Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Den Bosch

VVV-Venlo heeft een druk voetbal programma. Drie dagen na de overwinning op Jong Ajax in eigen huis staat alweer de volgende partij voor de boeg. Morgenavond staat om 20.00 uur de wedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma.

Tegen Jong Ajax kreeg VVV-Venlo eenmasterclass tikkie-takka,  balcirculatie en druk zetten. Maar Jong Ajax wist niet te scoren en dat deed VVV-Venlo wel. Na een goede steekbal omspeelde Aziz Khalouta de keeper en schoot op doel. Echter kwam de bal helaas op de paal, maar ketste gelukkig weer recht in de voeten van Khalouta. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Melvin Platje die hem beheerst binnen schoot. Goed was het spel niet maar hopelijk heeft de ploeg wat opgestoken van de wedstrijd van vrijdag. Morgen moet de selectie weer vol aan de bak om mee te blijven strijden voor de periodetitel. Een hogere klassering is ook niet uitgesloten aangezien van plaats 3 tot en plaats maar 9 punten scheelt.

Al met al een slechte voetbalavond maar het belangrijkste, de 3 punten bleven in de Koel. VVV-Venlo doet het dan ook erg goed in de 4de periode met 6 punten uit 2 wedstrijden. VVV-Venlo doet het na de winterstop sowieso erg goed. De enige ploeg die op dit moment beter presteert dan VVV-Venlo is de aankomende kampioen van de Jupiler League NEC.

Makkelijk gaat het morgen in ieder geval niet worden ook al is Den Bosch niet in goede doen. Maar is het belangrijk om 9 punten uit 3 wedstrijden te halen om de koppositie voor de 4de periode te behouden. De ploeg zal er morgen in ieder geval alles aan doen om zich te herstellen van de slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag. Trainer Maurice Steijn over de wedstrijd van morgen; “We waren allemaal zeer blij met de drie punten tegen Jong Ajax, maar iedereen was er tegelijkertijd ook van doordrongen dat het een hele slechte wedstrijd was van onze kant. Dit is niet hoe we willen voetballen en dit is ook zeker niet hoe we moeten voetballen. Gelukkig liepen we geen schade op en konden we de drie punten in eigen huis houden. Maar het moet beter en overtuigender. Gelukkig heb je in de voetballerij al snel een nieuwe kans om het te laten zien en dat is voor ons dus maandagavond tegen FC Den Bosch.”

VVV-Venlo is de laatste jaren thuis in de Koel heer en meester tegen FC Den Bosch. Sinds 2007 wisten de Bosschenaren niet meer in Venlo te winnen. Wij hopen dan ook dat deze reeks morgen wordt doorgezet.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn heeft voor morgen nog een aantal belangrijke keuzes te maken. Aangezien de meeste spelers weer fit beginnen te raken. Zo keert Robin Buwalda terug na een schorsing en is Randy Wolters ook weer fit aan het worden. De enige afwezige zal Pim Balkestein zijn.

Trainer Maurice Steijn over de opstelling van morgen tegen FC Den Bosch; “Buwalda is niet meer geschorst, maar die had afgelopen dagen een klein beetje last van zijn lies, dus dat is nog even afwachten. Balkestein is nog steeds geblesseerd. Gelukkig heeft Promes geen terugval gekregen na zijn eerste volle negentig minuten na zijn blessure, dus dat is positief. En ook de schouderblessure van Wolters speelt hem minder parten. Vol vertrouwen naar de maandagavond wedstrijd, om de koppositie in de vierde periode vast te houden”.

FC Den Bosch
De Bosschenaren zijn bezig aan een matig seizoen in de Jupiler League. De ploeg staat momenteel 12de met 36 punten uit 29 wedstrijden, dat is 11 punten minder dan VVV-Venlo. Den Bosch was sowieso bezig aan een dramatische serie waarbij er 4 keer op rij niet gewonnen werd. Met nederlagen tegen Achilles’29, SC Telstar en FC Eindhoven gaat het alles behalve goed in Den Bosch. Afgelopen weekend werd de ban gebroken door met 2-0 van Jong FC Twente te winnen.

De ploeg hoopt zich alsnog te kunnen kwalificeren voor de Play-offs, op basis van de ranglijst gaat dit niet lukken dus hopen ze via een periodetitel nog mee te kunnen doen. Bij een nederlaag morgen zal dit er niet meer van komen. De ploeg uit Den Bosch zal dan morgen alles op alles zetten om de 3 punten binnen te slepen.

Volgens het Brabants Dagblad wil FC Den Bosch wil met slim aanvalsspel de broodnodige drie punten halen tegen VVV Venlo. Er zullen geen veranderingen plaats vinden in het elftal van FC Den Bosch na de overwinning op Jong FC Twente.

Vermoedelijke opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Rutten, Boddaert, Hofstede, Statie; Maguire, Kabashi, Lurling; Maatsen, Van der Sande, Belterman.

Kaartverkoop

Seizoen-ClubCard-verplichting: Ja, 1 op 1.

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn vanaf nu te koop via de online ticketshop en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.
Vanaf zaterdag 7 maart (9.00 uur) zijn ook te koop via Ticketbox (Primera winkels).

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend. Let op: ook hier geldt de (Seizoen)ClubCard-verplichting 1 op 1.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gerritsen
Assistenten: De Vries & Bluemink
Vierde official: Kampman

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Hopelijk blijven net als vrijdag de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

11 Responses

 1. Goodie

  VVV zal morgen ander spel op de mat moeten leggen, anders zie ik het somber in. Ondanks dat het spel de laatste weken niet altijd even goed is, heeft VVV slechts 1x verloren in de laatste 10 wedstrijden. Ook morgen gaan concurrenten punten laten liggen. Met de wedstrijden Emmen-De Graafschap, NEC-Volendam en Emmen-Eindhoven kan VVV morgen goede zaken doen.

 2. Ben

  Wat telt is hoe de manschappen het veld op gaan. Als de ijzeren wil er is om te winnen dan gebeurt het ook. Dan maar hopen dat er op de tribunes ook eindelijk iets los komt. Wat hebben we toch een troosteloze aanhang. Ik zie eigenlijk nooit dat de toeschouwers VVV naar de overwinning schreeuwen. Misschien moeten we wensen dat een den Bosch speler een heel smerige overtreding begaat tegenover een VVV speler? Dat dan het vuur in de pan slaat? Dat dan de tribune wakker wordt? Wie weet? Ik ben er op tijd. Bij een overwinning gaan we in ieder geval een tijd meedoen. FORZA VVV!

 3. RuiverCity

  Hopelijk het centrum Buwalda/Promes met Maksimenko als linksback. Gezien het middenveld Maguire//Lurling bij Den Bosch moet je diepgaande, snelle middenvelders hebben zodat zij veel moeten lopen.tevens zou ik zeker Wolters in plaats van Van Crooy opstellen omdat ie tegen zijn oude club speelt.

 4. Boris

  Ik ben er toch steeds meer van overtuigd dat de wedstrijd tegen jong Ajax slecht was omdat Ajax gewoon goed was. Tevens denk ik dat teveel mensen zich rijk gerekend hadden, omdat Ajax geen 1e elftal spelers mee zou nemen en een doelpuntenfestijn verwachten. Vandaar de teleurstelling bij velen. Ben benieuwd hoeveel nepsupporters hierdoor weer thuisblijven. Mochten we vanavond weer winnen, dan toch respect voor de zeer goede reeks. Wat weer erg jammer is, is dat dit bij de gemiddelde Venlosche azijnpisser weer niet wordt gewaardeerd. Die spelers moeten toch ook langzaam gek worden van dat negatieve geneuzel van ons. Zou me niet verbazen, dat volgend seizoen hierdoor weer enkele sterkhouders voor een andere club zullen gaan kiezen.

  1. Daar heb je ook gewoon een punt! Ajax speelde erg goed combinatievoetbal en volgens mij spelen ze altijd zo maar hebben ze moeite met een doelpunt maken als ik dat zo zie bij de samenvattingen. En over die teleurstelling moet ik je ook gelijk geven. Als je dan kijkt na de winterstop is alleen NEC beter dan VVV en dat is erg knap.

  2. Goodie

   Je hebt gelijk, er is een goede reeks neergezet. In de laatste 10 wedstrijden slechts 1x verloren. Dit seizoen ook maar slechts 1x verloren in de Koel in competitieverband, dus hier valt niet over te klagen. Maar als er vrijdag passes over nog geen 10 meter 2 meter naast de man gespeeld worden dan denk ik ook van waar zijn we in godsnaam mee bezig? Ajax speelde misschien wel goed, maar dat neemt niet weg dat VVV ook gewoon slecht speelde.

 5. Boris

  #Goodie. klopt. VVV speelde zeker slecht, maar als het publiek dan ook nog eens meteen negatief wordt , daar ga je niet beter van spelen. Het moet een wisselwerking zijn. Het publiek moet de jongens ook eens over een dood punt heen tillen. Zij zijn er voor ons en wij voor hen. Dat mis ik gewoon veel te veel in de Koel. het lijkt meer op wij tegen hen.

 6. sultana

  Helaas geen Maksimenko in de basis, niet verstandig van Steijn. Maksi deed het beter dan Fleuren vind ik!
  Zo nu op naar de Koel voor hopelijk 3 punten en een strijdbaarder VVV dan afgelopen vrijdag.

Leave a Reply