Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

Morgenavond staat er na enige tijd weer eens een thuiswedstrijd op het programma voor VVV-Venlo. Om 20.00 uur trappen de Venlonaren af in Stadion de Koel tegen FC Den Bosch om drie belangrijke punten.

Het is de voor de geelzwarten een uitstekende mogelijkheid om te laten zien, dat ze goed met de tegenslag van vorige week zijn omgegaan. Tegen Fortuna Sittard kon VVV geen vuist maken en het spel was niet goed te noemen. Na de rode kaart van Roel Janssen was het duidelijk dat de Venlonaren weinig nog zouden kunnen klaar spelen. De communicatie en de wil van de spelers was niet om over naar huis te schrijven en ze leden dan ook een terechte nederlaag.

Zoals eerder geschreven was dit al de vierde nederlaag in tien wedstrijden en dat is gewoon niet goed genoeg wil je meestrijden om promotie. Dat weet ook onze trainer Maurice Steijn: “Het was van onze kant een bar slechte wedstrijd tegen Fortuna. We hadden nog geluk dat onze concurrenten ook bijna allemaal verloren. We zijn gezakt naar de vierde plaats, maar eigenlijk staan we nog tweede, want de ploegen van Jong PSV en Jong Ajax doen niet mee om de prijzen. Maar nu al vier nederlagen is voor onze ploeg veel te veel. Je ziet maar, in de Jupiler League kan iedereen van iedereen winnen. De ploeg die het langste de vorm vasthoudt kan sprongen maken. Ik maak me toch wel zorgen. Nu er een paar spelers wegvallen zie je hoe broos onze selectie is.”

Steijn vervolgt: ‘Met Den Bosch treffen we een tegenstander die naar voren wil voetballen, druk zetten. Tegen sc Cambuur hadden ze het de eerste helft moeilijk maar ze slepen toch een mooie 3-1 overwinning uit het vuur tegen de eredivisiedegradant.”

Tegen FC Den Bosch kunnen de mannen van Maurice Steijn laten zien dat ze de goede lessen hebben getrokken uit de nederlaag afgelopen vrijdag en morgen gaan knallen. FC Den Bosch staat op een 15e plek met 11 punten, terwijl wij inmiddels op de 4e plek staan met 18 punten.

Vorig jaar werd er in de Koel met 10 man gewonnen van de Bosschenaren met 2-1. Door doelpunten van Mitchel Paulissen en Vito van Crooij wisten we de overwinning over de streep te trekken.

Opstelling VVV-Venlo:
Het wordt weer puzzelen voor Maurice Steijn. Er zijn verschillende afwezigen binnen de selectie:
“Het is een klein wonder als Morene morgen fit is om aan de wedstrijd te beginnen, maar ik reken er eigenlijk niet op. Daarnaast heeft ook Danny Post al enkele weken last van zijn knie. Daarom is hij ook gewisseld in de wedstrijd tegen Fortuna. Hij heeft de hele week niet getraind en vanmorgen is hij ook eerder afgehaakt. Het is dus een groot vraagteken of hij kan spelen”

Roel Janssen is vanwege zijn rode kaart van afgelopen vrijdag voor 1 duel geschorst en zal dus op de tribune moeten plaatsnemen.

Vermoedelijke opstelling: Maarten de Fockert;  Evren Korkmaz, Nils Röseler, Jerold Promes, Tristan Dekker; Clint Leemans,  Johnatan Opoku, Danny Post; Torino Hunte, Ralf Seuntjens en Vito van Crooij.

FC Den Bosch
FC Den Bosch staat zoals hierboven vermeldt op de 15e plaats en dat is naar eigen beleving té laag voor de club uit ’s Hertogenbosch. De club verloor dan wel 3 van de laatste 5 wedstrijden en wist maar 1 keer te winnen daarin, gewonnen werd er afgelopen vrijdag van SC Cambuur met 3-1. Er is dus niets mis met de ploeg van trainer Wiljan Vloet.

Volgens FCDB TV heeft FC Den Bosch heeft te maken met flink wat blessures en twijfelgevallen: Damiano Schet, Vykintas Slivka, Alessio Carlone, Mario Bilate, Romero Regales en keeper Nick Leijten.

In het verleden speelden we 62 keer tegen FC Den Bosch. 28 keer werd er gewonnen door VVV-Venlo, 19 keer door FC Den Bosch en 15 keer was er een gelijkspel. Dat komt neer op een winstpercentage van 45,16%.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden tussen de twee ploegen is VVV licht in het voordeel ten opzichte van de Brabanders. De laatste 3 keer werd er gewonnen door de Venlose formatie, daarvoor was Den Bosch twee keer de sterkste.

Arbitrage
Scheidsrecher: Gerrets
Assistenen: Stuifzand en Beijer
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch! FORZA VVV!

 

6 Responses

 1. J@ski

  Als Ralf er voor de rust eens 4 inschiet, en Vito na de rust er ook 4, dan zijn we allemaal weer heeeeeel positief, maar ik moet het eerst zien. Beide gasten zijn dramatisch uit vorm, dus roept u maar. Wat moet Stein doen?

 2. RuiverCity

  In ieder geval de blunder van vorige week niet herhalen en Leemans laatste man zetten. Er zijn te veel VVV spelers hopeloos uit vorm. Dat de wil vorige week ontbrak is onacceptabel! VVV wil de mensen weer naar de Koel trekken. Dat zal met zo’n instelling/resultaat zeker niet lukken…
  Ik mis ook het plezier in het team. Wellicht moet Steijn de spelers eens wat meer vrijheid geven en niet zo volstoppen met opdrachten. Thuis moet je gewoon drie punten pakken al heb ik er zelf een hard hoofd in na wat ik vorige week gezien heb.

 3. Ben

  Ik ben al tevreden als de spelers bereid zijn er voor te knokken en uiteraard onze coach geen fratsen uithaalt oa bij het wisselen van spelers. Gokje? Kleine overwinning van bijvoorbeeld 4-1. FORZA VVV!

Leave a Reply