Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

We naderen het absolute einde van de reguliere competitie. Morgenavond staat alweer de laatste thuiswedstrijd van de competitie op het programma voordat we de Play Offs ingaan. De wedstrijd zal morgen om 20.00 uur aanvangen in Stadion de Koel tegen de nummer 6 van de competitie, FC Emmen. Dit kan nog wel eens een pittige wedstrijd worden in de strijd voor de tweede positie op de ranglijst.

Afgelopen vrijdag speelde VVV tegen provinciegenoot Fortuna Sittard en dat was een makkelijke prooi voor de Venlonaren. VVV was heer en meester en wist de wedstrijd met een 4-1 overwinning af te sluiten. Het enige smet op het blazoen was het tegendoelpunt dat Deckers te incasseren kreeg, maar voor de rest een degelijke prestatie van de mannen van Steijn.

Door het resultaat van afgelopen vrijdag zijn we verzekerd van de 3e plaats op de ranglijst. Dat houdt ook in dat we NAC ontlopen en onze eventuele tegenstanders Go Ahead Eagles, FC Emmen of FC Eindhoven zijn. Als we morgenavond van FC Emmen winnen, dan kunnen we FC Emmen van die lijst schrappen en gaat het tussen Go Ahead Eagles of FC Eindhoven. Bij winst hebben we ook nog maar 1 punt nodig voor het behouden van die 2e plaats en dan wordt Go Ahead Eagles onze tegenstander in de Play Offs.

FC Emmen moet dus morgen winnen om nog kans te maken op die 5e plek en zal er dan ook alles aan doen om te winnen morgen. Het zal dus een lastige wedstrijd worden, maar ook een goed meetmoment voor de Venlonaren om te kijken waar we staan met het oog op de komende Play Offs.

Dat weet ook onze trainer Maurice Steijn: “We gaan voor die tweede plek. Nadat Sparta uit ons zicht was geraakt en kampioen werd, bleef dat ons streven. En met een overwinning op FC Emmen komt dat weer een stuk dichterbij. Ik hoor al veel mensen over de Play Offs praten en wij zijn daar natuurlijk ook al mee bezig qua voorbereiding, analyses etcetera, maar voor nu ligt de focus op die tweede plek en daarmee op de wedstrijd tegen FC Emmen”

De wedstrijd eerder dit seizoen werd gewonnen door VVV-Venlo met 4-1 in Emmen. Seuntjens (2x) Opoku en Hunte waren toen de doelpuntenmakers voor de geelzwarten.

Opstelling VVV-Venlo
“De blessures van Post, Promes en Rutten lopen op het einde. Post en Promes konden afgelopen wedstrijd al minuten maken en ook Rutten traint weer goed mee. Daarnaast zijn de schorsingen van Haagen, Nijholt en Van Crooij weer voorbij, al trainde die laatste niet mee op donderdag vanwege wat rugklachten. De elf die er vrijdag staan gaan er in elk geval vol voor!” Aldus de trainer.

Daarnaast komen Nijholt en Haagen alletwee terug van hun schorsing en zullen zij ook inzetbaar zijn voor het duel tegen FC Emmen. Ook van de schorsing van Vito van Crooij zit erop, maar zijn meespelen is onzeker omdat hij dus last van zijn rug heeft. Er staan twee spelers op scherp met 4 gele kaarten: Niels Fleuren en Ralf Seuntjens. Bij een volgende gele kaart zullen deze geschorst zijn voor een wedstrijd.

Afgaand op de training is dit de vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Opoku, Post, Nijholt; Resida, Seuntjens & Paulissen.

FC Emmen
FC Emmen staat momenteel op een 6e plaats met 4 punten achterstand op nummer 5 Go Ahead Eagles. FC Emmen is al zeker van deelname aan de Play Offs, maar kunnen bij een eventuele 5e plek een ronde overslaan. Dit wordt een hele lastige klus voor de Emmenaren maar zij zullen er alles aan doen om morgen een goed resultaat te boeken om dit kleine kansje nog af te dwingen.

Dat Emmen een goede ploeg heeft wisten we al langer en dit werd nog een keer bevestigd door het resultaat tegen FC Eindhoven. Thuis werd er ruim en vrij gemakkelijk gewonnen met 4-2 van de Eindhovenaren. Maar enkele dagen later verloor de ploeg uit Emmen met 4-1 in Maastricht. Dit laat gelijk zien dat ook Emmen een heel wisselvallige ploeg is met hoge pieken en diepe dalen.

Bij FC Emmen lopen enkele bekenden van VVV rond: Kolder en Seip. Zij hebben beiden een verleden bij de club uit Venlo. Echter is Seip samen met Rozema geschorst voor deze wedstrijd.
Ook Kolder zal samen met Ijzerman en Gyasi naar alle waarschijnlijkheid niet spelen vanwege blessures.

FC Emmen is de laatste jaren een taaie tegenstander voor de Venlonaren gebleken. Van de laatste 5 wedstrijden won VVV er 2, verloor VVV er 2 en werd er 1 keer gelijkgespeeld. Als we kijken naar de laatste 10 wedstrijden is er een significant voordeel voor de Venlonaren te zien: 7 keer gewonnen, 2 keer verloren en 1 gelijkgespeeld. Laten we hopen dat deze reeks wordt voortgezet met een ruime overwinning.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistent-scheidsrechters: Geutjes en Buijense
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in stadion de Koel. FORZA VVV!

17 Responses

  1. Ben

   Pavisto, bedankt artikel van Niels. Leuk artikel van VI.
   Wedstrijd tegen Emmen zal volgens mij gemakkelijk kunnen worden gewonnen. Zij weten dat ze Go Ahead niet meer voorbij kunnen. Wij hebben wel belang bij die tweede plek. Misschien een gekke gedachte, maar zonder die nacompetitie zouden we al enkele thuiswedstrijden uitverkocht huis hebben! Bovendien, morgen promotie naar de Eredivisie!
   Hopelijk een leuke wedstrijd, FORZA VVV!

 1. zuid

  Volgens heeft Fleuren vorige week toch al zijn 5e geel gepakt, dus deze wedstrijd geschorst. Daarnaast staat Seuntjes op 4 en Post en Rutten op 6. Ik zou zeggen, zorg dat die 3 tegen Emmen een gele kaart pakken, dan ben je daar in ieder geval vanaf in de play-offs.

  1. zuid

   in de play offs wel, maar als de Seun zijn 7e kaart zou pakken tegen Achilles telt die nog wel en is hij volgens mij wel voor de eerste play off wedstrijd geschorst

   1. De regel met 7 gele kaarten bestaat niet meer. Een schorsing is er na 5 of 10 gele kaarten. Na 10 gele kaarten betekent het dat de speler bij elke gele kaart 1 wedstrijd geschorst is. Dus dan volgt er bij de 11e, 12e, 13e,14e (etc.) een schorsing.

  1. Goodie

   Iedereen begint weer op 0 inderdaad. Zou anders niet helemaal eerlijk zijn omdat een degradant uit de eredivisie misschien wel harder had moeten knokken voor punten en meer kaarten zou pakken, of andersom. Maar betekent wel dat je bij de 2e gele kaart in de playoffs geschorst bent.

 2. kiekoputspelke

  MATCH DAY….de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en dan gaat het échte werk beginnen….de serie wedstrijden die VVV hopelijk een ticket in de Eredivisie bezorgen ??

  Maar eerst dus nog de wedsrtrijden tegen FC Emmen en Achilles en die zijn toch nog wel belangrijk:
  – plek 2 in de stand moet worden verdedigd
  – Rutten, Promes en Post zijn weer fit en kunnen dus nog wedstrijdritme opdoen
  Ik denk overigens niet dat Rutten, Promes én Post gaan starten want zeker is dat ze de 90 minuten niet volmaken. En dan maakt een trainer vaak de keuze één speler achter de hand te houden. Zo proefde ik dat ook uit de woorden van Maurice Steijn gisteren bij VVV TV.

  Hopelijk kan VVV vanavond wederom weer een lekker aanvallende wedstrijd op de mat leggen. COME ON VENLO

 3. Meuske

  Hoop dat het besef snel komt bij de Venlonaren en iedereen weer naar De Koel komt met te beginnen vanavond!!! Laatste wedstrijd voor de play offs dus wel de moeite waard om de mannen extra te steunen vanavond dus Venlo laat je horen en zien en kom die berg op!!!!

 4. kiekoputspelke

  @ Meuske: dat roepen we nu al maanden maar de bezoekersaantallen groeien maar mondjesmaat….
  Ik blijf erbij dat dit komt door de waardeloze competitie opzet !! In elk ander land spelen minimaal TWEE ploegen voor rechtstreekse promotie alleen in Nederland promoveert alleen de kampioen. Gevolg is dat de nrs. 2 t/m 6 eigenlijk voor de kat zijn viool spelen….de play offs is het doel en vanaf dan gaat het pas ECHT beginnen. Deze opzet is dus funest voor clubs want nu wachten de mensen op deze play offs. Als ook de nummer twee rechtstreeks promoveerde (dat is dus in andere landen wél) dan had De Koel na de winterstop 100% zeker nagenoeg vol gezeten. Nu helaas pas op Pinkstermaandag als de terugwedstrijd van de play offs geprogrammeerd staat….

  1. Ben

   Helemaal met je eens! Nu is er enkele weken voor verschillende clubs inde competitie niets meer dan de eer te behalen. Plaats 2 geeft niet meer kans op promotie dan winnen van een periode of plaats 6 in de ranglijst. Kijk maar eens naar afgelopen jaren wat er gebeurde. Kijk vooral naar de plaatsen op de ranglijst van de competitie van Go Ahead, Graafschap, etc., etc. Een en ander komt wellicht door het feit dat deze teams eerder beginnen en daardoor goed in het ritme komen door hun overwinningen, terwijl no 3 en 4 moeten wachten. Niets doen is blijkbaar funest. Overigens vind ik wel dat VVV dit jaar duidelijk en onbetwist de nummer 2 van de ranglijst is geweest. Hopelijk blijkt dat ook in de nacompetitie.
   FORZA VVV!

 5. brise continu

  Toeschouwersaantallen zitten toch in een stijgende lijn…ruim 4000 tegen FSC is toch niet slecht voor een wedstrijd om des Koningins hangmem?

  pssssst….zo ff sprietse!!

Leave a Reply