Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

Morgenavond speelt VVV-Venlo de tweede wedstrijd in een week tijd. Om 20.00 is Stadion de Koel het decor van de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

Afgelopen maandag speelden we de wedstrijd tegen Jong Ajax en die werd overtuigend gewonnen door de Venlonaren. Op Sportpark de Toekomst werd het 0-4 in het voordeel van VVV-Venlo en de uitslag had nog zelfs hoger kunnen uitvallen. Zeer positief was het feit dat de Venlonaren zeer goed het spel van Jong Ajax ontregelde en zelf uiterst scherp waren, waardoor Opoku (tweemaal), Leemans en Sleegers konden scoren in Amsterdam.

In deze wedstrijd zagen we bij vlagen het attractieve spel van vorig jaar, waar VVV-Venlo zo om geroemd werd en dat biedt goede perspectieven voor dit seizoen, mits deze vorm wordt aangehouden door de mannen van Maurice Steijn. Afgelopen maandag kreeg de verdediging geen doelpunt tegen en werden er 4 goede goals gemaakt voor de geelzwarten.

De eerstvolgende mogelijk om te laten zien dat de ploeg in een goede vorm steekt is morgen tegen FC Dordrecht. Morgen zullen in eigen huis de 3 punten gepakt moeten worden, dan maak je echt goede stappen en consolideer je je positie op de ranglijst. FC Dordrecht heeft in het verleden vaker voor kopzorgen gezorgd, dus de spelers zijn extra alert op de ploeg uit de randstad. Vorig seizoen werd er redelijk eenvoudig gewonnen van de Schapenkoppen met 3-0.

Onze trainer Maurice Steijn zegt het volgende over onze tegenstander: “Met FC Dordrecht treffen we een ploeg die slechts op de zeventiende plaats staat, maar dat team wist wel, zelfs met een man minder, De Graafschap in eigen huis te kloppen. Wij mogen geen enkele ploeg onderschatten en er telkens vol voor gaan. Het is nu zaak om door te drukken. Als je ziet dat er tussen nummer 10 op de ranglijst, Telstar, en de koploper Jong PSV, slechts zes punten verschil zitten kun je wel zien dat in de Jupiler League dit seizoen iedereen van iedereen kan winnen.”

De Venlose ploeg staat door de overwinning nu op de tweede plaats met 1 punt minder dan koploper PSV. Maar vlak erachter staan ook NAC, Almere City, MVV en ook RKC Waalwijk op 1, 2 en 3 punten achterstand van de geelzwarten. Het is dus van vitaal belang om goed te presteren morgenavond. Steijn vervolgt: “We spelen nu de derde wedstrijd in negen dagen. Dat kost natuurlijk kracht, maar de fantastische overwinning tegen Ajax maakt ook extra krachten los. Vanaf de aftrap moeten we er staan en er vol voor gaan. En dan rekenen we op de steun van het publiek als ‘Twaalfde Man’. We hopen dat veel supporters de weg naar – De Koel – weten te vinden.”

Opstelling VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo ontbreekt Moreno Rutten nog steeds in de selectie van VVV-Venlo, hij kampt nog steeds met zijn blesssure. Hij hoopt er in de wedstrijd tegen NAC Breda wel te zijn. Daarnaast is ook Danny Post niet aanwezig, onze aanvoerder kreeg tegen Jong Ajax zijn 5e gele kaart van dit seizoen en zal geschorst op de tribune moeten plaatsnemen.

Vermoedelijke opstelling: Delano van Crooij; Roel Janssen, Jerold Promes, Nils Röseler, Tristan Dekker; Clint Leemans, Johnatan Opoku, Joey Sleegers; Torino Hunte, Ralf Seuntjens en Vito van Crooij.

FC Dordrecht
Sinds de degradatie gaat het niet heel goed met de Schapenkoppen. FC Dordrecht eindigde vorig seizoen als 14e en ook dit seizoen hebben de gasten uit Dordrecht het lastig; ze staan met 9 punten op de 17e plek in de Jupiler League.

Het vorige seizoen werd een bloedeloze 0-0 gespeeld in FC Dordrecht, het was geen genieten aan de Krommedijk. In Venlo werd dus met 3-0 gewonnen van FC Dordrecht op een maandagavond door doelpunten van Opoku, Vito van Crooij en een eigen doelpunt van Gravenberch.

Als we kijken naar de statistieken zijn eigenlijk redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn 62 wedstrijden gespeeld door beide ploegen. 25 keer was er winst voor VVV-Venlo, 25 keer winst voor FC Dordrecht en twaalfmaal volgde er een gelijkgespel tussen beide clubs.

De laatste 5 ontmoetingen zijn in het voordeel van FC Dordrecht: 3 keer wonnen de Schapenkoppen, 1 keer was er een gelijkspel en 1 keer werd er gewonen door de Venlonaren. Echter moet daar wel bijgezegd worden, dat VVV vorig jaar 4 punten haalde tegen FC Dordrecht.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistenten: Polman en Hoekstra
Vierde official:Nagtegaal

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht! FORZA VVV!

 

7 Responses

 1. Louis van Gaal

  Enige waar ik me zorgen over maken is dat Sleegers speelt op de plek van Post. Daar waar Post een duel durft in te gaan is Sleegers bang om een duel aan te gaan… we zullen zien.

 2. Goodie

  Hopelijk geen Sleegers ipv Post. Ook geen Opoku op de plek van Post en Sleegers op 10. Zet dan Receveur er in. Die heeft nog nauwelijks een kans gekregen.

  Deze wedstrijd moeten de punten gepakt worden met Nac en Almere in het vooruitzicht.

 3. RuiverCity

  VVV zonder Post is 30/40% minder. Ik begrijp ook niet waarom Receveur niet op de plaats van Post speelt. Hij is veel meer een controlerende speler dan Sleegers. Receveur valt ook steeds heel sterk in. Mijn inziens is Leemans/Receveur een sterker duo dan Leemans/Sleegers.
  Hopelijk trekt VVV het spelconcept van afgelopen maandag door, door de bal VOORUIT te spelen. Hierdoor hou je de druk op de tegenstander. Zeker de eerste 20 minuten vol druk zetten zodat je wellicht snel op een voorsprong kunt komen. Hunte en vooral van Crooy aan de zijkant diep blijven staan zodat je snel kunt schakelen.
  Enige wat morgen telt zijn de 3 punten.

 4. Gerardus

  Zet Receveur maar op het middenveld, valt vaak sterk in. Als maar niet v Crooy op het middenveld komt te staan en Sleegers als buitenspeler. Laat v Crooy maar rustig draven en zijn meters maken als buitenspeler. Dan heb je veel meer aan hem. Wel raar dat Rutten zolang afwezig is.

 5. Meuske

  Vanaf minuut 1 druk op de ketel en dan komt het wel goed want het vertrouwen van Dordrecht zal niet al te bijster zijn!! Geloof wel in dit VVV en wie er ook in staat iedereen doet zijn stinkende best daar ben ik van overtuigd. Forza VVV

 6. Ben

  Begrijp me goed, ik ben blij met elke overwinning, zeker als er voor zijn gegaan, maar een grote zege is zeker niet ondenkbaar. FORZA VVV!
  Ik had in de poule eerst 8-1 ingevuld, maar vanmorgen gewijzigd in 6-1. Zonder Post wordt het toch iets minder, maar als de overige spelers spelen als uit tegen Ajax dan is deze gok niet vreemd tegen een zwak Dordrecht.
  Ben ook benieuwd wanneer de toeschouwersaantallen gaan stijgen? Jammer dat lokale media geen echte interesse tonen.
  FORZA VVV!

Leave a Reply