Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Eindhoven

We vallen opnieuw in herhaling, maar vrijdag staat er alweer een lastige wedstrijd op het programma. In een leeg Covebo Stadion – De Koel – treffen we FC Eindhoven. De Blauw-Witten zijn namelijk één van de grootste verrassingen van dit seizoen: na 15 speelrondes staan zij op een knappe vierde plaats op de ranglijst.

VVV-Venlo is daarentegen wel toe aan een overwinning, want dat is alweer een tijdje geleden. Sinds de laatste overwinning, de 2-0 tegen MVV in begin oktober, gingen alle wedstrijden verloren. De ploeg van trainer Jos Luhukay snakt dus naar punten – de ondertussen zestiende plaats op de ranglijst is alles behalve positief. En dan tref je ook nog eens “dé verrassing van de competitie”, aldus Luhukay. “Ik denk dat niemand dit voor het seizoen had verwacht, maar ze staan niet voor niets zo hoog. De laatste weken zitten ze echt in een flow en scoren ze heel erg veel.”
En dat vele scoren komt met name door ex-VVV’er Joey Sleegers. De vleugelaanvaller, die tussen 2016 en 2017 in het geel-zwart speelde, is flink op dreef dit seizoen. Hij wist al zeven keer te scoren en gaf ook nog eens acht assists. Vooral vorig week was Sleegers de voornaamste man bij de Brabanders, toen hielp hij ze met één goal en drie (!) assists aan de 5-1 overwinning tegen FC Dordrecht. Ook Luhukay is gecharmeerd van Sleegers: “Hij is een hele effectieve buitenspeler en daarnaast hebben ze met Jort van der Sande ook een spits die makkelijk scoort.”

Maar ondanks de sterke vorm van FC Eindhoven en de zwakke vorm van VVV, ziet Luhukay kansen: “We zijn zeker niet kansloos, ook al heeft Eindhoven een sterke reeks neergezet. Natuurlijk vallen de resultaten bij ons de laatste weken tegen, maar ik zie dit gewoon weer als een nieuwe kans om punten te pakken. Het kan zomaar de andere kant op vallen en daar geloof ik ook echt in. De selectie levert elke dag veel energie en inzet, dus daar ligt het niet aan.”

Aan de inzet van de ploeg ligt het inderdaad niet, Luhukay heeft wel een vechtende ploeg neergezet. Het probleem ligt mijns inziens bij de creativiteit, VVV oogt vaak inspiratieloos. Misschien is een middenveld met Danny Post, Mitchell van Rooijen en Kees De Boer aanvallend niet goed genoeg? Alle drie missen ze de creativiteit die Wassim Essanoussi bijvoorbeeld wél heeft. Maar ook de voorhoedespelers brengen nog te weinig: Yahcuroo Roemer mist te vaak venijn in zijn acties, Joeri Schroijen is al maanden uit vorm en Sven Braken laat zichzelf zóver inzakken, dat hij vrijwel onzichtbaar in de zestien is. En ook dat moet anders.

Het helpt alleen niet dat er komende vrijdag opnieuw een aantal vraagtekens zijn. Het is nog niet duidelijk of Tobias Pachonik, Simon Janssen, Kristopher Da Graca en Carl Johansson bij de wedstrijdselectie zitten. En de grootste afwezige is natuurlijk het publiek – door de nieuwe corona-maatregelen is er geen publiek toegestaan bij sportevenementen. En dat hierdoor een dragende factor wegvalt, ziet ook Luhukay in: “Het is natuurlijk erg vervelend dat onze supporters ontbreken, dat zal zeker weer even wennen zijn. De supporters steunen ons dit seizoen op geweldige wijze en dat heeft ons ook zeker aan een aantal overwinningen in eigen huis geholpen. Ze sleepten ons er vaak doorheen en dat gaan we vrijdag dus zeker missen. Maar ook zonder de steun van onze aanhang gaan we er alles aan doen om de punten in Venlo te houden.”

De vermoedelijke opstelling, volgens Dagblad De Limburger: Van Crooij; Janssen, Koglin, Dekker, Pachonik; Post, Van Rooijen, Smans; Roemer, Braken en Schroijen.

Het zal in ieder geval weer een lastige pot gaan worden, maar toch heb ik het idee dat deze selectie tot meer in staat is, dan ze op dit moment laten zien. Laten we hopen dat vrijdag eindelijk de ommekeer gaat zijn!

De wedstrijd tegen FC Eindhoven staat onder leiding van Oostrom, met Polman, Westhof en Prick als assistenten en is – helaas – alleen te bekijken via het schakelprogramma van ESPN.

15 Responses

 1. chretien

  Ja, tegen wie we ook spelen, het zal waarschijnlijk een lastige wedstrijd worden. EVV, de revelatie van het seizoen. Ja, dat kan zo maar. Na hoeveel jaren ellende? Joey Slegers is hun topper. Dat zegt me genoeg. Ze moeten het niet hebben van hun kwaliteiten. Dus een knokploeg? Nu, succes gewenst, wij zijn ook niet zo bijzonder, maar wij kunnen ook knokken. Tot het gaatje! Kan een leuke partij worden. Succes mannen, FORZA VVV!

  1. De Facebook pagina van VVV wordt elke week door allerlei vage figuren helemaal vol gespamd met links naar livestreams, maar dat zijn er allemaal waar je eerst voor moet registreren. Dus maar het schakelprogramma van ESPN kijken dan.

   1. Gerardus

    Bij deze hoef je normaal gesproken niet te registreren maar moet je je alleen door de add´s heen worstelen. Alleen moet je dan een AddBlocker downloaden, dan heb je daar minder last van.

   2. kuebke

    Naar ESPN hoef je voor je plezier ook niet te kijken ,die 30 seconden.
    Ze laten alleen iets van V.V.V ( of tegenstander) zien als er een doelpunt is gevallen of er een kans is geweest.

Leave a Reply