouden.

  Financieel zal het allemaal op het randje hangen, en veel grote veranderingen zullen er niet plaatsvinden n.m.m. Maar wie weet hoe een koe een haas vangt en worden we nog verrast met wat nieuwe spelers.

  1. Ievel Knievel

   Met die openheid had er alweer weken geleden gestart kunnen worden, maar die kans is alweer gemist. Marketing en COMMUNICATIE, 1 van de vele zwakke punten binnen de club, je realiserend dat de huidige AD uit de commerciële hoek komt> ongeschikt derhalve.

   Hoe zit het eigenlijk met het nieuwe shirt voor het volgend seizoen? Dat is er WEDEROM niet.

   Iedere club presenteert dat in het lopende seizoen, om de (voor-)verkoop te boosten.

   Dat ligt niet aan Masita, want andere Masita clubs kunnen dit wel, dat ligt aan VVV.

   1. Dat nieuwe shirt zal waarschijnlijk pas tijdens de Herman Teeuwen Memorial gepresenteerd worden, eind juli. Is helaas al jaren zo.

Leave a Reply