Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

A.s. donderdag is het dan eindelijk zover. De play-offs beginnen dan ook voor VVV-Venlo. De eerste ronde waren de Venlonaren vrij door de positie op de ranglijst. De winnaars van de eerste ronde, de Graafschap en Sparta Rotterdam en de bovensten van de normale ranglijst (FC Dordrecht, FC Den Bosch, Excelsior en VVV-Venlo) strijden nu met de laagvliegers uit de Eredivisie (NEC en RKC) voor 2 tickets in de hoogste divisie.

VVV –Venlo treft als nummer 5 dus nummer 2 uit de normale Jupiler eindstand en moet door de lagere positie eerst thuis spelen. Geen gemakkelijke opgave gezien de eerdere confrontaties dit seizoen. De Venlonaren verloren vrij vroeg in het seizoen met 5-0 in Dordrecht, terwijl jongstleden maart met 0-2 werd verloren in de eigen Koel.

FC Dordrecht staat vooral bekend om het snelle omschakelen naar de rappe voorhoede. Trainer René Trost zal dan ook een keuze moeten maken. Vol er op kletsen en de tegenstander onder druk blijven houden of gedoseerd aanvallen en hopen op een bevlieging van een van zijn spelers. FC Dordrecht, onder leiding van trainer Harrie van de Ham, kent geen blessures of andere problemen. De Schapenkoppen deden lang mee om directe promotie maar moesten op het einde toch afhaken ten faveure van Willem II.

Bij VVV-Venlo heeft het zelfvertrouwen een enorme boost gekregen na de 4-0 overwinning tegen FC Volendam. Het is te hopen dat dit doorgezet kan worden in de Playoffs.

In welke samenstelling de Venlonaren zullen starten is nog onzeker. Veel zal afhangen van de inzetbaarheid van laatste man Pim Balkestein. Is deze niet fit genoeg dan zal naar alle waarschijnlijkheid Danny Post zijn taak achterin overnemen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis

Wij als supporters zullen met velen het team op alle fronten, 90 minuten lang, moeten steunen en supporteren, zodat ze met net zoveel schwung en inzet zullen spelen als tegen FC Volendam. Een goed resultaat kan dan niet uitblijven.

 

Dus: Laot gaon……..

 

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

 

Doel: Mäenpää

 

Verdediging: Joppen(c), Altheer, Balkestein (Post) en Fleuren

 

Middenveld: Sevinc, Türk en Kruijsen (Post)

 

Aanval: Reimerink, de Kogel en Wolters.

41 Responses

 1. tulipanes

  Ik heb er wel vertrouwen in eerlijk gezegd. De verwachting is dat er zo’n 6500 supporters aanwezig zullen zijn (al zal de helft wel azijnzeiker zijn) die toch een extra steuntje in de rug zullen zijn. Aangezien Dordrecht niet over een grote achterban beschikt, zullen wij deze “12de man ronde” winnen.
  Als de spelers daarnaast er vol voor gaan en het geluk ons toelacht, gaan we de finale in. En die zullen we dan ook gaan winnen.

 2. brise continu

  Ik denk ook dat we met drie vingers in de anus de finale halen en ook deze winnend afsluiten.
  Of we echter volgend seizoen in de ere dan ook de EL halen daar twijfel ik nog aan….

  pssst…zo ff sprietse!!

   1. De Koel

    Brise zit nu eenmaal in de anale fase. Daar hebben meer kinderen van twee jaar last van. Alleen duurt het bij Brise allemaal wat langer.

 3. vvvicky

  6500 mensen, pff met vier mag je blij zijn. Door de weeks en meivakantie. We zullen zien. Realistisch blijven, 1 zwaluw………Als ik zie dat hij waarschijnlijk start met Reimerink dan zijn de kansen op de volgende ronde al weer gezakt. Maar laten we genieten van de wedstrijden die ons nog gegeven zijn dit seizoen. Ave

 4. Frosty

  Dit zegt de trainer van Dordrecht: ”VVV als tegenstander in de nacompetitie is geen slechte koppeling voor ons. VVV gaat niet voor het doel hangen zoals Sparta deed en zal ons ook ruimte geven om te voetballen.”
  Ik ben benieuwd!

 5. Zeker wete

  Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat. Dit zijn finales. Nu met een bomvolle koel achter VVV en dan kan er wat moois gebeuren in Venlo.

  VVV kick some schaöp!

 6. Word

  Balkestein speelt donderdag niet. En Post en Joppen waarschijnlijk geen 90 minuten. De Kogel ontbrak vandaag op de training wegens buikgriep. Hopelijk maar een dag ziek/weg.

 7. Luis Erique

  Die bondscoach van Nigeria heeft ze ook niet alle 7….wel goed voor VVV.

  VVV Venlo-spits Uche Nwofor speelt momenteel op huurbasis bij sc Heerenveen en hoewel zijn speelminuten in Friesland zeer gering zijn, is het wel aannemelijk dat hij met Nigeria zal afreizen naar het WK in Brazilië. Bondscoach Stephen Okechukwu Keshi heeft Nwofor namelijk opgenomen in de voorlopige selectie van de Nigerianen.

  In de voorlopige selectie van Nigeria valt ook de naam van Joseph Yobo op. De defensieve kracht van Norwich City was meer dan een jaar absent in de selectie van het Afrikaanse land. Ook Stoke City-aanvaller Peter Odemwingie behoort tot het keurkorps van Okechukwu Keshi, waar John Mikel Obi (Chelsea) en Victor Moses (Liverpool) verder de bekendste namen zijn. Villarreal-spits Ikechukwu Uche heeft geen plek in de selectie weten te bemachtigen.

  Op het WK neemt Nigeria het in Groep F op tegen Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Iran.

 8. Ben

  Als je nu eenmaal ooit bij ons VVV hebt gespeeld dan kan je carrière niet meer kapot. Er is echter ook geen enkele speler belangrijker dan VVV zelf. Dus FORZA VVV!

 9. Goodie

  Opstelling klopt grotendeels. Alleen geen Joppen maar Schroijen, en geen Balkenstein maar Post (die 1 helft kan spelen). Grootste zorgen liggen dan toch bij de verdediging.

   1. Goodie

    Dat klopt, maar VVV heeft dit seizoen weinig initiatief getoond, en zonder Joppen maak ik me toch zorgen. Maar ik heb er toch vertrouwen in, Dordt is ook niet in vorm.

   2. JB83

    Helemaal mee eens. Ik ben pas echt de meerwaarde van Joppen gaan zien toen Ashcroft oid als rb stond. :-s Als vvv dezelfde speelwijze als tegen volendam hanteerd maak ik me geen zorgen. Morgen gewoon met 2-0/ 3-0 winnen zou mooi zijn…

 10. Stevelen

  VVV haalt de finale niet. Gewoon omdat Dordrecht zowat het hele jaar op de 1e plaats heeft gestaan, en nu gebrand is om toch te promoveren. VVV heeft tegen Volendam een goede wedstrijd gespeeld, maar denk niet dat dat morgen ook gaat gebeuren…Klinkt misschien lekker negatief, maar ben bang dat dit gaat gebeuren..

  @Brise (ja ik ben er nog), je zal wel in de tijd dat deze site offline is geweest ontwenningsverschijnselen gehad hebben he? van shit waar kan ik nu de malloot uit gaan hangen, of waar kan ik nu iemand betrappen op slecht Nederlands?

 11. kenfen

  @ stevelen
  Inderdaad, erg negatief. Let op er gaat a.s donderdag enz wat moois gebeuren. dat voorgevoel wat ik nu heb, had ik ook tegen volendam. maar nu gaat het echt om iets Ik ga er morgen 100% achter staan. En met mij hoop ik een volle koel

 12. Boris

  Ik denk dat onze rol doorslaggevend zal zijn vanavond. Als wij eens vanaf de eerste minuut zorgen voor een sfeer zoals die alleen in de Koel kan zijn, dan ben ik overtuigd van en goede afloop voor VVV. Als we weer met de handen in de zak gaan staan kijken en ons alleen laten horen als we op onze eigen spelers kunnen mopperen, dan wordt het erg moeilijk. Dus…zoals meerdeer personen al hebben geschreven: Met z´n allen achter VVV!! Meer kunnen wij in ieder geval niet doen.

 13. Stevelen

  @Brise: is FriKKedel en niet friKedel..

  Stevelen was eigenlijk bedoel als Stevel (laars), maar je hebt me het leuke idee gegeven om als Frituur verder te gaan (Stevel)….

 14. brise continu

  Ach nee, je meent het, behalve een gebrek aan humor, verstand en fritesvet ook nog een tekort aan fantasie. ..erm nassi belke…
  ( bedankt weer voor de aandacht)

  Pssst…zo ff sprietse!!

 15. Indien je pas start met voetballen en leveren van (nacompetitie)strijd in de 2e helft waarbij je bij rust al ongeveer met 0-3/4/5 achter had moeten/kunnen staan dan is een 1-3 nederlaag niet zo vreemd.

  Zoals zo vaak dit seizoen viel het kwartje weer eens te laat bij dit team en had het leed zich al vertrokken voordat VVV doorhad wat men eigenlijk nodig heeft in een wedstrijd, laat staan nacompetitie.

  Dordrecht was daarnaast voetballend gewoon vele maten te groot voor dit lakse VVV wat zich geen enkele raad weet op het veld, waar geen duidelijke lijnen zichtbaar zijn en het gewoon loshangend zand is met enkele zeer zeer beperkte voetballers.

  Over en sluiten en dringend schoon schip maken in deze selectie.

 16. Stevelen

  @Brise: van humor heb jij nog niet gehoord, behalve van je eigen grappen. Fantasie heb ik inderdaad niet, dat laat ik aan jou wel over..zit je vol van…

  Helaas vanavond verloren – had ook niet verwacht dat ze zouden winnen- … 1e helft was niet goed, pech goal doordat Nijhuis liet door spelen na een overtreding op Fleuren. 2e helft een beter VVV maar weer in de slotminuten gaat het fout. Zondag wordt het niet makkelijk in Dort!

 17. Goodie

  Ze hebben (met name) de 2e helft geknokt voor elke meter. Jammer dat er in de laatste paar minuten 2 doelpunten vallen, waardoor VVV zondag minstens 3x moet scoren. Ik kan nu wel gaan zeuren dat ze verloren hebben of te laat gingen voetbal, maar vvv kwam gewoon voetballend tekort.

  1. Drikus

   Te beginnen met TROST!!! Net de reactie van hem op Radio 1 gehoord…. Wat een bout mentaliteit heeft ie!!
   “zondag wordt een formaliteit”, “Na de 2-1 is de wedstrijd gespeeld en is het geloof weg” zijn 2 quotes van onze oefenmeester. Nu begrijp ik de instelling van de spelers van de afgelopen maanden beter…. De trainer hoort ten ALLE tijden voorop te gaan in strijdlust, in de WIL om te winnen. Dhr Trost heeft zojuist op de nationale radio geroepen deze eigenschappen NIET te bezitten.
   Voor mij 1 conclusie: Trost moet weg!!! Ik verlang met smart weer naar een trainer als Jan van Dijk…. Een trainer met ballen, een trainer die er alles aan doet om te winnen!

 18. brise continu

  @rc:
  Idd beter laat dan nooit. ..betwijfel echter of dit gaat gebeuren….wat is er van mijn mooie clubje overgebleven. …

  Pssssst…. zo ff sprietse! !

 19. RuiverCity

  Als Berden zo’n goede voorzitter wil zijn moet hij NU opstaan en echt schoon schip maken. Je merkt vanavond toch dat de mensen in de regio wel willen! Maar of we die mensen nog terugzien volgend seizoen? Ik betwijfel het….

 20. beek

  VVV heeft terecht verloren.
  Voor volgend seizoen zie ik toch wel wat lichtpuntjes;
  Kruijsen (als hij zo speelt als tegen Volendam),
  Sevink (als hij speelt als tegen Willem II),
  Joppen natuurlijk (als hij blijft),
  Fleuren (good old, betrouwbaar)
  Altheer,
  Gijsen (kan best wel wat)
  Wolters,
  Maënpaa (zal wel niet blijven).
  Trost mag van mij weg, alleen al vanwege het feit dat hij Reimerink steeds weer een basisplaats geeft, en hem na een kwartier nog niet wisselt.

 21. Pingback : 1acceleration

Leave a Reply