Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Eindhoven

Morgenavond staat alweer de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Thuis in het Stadion de Koel treden we om 20.00 uur aan tegen nummer 9 FC Eindhoven in de strijd op de 3 punten én als we winnen mogen we als ware ‘Herbstmeister’ de winterstop ingaan.

Vorige week vrijdag werden in het Noorden des Lands met 1-2 gewonnen van FC Emmen. Het was zeker geen makkelijke partij voor de Venlonaren, maar de verdediging blief fier overeind staan en door goals van Opoku en Van Crooij wisten we in Emmen te winnen. Niet alleen werden de drie punten behaald, maar de koppositie bleef gehandhaafd en als kers op de taart werden we ook nog gekroond tot kampioen van de Tweede periode! Maurice Steijn zei daar het volgende over: “We hebben natuurlijk wel even een feestje gevierd met onze supporters die de verre reis naar Emmen hadden gemaakt. Iedereen was blij, de champagnekurken knalden en er was een biertje in het kleedlokaal, maar in de bus was het geen uitbundig feest. De ploeg ging er volwassen mee om en ze weten dat op het einde van de rit pas de echte prijzen worden verdeeld.”

“We kunnen terugkijken op een heel goed jaar. We hebben heel wat zeges behaald en ik hoorde zo net dat we dit seizoen al vier punten meer hebben dan verleden seizoen om deze tijd. Nu is het zaak dat we de wedstrijd tegen FC Eindhoven winnend afsluiten, zodat we als koploper de winterstop ingaan. We zitten dus op koers. Het spel is misschien niet altijd even flitsend, maar we zijn stabieler geworden. Er zit nog rek in, voetballend kunnen we nog naar een hoger niveau en dat moet resulteren in een mooie prijs op het einde van dit seizoen”, aldus de trainer van de Venlonaren.

Zeer mooie dingen, maar het vizier staat deze week weer op FC Eindhoven. Het is een lastige ploeg om tegen te spelen de laatste jaren en het boekte vorige week een prima zege tegen provinciegenoot NAC. Het werd in Eindhoven zelfs 6-2 voor de gastheren uit de Lichtstad. Het is duidelijk dat het een lastige wedstrijd zal worden morgen. Het vorige seizoen wisten we deze thuiswedstrijd te winnen (1-0) door een eigen doelpunt van Massop.

Opstelling VVV-Venlo:
Maurice Steijn: “We treffen morgen een geduchte tegenstander. Ze beschikken over snelle vleugelspelers, een ervaren keeper, ze hebben een goede stabiele ploeg die steeds beter gaat draaien. Ze hebben niet voor niets dik van NAC gewonnen. Ze gaan beslist de nacompetitie halen. Onze jongens zijn gewaarschuwd. Wij hebben wat ziektegevalletjes. Tristan Dekker was deze week bij het Nederlands elftal O19 op trainingsstage, en enkele jongens hadden een beetje last van een griepje. Maarten de Fockert was vandaag ziek, maar hopelijk valt het mee en is hij morgen weer gewoon bij de groep”,

Torino Hunte staat op scherp met 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Resida, Seuntjens en V. van Crooij.

FC Eindhoven
De ploeg uit Eindhoven staat op de 9e plek en de ambitie is om in ieder geval de nacompetitie te halen. Het wil dit seizoen nog niet helemaal lukken, maar de zege om NAC laat zien dat de Eindhovenaren tot mooie dingen in staat zijn. Een 6-2 overwinning op NAC doe je niet zomaar.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden staan we in balans. VVV-Venlo won 2 keer, FC Eindhoven won 2 keer en eenmaal eindigde het duel in een gelijkspel.

VVV-Venlo heeft in totaal 82 competitiewedstrijden tegen FC Eindhoven gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 46 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 56,10%. In totaal heeft VVV-Venlo 155 doelpunten gescoord en 109 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: Polman en Inia
Vierde official: Veekamp

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven! FORZA VVV!

 

 

8 Responses

 1. RuiverCity

  FC Eindhoven heb ik aan het begin van deze competitie uitgeroepen tot een van de kampioenskandidaten. In het begin liep het totaal niet maar ze komen steeds meer op dreef. Ik hoop dat ze bij VVV morgen goed opletten want er lopen een paar goede spelers rond die voor VVV aantrekkelijk kunnen zijn.

  Een goede zet om Resida eens te laten starten om te proberen door de kleine ruimte te komen. Hopelijk zet VVV vanaf minuut één meteen druk. Een snelle voorsprong zou een groot voordeel opleveren want dan moet EIndhoven komen en dat doen ze niet graag.

 2. Meuske

  Laten we hopen op een mooie overwinning en dat we met zijn allen met een fijn gevoel de winterstop ingaan!! Als de jongens nog 1 keer alles geven ben ik ervan overtuigd dat we het wel redden tegen Eindhoven. Ben erbij en hopelijk nog vele met mij. Forza VVV

 3. Ben

  Sterkte jongens. Het wordt een loodzware wedstrijd. EVV speelt laatste weken op hoog niveau. Als we echter met zijn allen achter de ploeg gaan staan? Wie weet, kunnen ze met onze steun boven zichzelf uitstijgen? FORZA VVV!

 4. supportertje

  Vanavond de laatste wedstrijd van dit jaar, en dan gaan ze een wel verdiende rust genieten. Vanavond vlammen hoop ik, en het seizoen afsluiten met een mooie overwinning. Is goed voor de ploeg, en goed voor de supporters. En dan op naar het volgende jaar, met om te beginnen een wedstrijd tegen Utrecht, maar belangrijker de uitwedstrijd tegen Cambuur. Het is een eind weg, maar ik ga er wel bij zijn. Hopelijk met mij nog veel meer. Laten het nieuwe jaar goed beginnen en iedereen warm maken om mee te gaan naar de uitwedstrijden. De ploeg verdient dit en kunnen deze ondersteuning goed gebruiken. De fanclub heeft bekend gemaakt dat we op een nieuwe manier de kaarten kunnen bestellen. Lekker makkelijk dus. Dus laten we eens het nieuwe jaar beginnen met achter de ploeg te gaan staan met de uitwedstrijden, hoe meer mensen, des te beter. Laten we nu eens met zijn allen er voor gaan zorgen dat we met meerdere bussen afreizen naar uit wedstrijden. En natuurlijk iedereen moet wel eens werken of heeft iets anders. Ik heb ook de fanclub hierover benadert via de mail, met wat ideeën hierover, hopelijk pakken zij dit op. Zij hebben in ieder geval zicht over het aantal supporters die bij de fanclub zitten. Maar laten we dit nieuwe jaar aanvangen met massaal te gaan staan achter de ploeg, en wat minder kritisch zijn. Laten we met zijn allen gaan voor een mooi 2017 waarbij VVV er voor gaat, maar wij als supporter ook, zodat we het seizoen 2017 mogen afsluiten met een plaats in de eredivisie. Want laten we wel zijn, dat is toch waar we met zijn allen voor gaan en op hopen.

  1. Goodie

   Ben ik helemaal met je eens. Naar mijn mening moet er iets gedaan worden met de busreizen. Mooi dat er nu ingeschreven kan worden, maar het veranderd niks imo. Waarom niet eens een partybus laten rijden zoals het geregeld bij Emmen gedaan wordt? Ik verwacht dat hier genoeg animo voor is.

   Een jaar of 2 geleden ben ik met de YBF mee gegaan naar Sparta. De busreis opzich was al een hele beleving.

   1. supportertje

    Goodie, het idee van inschrijven heb ik al eens laten vallen bij de ticketoffice, mooi dat dit opgepakt is door hun in samenwerking met de fanclub. Hopelijk pakt de fanclub ook wat van de suggesties op die ik heb gegeven, of op een andere manier. Partybus leuk, maar bijv. eerst een gezellig samenzijn bij VVV een hapje en een drankje vooraf en daarna op weg naar de uitwedstrijd voor de groepsbinding kan ook. Hopelijk kunnen we de supporters weer in beweging krijgen om mee te gaan naar de uit wedstrijden. Dat moeten we met zijn allen in beweging zetten. Jong en oud daar bij betrekken. Naar een uitwedstrijd gaan moet weer een beleving worden. De fanclub kan hier aan bijdragen, door iedere wedstrijd een thema te geven waar we op aan kunnen sluiten. Ook een zichtbare inschrijflijst op de site, met daaraan gekoppeld het thema van die uitwedstrijd kan daar aan bijdragen. Iets waar we met zijn allen achter kunnen staan. Ludieke acties tijdens een uitwedstrijd, zoals iedereen in het geel gekleed enz. enz. Maar bovenal dat de ploeg ziet en voelt dat we achter ze staan als de twellefde man is van groot belang. Misschien kan de fanclub een werkgroep oprichten voor uit wedstrijden en hoe dit aan te pakken. Maar vooral zorgen dat we de supporters weer achter de plannen krijgen zodat ze zich erbij betrokken voel. Er moet veel meer leven in de brouwerij komen zodat we VVV weer op de voorgrond krijgen als steunende supporters. De camera’s moeten weer gericht worden op VVV, al is het maar door de acties die wij als supporters van VVV organiseren.

Leave a Reply