VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Excelsior

Vanavond staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. Om 19.45 uur is nummer 12 Excelsior de tegenstander in de 27e speelronde van de Eredivisie. Nog mooier is dat we ons kunnen handhaven bij winst op de Kralingers en dat zou echt een hele goede prestatie zijn met nog zeven speelronden te gaan in het huidige seizoen.

De vorige week speelden we knap gelijk bij PEC Zwolle. We hadden het zeer lastig in de eerste helft waarin we niks wisten te creëren. De Venlonaren moesten zich beperken tot het verdedigen en dat ging uiteindelijk wel prima, maar zelf een vuist maken, lukte totaal niet. Die tweede helft was een stuk beter en het werd daardoor meer een open wedstrijd waarin het verschillende kanten op kon gaan. Door de schitterende vrije trap van Vito van Crooij kwamen op een verrassende 0-1 voorsprong, maar 5 minuten later lag de bal er weer in. Saymak maakte gelijk en die 1-1 was tevens de eindstand na 90 minuten spelen in Zwolle. VVV behaalde wederom een puntje in een uitwedstrijd en doet het gewoon bizar goed in uitwedstrijden. Lees hier het wedstrijdverslag van die wedstrijd.

De wedstrijd tegen Excelsior staat dus op de rol en dat is gewoon weer een belangrijke wedstrijd. Bij winst kunnen we ons namelijk veilig spelen en dat betekent dat we volgend jaar ook ‘gewoon’ weer in de Eredivisie spelen. Maar volgens Steijn zorgt dit niet voor extra druk of iets dergelijks: “Zeker niet. Die paar puntjes die we nog nodig hebben om absoluut zeker te zijn van lijfsbehoud, die komen toch wel. Feit is wel dat Excelsior een lastige opponent is. Vergelijkbaar met ons.”

VVV-Venlo
Voor de Venlonaren wordt het een belangrijke pot en het is dan ook goed dat we met een heel sterk elftal kunnen starten. Ralf Seuntjens is terug van zijn schorsing. Jerold Promes kan gewoon weer starten, hij heeft geen vervelende terugslagen gehad na de wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Alleen Dekker zal niet kunnen spelen: “Tristan raakte tijdens de warming-up in Zwolle geblesseerd toen hij op de bal ging staan. Als gevolg daarvan heeft hij last van zijn lies. Ook Torino Hunte raakte tijdens die warming-up geblesseerd, maar hij is weer speelklaar.” Aldus Maurice Steijn.

Roel Janssen moet opletten, hij staat op vier gele kaarten en bij de volgende gele kaart is hij een wedstrijd geschorst. Ook Vito van Crooij staat op vier gele kaarten. Clint Leemans en Moreno Rutten staan op drie gele kaarten en naderen de gevarenzone.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

Excelsior
Ook Excelsior is bezig aan een keurig seizoen onder scheidend trainer Mitchell van der Gaag. Ze staan op een keurige 12e plek en ook zij lijken al veilig. De trainer zegt het volgende over VVV: “VVV-Venlo is inderdaad te vergelijken met ons als je kijkt naar het budget en de manier van spelen’’, keek Van der Gaag vooruit naar het treffen met VVV-Venlo morgenavond in Venlo. ,,Zij functioneren ook goed als team en hetzelfde geldt voor ons. Daarnaast hebben we allebei spelers met specifieke kwaliteiten. VVV-Venlo heeft een goede ploeg, met spelers die een wedstrijd kunnen beslissen, ook uit standaardsituaties. Ze zijn moeilijk te verslaan en staan niet voor niets al op 33 punten.’’

Bij de Kralingers zullen een aantal spelers afwezig zijn of twijfelgeval. Stanley Elbers zal sowieso niet spelen. Ook Zakaria El Azzouzi is afwezig. Jordy de Wijs en Desevio Payne zijn twijfelgevallen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 59 competitiewedstrijden tegen Excelsior gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 27 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 45,76%. In totaal heeft VVV-Venlo 94 doelpunten gescoord en 81 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Martens
Assistenten: Bexkens en Kleinjan
Vierde official: Oostrom

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Excelsior! FORZA VVV

18 Responses

 1. RuiverCity

  Excelsior heeft al jaren een goede ploeg ondanks hun lage begroting. Ook daar verdient de technische staf een groot compliment.
  Een driepunter vanavond zou wel weer eens fijn zijn. Goed dat Promes en Hunte weer volledig hersteld zijn. Nu Damian van Bruggen nog want die gaan we ook zeker nodig hebben op het eind van de competitie. Hopelijk kan VVV hem bij PSV losweken en aan zich binden.
  Maar het belangrijkste is het toeschouwersaantal. Hopelijk laat Venlo e.o. vanavond zien dat VVV leeft in de regio en dat men massaal achter de ploeg staat. Dit team verdient dat!!!

 2. chretien

  Kan mooie open wedstrijd met veel doelpunten worden. Als wij er maar minimaal een meer in schoppen dan zij, ja dan ben ik een zeer tevreden man.
  Dan zijn we vrij van degradatie zorgen. Steijn kan gaan experimenteren, andere selectie spelers een of meerdere keren een kans geven. Ze zullen zich graag willen bewijzen.
  Over “te weinig toeschouwers” is al veel geschreven. Ik sluit me vooral aan bij de schrijvers die vinden dat VVV meer aandacht moet geven aan de jeugd. Laat ze voor een “ habbekrats”. De lege tribunes bezetten. Nu leveren diezelfde lege tribunes helemaal niets op. Die jongeren zijn onze toekomstige seizoenkaart kopers.
  Kijk een naar Go Ahead, Cambuur en Graafschap. Ze spelen matig tot redelijk in de eerste divisie., maar trekken meer toeschouwers dan ons zo succesvolle VVV.

 3. RuiverCity

  Liever geen rond rennende, schreeuwende kinderen van 4 tot 12 jaar. Voetballen kijken doen ze amper. Spelen alleen maar tikkertje, schoppen tegen reclameborden aan en bederven het plezier van anderen. Ouders, leerkrachten en/of trainers die hun begeleiden kijken de andere kant uit. De jeugd tussen 12 en 18 dat is de doelgroep die VVV meer moet zien te bereiken.

 4. jurgen

  Gaat denk ik een lastige avond worden voor VVV, als Excelsior zelf het spel niet hoeft te maken, zijn ze op hun gevaarlijkst, nog maar even afwachten wat die rookie als scheidsrechter gaat doen, dat hij mogelijk nog zijn stempel op de wedstrijd gaat drukken met gekke beslissingen, maar we gaan ut zien.

 5. robbaan

  Dit is een duel, waar je gelijk het heft in eigen hand moet nemen, laten zien wie de baas is in de Koel!
  Met andere woorden een opening zoals tegen Vitesse, maar dan met een beter vervolg.
  Ik tip op 3-1…

 6. Godfried

  ik snap het niet. Faes, of hoe heeft die krullenbol, heeft denk ik 60 keer de bal weggekopt. dan probeer je toch eens wat anders… nul creativiteit vandaag. jammer. nu ga je zo zakken. volgende week psv uit. straks sta je zo 14e. nogmaals. jammer.

 7. De Koel

  VVV heeft werkelijk niets laten zien vandaag. Wat een kansloze wedstrijd. Als VVV zelf het spel moet maken, wordt het gebrek aan kwaliteit pijnlijk zichtbaar. Excelsior was beter en veel slimmer.

 8. R.P

  Wat Godfried al zegt: fantasieloos en 0 creativiteit. Te trage opbouw, spelers die mekaar niet begrijpen en onze verdediging (die normaal als ’n huis staat) leek nu op ’n zandkasteeltje. Gauw vergeten deze wedstrijd. Een verliespartij op z’n tijd is helemaal niet erg, maar dit had eigenlijk niet gehoeven vandaag.

  Naja, als WII met 5-0 van PSV kan winnen, moeten wij toch ook punten kunnen pakken daar in Eindhoven… 😉

 9. Godfried

  o ja. wat vooral opviel. de positionering van de spits. vvv trapt een bal blind naar voren en komt nooit aan. excelsior doet dit en de bal komt wel altijd aan, omdat is afgesproken dat de spits naar de zijlijn loopt. simpel, maar effectief.

 10. VVV 4ever

  Het was gisteren niet goed en hebben terecht verloren.
  Toen de 3-2 viel leefde het stadion opeens op en ontstond er een oppeppende sfeer die ik graag vaker zie….
  Castelen had gisteren een offday en had veel eerder gewisseld moeten worden.
  MOTM Vito van Crooij kon ik me ook niet in vinden……eigenlijk blonk niemand uit.
  Scheidsrechter Martens floot prima, alleen bij de 1-2 lag de bal niet stil toen Excelsior de vrije trap snel nam rond de middellijn…

Leave a Reply