Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Eindhoven

VVV-Venlo hervat de competitie na de interlandperiode, met een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Vrijdagavond om 20.00 uur  is VVV de gastheer in stadion de Koel in wat een ’topper’ genoemd kan worden. Het is namelijk de wedstrijd van de nummer 5 (VVV) tegen de nummer 3 (FC Eindhoven).

Het is aan de mannen van Maurice Steijn om te laten zien dat zij in staat zijn weer 3 punten te pakken, na de blamage in Waalwijk. Daar werd verloren van laagvlieger RKC en de technische staf was furieus op de spelers. Het zag er niet goed uit en wederom verloor VVV van een ploeg uit de kelder van de Jupiler League
Maurice Steijn liet het er niet bij zitten, want zaterdagmorgen na de verloren oefenpartij werd er een zware straftraining belegd als gevolg van het teleurstellende resultaat de dag ervoor.

Met wat geluk is VVV-Venlo nog steeds in de Top 5 te vinden, maar VVV heeft tot nu toe alle wedstrijden gespeeld en bovenin zijn er een aantal ploegen met een wedstrijd minder. Het is  zaak in de top 5  te blijven. Dan moet wel gewonnen van FC Eindhoven. Die overwinning heeft de ploeg ook nodig voor het zelfvertrouwen en zichzelf weer op de rails te krijgen. De interland periode gaf de Venlose ploeg ruimte voor herstel, zo liet Maurice Steijn weten’ “We hebben ons in alle rust kunnen voorbereiden op deze wedstrijd, mede door die extra week. Een belangrijke wedstrijd, want FC Eindhoven is een directe concurrent voor ons in de jacht op de topposities. Zij zijn bezig aan een goed seizoen en spelen herkenbaar aanvallend voetbal. Dat is wat wij ook willen laten zien, dus wat dat betreft zijn het vergelijkbare teams. Dat is ook te zien op de ranglijst. We volgen op 4 punten en daarom is dit een mooi rechtstreeks duel”.

De vorige twee edities van VVV-Venlo tegen FC Eindhoven waren zeer vermakelijke wedstrijden. Twee seizoen geleden wonnen we in de 93e minuut van FC Eindhoven met 2-1 en vorig jaar wisten met heel goed aanvallend voetbal de Eindhovenaren vroeg op achterstand te zetten. Hopelijk kan de ploeg deze wedstrijd ook weer vermaken.

VVV-Venlo
De technische staf beschikt over een volledig fitte selectie.“Gelukkig hebben we nog steeds niet te maken met schorsingen en blessures in onze selectie, dus de concurrentie is hoog. Dat is ook terug te zien op de trainingen van afgelopen dagen. Scherpte en focus zijn de kernwoorden in wedstrijden als deze, want FC Eindhoven is een team dat in staat is om fouten van de tegenstander genadeloos af te straffen. We moeten dus bij de les zijn, zoals we dat elke wedstrijd moeten zijn”, laat de trainer weten.

Aangaande de basiself wist Maurice Steijn, na de afsluitende wedstrijd het volgende te vertellen; Mijn staf en ik zien ondanks het verlies geen reden om de basiself te wisselen. Net zo min als dat ik ook wél durf te veranderen na een gewonnen wedstrijd. Wij maken per wedstrijd een afweging en stellen het sterkste team op met de beschikbare spelers. En dat zijn in onze ogen dezelfde elf jongens als afgelopen weken”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Vito van Crooij.

FC Eindhoven
FC Eindhoven staat momenteel 3e met 4 punten voorsprong op de Venlonaren. De Eindhovenaren doen het de laatste jaren steeds beter en zijn niet meer het lelijke eendje van Eindhoven, maar beginnen zich nu zelf te profileren. De ploeg speelt fris en verzorgd voetbal, waarin de offensieve speelstijl wordt gehanteerd. Dit werpt zijn vruchten af, want zij bevinden zich min of meer stevig in de Top 5 van de Jupiler League.

Voor Torino Hunte en Jason Bourdouxhe wordt het een weerzien met hun voormalige werkgever, beide spelers speelden vorig seizoen nog voor de formatie uit Eindhoven.

FC Eindhoven is traditioneel gezien een graag geziene tegenstander in de Koel. Van de laatste 10 wedstrijden verloor VVV er maar 1.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van den Heuvel.
Assistent-scheidsrechters: Meints en Tafhimi.
Vierde official: Dröge.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. FORZA VVV!

6 Responses

 1. Ben

  Historie zegt niks, het zal moeilijke wedstrijd worden. Voor de toto gok ik op 3-1, maar ik zit er vaak naast. Het mag 10-1 worden, maar elke overwinning vind ik prima, FORZA VVV!

 2. Meuske

  He He we kunnen weer beginnen met voetbal van os eigen VVVke want het lijkt weer zolang geleden. Gelukkig is het een thuis wedstrijd en hebben we een tegenstander van kaliber want daar kunnen de mannen zich wel voor op laden. Heb er gruwelijk veel zin in. Come on Venlo Forza VVV

 3. spits

  Wel even die supporters noteren die van die rare liedjes zingen. En ze dan confronteren met wat ze doen .
  Hopelijk worden ze dan rustig ( het zijn wel supporters).

Leave a Reply