Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

Morgenavond staat de tweede wedstrijd van het dubbel programma voor VVV-Venlo op het programma. Na de winstpartij afgelopen vrijdag op Go Ahead Eagles is dit keer FC Dordrecht de tegenstander. Om 20.00 uur is de aftrap in Stadion de Koel.

VVV-Venlo herpakte zich afgelopen vrijdag goed na het verlies in de topper tegen Sparta Rotterdam. In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelde we een prima wedstrijd en werden de fouten van de degradant genadeloos afgestraft. De Venlonaren heerste en controleerde de wedstrijd volledig. Met twee doelpunten van Vito van Crooij en eentje van invaller Resida gingen we met een ruime zege het veld af. Het duurde precies een week voordat de geel-zwarten de tweede plek hebben heroverd van NAC Breda. Het is goed om te zien dat de ploeg van Maurice Steijn zich niet van de wijs laten brengen door een slechtere reeks.

Afgelopen vrijdag hebben een goede stap gemaakt om het uiteindelijke doel te bereiken. Dat zijn de Play Offs halen en daarvoor moeten we bij de top 5 van de Jupiler League eindigen. Hierdoor moet tegen FC Dordrecht de goede overwinning van afgelopen vrijdag een vervolg krijgen. De verschillen zijn namelijk klein in de top van competitie. Ook als je kijkt naar het programma van de komende weken kunnen we eigenlijk geen puntenverlies permitteren.

Ondanks dat FC Dordrecht niet in goede doen is moeten we waken voor onderschatting. De Schapenkoppen hebben namelijk een prima selectie en wil kosten wat het kost punten pakken in Venlo. Trainer Maurice Steijn weet dat het geen makkie gaat worden maar gaat uit van eigen kracht. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo: “De overwinning tegen Go Ahead Eagles was verdiend en heeft de groep goed gedaan. We speelden ons eigen spel, creëerden de nodige kansen en gaven weinig weg. Dat is hoe we ook onze wedstrijden het liefst willen spelen en dat geeft de groep vertrouwen. Maandagavond tegen FC Dordrecht willen en moeten we dat weer laten zien. Zij spelen altijd aanvallend voetbal en hun team bezit de nodige duelkracht. Dat ze op dit moment lager staan dan iedereen dacht zegt me niet zo veel. Maar we gaan uit van onze eigen kracht, zeker in thuiswedstrijden. Het gevoel is goed, zeker na vrijdagavond!”

Opstelling VVV-Venlo
Nu het einde van het seizoen steeds meer in zicht komt merken we ook dat de selectie vrij dun is. Na schorsingen van Post, Nijholt en Opoku is dit keer Moreno Rutten geschorst. De rechtsback ontving in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn 5e gele kaart waardoor hij één wedstrijd geschorst is.

Doordat sterkhouder Jerold Promes waarschijnlijk langdurig aan zijn knie geblesseerd is wordt het puzzelen voor trainer Maurice Steijn. Er zijn meerdere opties om deze problemen op te lossen. Zo kan Dylan Donkers de rechtsbackpositie overnemen. Een andere oplossing is dat Robin Buwalda naar de rechterflank wordt geschoven en Danny Post de centrale verdedigingspositie overneemt. “Die beslissing nemen we in de loop van maandag” aldus trainer Maurice Steijn. Verder zal Mitchel Paulissen spelen in plaats van Leandro Resida overnemen.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Donkers, Buwalda, Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens & Paulissen.

FC Dordrecht
De Schapenkoppen zijn bezig aan een belabberd seizoen in de Jupiler League. Nadat ze twee seizoenen na een heel sterk seizoen promoveerde was het na een seizoen Eredivisie alweer gedaan met de opmars van Dordt. Er werd opportunistisch voetbal gespeeld maar dit leidde tot heel veel tegendoelpunten en uit eindelijk haalde ze niet genoeg punten om van de laatste plek af te komen. Iedereen dacht dat ze ondanks de degradatie wel mee zouden doen de Play Offs plekken. Maar dit lijkt erg ver weg voor de Dordtenaren dit seizoen.

Met een 12e plek op de ranglijst en al 11 verliespartijen hopen de Schapenkoppen snel het tij te keren. Als we kijken naar de uitslagen van de laatste weken ziet het er niet naar uit dat dit snel zal gaan gebeuren. De resultaten liegen er niet om. De Dordtenaren zijn zowel aanvallend als verdedigend niet in goede doen. In 8 wedstrijden werd maar 1 wedstrijd gewonnen en 4 wedstrijden verloren waaronder tegen Achilles en zelfs in eigen huis van Fortuna Sittard.

Trainer van den Ham heeft de laatste weken te maken met een enorme blessuregolf. Maar het lijkt erop dat de meeste spelers weer fit genoeg zijn voor het duel tegen VVV-Venlo. FC Dordrecht moet het sowieso stellen zonder Jordy Vleugels. De middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een rode kaart.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistent-scheidsrechters: Hubers & van der Velden
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. FORZA VVV!

11 Responses

 1. Ben

  Winnen is een must! Niets minder is acceptabel! Alleen, de wedstrijd moet nog worden gespeeld. Sterkte en ik schat 3158 toeschouwers. Jammer, dit VVV verdient meer. FORZA VVV!

  1. jason

   “Niets minder is acceptabel!” Wat moet ik toch lachen om z’n opmerking. Ga je de spelers opwachten na het spelletje voetbal als ze gelijk spelen of verliezen ? Ik schat 3249 toeschouwers trouwens.

   Lang leve De Koel

   1. Ben

    Hoe kom jij aan dat aantal van 3249? Gevalletje voorkennis? Dat is strafbaar! FORZA VVV!

 2. Venske

  Als je alle seizoenkaarten meetelt, ( dus de verkochte plaatsen) zul je wel aan dit aantal komen, maar het aantal echt aanwezige toeschouwers licht beslist lager, wat weer een domme planning. Midden in, normaal, de winter op maandagavond…geen ouders met kinderen, geen koukleumers. Waarom niet in april zo n extra ronde. Maandagavond is sowieso een waardeloze voetbalavond. En dat alles alleen om de tweede elftallen, en dus een paar eredivisieteams te helpen.

  1. Er zijn meerdere dubbele programma’s dat komt omdat in de JL meer teams zijn dan de Eredivisie en de competitie moet op ongeveer dezelfde tijd eindigen omdat de Play Offs natuurlijk direct na de reguliere competitie wordt gespeeld.

 3. supportertje

  Ga er vanavond gewoon is lekker voor zitten. We hebben een goed team voetballers. Hopelijk zien we vanavond gewoon een leuke wedstrijd, met een overwinning voor VVV. En diegenen die thuisblijven, jammer.

Leave a Reply