Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

Morgenavond speelt VVV-Venlo de volgende wedstrijd in de Eerste Divisie. Thuis zal er aangetreden worden tegen FC Den Bosch in een nieuwe strijd om de immer belangrijke 3 punten. Voor VVV-Venlo een grote kans om weer aansluiting te vinden tegen een taaie tegenstander.

Vorige week wist VVV-Venlo een belangrijke overwinning te behalen tegen FC Dordrecht, maar makkelijk ging dat zeker niet. Het werd 1-0 in Dordrecht, maar die was zwaar – en zwaar bevochten. Dat weet ook trainer Jos Luhukay: “Het was een zwaarbevochten overwinning. We hebben echt onze wissels nodig die extra energie en dynamiek kunnen geven. Dat was afgelopen zondag ook weer het geval. Zij brengen zoveel energie en strijdlust. Als je moet wisselen moeten jongens die je moet wisselen er ook meteen ‘bij zijn’. Dat deden ze. Omdat je de tweede goal niet maakt, blijft de wedstrijd tot het einde spannend. De tegenstander houdt dan nog hoop. Dat werd ons in de slotfase nog bijna fataal. Al met al was dit een echte goede teamprestatie. Daar moeten we aan vasthouden’’

VVV-Venlo: selectie
Nu volgt dus de wedstrijd tegen FC Den Bosch en dat is weer een heel andere tegenstander. Danny Post, Levi Smans en Mitchel van Rooijen zullen in ieder geval niet meedoen tegen Den Bosch. Erik Sorga komt terug van een interlandperiode en zal plaatsnemen op de bank: “Mitchell en Danny hebben de hele week niet getraind, maar zijn behandeld aan hun blessures. Levi heeft ook een lichte blessure aan zijn voet opgelopen. Hij valt helaas ook definitief uit. Erik Sorga landt vanavond (donderdag red.) in Amsterdam, na zijn interlandtrip met Estland. Hij zit wel bij de selectie. Sven Braken is natuurlijk ook nog geblesseerd. Morgen is dan ook voor het eerst de Duitse spits van de O21 bij de selectie: Ertan Hajdaraj. Die jongen heeft afgelopen week goed getraind. De laatste weken hebben we steeds vier, vijf spelers vanuit de jeugd in de basis. Dat is een zeer positieve situatie binnen de club. Steeds meer spelers vanuit de jeugd krijgen de kans.”

FC Den Bosch

Ahannach staat vrijdag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo voor het eerst dit seizoen in de basis, verklapte trainer Jack de Gier donderdag. De Gier verkeert sinds vorige week plotseling in de situatie dat hij iets te kiezen heeft. ,,Alle posities zijn nu dubbel bezet. En ik heb verschillende types spelers tot mijn beschikking”, constateerde hij gisteren tevreden.

Dat betekent wellicht ook dat De Gier niet met een vaste basis gaat werken, maar dat hij met zijn spelers gaat rouleren. ,,Afhankelijk van de wedstrijd kijk ik welk type spelers ik nodig heb. Ook het systeem is niet heilig. Dat kan de ene week 4-3-3 zijn en de andere week 4-4-2.” Voor welk systeem en welke opstelling hij vrijdag kiest, wilde De Gier donderdag nog niet zeggen.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Van Beijnen, Van den Bogert, Van Grunsven, Salasiwa; Kip, Felida, Zuijderwijk, Ahannach; Stiers, Hornkamp. (Bron BD)

Arbitrage:
Scheidsrechter: Blom
Assistenten: Van Kampen en De Groot
Vierde official: Van Dongen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. FORZA VENLO!

24 Responses

 1. Godfried

  Wel apart, Ertan Hajdaraj staat op de nationale sites vermeld als verdedigende middenvelder. In eerdere twitterberichten van VVV wordt hij ook steevast als middenvelder omschreven.

  Ik heb dan het donkerbruine vermoeden dat dit helemaal geen spits is.

 2. SneltreinMusa

  Overal waar ik kijk staat inderdaad ook dat Hajdaraj een 6/8 is, weet niet wat nu klopt, maar wanneer hij zichzelf bewijst op de training vind ik het terecht dat hij morgen bij de selectie zit, of het nu een middenvelder of spits is we zullen zien, bij VVV weten ze het denk het best,

  Vgm staat op veel site’s ook dat Smans 17 is terwijl hij aangaf bij zijn interview na de overwinning tegen Dordrecht dat hij 18 is, er is gewoon heel weinig informatie over de jeugdspelers van VVV

 3. rongo26

  Geen Smans, Post en van Rooijen. Spits lijkt ook niet te starten. Je zou haast zeggen dat het maximale een bloedeloze 0 -0 is. Hopelijk kunnen ze verrassen…..

  1. kuebke

   Het zal toch niet waar zijn als Sorga vanavond niet start.
   Je maakt mij niet wijs als je maar 20 minuten meegedaan hebt tegen Wales dat je een paar dagen er na geen 90 minuten kunt voetballen.

 4. kuebke

  Goed nieuws.
  De buscombi voor de uitwedstrijd tegen Volendam mag doorgaan.
  Supporters mogen met de eigen auto afreizen naar de carpoolplaats in Baarn naast de A1 ,waar om 18,15 uur wordt overgestapt in een bus die ze dan bij het stadion zal afzetten.

 5. FC VVV03

  Die de Boer kunnen we al wegstrepen. VVV mist 3/4 middenvelders en nog speelt die niet. Komt bovenop de stapel miskopen van afgelopen jaren ben ik bang. Laten we hopen dat ie zich terug knokt!

  1. kuebke

   Het lijkt wel of die helemaal niks meer kan in de ogen van Jos of er moet meer aan de hand zijn.
   Ik zou zeggen geef die jongen eens 90 minuten de kans zich te bewijzen en trek dan een conclusie

 6. eagle

  Ja kuebke. Of zal ie zo slechte fitness hebben dat 20 + 90 minuten teveel voor m is? Lijkt me niet toch. Agja laten we hopen dat Bastiaans er 2 in schiet dan maar.

Leave a Reply