Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

Volgend jaar speelt VVV-Venlo weer in de Eredivisie! Afgelopen vrijdag promoveerden we door de 1-2 zege op RKC Waalwijk naar de Jupiler League, maar de competitie is nog niet voorbij. Morgenmiddag om 14.30 spelen we in Stadion de Koel de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen Bij winst van VVV-Venlo én puntenverlies van Jong Ajax bij Jong PSV, zijn we namelijk kampioen van de Jupiler League.

Vrijdag wonnen we dus in de laatste seconden van RKC Waalwijk en dat hadden we te danken aan twee standaardsituaties. Een penalty van Leemans werd onberispelijk binnengeschoten en voornamelijk de vrije trap van Leemans in de 90e minuut, was goud waard. Het uitvak ontplofte daadwerkelijk en na het eindsignaal werd het feestje goed gevierd door de supporters samen met de spelers en technische staf. VVV is terug in de Eredivisie.

Maurice Steijn: “Eerste helft hebben we prima gevoetbald, eigenlijk verbazend, want in zulke wedstrijden is er altijd sprake van een hoop spanning. Goede eerste helft waar we eigenlijk de 2-0 hadden moeten maken voor rust, dat lieten we na. Door de snelle tegengoal werd het wat minder en we moesten noodgedwongen drie keer wisselen. Uiteindelijk waren we dolblij dat die bal nog binnenviel!”

Morgen wacht ons de volgende klus en ditmaal op weg naar het kampioenschap. We spelen dus tegen FC Emmen en dat deden we ook al eerder dit seizoen in Emmen. Het was een lastige wedstrijd in het noorden, die we winnend wisten af te sluiten met 1-2. Doelpunten werden destijds gescoord door Johnatan Opoku en Torino Hunte. Vorig seizoen werd het in de Koel 1-0 in het voordeel van VVV-Venlo. Toen werd het enige doelpunt gescoord door Opoku.

VVV-Venlo
De selectie van VVV-Venlo deed rustig aan tijdens de afsluitende training. De druk lijkt er vanaf en de mannen hadden veel plezier. Morgen staat dus de mogelijke kampioenswedstrijd tegen FC Emmen op het programma en de meeste spelers zijn ‘gewoon’ fit.

Maurice Steijn zegt het volgende: “Torino Hunte was zeer ongelukkig afgelopen vrijdag en er werd er gevreesd voor iets ernstigs, gelukkig is het dat niet, maar zoals het er nu naar uitziet zal hij morgen niet bij de selectie zitten. Dat moeten we even met de dokter overleggen, hij heeft natuurlijk een flinke tik gehad. Vito van Crooij bleef geblesseerd achter in de rust tegen RKC, hij had last van zijn knie. Het leek er goed uit te zien op de training vandaag, maar het is nog even afwachten.”

Jerold Promes (4) en Danny Post staan op scherp (11) en missen bij hun volgende gele kaart de wedstrijd tegen FC Eindhoven komende vrijdag.

Vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij; Misidjan, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post, Sleegers, Seuntjens en Van Crooij.

FC Emmen
FC Emmen vecht nog om de laatste kans om mee te doen aan de play offs aan het einde van het seizoen. De ploeg staat op dit moment 9e en heeft evenveel punten als nummer 10 FC Eindhoven. Emmen wist vorige speelronde punten te verspelen tegen MVV na een 2-0 voorsprong en is dus gedreven op zoek naar punten.

Bij FC Emmen speelt Niels Fleuren, de speler die meer dan een decennia lang de kleuren van het geel zwart verdedigde. Inmiddels speelt hij dus in het noorden voetbal. Cendrino Misidjan en Leandro Resida hebben een verleden bij de club uit Emmen, maar spelen inmiddels dus in de Koel.

De balans tegen FC Emmen is in het voordeel van VVV-Venlo. Van de laatste 5 wedstrijden heeft VVV er 3 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en 1 verloren. VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen FC Emmen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 46,34%. In totaal heeft VVV-Venlo 66 doelpunten gescoord en 54 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S.Mulder
Assistenten: Siebert en Bluemink
Vierde official: Van der Eijk

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC emmen. FORZA VVV!

7 Responses

 1. RuiverCity

  Ik hoop dat ze Emmen snel onder druk krijgen en vroeg gaan scoren. Dan kun je de wedstrijd gecontroleerd gaan uitspelen. Vanaf minuut 1 laten zien dat er maar één de baas is…..

 2. De Koel

  Hopelijk kan de ploeg nu wat vrijer spelen, nu promotie is veiliggesteld. Ik had toch het gevoel dat de mindere reeks van de afgelopen tijd te maken had met druk.

 3. VenloVVV

  al bijna 7400 kaarten verkocht! Dat is goed nieuws! Met de verkoop van morgen erbij is het dus zeer zeker VVVolle bak! Come on VENLO! Op naar het kampioenschap!!

 4. robbaan

  Dit is een wedstrijd om in een “Spielraus” te komen, snel scoren dus, meteen vol aan de bak.
  De tegenstander geen lucht laten krijgen, als een kampioen regeren.
  De sfeer in het stadion, moet er voor zorgen dat het niet kapot kan, Ik hoop dat het een type,de finalewedstrijd uit 2007, wordt.

Leave a Reply