Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

Twee wedstrijden in de aankomende vier dagen! Vrijdag staat de eerste op het programma. In ons mooie Covebo Stadion De Koel is FC Den Bosch de tegenstander. Maar hoe mooi het stadion zelf ook is, het vertoonde spel van VVV in eigen huis is dit seizoen alles behalve mooi.

VVV-Venlo
Op basis van enkel thuisduels zou VVV namelijk 15e (!) staan. Slechts vier van de dertien duels eindigden in een driepunter. Dat moet echt beter – iets wat trainer Rick Kruys ook inziet. “We moeten alleen naar onszelf kijken. Dit seizoen hebben we vooral goede uitwedstrijden gespeeld. We willen het publiek weer eens belonen in De Koel. Dat hebben we veel te weinig gedaan. Eigenlijk alleen in de thuisduels tegen MVV en Heracles”, vertelde Kruys tegenover De Limburger.
Vertrouwen zal het elftal van Kruys in ieder geval wel hebben. Vorige week wisten de Venlonaren drie punten te pakken in de wedstrijd tegen MVV. Martijn Berden maakte zijn eerste Venlose goal, waarmee hij meteen de matchwinner werd. De derby eindigde in 0-1. In de rust moest Tristan Dekker – niet voor het eerst – het speelveld vroegtijdig verlaten door een blessure. Alleen in zijn eerste seizoen (2016/17) speelde Dekker meer dan 20 wedstrijden, maar door de ontelbaar vele blessures is de groei van de rechtsback compleet geruïneerd. Doodzonde. Komende vrijdag is Dekker wederom afwezig. Datzelfde geldt voor Thijme Verheijen.

Vermoedelijke opstelling: Van Der Gouw – Lathouwers, Koglin, Ketting, Janssen – Sedlacek, Klaasen, De Boer – Berden, Venema en Allouch.

“Ik heb een goed VVV gezien dat veel energie leverde en bij vlagen erg goed voetbalde. We hadden het onszelf natuurlijk makkelijker moeten maken door de 0-2 te maken, maar als ik kijk hoe we het in verdedigend opzicht voor elkaar hadden, dan ben ik erg tevreden. Ondanks dat het 0-1 bleef, had ik er vertrouwen in dat we de zege over de streep zouden trekken. Het is mooi om te zien dat die chemie tussen de fans en de spelers zo goed is. Het is nu aan ons om het vrijdag in eigen huis opnieuw te laten zien zodat we de supporters weer iets terug kunnen geven.”

FC Den Bosch
Maar tegenstander FC Den Bosch zal extra gebrand zijn om te stunten tegen VVV. De Bosschenaren gingen afgelopen week met 13-0 onderuit tegen PEC Zwolle – een pijnlijke flashback. Opvallend: toen VVV de beruchte 0-13 nederlaag om de oren kreeg, speelde VVV de wedstrijd er na tegen FC Den Bosch. Nu zijn de rollen dus omgedraaid. Om de druk nog wat op te voeren besloot Den Bosch ook trainer Jack de Gier te ontslaan. Het was al bekend dat De Gier na dit seizoen zou vertrekken bij de blauw-witten, maar door de afstraffing werd dat afscheid vervroegd. Assistent William van Overbeek zal tegen VVV op de bank zitten als interim-manager.

“Daar zal Den Bosch ook weer mee om moeten gaan. Het is altijd vervelend om te horen dat een collega, in dit geval een gerespecteerde trainer als Jack de Gier, ontslagen wordt”, aldus Kruys op de website van VVV. “Het gaat er uiteindelijk om wat we zelf brengen vrijdag, niet wat er bij de tegenstander allemaal aan de hand is. Den Bosch mag dan met 0-13 verloren hebben, maar in deze competitie kun je het tegen elke tegenstander lastig krijgen als je zelf niet goed voor de dag komt. Dat hebben we hier tegen TOP Oss kunnen zien. Er is dan ook geen enkele aanleiding voor ons om Den Bosch te onderschatten. We hebben nog wat recht te zetten in De Koel en dat is ook wat ik vrijdag van mijn spelers verwacht. Als we net als tegen MVV met veel lef, flair en diepgang spelen, dan weet ik zeker dat we kunnen winnen.”

Bij Den Bosch speelt overigens één oude bekende: Gedion Zelalem, die in het kampioensjaar van VVV gehuurd werd van Arsenal, speelt tegenwoordig in Den Bosch. Hopelijk maakt de middenvelder vrijdag evenveel indruk als hij destijds bij VVV maakte.

Dus ondanks de slechte resultaten in eigen huis, de verwachte regenval én de temperatuur van 1 graden gaan we tóch weer D’n Berg op. Op naar De Koel, ’t kloppend hert van Venlo!

VVV-Venlo – FC Den Bosch
Vrijdag 10 maart 20:00
Scheidsrechter: Bos
Assistenten: Schaap, Been en Stegeman
Te zien via: Schakelprogramma ESPN
Te beluisteren via: Omroep Venlo

4 Responses

Leave a Reply