Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

We mogen weer! Morgenavond staat na de interlandpauze weer een competitiewedstrijd op het programma. Om 20.00 spelen we in onze eigen stadion De Koel tegen tegenstander FC Den Bosch.

De competitie heeft dus een week stil gelegen vanwege de interlands, maar gelukkig voor ons gaat het weer beginnen. De absolute slotfase van de reguliere competitie gaat beginnen en hoewel we nog steeds 2e staan, zijn onze concurrent zover genaderd dat ze in onze nek hijgen. Het is dus van groot belang morgen die wedstrijd tegen nummer 14 FC Den Bosch te winnen om alles in eigen hand te houden.

In de wedstrijd tegen directe concurrent FC Eindhoven kon VVV geen vuist maken. De eerste helft stond in het teken van twee persoonlijke fouten en het verlies van Moreno Rutten met een blessure. De tweede helft ging het stukken beter, alleen VVV kon geen kansen creëren en dat betekende dat de wedstrijd met 2-0 verloren ging in Eindhoven tegen de plaatselijke FC.

De spelers hebben in deze week de tijd gehad om weer alle krachten te sparen en weer volledig geconcentreerd te beginnen aan het slot van de competitie. Er werd ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen rivaal Roda JC die met 1-0 gewonnen werd door de Venlonaren.

Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd van morgen: “Een belangrijke wedstrijd. We moeten winnen, omdat we zo hoog mogelijk willen eindigen en de directe achtervolgers FC Eindhoven en NAC Breda hijgen in onze nek. Daarom is een goed resultaat in deze wedstrijd belangrijk. FC Den Bosch is een stugge ploeg, ze hebben relatief weinig doelpunten tegen gekregen. Maar de ploeg scoort ook lastig, dus het is aan ons om een gat te slaan in de ongetwijfeld hechte defensie. Uitgaan van eigen kracht, zoals we sowieso elke wedstrijd moeten doen. Zeker in een thuiswedstrijd”.

Eerder deze competitie wist VVV moeizaam met 1-0 te winnen in Den Bosch door een vroege goal van Seuntjens. Morgen staan de clubs weer tegenover elkaar in een duel om de 3 punten. Het is van groot belang dat VVV morgen fris begint aan de partij, meteen druk zetten en geconcentreerd blijven voetballen. Als de Venlonaren hun eigen spelletje spelen, dan wordt de wedstrijd tegen FC Den Bosch gewonnen en behouden we onze 2e plek.

Zeer belangrijk zijn niet alleen die 3 punten, maar ook het feit dat je weer in de winning-mode moet komen richting die play-offs. Daar worden de laatste prijzen van het seizoen verdeeld en juist in die fase moeten we gaan knallen.

Opstelling VVV-Venlo

Er zitten behoorlijk wat spelers in de ziekenboeg. Post, Promes, Donkers, Rutten zijn niet fit. Opoku viel de afgelopen twee wedstrijden wel in, maar het is nog maar te zien hoe fit hij zal zijn.

“De twee weken relatieve rust hebben we met de selectie goed gebruikt. Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Roda JC had iedereen een paar dagen vrij, maar deze week is het volle bak. En de geblesseerden hebben in de tussentijd een eigen herstelprogramma gehad. Danny Post maakt stappen en ook de gevolgen van de blessures van Moreno Rutten en Jerold Promes worden steeds minder, dus dat gaat de goede kant op. Maar deze wedstrijd komt nog te vroeg voor het geblesseerde drietal, ook deze wedstrijd moeten we weer schuiven. En dus zie je ook deze wedstrijd weer hoe belangrijk de spelers zijn die niet altijd in de basis beginnen. De groep pakt dat goed op!” Aldus Maurice Steijn na de afsluitende training.

Dat betekent wel dat Maurice Steijn zal moeten gaan puzzelen voor de opstelling van morgen. Vooral de rechtsback positie zal de trainer kopzorgen geven. Het is nogal onduidelijk hoe het team gaat spelen morgenavond. Er werden diverse scenario’s op de training doorgenomen, maar geen eenduidige 11 voor morgenavond.

Het is oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten. Daarnaast zal ook Gianluca Nijholt op zijn tellen moeten passen, hij staat nu op 9 gele kaarten. Bij nummer 10 zal hij wederom een wedstrijd geschorst worden.

FC Den Bosch

De Bosschenaren staan op plek 14 met 34 punten uit 30 wedstrijden. Het is geen best seizoen voor Den Bosch en uitzicht op de play-offs plekken lijken de Bosschenaren niet meer te hebben. Maar alles ligt dicht bij elkaar en FC Den Bosch zal dan ook vol voor de overwinning willen gaan om dichter bij die plaatsen terecht te komen.

Het treffen met VVV is een bijzondere voor Aziz Khalouta. De spits speelde vorige seizoen nog voor VVV-Venlo, maar speelt na een mislukt buitenlands avontuur sinds de winterstop voor de Bosschenaren.

Het voordeel van de statistieken gaat naar VVV-Venlo. Van de laatste 5 wedstrijden tegen FC Den Bosch werd er driemaal gewonnen door de Venlonaren en tweemaal verloren. Thuis is VVV nog sterker, van de laatste 5 thuiswedstrijden werden er 4 gewonnen en 1 verloren. Die laatste thuisnederlaag dateert van 9 jaar geleden.

Een leuk feitje is dat VVV tot dusver 99 keer doel heeft getroffen tegen de Bosschenaren en morgen dus de 100e goal tegen Den Bosch kunnen binnenschieten.

Arbitrage

Scheidsrechter: Vink
Assistent-scheidsrechters: Vandeursen en Adriaans
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. FORZA VVV!

2 Responses

  1. Goodie

    Ben bang dat het net zo’n wedstrijd gaat worden als tegen Einhoven en Rkc zo zonder Promes, Post, Rutten en Opoku. Maar goed, winnen betekent gezien ons doelsaldo dat we zeker zijn van een plek in de top 5.

  2. Ben

    Ja, inderdaad! Zonder deze vier spelers wordt het een moeilijke wedstrijd tegen FC den Bosch. Wie gaat de kar trekken? Ik heb er in ieder geval zin in. Come on boys, verras ons. FORZA VVV!

Leave a Reply