Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

Ja, waar te beginnen. Ik vraag het mij ondertussen ook af. De donkere wolken van de nederlaag tegen Ajax (0-13) zullen nog wel een tijdje over het Venlose blijven schijnen, maar de wedstrijden gaan gewoon door. Heel lang stil blijven staan bij de schandalige afgang tegen Ajax wordt niet gedaan, want morgen wacht voor VVV-Venlo de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.

Een poging tot eerherstel zal het niet worden, maar zeker is wel dat een overwinning in de beker op de Brabanders, het begin kan zijn van het terugkrijgen van het zelfvertrouwen van de Venlonaren.

VVV-Venlo

Het doet erg pijn bij de supporters en dat zal ook niet zo 1,2,3 wegebben, maar Hans de Koning heeft gelijk – wij moeten door! En het beste wat wij kunnen doen morgenavond is een overwinning boeken op FC Den Bosch.

Waarschijnlijk zal Delano van Crooij op doel staan, aangezien Thorsten Kirschbaum nog niet volledig fit is. We hebben een corona-geval in onze selectie en dat is Joshua John, hij zal niet van de partij zijn. Christian Kum is er zeker niet bij, hij is geschorst voor twee duels naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Ajax. Achter de naam Lukas Schmitz staat ook een vraagteken, hij is niet volledig fit uit de wedstrijd van afgelopen zaterdag gekomen.

Ante Coric zal gaan spelen tegen FC Den Bosch, dat maakte Hans de Koning bekend op de online supportersavond.

FC Den Bosch
De ploeg uit Den Bosch lijkt een ideale tegenstander voor VVV-Venlo om vertrouwen te tanken. De club staat 16e in de Keuken Kampioen Divisie en wist geen een van de laatste 5 wedstrijden te winnen. Sterker nog, alleen tegen Almere City werd een punt behaald. Maar het zal nog steeds geen makkelijke wedstrijd worden, weet ook Hans de Koning: “Nee, zeker nu wordt dat geen makkie. We zullen honderd procent geconcentreerd moeten zijn want niets gaat nu vanzelf.”

Het is alweer een tijdje geleden dat VVV-Venlo tegen FC Den Bosch speelde. De laatste wedstrijden waren in het seizoen 2016-2017. In de thuiswedstrijd wonnen we met 3-1 dankzij doelpunten van Fernandes (E.D.), Opoku en Leemans.

Wil jij het nieuwste nieuws van Venlonaren in je e-mail inbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief: https://venlonaren.substack.com/

14 Responses

 1. Mooi dat Coric in deze wedstrijd gaat spelen, lijkt me een prima moment!
  Wrsch. gaat de Koning nu nog geen 4-4- 2 spelen, hij zal wrsch wel met Hunte gaan beginnen, maar toch lijkt me dat de komende wedstrijden zoals uit tegen FC Groningen dit de beste optie…

   1. Leonardus

    Belachelijk dat L1 deze wedstrijd niet via facebook mag uitzenden. Zeker nu er niemand naar het stadion mag en Fucksports deze wedstrijd niet uitzendt.

 2. supportertje

  Uitgelezen kans om de nare smaak van de afgelopen wedstrijd weg te poetsen. Op papier een zwakke tegenstander, maar je weet maar nooit hoe zij spelen tegen een VVV dat nu kwetsbaar is. Denk dat de enige mogelijkheid is voor VVV om vol voor de aanval te gaan en de boel achter dichthouden. Winnen met een groot aantal doelpunten zou mooi zijn, want je kunt er rekening mee houden dat de ogen nu gericht zijn op VVV.

  Alle frustratie en ongenoegen er uitspelen, en weer gaan voetballen zonder het pauzeloze tikkie terug. Er is in mijn ogen nu maar een opdracht, winnen en met een groot verschil. Met een knipoog naar de 13 gericht.

 3. RuiverCity

  Zien de fans van Delano van Crooij nu ook eindelijk in dat hij dit niveau niet aan kan? Wat een ***keeper. De rest van het team heeft eens flink wat uitbreiding van de trainingsuren nodig. Wat een drama dit….

Leave a Reply