Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Eindhoven

Morgenavond staat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen de Eindhovenaren. Het is een belangrijke wedstrijd voor de 4de periode. FC Eindhoven staat met 4 punten boven VVV aan kop in de 4de periode. Bij verlies kunnen we de 4de periode wegstrepen. Bij winst doen de Venlonaren weer volop mee.

Afgelopen weekend was geen geweldig weekend voor VVV-Venlo. Op papier stonden er twee gemakkelijke wedstrijden tegen laagvliegers op het programma. Helaas bleek dit niet het geval te zijn. Vrijdag verloor VVV terecht met 0-2 van Jong PSV en maandag kwam VVV niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Een punt uit twee wedstrijden waar het er zes hadden moeten zijn. Hierdoor heeft VVV-Venlo zich in een moeilijke positie gemaneuvreerd voor de 4de periode. Daarnaast blijven de concurrenten ook punten pakken waardoor het gat op de reguliere ranglijst minimaal is.

Ook trainer Maurice Steijn vindt dat er meer in had gezeten en dat de resultaten tegenvallen. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; “We bewezen onszelf een zeer slechte dienst door uit de laatste twee wedstrijden tegen laagvliegers Jong PSV en RKC Waalwijk slechts 1 punt te halen. Hierdoor stegen we weliswaar een plek op de ranglijst (van plaats 8 naar 7), maar de concurrentie ligt op de loer. En ook in de periode hebben we een veer moeten laten. Dat is natuurlijk heel erg jammer en iedereen in en om het team was dan ook heel erg teleurgesteld. Ik snap de reacties van onze supporters en het is aan ons om het vertrouwen en de steun van het publiek terug te winnen. En daar hebben we tegen een voetballende tegenstander als FC Eindhoven weer een mogelijkheid voor. We willen dit seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan.”

Er staat morgen een hele belangrijke wedstrijd op het programma tegen een directe concurrent voor de 4de periode. Alleen de winst telt voor VVV-Venlo. Bij verlies kan in theorie de 4de periode nog behaald worden maar dan moet FC Eindhoven een aantal keer verliezen. Als de 4de periode niet behaald wordt moet het gedaan worden op de reguliere ranglijst. Maar ook hier wordt het nog heel lastig aangezien de verschillen heel klein zijn. De enige remedie op deze reeks is een goede overwinning op FC Eindhoven. Dan ziet het er weer florisant uit voor de Venlonaren.
Opstelling VVV-Venlo
Vorige week had trainer Maurice Steijn met blessures en schorsingen wat personele problemen in de selectie. Gelukkig kunnen we nu melden dat de meeste spelers weer fit genoeg zijn om morgen van minuut 1 te starten. De enige afwezigen zijn Robin Buwalda die vandaag apart trainde en Pim Balkestein die langdurig geblesseerd is aan zijn lies. De boomlange verdediger hoopt volgende week aan te kunnen sluiten bij de groep.

“Altheer was er afgelopen wedstrijd niet bij wegens trieste familie-omstandigheden maar die sluit weer aan bij de groep. Balkestein is nog steeds bezig met zijn herstel en dat duurt nog even. Ook Buwalda is op de weg terug, maar voor hem komt de wedstrijd tegen FC Eindhoven nog te vroeg. Tijdens de afsluitende training hebben we niet alleen samen stevig getraind, maar hebben we ook veel gepraat. Soms met de hele groep en soms met wat groepjes spelers apart. Iedereen is doordrongen van het belang van de komende wedstrijden!”, laat de trainer op donderdagmiddag weten.

FC Eindhoven
Morgen staat er een lastige thuiswedstrijd op het programma tegen de huidige nummer 2 van de Jupiler League. De Eindhovenaren doen het erg goed onder leiding van Jean-Paul de Jong. De ploeg is in vorm en staan knap op de 2de plek. Daarnaast is  FC Eindhoven ook met maar 35 tegendoelpunten een van de minst gepasseerde achterhoede.

Dit seizoen troffen de Venlonaren de Eindhovenaren al twee keer. In de bekerwedstrijd thuis bleef het lang 0-0 waarna de wedstrijd door strafschoppen beslist moesten worden. VVV-Venlo werd de gelukkige winnaar. De week erop speelde VVV-Venlo uit tegen FC Eindhoven deze wedstrijd werd kansloos verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gözübüyük
Assistenten: Diks & Steegstra
Vierde official: Van der Eijk.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is er niet een duidelijke favoriet voor de wedstrijd. Het wordt volgens hen een gelijk opgaande wedstrijd.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de belangrijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. Hopelijk blijven  de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

15 Responses

  1. Meuske

   Dan smeer je maar goed in en haal ook maar vast een kratje bier want die gaat spelen. Deze wedstrijd beschouw ik als de laatste, kan me niet voorstellen dat ze dit gaan winnen. Dus allemaal de moed bij elkaar rapen om de jongens nog 1 keertje te steunen dan hebben wij er in ieder geval alles aan gedaan om het misschien tot een goed einde te brengen. Come on Venlo naar onze mooie Koel op deze mooie lentedag. Forza VVV

   1. Gerardus

    Dat kratje staat allang klaar, ongeveer sinds maandag toen ik zag dat hij weer gespeeld had. Had nog wat hoop maar ik heb het kratje er nu toch maar definitief uitgepakt. Dit is ook precies de reden dat steijn ontslagen werd bij Den Haag.

 1. YowVVV

  @Gerardus ergeren aan Steyn zul je bedoelen, die stelt hem op. Die jongen kan er ook niets aan doen dat hij er momenteel nog niet klaar voor is, Steyn stelt hem op. Ik weet zeker als hij langzaam gebracht zou worden dat je op termijn meer aan die jongen hebt dan hoe het nu gaat met hem. Laten we het seizoen goed afsluiten, kom op VVV, zet een serie neer. Nu krijg je tegenstanders waar tegen je kan laten zien dat je wel de play-offs verdient. Al hadden we allang een periode binnen kunnen hebben als we niet zaten te slapen tegen clubs van het topklasse niveau.. Maand van de waarheid breekt aan!

  1. Gerardus

   Ja maarja, ik moet mijn ergernis toch ook een beetje verdelen he ;). Dit is ook de reden geweest dat hij bij Den Haag ontslagen is. In het begin had ik er nog vertrouwen in, maar dat is toch aardig gedaald. Toch raar dat VVV zoveel pech heeft gehad de laatste jaren met trainers. Aangezien de trainers die gehaald zijn toch allemoal goed genoeg leken. Misschien Boessen eens terug halen. Heeft Fortuna toch 2x naar de play offs geleid en doet het met Oss ook niet bepaald slecht, heeft VVV toch ook een x in de Eredivisie gehouden. Of anders Joop Gall, die heeft ook niet slecht gepresteerd de laatste jaren.

 2. mats

  Als VVV morgen opeens weer wél strijd kan leveren en de sterren van de hemel speelt is het alleen nog maar een grotere aanfluiting en belediging naar de supps toe.

 3. Sanderkuh

  Met een loodzwaar programma hierna, o.a.: Sparta, Volendam en NEC wordt het wel heel erg lastig…zie deze wedstrijd ook als de sleutelwedstrijd……ben heel benieuwd wat ze vanavond gaan brengen. Zal uit een ander vaatje getapt dienen te worden want gelukkig was ik vorige week ziek als ik het commentaar las en hoorde….

 4. Donderspeech

  @Sanderkuh. Ben bang dat je beter weer spontaan ziek kunt worden……… Ik ben nog steeds ziek van die lamballen van vorige week………. Ik blijf thuis vanavond !

 5. RuiverCity

  Ik denk dat de Koel vanavond leger dan ooit zal zijn. VVV heeft dit echter helemaal aan zichzelf te danken. De mensen willen wel maar als ze zo’n voetbal zien……..Ik hoop dat iemand van de TS tegen Fleuren heeft gezegd dat hij kort MOET dekken en zijn tegenstander geen voorzet mag laten geven. Van Crooy weer in de basis……pffftttt Steijn!

 6. Meuske

  Weer dezelfde opstelling vandaag, Steijn had ik hoog zitten aan het begin van het jaar maar hij blijft volhouden en weigert eens iets anders te proberen. Faalangst kan het niet zijn want volgens mij vind die het op 1 of andere manier fijn om na een zaadpartij te kijken en af te gaan als een gieter. HOOP is het enige wat rest. Forza VVV maar Steijn mag weg wat mij betreft. Tactisch een slechte trainer!!!

 7. 5 for life

  Zou Steijn er echt 33 compititiewedstijden plus een paar beker- en oefenwedstrijden nodig gehad hebben dat als je dan zo nodig van Crooij laat spelen dat je dat dan op rechtsbuiten moet doen!!!???

 8. Drikus

  Wat is die Kahlouta een lamme tak zeg….
  Heeft werkelijk 0 toegevoegde waarde voor het team.
  Enige wat ie doet is over het veld sjokken, te laat komen en naar de tegenstander passen.
  WISSELEN EN NOOIT MEER OPSTELLEN!!!!

Leave a Reply