Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

De week leek rustig en positief te verlopen, toen bekend werd gemaakt dat de komende tijd de voetbalstadions voor 1/3 gevuld mogen worden. Maar de afgelopen dagen kreeg de week een aantal wendingen: Yannick Leliendal en Aaron Bastiaans werden verhuurd (resp. TOP Oss en Helmond Sport), Rayan El Azrak werd gehuurd van FC Utrecht en nu lijken Sven Braken en Danny Post voor een vertrek naar Almere City te staan. De vervangers zouden, volgens Dagblad De Limburger, Jonas Arweiler en Michaël Heylen moeten zijn.
En dan zou je bijna vergeten dat er komende zondag ‘gewoon’ weer een wedstrijd op het programma staat. In eigen huis neemt VVV-Venlo het op tegen FC Dordrecht.

En de vele transfers passen ook wel bij de fase waar VVV nu in zit, de afgelopen weken werd zowel van Jong PSV als van Jong AZ kansloos verloren. Ik schrok vooral van de wedstrijd tegen Jong AZ, buiten wilskracht leek er ook gewoon geen kwaliteit meer in de ploeg te zitten. En dat er dan halsoverkop, naar alle waarschijnlijkheid, zeven (!) transfers worden (klaar)gemaakt, lijkt me niet meer dan logisch. Er moet iets gaan gebeuren.
En de nieuwe speler El Azrak moet daarbij gaan helpen. De nieuweling gaat zondag voor het eerst minuten maken: “Rayan gaat spelen. Hij heeft natuurlijk nog maar een paar dagen meegetraind, maar hij maakt al een goede indruk. Ik hoop dat hij samen met Nick Venema een goed duo vormt dat elkaar makkelijk weet te vinden”, liet Jos Luhukay weten op de site van VVV.
En dat gaat hij doen onder het toeziend oog van een aantal supporters. Gezien de nieuwe maatregelen, waardoor De Koel maar voor 1/3 bezet mag zijn, heeft VVV (noodgedwongen) besloten om alleen de seizoenskaarthouders toe te laten. Maar ondanks het lage aantal denkt Luhukay dat de supporters alsnog belangrijk kunnen gaan zijn: “We hebben een jonge spelersgroep die nog niet heel veel ervaring heeft, dus we kunnen dat extra steuntje in de rug goed gebruiken. In de eerste seizoenshelft zag je dat sommige spelers vleugels kregen door de supporters. Hopelijk ontstaat die chemie tussen spelers en publiek vanaf zondag ook weer. Dat begint bij onszelf door passie en strijd te leveren. Als we daar voor zorgen, dan kan er weer iets moois ontstaan in De Koel. En laten we dan vooral hopen dat het stadion ook weer snel helemaal gevuld mag worden.”

Ondanks het feit dat FC Dordrecht op een 19e positie op de ranglijst staat, gaat het zeker geen makkelijke middag worden. De Schapekoppen zijn al vier wedstrijden ongeslagen, de laatste drie werden zelfs allemaal gewonnen. En dat is een knappe prestatie van de ploeg van Michele Santoni, al helemaal als je je bedenkt dat FC Dordrecht 14 speelrondes lang hekkensluiter was.
Het is vooral oppassen geblazen voor de spitsen van Dordt. Stijn Meijer en Nikolas Agrafiotis zijn samen al goed voor 14 doelpunten – met de instabiliteit van onze verdediging de laatste weken kan dat een probleempje gaan worden.

Hopelijk kunnen we zondag eindelijk alle hectiek aan de kant schuiven, om op jacht te gaan naar een reeks overwinningen. FORZA VVV!

De wedstrijd van aankomende zondag (12:15) is te zien via ESPN1 en voor seizoenskaarthouders in De Koel, en staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez.

30 Responses

 1. Oelie op zuid

  Ik ben ook geen fan van Schroyen maar hij mag wel meer respect te worden aangesproken. Al is het maar een kwestie van fatsoen. Maar op deze manier vindt ik dat Venlonaren deze uitspraak wat mij betreft mag! Blokken cq verwijderen.

   1. Ievel Knievel

    Wat een raar gedrag. Oelie zegt iets heel normaals. En vraagt iets heel normaals. Alleen omdat Schroijen slecht speelt geeft je dat nog niet het recht om iemand op de man af zo af te fakkelen. Je kan ook zeggen dat hij slecht speelt en waarom hij slecht speelt. Meer is helemaal niet nodig. Het is nog altijd een speler van jouw club die in het verleden elders wel tot zijn recht kwam. Dus misschien ligt het wel aan VVV op dit moment.

    Om iemand waar je het niet mee eens bent weg te zetten als facist gaat alle perken te buiten . Precies de reden waarom venlonaren wel moet optreden tegen je bedenkelijke posts op de man af. Zoals er wel meer dit hier kunnen. Bij herhaling zou je wel degelijk een ban kunnen en moeten krijgen, mijn inziens.
    Het is namelijk zuivere discussie vervuiling en haalt het plezier in discussies volledig weg. Discussies zijn gebaat bij meerdere meningen, zodat je tot een ander inzicht kan komen.

 2. chretien

  Zou inderdaad mooi zijn als we tegen Dordrecht alle punten in Venlo kunnen houden. Ik heb begrepen dat Dordrecht de laatste 3 wedstrijden heeft gewonnen, dus die zitten in een flow. Hopelijk met hun hoofd in de wolken. Dan maken we een kans. Zeker als de 2800 op de tribunes onvoorwaardelijk achter de ploeg gaan staan. FORZA VVV!

  1. Ik ben ook wel heel benieuwd naar de opstelling van morgen, ik lees er nergens iets van terug…
   FC Dordrecht is in de winning mood met een gevaarlijke, gemakkelijk scorende voorhoede, dus alle hens aan dek!

 3. RuiverCity

  Tegen Dordrecht met nog meer jeugdspelers starten is funest. De verhouding routine-jeugd is compleet doorgeslagen naar de verkeerde kant. Die Heylen van Sparta schijnt ook een matige speler te zijn volgens ingewijden in Rotterdam. Waar zijn de tijden gebleven van het duo Promes/Röseler?

  1. jorisen

   Promes vonden ze destijds bij Sparta ook ‘een matige speler’. Dus dat zegt niet zoveel.

   Heylen lijkt me een prima aanwinst voor dit VVV. Ik vind het wel veelzeggend dat hij nog nooit op het tweede niveau heeft gespeeld.

   1. KKD is volgens mij wel het niveau waar hij thuishoort, ondanks dat hij b.v. bij Anderlecht e.a. Belgische clubs best op niveau heeft gespeeld. Bij Emmen mocht hij echter al na een seizoen vertrekken en nu bij Sparta ook weer, dat zegt ook wel iets lijkt mij… Maar goed, je moet een speler altijd een kans geven en niet van te voren al afserveren. In het centrum van de verdediging moet wel echt iets bijkomen…

   2. jorisen

    Vanuit Emmen naar Sparta is natuurlijk een stap omhoog. Maar het zegt natuurlijk wel wat dat hij de laatste paar seizoen speelt bij clubs in degradatienood. Heylen lijkt mij gewoon een goede speler voor de KKD. Veel betere spelers zullen er niet naar VVV willen komen helaas, zijnde momenteel een subtopper op z’n best.

  1. DeOtjes

   Ik weet niet wat voor wedstrijd jij hebt gezien. Maar de 1-0 was een mooie aanval. De voorzat van Roemer op braken was op maat. Het schot van el Azrak was uitstekend geplaatst. Er zat strijd (letterlijk) en passie in het spel.

   Als ze me dit elke week voorschotelen ben ik tevreden

 4. Gerardus

  Nou het klagen heeft de afgelopen week wel gewerkt. Braken die scoort en Schrooijen met een assist en een doelpunt. Ga zo door zou ik zeggen.

  Die nieuwe jongen liet zich ook direct zien en maakt direct het verschil. Zo’n speler had je nodig. Deze wedstrijd was ook weer tien keer zo goed als de wedstrijden tegen Jong PSV, Jong AZ en de Graafschap. Ondanks dat dit natuurlijk een iets mindere tegenstander is. Maar goed, 3 punten zijn binnen en we kunnen eindelijk weer eens een beetje naar boven kijken met perspectief. Al had je deze wedstrijd wel gemakkelijker moeten winnen.

 5. RuiverCity

  Wat ben ik blij voor Joeri Schroijen. Hij verdient dit echt! Geef die jongen eens wat meer vertrouwen dat betaalt zich meteen uit. Gelukkig liet Luhukay hem vandaag staan.

  Wat blunderde die Luhukay trouwens door Venema van het veld te halen. Ten eerste was hij de gevaarlijkste aanvaller en ten tweede maak je hem helemaal kapot door hem te wisselen na het missen van de strafschop.

  Wat was dat Dordrecht, buiten de twee snelle flankspelers, slecht zeg.

  De nieuwe middenvelder liet zich zien. Voorbeeld voor de rest, maar mag de bal wel wat eerder afgeven.

  Veld is een schande voor een BVO….

  1. lucien1978

   Dat ben ik absoluut niet eens

   Ik vond El Azrak, kees de Boer en Pachonik aan VVV zijde de beste.

   Schroijen verpeelde bijna elke bal. Iedere dreigende aanval gaf hij de bal verkeerd af waardoor de kans was verkeken.

   De wissel van Venema begreep ik wel. Een paar keer goed aan de bal maar de afwerking was ook erg matig. De penalty ook erg slecht ingeschoten.

   Zijn vervanger maakt daarna ook een prima goal. Al met al had ik van Venema veel meer verwacht dan wat hij tot nu toe laat zien.

   1. Grad

    Hoezo penalty zwak ingeschoten. Veel spelers wachten tot een keeper een hoek kiest en schieten dan hard door het midden. Dat was nu ook het geval, alleen was het nu een schitterende redding van de keeper, die op weg naar de hoek via zijn opgeheven been het schot wist te keren.

   2. Let ook op Venema zijn loopacties, dat is echt een wapen met zijn snelheid. Het afmaken kan natuurlijk beter en een penalty moet er altijd in, maar zijn fanatisme spreekt me aan. Hij is altijd heel boos op zichzelf als hij een kans mist, prima instelling. Schroijen is vaak boos op alles en iedereen, maar maakt er zelf ook niet veel van. Maar misschien zal het doelpunt hem goed doen. En Braken hoeft voor mij niet weg. Prima afmaker in de 16 de laatste wedstrijden als hij de juiste ballen krijgt..

  2. DeOtjes

   Venema heeft er na zijn gemiste strafschop nog 20 minuten op het veld gestaan. Geen sprake van ‘afmaken van een speler’ maar eerder brengen van een verse kracht. Goede wissel want Braken scoort uit een mooie assist van Roemer.

   Leuke een goal van Schroijen maar heeft naast zijn assist ook redelijk wat minder uitgevoerd. Stond wel vaak vrij waarbij hij niet gevonden / gezocht werd.

   El Azrak deed het erg goed. Maar de MOTM was voor mij vandaag Pachonik. Heeft enorm goed verdedigd en kansen verhinderd

 6. VVV 4ever

  Verdiende overwinning…
  Azrak lijkt me wel eem aanwinst…
  Arbitrage en veld zaten op een lijn…. Strafschop was een lachertje en de 2-2 was duidelijk buitenspel bij het mislukte schot op doel…
  Forza VVV!!!

Leave a Reply