VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

Morgenavond speelt VVV-Venlo haar volgende wedstrijd. In Stadion de Koel ontvangen we nummer 15 van de Eredivisie FC Emmen. De wedstrijd zal beginnen om 20.45 uur.

Het vorige weekend was de eerste wedstrijd van 2019, in de competitie en die werd met 2-4 gewonnen.Het was een lastige partij, want ADO is gewoon een stugge ploeg. Het eerste half uur kwamen we er eigenlijk totaal niet aan te pas en ADO kwam dan ook verdiend op voorsprong door een goal van Becker. De eerste helft was zeker niet goed, maar VVV-Venlo maakte toch de gelijkmaker door een goal van Joosten. Die maakte vervolgens ook de 1-2 – die echt wonderschoon was. Toen kwam ADO op gelijke hoogte door een doelpunt van Falkenburg en leek het de verkeerde kant op te gaan. Gelukkig lette de VAR goed op en kreeg VVV een penalty toegewezen door de scheidsrechter, waarna Mlapa scoorde. In de blessuretijd was het Grot die de 2-4 noteerde en zo de overwinning binnenhaalde.

VVV-Venlo

De Venlonaren deden het qua resultaat uitstekend tegen ADO en dat kwam mede doordat Steijn weer de beschikking had over een aantal ervaren krachten op het middenveld. Danny Post, Tino-Sven Susic en Ralf Seuntjens  waren allen fit en dat zag je ook wel terug in de verhoudingen op het veld. VVV-Venlo speelde met meer balans en kon zo de tegenstander voldoende evenwicht bieden, om een resultaat uit het vuur te slepen.

Alleen Kum is niet echt de eerste keus van de technische staf, dat is Roel Janssen – maar het is ook opvallend dat Borgmann ook niet opgesteld wordt. Steijn zegt op de website van VVV het volgende:“We hebben daar alle mogelijkheden. Janssen of Kum op links en Rutten op rechts, of Dekker rechts en Rutten links. Ik ga nog wat beelden bekijken en dan beslis ik daarover.” Wie het gaat worden is dus nog maar de vraag. Dat is natuurlijk aan de technische staf, maar de sterkste opstelling zit er weer aan te komen.Opvallend is ook dat Borgmann hier niet wordt genoemd. Om meer te weten over de tactiek van de wedstrijd tegen ADO, klik je op deze link.

Voor de supporters wacht er voor de aftrap een gratis kopje koffie, aangeboden door Orange Blend en Covebo. Ook de fans van FC Emmen zijn daarbij van harte uitgenodigd, dus dat wordt een mooi verbroederingsfeestje bij de kassahuisjes voor het stadion.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Janssen, Röseler, Promes, Rutten; Susic, Seuntjens, Post; Joosten, Mlapa en Opoku.

FC Emmen
FC Emmen promoveerde vorig seizoen door Sparta Rotterdam te verslaan in de finale van de play-offs. Ze werden afgezet als de gedoodverfde degradatiekandidaat, maar dat past eigenlijk niet bij het seizoen dat ze hebben. Ze staan netjes op een 15e plek en doen dat dus boven Excelsior, NAC en De Graafschap. Vorige week pakten ze thuis knap een punt tegen PSV.

Daarnaast kan trainer Dick Luckien beschikken over drie nieuwe aanwinsten. Michael de Leeuw, Nico Neidhart en Sven Braken zijn de club komen versterken.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 43 competitiewedstrijden tegen FC Emmen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 44,19%. In totaal heeft VVV-Venlo 67 doelpunten gescoord en 55 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Langkamp en Kleinjan
Vierde official: Ruperti
VAR: Blom
AVAR: Van Kampen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen! FORZA VENLO

18 Responses

 1. mats

  Emmen speelt in mijn ogen misschien wel het meest frisse voetbal van de hele eredivisie. Vol strijd en tactisch/technisch helemaal niet zo slecht ook. Echt leuk om naar te kijken.
  Ga er van uit dat ze dat morgen weer gaan doen.
  Sowieso gaat Emmen altijd door tot de laatste minuut. En VVV kennende wil dat dus zeggen dat ze vooral niet te ruim voor moeten komen want dat zegt niks…

  Nee dit keer Opoku er wel in en dat Emmen 80 minuten in slaap sussen en dan in de laatste 10 minuten 2-0 maken door de fitheid van Samuelsen en Grot erin te gooien

 2. RuiverCity

  Wordt echt een lastige wedstrijd. FC Emmen barst van het zelfvertrouwen na de 2-2 tegen PSV. De eerste 15/20 minuten vol druk zetten en hopen op een snelle voorsprong. Joosten is in de kleine ruimte sterker dan Grot dus ik zou Joosten zeker in de basis laten staan. Grot gebruikt zijn enorme fysieke mogelijkheden veel te weinig.
  Kum sowieso géén linksback zetten. Dan liever Janssen of Rutten.

 3. robbaan

  Vooral niet onderschatten, maar VVV moet wel zorgen dat ze hier drie punten tegen pakken.
  Ik hoop op een droomstart, snel op voorsprong komen, Emmen dwingen alles op alles te zetten.
  En door 4 x te scoren een 4-1 overwinning te behalen, 2x Mlapa, 2x Joosten gok ik!

  W

 4. Depor

  Kom op zeg. Hier moet gewoon van gewonnen worden. In de uitwedstrijd hadden we zonder de rode kaart zeker gewonnen. VVV was voor die kaart oppermachtig.

  Omdat het emmen is zijn veel mensen zo positief over hun prestaties. Valt best wel mee ze staan niet voor niets zo laag.

  Gewoon oprollen die hap!

 5. Meuske

  Snap ook niet waarom we bang voor Emmen moeten zijn?? Bij de strot pakken en oprollen die handel,krijgen ook al gratis koffie dus meer cadeautjes geven we niet weg vandaag!!! Forza VVV

 6. roermond

  ” De sterkste opstelling zit er weer aan te komen”? Nou dan Opoku eruit en Samuelsen of Linthorst erin….Opoku heeft nu wel genoeg krediet gehad…ik zeg 3-0….come on Venlo…forza VVV…???

 7. Nard

  Het voetballen was inderdaad ’n stuk beter, nu nog iets feller verdedigen……tsjonge wat geven we die goalen makkelijk weg. Dat wordt prijsschieten voor Alax!

 8. Godfried

  jammer. vvv verdiende minimaal 1 punt. Emmen welgeteld 5 keer richting goal geschoten… Niet de beste dag van Unnerstall. kan gebeuren. helaas tegen emmen. deze had je moeten winnen voor de punten.
  Opoku. eindelijk. lekker voor hem.
  verdedigend gaat t de laatste tijd een stuk stroever dan voorheen.
  bij elkaar pakken en op naar Amsterdam..

 9. bear664

  Zoals verwacht hebben ze Emmen zwaar onderschat; ik vond de inzet ook zwaar onvoldoende …
  Roel Janssen weer terug … had van mij niet gehoeven, met name bij de 1-2 heel zwak
  En onze spits … Mlapa … tja … waarom hebben wij nu niet het geluk om eens een echte goaltjesdief aan te trekken … vandaag ook weer kansen genoeg, maar nul rendement …
  Begint eentonig te worden voorin bij VVV … Platje, Thy, Mlapa … allemaal heel magertjes …. en dan hoeven we ons niet te versterken in de winterstop ….

   1. bear664

    Nou … daar werkt het vertoonde spel ook niet echt aan mee …
    Net Fortuna gezien, maar die gaan tenminste 94 minuten …

Leave a Reply