Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Dordrecht

In de afgelopen week, waarin VVV-Venlo fors verloor van provinciegenoot Roda JC (4-1), gebeurde er ook een aantal positieve dingen: talent Joep Kluskens tekende donderdag een contract tot medio 2024 én VVV heeft een nieuwe shirtsponsor binnen, BetCity. Dat laatste zorgde weliswaar voor veel kritiek op de sociale media. De keuze om een gokbedrijf prominent op de achterkant van het shirt te zetten werd door supporters onder andere “maatschappelijk onverantwoord” en “een slechte zaak” genoemd. Naast het feit dat VVV in deze fase iedere eurocent kan gebruiken, kun je je ook afvragen in hoeverre een BVO bezig moet zijn met maatschappelijke kwesties – dat lijkt me iets voor hogere ordes.

FC Dordrecht
Maar enfin, de focus moet nu op de aankomende wedstrijd. Komende vrijdag nemen de geel-zwarten het op tegen middenmotor FC Dordrecht. Maar de term ‘middenmotor’ is eigenlijk niet treffend genoeg om aan te geven hoe gevaarlijk De Schapekoppen kunnen zijn. In de afgelopen twee wedstrijden speelde de ploeg van Michele Santoni eerst gelijk tegen FC Eindhoven (1-1) en wonnen ze vorige week overtuigend van titelkandidaat PEC Zwolle (3-0). Twee uitstekende uitslagen. Met Samuele Longo, Aliou Baldé en Mathis Suray hebben de groen-witten meerdere dreigende spelers in huis om het VVV lastig te gaan maken.

“Na twee gelijke spelen in eigen huis moeten we vrijdag de rug rechten en onze supporters trakteren op een overwinning”, aldus trainer Rick Kruys. Maar een gemakkelijke avond wordt het niet: “Ik zeg het bijna elke week, maar het is wel gewoon zo in deze lastige competitie. Dordrecht wint van PEC Zwolle en speelt gelijk tegen FC Eindhoven, dat zegt wel iets natuurlijk. Het is een ploeg met heel veel snelheid in de aanval die levensgevaarlijk is in de omschakeling. We moeten dus echt goed voor de dag komen om die gewenste overwinning binnen te slepen.”

VVV-Venlo
En de Venlonaren hebben wat goed te maken. Met de steun van 652 supporters (hoewel de term ‘supporter’ niet bij iedereen past, als er fakkels in het thuisvak worden gegooid) verloor de ploeg van Rick Kruys vorige week met forse cijfers.

“Het was een wedstrijd waar we allemaal naar uitkeken, maar het is natuurlijk niet geworden wat we ervan gehoopt hadden. In de eerste helft toonde we te weinig initiatief en na rust hebben we de doelpunten te makkelijk weggegeven. Het resultaat was natuurlijk een domper, maar het belangrijkste is dat we verbeteren en zorgen dat we het niveau halen dat we bijvoorbeeld tegen NAC Breda wel lieten zien. Dat hebben we in ons, maar we moeten eraan werken dat we daar stabieler in worden en de juiste balans vinden tussen goed voetballen en verdedigend ook goed staan”.

Komende vrijdag zijn, naast de langdurig geblesseerde Lukas Zima, ook Thijme Verheijen en Kristófer Kristinsson vraagtekens.

De vermoedelijke opstelling volgens de Limburger: Van der Gouw; Koglin, Ketting, Dirks, Janssen; Klaasen, Van Rooijen, Johansson, Huisman; Braken en Yasar.

De thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht staat onder leiding van scheidsrechter Blank en te beluisteren via Omroep Venlo. Forza VVV!

6 Responses

 1. De Realist

  Dit is toch echt een wedstrijd die je moet winnen, wil je uiteindelijk op een playoff plaats terecht komen.
  Niets meer en niets minder……come on Venlo !!!

 2. chretien

  Dordrecht speelt regelmatig een goede partij. Wordt geen makkelijke wedstrijd voor ons. Ik hoop op een overwinning, maar opgepast, het wordt geen makkelijke overwinning…

 3. Opvallende wijjzigingen in de basis.
  Geen Dirks maar Koglin in het centrum, en Dekker rechts achterin. Ik denk dat dat laatste een verstandige beslissing is.
  Koglin is niet supersnel en ook niet superwendbaar, dus tegen die snelle buitenspelers van Dordt doet Dekker het misschien beter. Aan de andere kant zal Simon Janssen het ook zwaar gaan krijgen. Dus daarom kiest Kruys wrsch ook niet voor de Boer (eindelijk wat mij betreft), maar voor van Rooijen, die beter tot zijn recht zou moeten komen als controleur op het middenveld.
  Ik zou Venema in de 2e helft wel inbrengen. Die gaat er dan sowieso 1 maken.
  Het wordt denk ik een lastige, misschien ook wel doelpuntrijke wedstrijd met een sterk FC Dordrecht op dit moment. Als Dordrecht veel kansen laat liggen maken we een kans. Ik gok op 3-2.

 4. Koelie

  De laatste weken zien we het echte VVV. We hebben boven onze stand geleefd en keren nu terug naar het onze plek in het rechterrijtje. Geen creativiteit en geen felheid, te weinig kwaliteit. Het doelsaldo zegt genoeg.

Leave a Reply