Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

Morgenavond om 20.00 uur is het weer zover. VVV-Venlo speelt de derde thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Het was een drukke week voor VVV met 3 wedstrijden in 1 week tijd. Er werd 2 keer gewonnen en hierdoor staan de Venlonaren 4de op de ranglijst. VVV-Venlo kent een uitstekende start en deze lijn moet worden doorgezet. Dit weekend spelen er veel ploegen die bovenaan staan tegen elkaar. Het kan dus een goed weekend worden voor VVV, maar eerst moet er gewonnen worden van FC Emmen.

Vorige week vrijdag won VVV in de thuiswedstrijd met 1-0 van De Graafschap. Dit was een zware wedstrijd maar de drie punten werden binnen gesleept door hard te werken en het goede keepers werk van Niki Mäenpää. Ook de uitwedstrijd tegen FC Oss werd gewonnen met 2-3. VVV-Venlo kwam na een mindere eerste helft toch op een 0-2 voorsprong, echter werd het al snel 2-2. De drie punten gingen toch mee naar de Koel doordat Aziz Khalouta in de allerlaatste minuut een grote fout van defensie van FC Oss afstrafte en de 2-3 binnenschoot. Maurice Steijn over de laatste 2 wedstrijden:”Ik ben zeer tevreden over de vastberadenheid en de werklust van mijn team. Voetballend kan en moet het nog een stuk beter. Maar ik ben trots op mijn ploeg: ze hebben op het juiste moment de rug gerecht, strijd geleverd en hard gewerkt. En daarom hebben we volgens mij terecht 9 punten uit 4 wedstrijden. Tegen FC Emmen wil ik dat ook weer en nog  meer zien. We willen en moeten alles geven”.

De selectie van VVV-Venlo is helemaal fit en er zijn geen schorsingen. Hierdoor kan Maurice Steijn voor het eerst spelen met de beste basisopstelling. De enige verandering in de basisopstelling is dat Jeffrey Altheer, Joeri Schroijen vervangt op het middenveld.

Er werd hard en goed getraind deze week. Maurice Steijn was druk aan het coachen tijdens de laatste training.   We hopen dat VVV dit weekend er vol op knalt en de supporters gaat vermaken met een leuke wedstrijd.

VVV-Venlo – FC Emmen is in het verleden achttien keer gespeeld. VVV won daarvan tien keer, drie keer eindigde het in een gelijkspel en vijf maal gingen de Emmenaren met de winst naar huis. De laatste overwinning van FC Emmen werd eind november 2003 behaald toen het 2-4 werd.

Maurice Steijn viert morgenavond een klein jubileum. De hoofdtrainer van VVV-Venlo staat voor de honderdste keer langs de zijlijn als trainer in het betaalde voetbal.

Vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Joppen, Balkestein, Promes, Fleuren; Altheer, Kruijsen, Post(C); Otsu, Khalouta, Wolters.

FC Emmen
Met oude bekende Marcel Seip in de verdediging en Roland Bergkamp in de spits staat FC Emmen op dit moment 11de in de Jupiler League met 5 punten. FC Emmen verloor pas 1 keer maar speelde al 2 keer gelijk en won met 5-0 van Jong PSV. De ploeg uit Emmen is een fysiek sterke ploeg en daar win je niet zomaar van. FC Emmen doet het goed in thuiswedstrijden maar in uitwedstrijden valt het nog tegen.

FC Emmen trainer Joop Gall laat zijn basisopstelling ongewijzigd ten opzichte van de 2-2 tegen FC Den Bosch.
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve, Resida, Bergkamp, Peters

Scheidsrechters
Scheidsrechter: Lindhout.
Assistent- scheidsrechters: Grosveld en Stuifzand.
Vierde official: Bijl.

Kaartverkoop FC Emmen

VVV-Venlo – FC Emmen
Vrijdag 29 augustus 2014 | 20.00 uur
Seacon Stadion – De Koel

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Vrije verkoop.

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 16 augustus 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo favoriet en gaan zij ervan uit dat de de 3 punten in de Koel blijven.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de wedstrijd tegen FC Emmen. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel.

17 Responses

 1. Meuske

  Gevaarlijke ploeg dat Emmen, kheb de samenvatting gezien tegen Den bosch dat was niet mis. Gaven volle bak 90 minuten lang dus dat kan een voordeel zijn maar zitten een paar leuke spelers bij. Bergkamp is daar ook geen uitblinker maar is dat Seip van ozze Seip want dat had ik niet meegekregen? Hoop op een cadeautje voor Steijn. Come on VVV

  1. Lincoln

   Jup dat is onze Marcel Seip. Is teruggekeerd uit Australie. En heeft gekozen om voor FC Emmen te gaan voetballen. Hij krijgt namelijk een kind en hij heeft ervoor gekozen om in de buurt te gaan voetballen in de buurt van zijn familie. VVV heeft wel naar hem geïnformeerd. Maar helaas koos hij voor FC Emmen

 2. Sefket

  Erg jammer dat ik er niet bij kan zijn morgen, maar als je thuis niet langs Emmen kan komen….. Verder hoop ik nog op een defensieve versterking. Kunnen ze niet in de Turkse competitie kijken? Daar barst het van de talenten!

  1. JB83

   Dat kan wel zijn, maar ik denk dat het team meer gebaat is iemand uit west eu. Iemand die niet maandenlang moet wennen, heimwee kan krijgen en weet ik wat allemaal. Liefst een nl of belg die de nl taal beheerst. Dat er in de cv iets bij moet, is duidelijk.

 3. Ben

  Emmen heeft een veel betere selectie dan laatste jaren geval was. Wordt voor ons in ieder geval geen makkie. Het wordt een vechtwedstrijd, zo gok ik. Ik wil niet gokken op de winst, die moeten we pakken. FORZA VVV!

 4. Goodie

  Of er een CV bij moet is bij mij de vraag. Het is achter in niet breed, maar ik denk dat VVV een CVM nodig heeft. Iemand die ervoor zorgt dat de verdediging minder vaak in gevaren komt. Iemand die gevaarlijke tegen counters op het middenveld al stuk loopt.

  1. Lincoln

   Wat is de meerwaarde voor PSV en Ajax om deze jongens te verhuren als ze gewoon bij hun club kunnen blijven voetballen in de JL. Onder eigen begeleiding en eigen faciliteiten. Geen gedoe met contracten. Denk dat je van PSV en Ajax voorlopig niks kan huren behalve als je in de Eredivisie voetbalt. Feyenoord daarentegen heeft geen team in de JL en wilt maar wat graag wat talenten ervaring op laten doen.

 5. Lincoln

  Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Joppen, Altheer, Kruijsen en Post, Wolters, Khalouta en Otsu.

  Wisselspelers VVV-Venlo: Wintjens, Nwofor, Sevinç, Schroijen, Gijzen, Elito, Van Crooy

 6. festina lente

  het zat vandaag niet mee kunnen we wel zeggen.

  ingedeeld worden in categorie 1 – 2 rode kaarten– 4-1 verrliezen van emmen.

  het kan nu alleen nog maar beter gaan

 7. brise continu

  Puntenpakker Maënpa??
  Deze -3 zijn voor hem iig…wat een amateuristisch gerommel. ..en dan die andere randdebiel Promes….maar maar…een karikatuur van een goede verdediger. ..

  Pssst. …zo ff sprietse! !!

 8. RuiverCity

  Mäenpää en Altheer zijn schuldig aan de penalty en rode kaart. VVV had echter met 1-2 achter nog alle kans, want Emmen was niet veel. Waarom Nwofor er niet eerder ingebracht? Meer power en stootkracht. Khalouta zat er helemaal doorheen. De scheids leek wel een fluitchinees…..

  1. marcel

   net als de rode kaart voor promes in de eerste wedstrijd wordt die ingeleid door een slechte terugspeelbal van altheer. daarnaast ben ik uitermate benieuwd naar de beelden van vanavond, omdat ikzelf meende dat maempa eerder bij de bal was. iemand een beter zicht op de situatie gehad?

Leave a Reply