VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo-FC Emmen

Aanstaande zondag om 14:30 uur staat de allerlaatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor VVV-Venlo. FC Emmen komt die middag naar Covebo Stadion de Koel.

VVV-Venlo

Afgelopen donderdag nam VVV het in de Johan Cruijff ArenA op tegen het al tot kampioen gekroonde Ajax. De kans op een resultaat in Amsterdam was vooraf natuurlijk al erg klein en dus waren de Venlonaren afhankelijk van de resultaten elders. Die waren de ploeg van Luhukay niet gunstig gezind. Zowel FC Emmen als Willem ll wonnen hun eigen wedstrijd en daarom zat er nog maar één ding op. Winnen van Ajax. Een bijna onmogelijke opgave, maar niks was onmogelijk in het voetbal. De Ajacieden begonnen echter sterk aan de wedstrijd en kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van Rensch. Na rust leek VVV een uitgelezen kans te krijgen om meer van zich te laten horen. De thuisploeg moest namelijk met tien man verder. Maar amper drie minuten later werd het 2-0 dankzij Haller. De hoop leek gevlogen maar kwam enigszins terug nadat Giakoumakis zijn 26e doelpunt van het seizoen scoorde. Ook hier mocht VVV niet lang van genieten want Kudus maakte zo ongeveer vanaf de aftrap de 3-1. Daar bleef het bij. Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen, maar na de wedstrijd tegen Ajax was degradatie officieel een feit voor VVV. Luhukay daarover: “Een zeer teleurstellend gevoel. Ik heb het persoonlijk nog niet verwerkt. Dat heeft écht wel tijd nodig. Maar volgend seizoen ben ik er weer bij. Ik moet zeggen; de steun die ik de laatste 8 weken gekregen heb. Van onze supporters en sponsoren… Ik zou heel graag wat voor hen terug willen doen. Ik wil ze dan ook ontzettend bedanken voor de steun naar de club, naar m’n team en mijn spelers en naar mij persoonlijk. We zullen er alles aan gaan doen om hen volgend seizoen een succesvol seizoen voor te schotelen en gezamenlijk proberen er een fantastisch jaar van te maken!”

En dus gaat de wedstrijd tegen FC Emmen slechts om des keizers baard. Wat eigenlijk de ultieme finalewedstrijd had moeten zijn gaat nu dus nergens meer om. Uit Venloos oogpunt welteverstaan. Alleen de sportieve plicht vervullen en het seizoen mooi afsluiten staan zondag voor de Venlonaren op het spel. Met wie Luhukay dat zal gaan doen is nog onbekend. Wat wel zeker is, is dat de oefenmeester een hoop spelers moet missen. Waar tegen Ajax alleen Kum en de gebroeders Donis afwezig waren, zijn zondag ook Kirschbaum, Hunte en Giakoumakis er zeker niet bij. Daarnaast staan achter de namen van Machach, Janssen, Schmitz en Dekker een vraagteken. Het wordt dus puzzelen voor de Venlose trainer.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: D. van Crooij, Pachonik, Da Graca, Swinkels, Guwara, Post, Schäfer, V. van Crooij, Roemer, Arias, John

FC Emmen

Voor FC Emmen staat er wel degelijk nog wat op het spel. De Drentenaren wonnen afgelopen donderdag met 3-1 van SC Heerenveen en strijden samen met Willem ll om de felbegeerde 15e plaats die recht geeft op directe handhaving. Doordat Willem ll haar wedstrijd op Hemelvaartsdag óók won (1-4 bij ADO Den Haag), heeft FC Emmen het niet in eigen hand. De ploeg van trainer Dick Lukkien staat op 27 punten, terwijl de Tilburgers op 28 punten staan. Om überhaupt nog kans te maken op de 15e plaats moet FC Emmen dus winnen in Venlo en hopen op een misstap van Willem ll. Zij nemen het in eigen huis op tegen Fortuna Sittard.

Het feit dat FC Emmen nog om lijfsbehoud speelt is ronduit knap te noemen. Op 20 februari van dit jaar boekten ze pas de eerste zege van het seizoen (3-2 tegen PEC Zwolle). Daarna volgden nóg zeven wedstrijden waarin de Drentenaren ongeslagen bleven waardoor Emmen ineens toch weer mocht dromen van nog een jaar Eredivisie. Mochten Lukkien en de zijnen zich daadwerkelijk weten te handhaven, kunnen we daar louter respect voor hebben.

Lukkien moet het in Venlo stellen zonder de geblesseerde  Caciano en Carty. Bernadou is nog een twijfelgeval. Verder is iedereen fit bij FC Emmen en zullen zij er alles aan doen om de drie punten mee te nemen.

Arbitrage

Danny Makkelie is zondag de scheidsrechter bij de wedstrijd VVV-Venlo-FC Emmen. Bij dit duel krijgt de 38-jarige leidsman assistentie van de heren Hessel Steegstra en Jan de Vries. De vierde official is Laurens Gerrets en Kevin Blom fungeert als VAR.

Makkelie, onlangs nog scheidsrechter bij de wedstrijd Real Madrid-Chelsea in de halve finale van de Champions League, floot dit seizoen pas één keer eerder een wedstrijd van VVV. Op 24 oktober van het vorige jaar was hij getuige van de recordzege van Ajax in Venlo. Over die wedstrijd is inmiddels genoeg gezegd en geschreven en daar laten we het dan ook bij.

Statistieken en historie

VVV en FC Emmen troffen elkaar 24 keer eerder in Venlo. Van die 24 ontmoetingen bleven de punten 12 keer in De Koel. Vier keer werd het gelijk en zeven keer ging de overwinning mee naar Drenthe, voor het laatst twee seizoen geleden. Toen eindigde het in een 2-3 overwinning voor FC Emmen met onder andere een doelpunt van…..Jafar Arias.

Voor de laatste overwinning van VVV thuis tegen de rood-witten hoeven we maar een seizoen terug. Vorig jaar werd het namelijk 2-0 voor de Venlonaren dankzij doelpunten van Jonathan Opoku en Peter van Ooijen. Ook een noemenswaardige editie van dit duel speelde zich af in het seizoen 2016-2017. Nadat VVV enkele dagen eerder promotie had afgedwongen tegen RKC Waalwijk kon op paasmaandag het kampioenschap worden behaald tegen FC Emmen. Het liep echter anders. De wedstrijd eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Vier dagen later zou VVV op bezoek bij FC Eindhoven alsnog kampioen worden en barstte er een groot feest uit. Het voordeel van de degradatie is dat we zoiets hopelijk binnen niet al te lange tijd weer mee mogen maken.

Deze wedstrijd wordt helaas niet live uitgezonden op televisie. Wel kun je de wedstrijd in zijn geheel bekijken via ESPN Watch of je kiest natuurlijk voor het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Emmen! FORZA VENLO

164 Responses

  1. kuebke

   Wel toevallig ja.
   Ze hebben natuurlijk een ander baantje wat meer opbrengt denk ik.
   Was ook wel te zien in de wedstrijden,ze hebben zich gespaard met de inzet anders werden ze te moe voor de andere baan. Haha !!

   1. Ievel Knievel

    Beetje laat dan, als zij echt verantwoordelijk zijn voor een breuk in de selectie.

 1. Ievel Knievel

  Of er is echt een bom gebarsten in de kleedkamer gisteren, waardoor bepaalde spelers even niet meer (met elkaar) willen spelen? (Dit is puur suggestie trouwens he)

  Of spelers die er zo doorheen zitten dat ze het even niet meer kunnen opbrengen?

  Of blessures die er al waren waarmee spelers (te lang) hebben doorgespeeld?

   1. Ievel Knievel

    Dat vermoeden heb ik ook al een flinke tijd. Heb ook de indruk dat de Koning geen controle had over zijn selectie, zeker niet na de aankopen/ huren, ook door taalbarrieres. Ook 1 van de redenen waarom er van trainer gewisseld is.

   1. Ievel Knievel

    Wat hebben Valkx en Bogers rechtstreeks te maken met een bom die barst in de kleedkamer? Dat zeg ik toch niet? Wel dat het vreemdelingenlegioen niet bevorderlijk is geweest voor de juiste strijdveer en spirit; waarvan dus akte. Dat kan je niet ontkennen. Vandaar ook de enorme frustratie bij Post en een aantal andere spelers (maar dat mocht dus niet echt naar buiten komen).

   2. supportertje

    Als we het toch over Post hebben, denk dat we hem wel in ere moeten houden. Hopelijk blijft hij nog een jaar in Venlo. Maar ik heb er een hard hoofd in. Het is voor hem zeker het laatste jaar een grote deceptie geworden. Denk dat hij ons er graag had in gehouden, maar hij kan dat natuurlijk niet alleen.

    Danny is al jaren bij ons, in 2013 overgenomen van FC Dordrecht en werd snel onze aanvoerder bij VVV in 2014. Kwam bij ons binnen als een Amsterdamse Branie smoel, maar bleek een gouden speler voor ons. Scoorde zijn eerste goal in 2018 bij de uitwedstrijd van VVV tegen W2. Als er eentje complimenten verdient dan is hij het wel. Altijd voorop in de strijd, altijd aan de gang als inspirator, vol vuur en inzet.

    Groeide uit als een echte clubman voor VVV, en heeft altijd oog gehad voor de supporters. Miste in het begin enorm de stad Amsterdam, maar zijn vrouw en kinderen kwamen in Venlo wonen. Dat maakte veel verschil voor hem, juist omdat het een echte familieman is, en daardoor kreeg hij het ontzettend naar zijn zin in Venlo.

    Werd steeds meer een Venlonaar, en dat kon je merken als je hem tegen kwam in de stad. Altijd tijd voor een praatje, en vertelde dan hoe hij het naar zijn zin had hier in Venlo. Vooral het gemoedelijke beviel hem goed. Er word wel eens wat geroepen over een standbeeld voor hem, of iets anders. Maar een ding is zeker, we hebben nog nooit een captain gehad die zo lang, en zo goed zijn werk deed voor het team en VVV.

    Iedereen gunt hem dan ook het beste, en hopelijk kiest hij nog voor een jaar VVV. Ik zou het zonde vinden als hij in de huidige tijd zou vertrekken, zonder een echt eerbetoon aan hem, die altijd zo hard heeft gewerkt voor VVV. Want na zo’n lange tijd zijn VVV en Danny Post voor altijd verbonden en hebben zij samen geschiedenis geschreven.

   3. supportertje

    En dan vergeet ik nog, dat hij dik 200 wedstrijden heeft gespeeld voor VVV.

 2. Ievel Knievel

  Maar Swinkels. zondag……Zat weer even naar de samenvatting te kijken. Hij staat weer meermaals niks te doen (slechts een schijn van ingrijpen geeft hij)…..

  Alsof hij het expres doet, spelsituaties laten lopen.

   1. Ievel Knievel

    Nou weet je wat Matsie, laten we lekker met Swinkels gaan spelen in de defence zondag. Krijgen we weer lekker 2,5 goal gemiddeld tegen (zoals het hele seizoen); tegen Emmen… Lijkt me een zeer strak plan…..Daar gaat je eer.

   2. mats

    Het maakt niet uit of Swinkels speelt, als ze er een koe neerzetten dan ga jij daar helemaal op los……
    Zolang jij maar kunt zeiken op Valckx en Bogers he en je kleine ego’tje kunt strelen he?

   3. Ievel Knievel

    Nee, ik kan kritiek op het spel van een Swinkels, waar ik trouwens persoonlijk weinig moeite mee heb als mens, wat het gewoon niet meer helemaal is qua spel (wel is geweest) niet koppelen aan Valkx en Bogers. Die staan immers niet op de mat. En ondanks dat ik kritiek geef zie ik ook wat zowel Valkx en Bogers voor onze club betekend hebben en nog steeds betekenen, ze doen hun werk gewoon. Ik hoop alleen dat de fouten eruit gaan. Desnoods door binnen de club een andere positie in te nemen. That’s all. In het belang van de club. Het kan gewoon beter. Het leven is niet zo zwart-wit matsie.

   4. mats

    Pffffff jij bent echt een windvaan he? Lees je zelf wel eens terug wat je allemaal uitkraamt? Vermoeiend type.

 3. mats

  Kutopstelling.
  Ik gun Emmen geen rechtstreekse handhaving en ik vind ook dat VVV er alles aan moet doen om deze te winnen….. voor de eer! Voor ons supporters! En voor de rechtvaardigheid dat dat klote Emmen op zijn minst nacompetitie moet spelen!

 4. RuiverCity

  iedereen die VVV een warm hart toedraagt moet de aflevering van ‘De teen van Uchebo’ beluisteren.

  Daar worden harde (en terechte) conclusies getrokken.

  Danny Post schijnt op de lijst van NEC te staan. Andere optie is dat Post naar NAC/ADO gaat (mocht Steijn daar naar toe vertrekken).

  Luhukay en Jay Driessen schijnt totaal niet te klikken. Driessen staat dan ook op de nominatie om naar ADO te gaan.

  Aantrekken van nieuwe spelers door Valckx wordt ook flink door de mangel gehaald. Dit laatste kan ik mij in vinden. Het wordt hoog tijd dat er een scoutingapparaat komt en dat het alleen recht van Valckx om spelers te scouten/halen wordt beperkt.

  1. Ievel Knievel

   Het is dus een organisatorische puinbak binnen VVV. Een kruidvat vol onvrede. Spelers die de laatste wetstrijd niet willen of kunnen spelen? Wanneer de Koning al achteraf commentaar begint te geven zijn ze toch niet als een gentleman uit elkaar gegaan denk ik dan, club en de Koning.

   Welke rol heeft Jay Driessen in de organisatorische puinbak?

   In de kleedkamer lijkt het ook al een langere tijd een explosief geheel te zijn (met waarschijnlijk bepaalde mannetjes die het daar ineens voor het zeggen hadden). Dat Post eventueel weggaat is een dikke schande die de club zich mag aanrekenen en dus ook de beleidsmakers. Ook dat hij de mond gesnoerd wordt. Waarom gebeurd dit toch vaker zo op deze manier bij VVV? Dan gaan er nu waarschijnlijk ook nog “supporters” zeggen dat het goed is dat Post gaat, omdat hij het niet meer waar maakt o.i.d.. Op dat soort momenten, dan denk ik….

   Misschien moet VVV Steijn maar binnen halen als technische man/ 2e T.D., als je echt ambities hebt voor de toekomst; samen in een tandem met Valkx. Samen hebben ze bewezen goed te kunnen samenwerken. Kennelijk zit Steijn, zoals ik eerder suggereerde, toch niet zo lekker op zijn plek bij NAC (wat ook echt een club is waar iedereen elkaar achter de rug om een dolkstoot in de rug zet momenteel, al jaren).

   Het pleit ook dat VVV niet van plan is om op alle posities in de staf en organisatie te gaan bezuinigen. Kennelijk wil men bepaalde ambities overeind houden.

   Maar……Er is dus van alles op het beleid aan te merken en op mensen in de club die de boel niet onder controle hebben, kennelijk. Raar dat ik om mijn oren krijg hier dan, vanwege mijn kritiek. Ok, ok, misschien had ik iets beter kunnen doseren gisteren en eergisteren.

   Ben in ieder geval blij dat Jos is binnen gehaald bij de club. Dit soort geluiden komen allemaal naar voren sinds hij aangesteld is. Wat voor chaos moet hij aangetroffen hebben? Mooi ook dat hij een klus wil afmaken. Kennelijk ziet hij genoeg mogelijkheden om de boel weer op orde te krijgen. Voor de komst van Jos werd de puinhoop dus lekker onder de pet gehouden, verzwegen. Jos kan in ieder geval schoon schip maken. Misschien weet hij nog wel een goede assistent vanuit Duitsland. Iemand met know how.

  2. Ievel Knievel

   Ik ben het wel eens met zo goed als alles wat ik hoor in de Teen van Uchebo.

   Jammer dat Bogers (roept hij zelf) ge-backed up wordt door de Raad van Comissarissen. Maar ja, dat is ook een club die via vriendjespolitiek is samengesteld. Misschien moeten ze eens hun werk gaan doen, in plaats van lekker naborrelen in de businessclub.

   Ieders functioneren moet onder de loep genomen worden, aangepast worden of mensen moeten op een andere positie gezet worden of een functie elders.

  3. mats

   Het is denk ik voor zowel Post als VVV goed dat hij ergens anders gaat spelen. Post verdiend het ook. Wel jammer als het bij een concurrent van VVV is. En ik zie hem liever bij NEC dan ADO.

   Driessen heeft zijn tijd gehad. Was prima onder Steijn. Gefaald als mailman. Dus het is nu de tijd voor Luhukay dus als dat niet klikt mag Driessen lekker naar Steijn terug. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

 5. FC VVV03

  Misschien is dit alles wel het moment van een omslag binnen VVV. Laten wij als supporters proberen er elke wedstrijd een heksenketel van te maken in de koel. We zijn allemaal een jaar lang niet kunnen gaan, laten we dat gebruiken om er elke thuiswedstrijd een feest van te gaan maken!

  1. Ievel Knievel

   Heej zak dich toch d’n boks vanaaf…..

   Wat unne kroëtclub zie we toch auk…..

   Een (wannabe cult-) club als VVV heeft toekomst in een verbouwde de Koel. Daar kan prima een semi nieuw/ vernieuwd stadion verrijzen.

   VVV hoort niet in een zielloos betongedrocht op een industrieterein. Dat is pas echt een doodsteek. Wat loopt er nu spaak bij de verbouwing vd Koel? We hadden al in fase 2 moeten zitten en daar was ook geld voor apart gezet. Wat een zwalkbeleid tot en met.

   Hoe en waar komt dit nu weer uit de lucht vallen?

   Sorry Marco, ik vind je een sympathieke man maar》 functie elders.

   1. Leonardus

    Welke investeerder stopt er nu geld in een krot. VVV kan alleen maar groeien in een stadion met een multifunctioneel karakter. Dat er nooit een stadion is gerealiseerd op het Floriadeterrein is een grote misser.

    Maar ik geloof het nog niet.

   2. Ievel Knievel

    De Koel hoeft helemaal geen gedrocht te zijn. De blokken zuid en oost kan je gewoon door nieuwbouw vervangen. Dan bouw je dus een half nieuw stadion (bijv. een halve kopie van het Asito Erve, met een eigen twist. Op het huidige trainingsveld kan een parkeergarage komen. Tussen die parkeergarage en oost kan een extra ontsluitingsboulevard voor zuid aangelegd worden.

    In die bouwblokken (tribunes) zou je bijvoorbeeld ook sportopleidingen kunnen huisvesten (CIOS) of iets anders, dat betekent dat je facilitaire ruimtes in die tribuneblokken kan verhuren. Dat is dus deels je financiering. Mits de gemeente dat vergunningstechnisch toestaat.

    Onder de hoofdtribune en onder de Maastribune, kan je iets verhoogd boven de rondweg skyboxes realiseren. Haal je de rondweg dan weg/ steek je de rondweg af, dan kan je vrij gemakkelijk nieuwe tribunes realiseren die steiler doorlopen richting veld onder de hoofd- en Maastribune (zoals ook al in de plannen stond). In combinaties met de skyboxes kan deze steilere tribune dan ook van een extra dak(je) voorzien worden (dakje dat uitsteekt vanuit de skybox), zodat je daar ook droog zit, eventueel voorzien van heaters.

    Dan blijft in de toekomst alleen nog over een nieuwe dakconstructie bovenop de Maastribune.

    Die ring van skyboxes kan ook al sneller gerealiseerd worden onder Maas- en Hoofdtribune middels (tijdelijke) modulaire-bouw-units. Ook als de echte verbouwplannen even stil liggen. Er zitten tal van dit soort bedrijven (modulaire units) in de omgeving. Ook in het Duitse achterland. Zoek elkaar actief op in dit soort zaken. Aangezien dit soort bedrijven ook al hun papierwerk vaak op orde omtrent bouwbesluiten en vergunningen (ze doen niet anders) kan er snel geschakeld worden. Doe je dit in partnership/ sponsorverband betekent dit echt niet meteen een giga-investering, maar wel hoognodig.

    Je kan vrij snel en makkelijk 15 van dergelijke units op of net verhoogd op de rondweg plaatsen. Ik neem aan dat er in de Koel voorzieningen voor evenementenstroom en ook extra water- en rioleringspunten zijn.

    Ik doe alvast een voorzet. Cube Homes is aan een snelle groei bezig bijv.. Wil een fabriek openen in Venlo. Ga met dit soort partijen praten VVV en betrek de gemeente hier tijdig in (qua vergunningen en medewerking) en je kan echt redelijk snel schakelen met het oog op de groei van de club. Gelet op de eventuele tijdelijke modulaire bouw is het ook mogelijk om tijdelijke vergunningen te krijgen evenementen vergunningen).

    Skyboxes kunnen echt wel voor veel geld verkocht, verhuurd of verpacht worden. Veel bedrijven verlangen naar dit soort vormen in sponsorship deals. Zeker de vele internationale bedrijven die in de omgeving van Venlo neerstrijken. Sterker nog, willen bedrijven dit, laat ze dan deze skyboxes vooraf/ medefinancieren en je maakt al weer sneller stappen.

   3. Goodie

    Ben het in dit geval met Ievel eens. Wat een slap zooitje zeg (ervan uitgaande dat dit door iemand binnen VVV echt gezegd is).
    Er lag een heel plan om de Koel in 3 stappen te vernieuwen. Ik geloof dat stap 2 ondertussen zelfs al af had moeten zijn, de eerste al na 1 jaar eredivisie. Ondertussen is dit plan ook van de officieële website gehaald.

    Ondertussen wordt er dus weer over een nieuw stadion gesproken. Waarschijnlijk hebben ze weer zo’n gedrocht in gedachte als wat eerder het plan was.

  2. mats

   Ik hou van De Koel maar ben blij dat de club weer een poging gaat ondernemen voor een nieuw stadion. Misschien dat er bij de gemeente eindelijk wat besef is dat een stad met betaald voetbal meerwaarde heeft, dus kom maar op ……

   En het hoeft heus geen betonbak te zijn. Iets als Sparta/Heracles/De Graafschap heeft heus wel zijn charme….

   1. Goodie

    Maar dat gaat er juist niet komen Mats. De stadions die jij noemt zijn alle op hun eigen manier mooi. Wat ze bij VVV, maar zeker bij de gemeente willen: een gedrocht zoals in Arnhem. Maar dan wilde gemeente Venlo zelf voorheen dat het dak bij thuiswedstrijden verplicht dicht zat.

    In dat geval, laat mij maar naar de Koel gaan waar grotendeels tegenstanders als Oss en Dordrecht komen.

  3. Grad

   Ik heb de uitzending beluisterd en er worden inerdaad enkele harde en terechte conslusies getrokken, maar persoonlijk vind ik Qasim Hakim niet erg objectief hierin, omdat hij indertijd berokken is geweest bij een incident en VVV hem tijdelijk de toegang ontzegd is. Je proeft in deze blog de racune tegen bepaalde personen en ik vind hem nogal zelf ingenomen in een aantal zaken, bovendien biedt Maarten Bastiaens geen enkel tegengas, waardoor het een erg eenzijdig verhaal wordt

 6. FC VVV03

  Dat verhaal zou wel perfect passen in het huidige bestuurlijke beleid. Eerst presenteert men een compleet plan om in de Koel te blijven en het stadion grondig uit te breiden en te verbouwen. En nu zou men dan weer onderzoek doen naar een nieuw stadion. Volgens mij weet men bij VVV van gekkigheid niet meer wat ze nou moeten en willen.

 7. chretien

  Het zal wel de gemeente zijn die contact heeft gezocht met VVV. Ze weten daar inmiddels ook dat zij enkele jaren geleden een cruciale inschattingsfout hebben gemaakt waardoor de bouw van het nieuwe stadion niet doorging. Wellicht nu eind goed, alles goed? FORZA VVV! Op naar het nieuwe stadion. Hebben we al een naam? Het Gijs Nass stadion?

  1. mats

   Dat hoop/denk ik dus ook. Zonder hulp van de gemeente is een nieuw stadion kansloos dus probeerden ze De Koel te verbouwen misschien hoeft het nu niet meer. Halleluja.

   Dan liever het Jan Klaassens stadion.

 8. kuebke

  Dream on dream on.
  De zoveelste keer dat ze weer over een nieuw stadion gaan praten.

  Het blijft alleen maar bij praten en anders niets. Bla bla bla bla !!!
  Vergeet het maar.,luchtkastelen worden het .

  Dertig jaar geleden waren ze al bezig met een nieuw stadion en zie wat er van terecht is gekomen.

  Net als de gemeente nu ineens wel mee zal gaan werken.
  Laat me niet lachen.

  Ze hebben altijd alleen maar tegengewerkt.

  We laten ons maar verrassen zullen we maar zeggen.

  1. Ievel Knievel

   Ik ben het niet met je eens dat de gemeente alleen maar tegengewerkt heeft. Rondom de Kazerne trok VVV de stekker eruit, niet de gemeente. De gemeente had al investeringen van enkele miljoenen gedaan en er lag al een plan om de infrastructuur aan te pakken. Dat de Kazerne vertraging opgelopen heeft rondom archeologische opgravingen (wettelijk verplicht), bestemmingsplannen (wettelijk verplicht) en procedures (Den Haag) lag niet aan de gemeente. Achteraf bleek dat het onhaalbaar was om op het Kazerneterrein een multifunctionele accommodatie te bouwen vanwege vergunningen die het organiseren van EN evenementen EN voetbalwedstrijden daar onmogelijk maakte.

   Het stadion op de kazerne was ook veel te megalomaan voor VVV en was echte en luchtkasteel. Compleet onrealistisch. Ook daar kon de gemeente heel weinig aan doen.

   Ook heeft de gemeente de grond van het stadion aan VVV verkocht voor de gunstigste prijs mogelijk (gunstiger kon niet, want dat zou verkapte staatssteun zijn, dat mag niet). Dat heeft de gemeente juist gedaan om de club te helpen, omdat de grondwaarde natuurlijk erg belangrijk is als onderpand. De waarde ligt nu al beduidend hoger als bij verkoop.

   Wat de gemeente wel heeft verzuimd, om toen het stadion/ grond in hun eigendom was mee te werken aan eerdere gunstigere verbouwplannen, maar dan praten we dus over een periode die inmiddels ver achter ons ligt (rond 1999 was dat). Meer dan 20 jaar geleden. VVV was toen sportief gezien op sterven na dood. Daar kon de gemeente niks aan doen. Ook dat had toen met slecht beleid bij de club te maken, na het Sport7 debacle.

 9. FC VVV03

  Ik blijf erbij dat als je in een stad( omgeving) met zo’n grote logistieke mogelijkheden en grote bedrijven er niet in slaagd om enkele van zulke bedrijven aan je te binden dan heeft dat ook te maken met de commerciele mogelijkheden die VVV in huis heeft. En dan praten we niet alleen over de huidige tijd, maar dat begint al vanaf het moment dat VVV ten dode was opgeschreven medio 2002/2003. Een grotere achterban creeren begint gewoon bij een stadion. Bij Heracles kwam ook nooit een hond kijken, maar die trekken inmiddels wel 10.000-12.000 toeschouwers. Elke zomer opnieuw schreeuwt dhr Bogers hoe triest het is dat men in Venlo niet warm loopt voor VVV. Ik kan me nog herinneren dat bij de promotie in 2007 de mensen in slaapzakken voor de deur lagen, bang om een seizoenkaart mis te lopen. Natuurlijk ging het hier om een terugkeer na 14 jaar, dus daar wilde iedereen bij zijn. Maar vanaf dat moment had je er alles aan moeten doen om die mensen voor goed aan je te binden. VVV loopt overal achter de feiten aan en van een topsport cultuur is niets te zien in mijn ogen. Allemaal zulke kleine steekjes elk jaar vormen samen een grote misstap ( slechte voorzieningen/ slechte catering/ omgang met hondstrouwe aanhang/ bezoekende club beleid )enz. Ze zijn zo gefocust elk jaar en lopen op hun tenen om in de eredivisie te kunnen blijven, dat ten koste gaat van de binding met je vaste trouwe supporters. Niet alleen de sportieve aspecten moet men doorlichten komende weken, maar ook hoe gaan we er alles aan doen om meer mensen naar VVV te kunnen lokken?! Elke week een mail sturen na seizoenkaarthouders dat ze zo blij zijn met je steun, of filmpjes opnemen hoe erg het publiek wel niet gemist word is leuk, maar daar bereik je niemand mee. Het VVV gevoel moet terug komen bij de mensen, en dat helpt niet mee als er jaar in jaar uit buitenlandse gelukszoekers ons geel zwart shirt aantrekken. Ik hoop dat ze dat bij VVV eindelijk eens beseffen na afgelopen rampjaar. Samen alles er aan doen om VVV weer vooruit te krijgen.

   1. kuebke

    Volledig met je eens en met je opmerkingen hierboven.
    De hele bubs vernieuwen hierboven.

 10. mats

  Off-topic; nóg erger dan de degradatie van VVV is een mogelijke promotie van Roda. Dan word ik echt gek.
  Gelukkig kan ik me niet voorstellen dat WII of Emmen zich laat piepelend door fokking Roda. Maar ik ben er niet gerust op totdat ik zeker weet dat Roda gewoon KKD blijft

  1. Ievel Knievel

   Zo zie je maar dat 8e worden al genoeg is voor een eventuele kans op promotie (Roda). Lijkt me dan ook prima dat VVV niet onnodige strapatsen uit gaat halen in het halen van versterkingen, maar gewoon zijn eigen opgeleide spelers gaat opstellen. Dan heb je al een fors deel van een elftal bij elkaar. EN zoals ook al in de “teen” werd geopperd. Die spelers moet je ook ruimte geven om te groeien en je moet ook intensief met ze werken om beter te worden; dus niet aan de kant schuiven als het even tegen zit.

   En Roda, het blijven halve Duitsers, grote kans dat die wel gaan promoveren. Die ruiken gewoon hun kans en slaan toe. Zo doe je dat. Je moet pieken op de juiste momenten. Niet per sé een heel seizoen. En onder druk weten te presteren.

   Geld moet nu geïnvesteerd worden in de organisatie en faciliteiten en niet alleen maar in spelers. Anders kan je nooit groeien en stabieler worden. Laten we nu aub de visie van Heracles volgen. Dat vergt geduld en een tien-jaren-plan. Ook vast houden aan je koers als het even tegen zit. Keuzes ook verantwoorden aan je achterban, ook als die beginnen te morren. Dan ook staan voor je zaak en je niet van de wijs laten brengen.

   Overigens is het huidige stadion van Heracles ook een plan B. Die wilden enige jaren geleden ook een compleet nieuw stadion bouwen (ook al was het oude stadion nog niet zo oud >> jaren negentig), maar dat heeft de gemeenteraad van Almelo verhinderd. De verbouwde Erve Asito is dus ook een plan B geweest. Top stadion verder!

  2. Koelie

   De duivel schijt altijd op de grootste hoop.

   Ze hadden gisteravond alle fortuin. Winnen met een buitenspelgoal en een klutsgoal. Dat gaan ze niet 3x krijgen.

   Mochten ze promoveren dan is het vooral voor Fortuna een enorme concurrent. Wij kunnen toch nooit groter worden dan die club zolang er miljardairs en miljoenen subsidie tegenaan wordt gegooid.

 11. supportertje

  Denk eerder dat het gaat om een vernieuwd stadion, en dat het een verspreking is. Alleen komt dat vernieuwen niet van de grond. Energie moet nu gestoken worden om geldschieters binnen te halen. We spelen nu toch KKD, dus nu is de tijd om dit soort mensen aan ons te binden die er geld in willen steken. En laten we eerlijk zijn, ik ga liever naar een Koel in de stad, dan ergens op een industrie, of ex Floriade terrein.

  VVV en de Koel en Venlo zijn van belang voor ons. Na de wedstrijd kun je lopend naar het centrum. En de faciliteiten zijn er rondom de koel, en de ruimte ook. Alleen hoognodig verandering en verbetering is er nodig. Ooit werd er gepraat over aandeelhouders, een aantal grote, en dan ook nog voor ons als supporter. Een aantal grote zijn er de afgelopen jaren gekomen.

  Maar daar blijft het bij, en krijgt de VVV supporter maar weinig kans. Maak dat daar aan gewerkt word. Geeft ook weer hoe VVV leeft in de omgeving. Maakt ook dat zij zich meer bij de club betrokken gaan voelen. Er zijn genoeg mensen die wel een bedragje kunnen en willen missen hiervoor, als ze hun club kunnen steunen. Je kunt er ook renteloze leningen van maken, en na loting iedere vijf jaar mensen weer terug betalen.

  Ik zit trouwens liever te kijken naar een VVV waar weer vreugde van afstraalt, en leuk voetbal op de mat legt. Vind het een ramp dat we weg zijn uit de ED. Maar liever leuke wedstrijden in de KKD, dan iedere week weer moeten kijken naar VVV dat overal onderuit gaat. Denk dat we in een cruciale fase zitten bij VVV. Overal valt wat op aan te merken, maar er zullen grote veranderingen moeten plaatsvinden. Bij het team, de staf, en het bestuur, en rvc.

  Het zal echt moeten gaan om het voetbal, met daarnaast, onmisbaar een zakenclub die geld wil steken in VVV. Daarbij moeten ook de supporters betrokken worden, en een afvaardiging hiervan, moet kunnen aansluiten bij het bestuur en die zakenclub. Zodat de mensen die het bestuur vormen en geldschieter zijn weten wat er leeft, en sneller kunnen inspringen hierop. Maar ja dat is hoe ik er over denk, en dat zal ook het nodige commentaar opleveren.

  1. supportertje

   En als we dan een cultclub willen zijn of worden, dan is er voor iedereen werk aan de winkel. Voor VVV, voor de supportersvereniging, de supporters, en voor de gemeente Venlo die moet willen faciliteren. Meer de geschiedenis van VVV benoemen, meer contacten met voormalige naamgevers van het stadion. Meer voormalige spelers van VVV betrekken.Meer de supporters in de aandacht stellen. meer voor de supporters willen doen. Maar vooral het samen willen doen.

  2. Ievel Knievel

   Ik vind een mooi commentaar supportertje. Zo zie ik het ook. Alleen zo blijf je een voetbalclub, in plaats van een commercieel gedrocht zoals we overal in Europa zien tegenwoordig (iets dat tussen 2008 en 2013 dus nagestreefd is dus bij ons). Ja, je hebt dan eventueel prestaties, maar al het plezier en alle beleving (en magie) is weg. Het gaat in al die topcompetities en clubs die in handen zijn va geldschieters alleen nog maar om geld verdienen aan o.a. mensenhandel. Die clubs en spelers zijn ook speelballen in het internationaal makelaarswereldje en het internationaal gokwereldje. Ook worden clubs als schuld weggeschreven.
   Allemaal zaken die je niet wenst of wil. Voetbal is een bijzaak, een hobby, ontspanning, gekoppeld aan prestaties. Maar ik zie liever VVV als underdog, als kleine club op het maximale van hun kunnen prestaties leveren (daar ontbrak het dus aan) dan als een club waarbij ik bij voorbaat al weet dat ze ieder jaar 5e in de competitie worden, maar waarin alle ziel en beleving verdwenen is. Voetbal is er voor de gewone man of vrouw, als ontspanning en passie. De leukste hobby en de belangrijkste bijzaak.

   Overigens denk ik ook dat sponsoren meer belang hebben bij authtenticiteit, waar zij zich aan kunnen verbinden.

   Wij wilden cult en authentiek zijn. Daar past de Koel uitstekend bij, maar dan heeft de Koel ook echt aandacht en liefde nodig.

   VVV heeft een wat meer excentrieke directie nodig, die de kop boven het maaiveld durft uit te steken, zelf actief een koers in zet en dat ook aan alle kanten uitstraal. Iedereen een paar stappen voor is, maar dan wel echt authentiek zichzelf is (niet als marketingtrucje). Betrek al die bedrijven uit de regio bij de club. Nodig ze net zo vaak bij je op de koffie uit tot ze ja zeggen. Ga daar zelf 1000x op bezoek. De aanhouder wint. Geef ze weet ik niet wat allemaal gratis tot ze toehappen.

   Zou Jumbo/ Beej Benders trouwens geen goede shirtsponsor zijn? Ga daar uit je zelf eens mee praten. Kom zelf met een voorstel waar mensen mee kunnen leven. Zeg maar Jumbo hoofdkantoor in combi met lokale partner Beej Benders. De Jumbo kleuren hebben we al 😉 We zijn geen bedreiging voor niemand in Nederland Bijna niemand is overtuigd anti-VVV, dus het is een veilige verbintenis voor de Jumbo. In ruil daarvoor een op Duisters gerichte aanbiedingen-Jumbo op het parkeerterrein? 😉

 12. spits

  Ja VVV is een cultclub met weinig supporters. Dat is jammer. De grote vraag is hoe we Venlo en zijn bewoners bij de club kunnen betrekken meer dan nu het geval is. Waarom is het nog steeds niet mogelijk dat je aandelen in de club kunt kopen.

 13. Depor

  Bij cult en authentiek horen ook dergelijke tenues. Stap aub van dat lelijke geel/zwart af en ga voor de Venlose kleuren. Daarnaast veel betere kleuren voor de uitstraling.

 14. Rossie

  On topic: ik begrijp dat Giakoumakis vanmiddag niet speelt. Is dat niet heel dom? Stel hij maakt er nog twee, dan is dat toch weer beter voor zijn transferwaarde? En als hij zelf niet wil: heeft hij überhaupt iets te willen? Staat gewoon onder contract. Maar misschien is hij nu weer geblesseerd, wie weet…

  Wat een puinhoop bij VVV trouwens zeg, de beerput gaat nu langzaamaan open. Heeft het hele seizoen dus helemaal niet goed gezeten binnen de selectie, was totaal geen vechtmachine (voor elkaar). Ik hoor van alles nu in de wandelgangen. Plus dat Jay niet matchte met De Koning én niet met Luhukay. Tja…en als er dan te weinig kwaliteit is én het zit onderling allemaal niet lekker dan ben je kansloos…en degradeer je dus. Kunnen best ook nog eens 18e worden uiteindelijk. En als je dan met een vinger gaat wijzen kom ik toch óók bij Valckx uit helaas…één voltreffer (Giakoumakis), maar vooral heel veel ‘onrust’ binnengehaald. Eigenlijk zag je aan affaire Coric al dat er dingen niet goed zaten. Idem bij de Donis brothers. Shabani ook altijd twijfelachtig verhaal gebleven vind ik.

  We hebben écht een hele grote bezem nodig in Venlo. Valckx hoeft van mij niet weg maar er zullen wel echt structureel dingen moeten gaan veranderen.

  En dat nieuwe stadion elders: please niet doen! Blijf in De Koel aub, verbouw/moderniseer die dan maar. De Koel is zo’n beetje de enige reden dat men ons in den lande een sympathieke club vindt, echt. Iedereen houdt van de charme en historie van De Koel. Als je dat opgeeft ben je echt knettergek en ten dode opgeschreven.

  1. supportertje

   Denk dat de problemen al eerder speelden met spelers. Met de promotie naar de ED was het een vriendenteam. Na het eerste jaar ED is dit team uit elkaar gevallen, echt herstel hiervan is niet meer gelukt. Mede doordat Maurice zo plotseling vertrok. De spelers die door hem zijn aangetrokken pasten op dat moment wel, maar de juiste trainer vertrok.

   Daardoor werd het een stuurloos schip. Maaskant kon hetzelfde kunstje niet als Maurice, en de Koning was dit ook niet machtig. Na de eerste wedstrijden met verlies zag iedereen het aankomen. Geluk dat Corona kwam, dat was de redding. Anders was het waarschijnlijk al gedaan geweest in het derde jaar. Maar uiteraard weten we dat nu, toekomst voorspellen is makkelijk achteraf.

   Hopelijk komt men tot inzicht op de berg, en gaat men nu echt bouwen aan een nieuw team, en hopelijk blijft Post ook nog een jaartje. Heeft toch altijd een belangrijke rol gespeeld in het geheel. Inderdaad wat minder buitenlands spul, meer inzetten op eigen opgeleide spelers, en die ook niet te snel weg laten lopen. Het eigen stadion opknappen, want de Koel is de Koel, en met zijn trap bijna over de wereld bekend.

   Een goede reclame voor VVV en zijn stadion, en onmisbaar voor het gegeven dat je als cultclub zou uit willen dragen. Maar vooral een grotere rol voor de supporters. Met enthousiaste supporters haal je het nieuws, en vestig je de aandacht op de club. Maakt ook dat er weer meer mensen meegaan naar uitwedstrijden. Met opnieuw aandacht voor de club. Supportersvereniging de twaalfde man kan hier het voortouw in nemen, samen met de yellow black fanatics.

   Het moet weer gaan bruisen, bij uitwedstrijden en thuiswedstrijden. We moeten toch opnieuw de boel opzetten. De komende jaren is daar de gelegenheid voor door VVV en ons als supporters van VVV. De zaken die niet goed zijn benoemen en verbeteren. Veranderingen durven door te voeren op alle niveaus, schoon schip maken is gewoon nodig. De tijd van pappen en nathouden is voorbij. Dat gaat niet lukken voor de lange termijn.

   1. supportertje

    Zijn onze eigen gedachtes Rossie, maar komt in de buurt van de waarheid denk ik.

  2. Ievel Knievel

   Weet je wat nog het ergste is Rossie? We zijn dus gedegradeerd omdat het allemaal niet goed zat in de hoofdjes. Dat het een puinhoop was op de club moeten de leidinggevenden daar ergens geweten moeten hebben. Kan niet anders. Waarom grijpt me dan zo laat, te laat in? 8 weken voor het einde pas? Te laat dus. Had of in december of in februari ingegrepen (na 4x verlies, het was een voortzetting van de troubles in het najaar namelijk). Voor ons fans was het al duidelijk

   Maar men (de spelers) wilde het dus niet met en voor elkaar doen; en dus al helemaal niet voor de club…. Ook al was de kwaliteit nog zo matig;,als het wel goed had gezeten in de hoofdjes waren we dus gewoon 13e of 14e geworden (of zelfs hoger).

   En mensen die zeggen dat een gemoderniseerde Koel niet kan vanwege de ligging; wel eens de Adelhaarshorst bekeken in Deventer? Die ligt dus in een woonwijk, aan 2 zijdes omsloten door achtertuinen, aan de entreekant door een doodlopende straat met woonhuizen die eindigt in een steegje en aan de andere zijde een trainigsveld zonder ontsluiting. En dan ook nog dat stadion als voorbeeld gebruiken….Ik moet zeggen. het is sfeervol en de 2 nieuwe tribunes daar hebben zeker wat, maar het oogt toch ook als een Belgisch zooitje eigenlijk. 2 tribunes zijn nog steeds golfplatige gevallen, soort fietsenstallingen en de rest van het complex oogt toch wat armoedig. Piepklein parkeerterreintje en fietsenstallinkje ook. Sfeervol zeker, maar meer oude meuk dan bij ons momenteel, al zijn de 2 nieuwe tribunes aardig en 1 van de 2 is een Engels-aandoend pracht exemplaar. Maar om nou te zeggen dat de Adelaarshorst een voorbeeld is en GA daardoor zijn gepromoveerd? Nee. Toeval was het eigenlijk meer.

   Het stadion van de Graafschap is ook al aan het verouderen en best inspiratieloos inmiddels hoor. Ook al in de jaren negentig verbouwd. Alleen de manier waarop de tribunes lopen in het stadion zorgt bij een vol stadion voor veel sfeer. dat is wel zo. Lekkere akoestiek ook. En dat van RKC….tja. Als je het over een gemoderniseerde fietsenstalling hebt. Het golfplaat stadion…..dan moet je daar zijn. Daarbij oogt ons stadion nu (ook al verouderd) niet slecht hoor.

   En laten we aub onze oorspronkelijke clubkleuren houden. Geel-zwart. Niks lelijks aan,. Gewoon mooi. Mits in de juiste kleurstellingen (donkergeel of wat matter geel). Zwarte sokken met gele bies maken het misschien nog mooier, al vond ik de dikke zwarte bies al een vooruitgang. In het uit tenu kan je wel mooi spelen met rood en blauw. Dat is cult. Je historie eren. We zijn trouwens 1 van de oudste clubs in NL die in het Geel-Zwart spelen. Met een oprichting in 1903 zijn we opgericht na de golf van clubs in Engeland, maar behoren we nog steeds tot de oudere clubs in de wereld. Dat Geel-Zwart hoort dus echt bij ons.

   Dan over de puinhoop in de selectie. Waarschijnlijk ook de reden dat de Koning moest gaan. Laat ik duidelijk zijn. Ik heb niks tegen de Koning, vind het echt een sympathieke vent die je goed voor een camera kan zetten en vind het echt niet de slechtste trainer die we ooit gehad hebben. Vorig jaar prima gedaan in een moeilijke periode en echt meer dan genoeg punten gehaald (geen 1 keer verloren toch, of was het 1 keer?). Maar de Koning had het overduidelijk niet onder controle. Zijn assistent misschien wel niet (maar dat is gissen geblazen) maar de macho mannetjes die gehaald zijn dus ook niet. Waarschijnlijk is in de kleedkamer de bom wel vaker ontploft. Verklaart ook wel de timide kopjes bij interviews zo af en toe, nadat men net uit de kleedkamer kwam.

   Jos probeert die controle terug te pakken en daarbij gaat de beerput dus open. Wat mij betreft helemaal. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Jos in controle. Als dat dan zonder Jay moet, omdat hij niet kan functioneren in een bepaalde constructie, so be it. Maar nogmaals, dat zijn allemaal roddels en is puur suggestie.

   Jos is een prima trainer voor VVV die kan bouwen aan een team en ook een grotere naam qua trainer. Goed voor je imago, zeker in het Duitse achterland. Gaat ook met respect om met mensen binnen de club is mijn idee. Kan je ook prima voor een camera zetten. En man van de club. Laat hem maar zelf zijn staf uitkiezen. Misschien een wat afgeslanktere staf.

   1. Rossie

    Ook met dit verhaal 100% eens. Laat aub De Koel ons stadion blijven. ‘De trap’ is hetgeen waardoor onze club bij de buitenwacht het meest bekend is. Wat ik al eerder zei: De Koel is ons meest waardevolle ‘bezit’ als club, echt, geloof me. Dat opgeven zou het zoooooo dom zijn! En geel-zwart als clubkleuren handhaven lijkt me inderdaad een abc-tje natuurlijk!

   2. supportertje

    Je vraagt je wel eens af of de geluiden die hier op de site te horen zijn, en VVV beseft dat die er zijn. Als je al lang de club volgt, en in het stadion zit, vraag je je af wat er meegedaan word. Over het algemeen lapmiddelen. En ik snap dit ook wel, want er is geldschaarste, en het houd allemaal niet over. N.m.m. is nu het moment aangebroken om de veranderingen smoel te geven. Want op deze manier verder is geen optie meer.

    Denk dat we een uniek stadion hebben, met de plek waar het ligt. We hebben met zijn allen aangegeven dat we daar willen blijven. VVV heeft de grond in handen, en daardoor zouden investeerders zekerheid moeten hebben. Maar die worden niet aangetrokken op de een of andere manier. En waar ligt dit aan, aan VVV, aan de bestuurders, hoeveel zekerheid wil men hebben. Daar lijkt Boogers mij ook niet de uitgelezen persoon om dit van de grond te trekken.

    Er moet iemand met een echte visie komen, met goede contacten in de zakenwereld. Iemand die zijn nek durft uit te steken. Ook de gemeente moet zich coulant opstellen in het verstrekken van vergunningen. Het megalomane plan wat er ooit was kan niet, en heeft ook de gemeente veel geld gekost. De plaats van het stadion nu niet, en kan gaan opleveren. maar dan wel zorgen voor mensen met een lange termijn visie.

 15. FC VVV03

  Jay Driessen werd jaren geleden gehaald als cultuurbewaker. Maar langzamerhand blijkt het meer een onruststoker te zijn. Als alle berichten over zijn persoon kloppen is dit wel heel zuur. Hoe heeft men bij VVV zolang kunnen doen alsof er niets aan de hand was? Ongelooflijk! Heeft dat dan te maken met ons imago als “gezellige” club? Waar ze niemand willen kwetsen en voor het hoofd willen stoten? Zoals hierboven al gezegd, de Put gaat langzaam maar zeker open.

  1. supportertje

   Of Jay een onruststoker is dat weet ik niet en durf dat ook niet te zeggen. Echter is het wel een gegeven dat mensen die een bepaalde macht hebben, dit koste wat het kost willen behouden en verdedigen. Dat zie terugkomen in allerlei bedrijven, en organisaties. Men houd met alle macht vast aan de positie die men bekleed, bang om op de achtergrond terecht te komen, of te denken dat ze niet meer meetellen.

   Vooral de uitstraling naar de buitenwereld is belangrijk, zo van kijk eens welke positie ik heb. Denk dat VVV zich ook hieronder kan scharen. Gezien de posities die sommige mensen bekleden, en dit al jaar na jaar doen. Je zou het bijna een kliekje kunnen noemen die elkaar de hand boven het hoofd houd. Maar dit is een aanname mijnerzijds en hoeft dus niet zo te zijn.

  2. Ievel Knievel

   Ik weet niet of het echt klopt. Misschien dat sommige andere mensen (ook binnen de club) aan het stoken zijn, om wat voor reden dan ook. Kan ook zijn dat de onruststokers binnen de club elders zitten en doelbewust dit soort verhalen naar buiten brengen. Dat zou ook bijzonder kwalijk zijn. Ik weet het gewoon niet. De Koning was altijd respectvol naar Jay toe en gaf hem ook (misschien wel vanuit de club gevraagd of opgedragen) de ruimte om als duo te werken. Of dat slim was weet ik niet, maar zo ingeschat leek het ook niet of die 2 oorlog hadden.

   Jos en Jay kennen elkaar toch al langer zou je zeggen en het is toch vreemd als je al in zo’n korte tijd tot een breuk komt. Als Jos had ingeschat dat Jay een stoorzender was dan was hij toch niet ingestapt lijkt me en dan zou hij toch ook niet zo makkelijk zeggen te willen blijven (hij wordt breed gesteund door mensen in de club zegt hij en dat voelt hij ook), tenzij Jay zeker weg gaat. Het is wel zo dat de RvC ook aan het slapen is als de club dus een wespennest blijkt te zijn. Maar nogmaals. We weten het allemaal niet echt. Een behoorlijk gesloten bouwwerk dat VVV. Ook dat mag soms wel eens anders. Ik hoef niet alles te weten, maar nu….

   Qua structurele veranderingen in de organisatie zou ik veranderen (om zaken te voorkomen ook), ik doe eens een voorzet:

   Mijn suggestie, ga echt op zoek naar een AD die zijn sporen in het voetbal, of als dat te moeilijk is in de sport heeft verdiend (misschien wel in Duitsland), met bewezen resultaat. Dat is geen makkelijke opgaaf. Neem daar dus ook echt de tijd voor en ga niet voor zo maar iemand. Ga alleen voor de allerbeste kandidaat. Desnoods duurt die zoektocht bijna een jaar. De tijd moeten we nemen. Voor de toekomst. Ook een personality, die wel dienend naar de club kan zijn en het imago van de club (als dat vast staat) passend kan uitdragen. Bogers kan terug naar zijn commerciële functie. Daar is ook echt nog een wereld te winnen. Ook daar 110% voor gaan.

   Hebben we inmiddels trouwens niet een echt veel te grote kantoorstaf in verhouding? Ik heb geen idee hoor, maar staat deze nog wel in verhouding met de technische mensen binnen de club?

   Zet iemand naast Valkx die samen met hem het technisch beleid doet. Valkx voor het zaken doen rondom contracten en voor gebruik van zijn netwerk. Dat is ook zulk specifiek werk. Ervaring is daarbij zeer belangrijk. En iemand die het wereldje goed kent. Tenzij Valkx echt grove fouten heeft gemaakt en echt teveel leunt op de zaakwaarnemers en eerder het slaafje van is. Het gevaar op matchfixing is dan echt te groot. Daarnaast: Iemand anders die zich richt op het binnenhalen van (jeugd)talenten en een scoutingapparaat coördineert waar hij eventueel zelf zitting in kan hebben. Focus: talenten binnenhalen uit 2e en 3e niveau Duitsland en 2e niveau België en eventueel de KKD; en uit jeugdcompetities in de grotere regio. Deze technische man coördineert dus ook de progressie van de eigen talenten in de selectie en club en doet er alles aan om de begeleiding daarvan op orde te krijgen (ook psychologisch). Het idee moet zijn dat die talenten moeten slagen in het eigen eerste. Een beoogd scoutingapparaat (begin maar eens met 2> ruil 2 assistenten in voor 2 scouts) kan zeker uit deeltijdmensen bestaan. Vraag Maurice Graeff daar maar weer eens voor (misschien/ bijvoorbeeld). Die houdt van onze club. En dan met een knipoog:> Dick Advocaat al benaderd? Die is met pensioen volgend seizoen. Dat is echt een voetbaldier. Gun hem een half jaar zonder iets, daarna gaat hij zich toch vervelen. Is ook nog oud speler van ons en een voetbalkenner pur sang. Zeg nooit, nooit. Ga eens koffie drinken met de man. Hij vindt het vast niet erg om wedstrijden en spelers te gaan bekijken. Al doet hij maar 2 dagen in de week wat.

   Laat Jos 2 assistenten uitkiezen, behouden of meenemen. Misschien is 1 hoofdtrainer en 2 assistenten wel even genoeg. Andere functies kunnen door de hele club (dus ook jeugd) gedeeld worden. Bijv. een sportpsycholoog. Onmisbaar tegenwoordig. Ook dus met het oog op escalaties in een kleedkamer. Je kan niet alles van een technische staf laten afhangen.

   En de RVC. Voor Testrootte pleit het dat hij goede banden met de gemeente kan onderhouden. Van Ger Bindels weet ik niet precies wat zijn toegevoegde waarde kan zijn. Ineke Grutterswijk? Ik weet het niet. Sinds zij het is gaan doen hebben we toch onrust binnen de club gekregen en er zijn al wel eens eerder niet te fijne verhalen over haar naar buiten gekomen, maar ook dat is weer roddel en achterklap en suggestie. Kan ze het? Geen idee. Als ze denkt het te kunnen, dan echt aan de bak. ECHT. Toezicht houden dus en ingrijpen wanneer nodig. Anders ook gewoon jezelf in de spiegel durven kijken en een stapje op zij durven doen in de toekomst. Maar wie dan wel?

   1. supportertje

    Hopelijk leest ook de RvC en Boogers eens wat hier allemaal geschreven word, maar dat zal denk ik ijdele hoop zijn.

   2. Ievel Knievel

    Het zou fijn zijn als de club snel spijkers met koppen slaat en snel tot actie over gaat. In ieder geval iets gaat doen, tenzij ze denken dat het allemaal zo lekker gaat. Kom met een actieplan en presenteer dat eind juni en begin juli. Wat gaan we als club allemaal verbeteren. Daar kan de komende 2,5- 3 weken zeker alvast aan geschreven worden. Laten we aub niet weer een radiostilte van weken/ maanden krijgen> zoals dat altijd gaat in de zomer. Ik heb het liefste dat na 3,5-4 weken einde competitie de club openlijk (naar buiten) gaat bouwen aan het nieuwe seizoen. Met de eigen spelers kan echt al wel begonnen worden aan trainingen en teambuilding. Laat ook weten wat er gaat veranderen binnen de club en maak daar stappen in. Vertel 1-2 maal dagelijks (doordeweeks), waarbij er ook gebruikt word gemaakt van supporterskannalen, wat er allemaal gebeurd. Geen loze teasers. En als je niks te melden hebt, dan zorg je maar dat er genoeg dingen te melden zijn.

    En al dat achterstallig onderhoud en de puntjes op de i in het stadion; de mensen die werken bij de club kunnen in de vorm van teambuilding toch ook wel max. een halve dag in de werkweek hun handen uit de mouwen steken samen met de handige vrijwilligers. Genoeg kantoorpersoneel aanwezig. 2,5 – 3 uur per week valt er wel vrij te maken voor noodzakelijk teambuidling en de puntjes op de i qua onderhoud, zeker in de rustige weken/ maanden. Het is nog leuk om te doen ook. Kantoorpersoneel heeft ook maar 3,5 week vakantie. In het begin van de zomer is het rustig. 1 en 1 is 2.

   3. Grad

    Misschien schrikken ze wel, of men neemt dit voor kennisname aan. want er zijn veel aannames , suggesties en vermoedens, maar niemand hier kent het ware verhaal.

 16. chretien

  Hoe goed ook bedoeld, al het hierboven geschrevene, zijn vooral veronderstellingen of conclusies gebaseerd op meerdere veronderstellingen.
  Natuurlijk, VVV hoeft niet alle vuile was buiten te hangen, maar het grote probleem is COMMUNICATIE, communicatie die er dus NIET is. Dat mag men zich zelf kwalijk nemen. Op dat terrein is we veel te winnen. Niet alleen begrip krijgen van ons, de fans, maar ook naar bijvoorbeeld de autoriteiten. Helaas, zonder hen kunnen we niet. Maar ook naar buiten, de media.
  Dan ben je van een hoop ellende af.
  FORZA VVV!

  1. supportertje

   En daarom zou het ook goed zijn als er een afvaardiging van de supportersvereniging aan tafel zit. Als er een organisatie is die de supporter gevoelens, en gedachtes van supporters over zouden kunnen brengen, is dit wel de supportersvereniging. Daarmee zou ook de zo gewenste communicatie tot stand komen, waar we om verlegen zitten.

   En VVV heeft toch als organisatie niets te verbergen. Het moet gewoon meer open zijn en worden. Vooral hokjesgeest moet verdwijnen. Zaken moeten in alle openheid gedeeld worden, zodat we weten hoe we er voor staan.

 17. piehen

  Wat een veronderstellingen van zieke forumleden , met hun beweringen allemaal ze zijn nog vergeten om de koffie dames en de vrijwilligers de schuld toegeven van degradatie .
  Dat er iets is fout gegaan denk ik ook wel , maar als de klik tussen de selectie er niet meer is dan weet je genoeg .
  Maar dit kun je niet altijd in de schoenen schuiven van trainers en TD,s en algemeen directeur is wel erg makkelijk.
  vVV heeft maar het kleinste spelers budget van de eredivisie , sommige menen hier er genoeg KKD spelers voor VVV willen spelen voor het minimum loon laat me niet lachen , voor een goede KKD speler moet je al gauw 3 ton op tafel leggen exclusief salaris dus tel maar uit .
  Zijn wij als supporters niet mede schuldig aan het niet voldoende steunen van VVV , als alle 5000 supporters die komen allen zonder voorbehoud een seizoen kaart hadden gekocht , dan had de club ook betere spelers kunnen aantrekken .
  Als er al weinig vertrouwen is bij supporters , dan denk ook dat de animo bij sponsors voor het steunen van de club minder is .
  En de geruchten dat VVV toch een nieuw stadion wil , kan best mogelijk zijn , als grotere sponsors er om vragen voor skyboxen meer moderne luxe , je bent toch afhankelijk van geld daar draait het betaalde voetbal om.
  Het zou wel kunnen dat VVV msschien op de oude kraal iets zou willen , volgens mij heeft VVV deze grond al in bezit .
  De afrastering staat er al i.v.m.de wilde varkens die in het aangrenzende bos lopen is dit al afgemaakt en grasmat is ook al In gebruikt als alternatief voor te trainen .
  We weten dat de gemeente al jaren VVV tegen werkt zie kazerne terrein . Geen stadion daar , toen moest er een food centrum komen en gokhallen dit was financieel ook al niet haalbaar volgens project ontwikkelaars.
  Nu worden er woningen opgebouwd die dadelijk ook al te duur zijn voor de gewone burger.
  Grotere bedrijven in Venlo zijn niet zo geïnteresseerd in VVV , ja jumbo benders in venlo maar dat is maar dat is maar een kleine sponsor de enige echte grote sponsor is seacon van hai Berden .
  Buitenlandse sponsors zijn risicovol , zie maar bij Roda en het terug vallen bij Fortuna naar een Nederlandse investeerder. Zou het geweldig vinden als supporters die hier op het forum zitten VVV een grote sponsor aanbieden lijkt mij geen probleem voor sommige.
  Op naar een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen steun VVV en alle medewerkers die onze club een warm hart toedragen Forza VVV .

  1. Ievel Knievel

   Gaan we weer terug naar af……..

   Ja, VVV kan met zijn budget degraderen en ook promoveren. Beide gevallen kunnen gebeuren, maar hoeven niet te gebeuren. Dat weten we allemaal. Dat is het punt niet. We zijn dan ook eigenlijk niet per sé boos over de degradatie. Die zat er dan ook al weken aan te komen. Het gaat dan om de manier waarop dat gebeurd. HOE dat gebeurd.

   En geld is niet alles. Heb je minder geld, dan met je dus heel slim beleid voeren en daarin zeker niet meerdere steken laten vallen. Dan nog kan je degraderen (of promoveren). VVV laat meerdere (te veel) steken vallen. dat zien we gewoon. Is ook geen ontkomen aan.

   De inmiddels algemeen gedeelde conclusie is, nou ja, luister de Teen van Uchebo maar terug. Daar krijg je genoeg inside info te horen en weet je wat er allemaal niet klopt. Precies dat wordt hier door meerdere reaguurders ook gesteld. Ze zitten er dus niet ver naast.

   1. DeOtjes

    Verschrikkelijk interview. Nauwelijks gebacked door bronnen en feitenonderzoeken en doorspekt met eigen meningen.

    Aantrekken van Pachonik en het noemen van een 13 in een dozijn. Pachonik was uitgeroepen tot beste back ofzo van de serie B en heeft, met name in het eerste seizoen, laten zien dat het een meerwaarde was. Is nu wel teruggevallen maar op dat moment was hij prima gescout.

    Susic gratis de deur uit. Nergens wordt uitgelegd hoe het is gegaan en hoe het zo ver heeft kunnen komen maar het is wel meteen Valkx zijn schuld

    Boogers voelt gebacked door de mensen om zich heen en de RvC. Meneer de journalist gelooft dat niet dus kan het niet waar zijn.

    Zo zijn er wel meer voorbeelden van een staaltje meningen neerzetten als ‘feiten’

   2. Ievel Knievel

    Of hij heeft goede bronnen. Meneer was toch ook de toegang tot het stadion ontzegd; dat ging over de positie van Driessen en Valkx en hun invloed op de opstellingen? Nu weten we idd nog steeds niet precies hoe de vork daar in de steel zat, maar er lijkt toch wel een kern van waarheid in te zitten toch? Nog steeds suggestie, ben ik met je eens.

    EN over Pachonik. Er werd niet gesteld dat Pachonik een slechte voetballer zou zijn, zeker niet. Er werd gesteld dat hij niet goed genoeg zou zijn voor de absolute top en subtop, hetgeen vorig seizoen gesuggereerd werd, want hij moest aan de top verkocht worden. Er wordt gezegd dat hij technisch niet goed genoeg is om bijv. bij een PSV of iets dergelijks te slagen. Voor andere ere-divisieclubs, zeker middenmoot, is hij een meer dan behoorlijke voetballer. Wordt ook in het interview gesteld.

  2. supportertje

   Piehen,Wat een veronderstellingen van zieke forumleden, vind ik wel een beetje aanmatigend. De meeste op deze site zijn al heel lang VVV fan en maken zich zorgen om de club. Dat er grote problemen zijn kun je niet ontkennen. Dat we als supporter dingen graag anders zien, ook niet. Vaker worden er hier zaken neergezet waar je het niet mee eens kunt zijn, en dan mag je natuurlijk je eigen mening of gedachtegang daar op loslaten. Maar om dan gelijk te spreken van “zieke forumleden” is wel een beetje jammer en vind ik ook niet gepast.

   1. Ievel Knievel

    Dat geld trouwens niet alles is, bewijst Bodø/ Glimt in Noorwegen:

    https://sporza.be/nl/2020/11/23/het-wonder-van-bodo-glimt-club-boven-poolcirkel-voor-het-eerst-noors-kampioen~1606119507899/

    Misschien moeten we eens een niet voor de hand liggende samenwerking met zo’n club aangaan. Onze mensen daar een kijkje in de keuken laten nemen, 1 of 2 x in het jaar mensen daarheen sturen en ervaringen uitwisselen. Kan zin hebben. Beter dan de eerder voorgestelde samenwerkingen die allemaal een zachte dood zijn gestorven.

   2. Ievel Knievel

    En supporters kunnen wel degelijk geld bij elkaar krijgen om in de club te steken, bewees KV Mechelen in 2003:
    https://www.standaard.be/cnt/nbnc27022003_002 (het was wel 5 voor twaalf daar toen trouwens).

    Dus supporters kunnen het wel degelijk voor elkaar krijgen om genoeg geld bij elkaar te harken om aandeelhouders te worden als partij in het grotere geheel.

    Misschien die bekende vlaming Mark Uytterhoeven eens om advies vragen. Hij heeft namens de supporters de club zelfs een tijdje geleid en gered (met anderen).

   3. Ievel Knievel

    Zeker een mooi verhaal van Bodø/ Glimt. Vooral de keus om niet voor resultaat te gaan, maar voor ontwikkeling heeft vreemd genoeg tot resultaat geleid.

    Verder is het ook een bescheiden club, zoals wij zijn, die ook al lang bestaan.Uit een nog bescheidenere stad als Venlo. Met ook een bescheiden wat vreemd aandoend stadion. Tot vorig seizoen hadden wij meer gepresteerd met onze 3e plek, onze beker, onze 5e plekken en onze meerdere kampioenschappen op het 2e niveau.

    Dit soort verhalen bevallen me wel, Het lekker radicaal anders doen, tegen de stroom en de rest in.

   4. DeOtjes

    Zo veel ideen uit jou koker. Er kan best een goed idee tussen zitten. Maar als je ze allemaal moet uitvoeren dan ben je jaren verder. Je ‘suggesties’ vallen voor mij in de klasse een gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.

    Ik heb een paar van dit soort types op het werk. Ik zit helaas aan de kant van de 10 wijzen maar mis er 9 om me heen.

    Ook selectief lezen hoort tot de vaardigheden. Ja deze club heeft een een duidelijke identiteit gekozen. En bij een identiteit hoort vervolgens een koers. Dat is iets wat elke organisatie moet doen en wat ik bij VVV wel mis. Maar dat zou een open deur moeten zijn.

    Maar kampioen zijn ze blijkbaar geworden omdat ze door hebben getraind terwijl anderen dat niet deden.

   5. Ievel Knievel

    Hahaha.

    Ja sorry. Ik sla misschien een beetje door. Had wat vrije dagen plus wat veel vrije tijd de laatste dagen en de degradatie houdt me in mijn hoofd wat bezig. Ik geef gewoon wat leesvoer aan sommigen. Mijn hersens staan nooit echt stil 😉

    Het staat iedereen vrij daarmee te doen wat ze willen. Ik hoop ergens dat het mensen binnen de organisatie van VVV bereikt en dat ze mijn posts in ieder geval meerdere keren door hun gedachten laten gaan en niet negeren, omdat ik soms wat kritisch ben (mensen moeten ook tegen een stootje kunnen). Ook hoop ik dat mijn posts tot gespreksstof leiden, in en rond de club. Gesprekken; ergens anders over gaan denken; dat kan nooit kwaad. Activiteit. Er gebeurd dan iets.

    Ik geloof nooit zo in: “ja, maar….” of “kan niet”. Heel veel kan. Als je maar wil en als je er maar in geloofd. Je moet tegelijkertijd wel realistisch blijven en soms ook met beiden voeten op de grond blijven. Het is laveren tussen die 2. In Limburg (gelukkig in Venlo zelf wat minder) worden er vaak bij voorbaat al veel beren op de weg gezien en is dat al de motivatie om iets niet te doen. Nog voordat iets begonnen is.

    Als ze zo bij het Zomerparkfeest of Grenswerk gedacht hadden, hadden ze nooit iets voor elkaar gekregen. En ik weet het. Die krijgen subsidie. Wel subsidie die ze zelf met veel hard werk (achter de schermen) moeten veroveren, want ze zijn bij de subsidieverstrekkers zeker niet de lievelingetjes. Daar zit dus veel hard (onzichtbaar) werk achter.. Ze hebben het ook vele decennia zonder deze steun moeten stellen.

    Dat is ook gerdeneers-mentaliteit (van Venlo) en de mentaliteit van Venlo na de oorlog (bleumkes oet puin goan weer bleuje). Je ziet een lege akker waarop niks wil bloeien behalve onkruid. Je ziet een stad of akker compleet in puin. De eerste gedachte is, hier is niks (meer) van te maken. Zeker niet zonder geld. Wat ga je dan doen: niet bij de pakken neer zitten EN hard werken EN zo creatief als mogelijk zijn en tegen beter weten in dingen proberen, maar bovenal de handen uit de mouwen steken en niet luisteren naar “ja, maar” en “kan niet”. Lekker eigenwijs zijn dus. Tegen beter weten en de publieke opinie in.

   6. supportertje

    Kan ik mee leven, het gaat niet allemaal van zelf en men moet er veel moeite voor doen. Daar bestaat trouwens het complete leven uit. Niemand komt het aanwaaien, en zeker niet bij VVV.

 18. Rossie

  Luhukay vandaag niet op de bank, volgens VVV vanwege quarantaine-verplichtingen. Zou kunnen, maar ik heb m’n twijfels…volgens mij is er echt flink stront aan de knikker bij VVV. Kan het niet bewijzen, maar voel het aan alles!

  1. Ievel Knievel

   Denk dat die quarantaine wel klopt. Valkx zit ook in quarantaine. Vandaar ook het telefonische interview bij Omroep Venlo in plaats van voor een camera.

   1. supportertje

    Of dat is een aanname, even de boel uit de wind houden en de broodnodige rust creëren.
    Lijkt mij toch waarschijnlijker.

 19. supportertje

  Op het nieuws, en in de krant, Emmen betrapt op het geven van aanmoedigingspremie aan Fortuna. Fortuna heeft aangifte bij de KNVB. Wie weet hebben ze er nog meer zo aangespoord. Winnen vanmiddag nog steeds belangrijk.

  1. Ievel Knievel

   Dan is 1 punt vanmiddag zelfs al iets waard. Stel dat het waar is, dan kan Emmen misschien wel (3) punten in mindering krijgen (plus een geldboete). Tegelijkertijd denk ik dat het moeilijk aan te tonen is dat het uit de club kwam. Of ze zijn echt heel dom daar bij Emmen.

   1. kuebke

    Schandalig dat die betaald voetbal speelt.
    Die is nog te slecht voor de amateurs.

   1. supportertje

    De echte werkers en mensen met een clubhart buiten beschouwing laten neem ik aan.

   2. kuebke

    Dat zijn er toch niet veel.
    Die kun je op één hand tellen.(Als je die al vol krijgt ) Haha !!

   1. supportertje

    Mats, ik hoop dat we Danny en Vito kunnen behouden, verder met onze eigen jeugd. Dan maar een paar jaar in de kelder van de KKD. Maar nooit meer op deze onwaardige manier.

   2. mats

    Koelie en supportertje.
    Vito en de jeugd wel ja.
    Maar ik weet niet of Post het nog op kan brengen en die gun ik het ook dat hij nog eens bij een andere leuke club kan spelen. Maar idd optyfen hoeft Post niet. Daarvoor is hij te belangrijk geweest voor VVV.

   1. mats

    Klopt. Ze snappen er niks van. Maar misschien moeten we ze dat straks bij de 1e wedstrijd nog wel even laten voelen.

    Ik denk dan bijvoorbeeld aan dat de hele O tribune (of liever nog ALLE) in de 1e thuiswedstrijd het eerste kwartier buiten blijven.

    Op de berg moeten ze echt beseffen dat ze mega gefaald hebben en dat de supporters sowieso op 1 moeten staan!

 20. RuiverCity

  Nee, als Marco Bogers zichzelf mag evalueren…..als Valckx het alléénrecht heeft om spelers te halen op zijn onderbuik gevoel dan zitten we als club diep, héél diep in de put.

   1. Ievel Knievel

    Wie is hier nu de windvaan? Exact het tegenovergestelde van wat je de afgelopen 3 dagen beweerde. Hahaha. Ik kom niet meer bij 😀

 21. supportertje

  Mooi dat Emmen de nacompetitie in moet. Kunnen ze nog wel eens de ED op hun buik schrijven. Terecht dat W2 doorgaat na dat kut geintje wat ze wilden uithalen tegen W2.

 22. VeniVidiVici

  Ik schaam me voor dit bijeengeraapt zooitje. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van de grondige evaluatie. Ik vraag me echt af wat hier in de kleedkamer gebeurd is tussen deze spelers. Het is nooit een team geweest of geworden, en dat mag De Koning en Jay zich het meeste aanrekenen wat mij betreft. Blij dat WII het redt, hopen dat NAC Emmen er alsnog uitkegelt, ik snap die sympathie voor dat kunstgras clubje niet. Nu afscheid nemen van 90% van deze non-karakters svp, en opnieuw beginnen met hopelijk een zak geld van Giako. Werkelijk in alle linies waren we het zwakste elftal dit seizoen dus een volledig terechte degradatie. Liever in de KKD met hopelijk een regelmatige overwinning hier en daar, dan deze treurnis in de Eredivisie.

 23. De Koel

  Nou Bogers, van ‘de trap omhoog’ is weinig terecht gekomen. Eerder van de keldertrap geflikkerd.
  Het wordt nu toch hoog tijd om eens wat meer topsportervaring binnen te halen op bestuursniveau. Want het is wel duidelijk dat er binnen VVV totaal geen topsportcultuur is.

  1. Dat is nou net het probleem in Venlo en omgeving. Totaal geen topsport cultuur.

   Maar goed, na bijna 40 jaar een seizoenskaart gehad te hebben is het nu klaar. En zal ik er niet meer komen zo lang Bogers daar rond loopt en ik bestuurlijk geen verbetering zie, ongeacht het niveau wat ze spelen.

   1. kuebke

    Er moet eigenlijk niemand een seizoenkaart meer kopen dan komen ze er eindelijk eens achter dat het totaal anders moet daar boven op den berg.

 24. Real VVV

  Blij dat het seizoen erop zit. Het was echt afschuwelijk in okt-dec en in feb- mei. Dat is toch wel bijna het hele seizoen. Nu in augustus er weer staan met een boel jonge spelers met energie en zo mij mogelijk huurspelers. Ik zie tien keer liever een jeugdspeler die toch het niveau (nog) niet heeft dan zo’n gehuurd ‘talent’.

 25. Ievel Knievel

  Het begon allemaal WEER met Swinkels vandaag. Sorry voor de beste jongen. Durfde deze reactie ook eigenlijk niet te typen want het is vast geen onsympathieke knaap, maar ZOVEEL tegendoelpunten door zijn lakse of “niet-“ingrijpen. En dus ook degradatie. Sorry jongen, maar het is niet meer snel en energiek genoeg. Dat was hij van begin af aan al niet. Had je een beter afscheid gegund.

  Ook een speler die last-minute onverwachts de selectie in gefietst werd trouwens. Kost je o.a. je eredivisieschap. Op basis waarvan wordt zo’n speler aangetrokken? Ik ben benieuwd. Hoe wordt zo’n speler aan ons verkocht.

  En de selectie vandaag; kennelijk kan men zelfs niet voor de eer de mouwen opstropen.

  Volgend jaar in de selectie en misschien wel basis-elf: Roemer, Bastiaans, Dekker, Janssen, van Dijk.

  Hoop dat Kisrchbaum en Vito blijven.

  Als Pachonik en de Graca blijven (die kan zich echt nog wel ontwikkelen) en misschien ook Post (al ben ik er bang voor), dan mis ik nog maar 1 speler en dat moet natuurlijk een afmaker zijn. Dat betekent vooral breedte versterkingen en misschien 2 (of 3) namen extra voor de basis. Dat is een haalbare kaart, waarbij we niet te veel geld hoeven kwijt te zijn. Misschien wil die Schmitz ook nog wel blijven om zich te revancheren.

  Ziet er op papier nog niet eens zo slecht uit. Dit rijtje namen. Kost je bijna niks qua aankopen (in verhouding), zeker als ze van een lager niveau afkomen. We hoeven in ieder geval geen gebruik meer te maken van die Zuid-en-Oost-Europese zaakwaarnemers. Dat is zelfs de komende 3 seizoenen niet nodig.

  We moeten hier net als onder Steijn 3 seizoenen voor uittrekken. Eerste seizoen 8e proberen te worden (dan ook niet teleurgesteld zijn mede-supporters), dan proberen op plek 5-3 te eindigen en dan proberen voor plek 2 te gaan (een kampioenschap is met de concurrentie in de KKD tegenwoordig misschien niet meer zo realistisch).

  Voor die afmaker maar eens eerst de KKD of de jeugdteams afstruinen of daar geen spelers rondlopen die EN veel kunnen scoren en die misschien wel ook uitgekeken zijn binnen hun huidige team. Anders maar eens in Duitsland, in NRW vooral (misschien wel op 3e niveau) en in België (op 2e niveau) rondkijken. Voor dergelijke spelers kan VVV als ex-ere-divisie team nog wel een stap voorwaarts zijn. Zeker omdat het buitenland is.

  1 hoofdtrainer en 2 eventueel (nieuwe) assistenten in de staf. Dat is dan ook de staf wat mij betreft. Misschien wel zo’n Duitse opleidingstrainer die vooral achter de schermen een enorme reputatie heeft, maar qua naam bij het publiek minder. De rest van de staf kan helaas weg (als dit ook contractueel kan). Daarvoor in de plaats 1 of 2 scouts. En dan een spitsentrainer voor de hele club graag. Ook zou een sportpsycholoog in de club nodig zijn (niet alleen voor het eerste). Dit soort processen zijn niet meer weggelegd voor een staf tegenwoordig.

  AUB iemand naast Valkx voor de balans.

  Ik hoop dat we bij VVV eens niet te lang bij de pakken neer gaan zitten. Morgen een straftraining (9 km rennen, niet geleid door Jay misschien wel, maar iemand anders. Desnoods een jeugdtrainer). Alleen maar voor ons supporters, omdat het vandaag beschamend was. Een signaal. Maak maar eens zo’n gebaar. Hier is VVV te veel bescheiden. Haal daar de pers ook maar mee.

  Dan 2,5-3,5 week vakantie vanaf dinsdag/ woensdag en dan met frisse moed echt aan de slag, in de club en dan ook op het trainingsveld. Uithuilen die laatste 3 dagen op de club; harde woorden uit spreken naar elkaar (dat moet) en dan ook goed uit elkaar gaan.

  Dan na die 3,5 week max echt aan de slag. Dan maar met een uitgedunde selectie en club. Wel met spelers en personeel die echt van ons zijn en voor ons willen gaan. Wel er echt voor gaan. Ook qua teambuilding. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar de mouwen opstropen. Zeker met frisse gezichten (de assistenten bijvoorbeeld). We gaan maar eens lekker rennen of mountainbiken, op de hei en ook in de bossen net over de grens in Duitsland (als dat weer mag> zo mooi daar) om de hoofdjes leeg te maken. Even lekker weg van alles.

  Lezen jullie mee VVV? Dit moet echt snel. Dit kan je niet op de lange baan schuiven. Je moet het ijzer smeden als het heet is. We moeten nu niet in de gezapige VVV stand, want dan verandert er helemaal niets.

  1. Ievel Knievel

   Stel dat je ook nog Linthorst achter de hand had gehad. Echt wel goed genoeg voor KKD. Had je bijna een compleet eigen opgeleid team gehad. Dan had je jezelf pas goed kunnen verkopen als club en jeugdopleiding. Niet onbelangrijk.

   1. VeniVidiVici

    Prima keuze om Linthorst in januari te verkopen voor 6 ton met de vorm en kennis van dat moment. Elk ander besluit zou binnen welk bedrijf dan ook niet rationeel zijn geweest, dus kap es met je achteraf gelul.

   2. Ievel Knievel

    Ja, achteraf gelul. Na vertrek Linthorst stortte de boel in elkaar. En dan maakt het niks uit dat de gemiddelde venlose noäler hem alweer afgeschreven had. Dat is namelijk een Venlose hobby. Je eigen spelers afvallen. Jaar-in, jaar-uit. En dan maakt het ook geen zak uit kennelijk dat ze door je eigen club zijn opgeleid. In andere kringen zou men dat zelfs onfatsoenlijk vinden. Doe je niet. je eigen familie afzeiken.

    Kennelijk was dus zelfs een onzichtbare Linthorst toch wat belangrijker voor de balans (en de sfeer) dan menigeen hier denkt. Niet voor niets wordt er nog maar 1 punt (!) gehaald na zijn vertrek. Met Linthorst 19 punten, zonder 1. Toeval zeker. Maar goed. Daar moeten we in de toekomst maar eens wat meer over horen.

    Ik zou zeggen. Je zou hem ook per nu hebben kunnen verkopen als linthorst graag zelf wilde of hem kunnen overtuigen te blijven voor zijn club, volgend jaar. Indien verkoop> het seizoen daar loopt nog denk ik? Ze zaten toch al een jaar achter hem aan. Was je nu ook nog wel gelukt om hem te verkopen. Misschien wel voor meer. Want dan was VVV misschien net wat hoger geeïndigd. Maar waar was die 6 toch dan zo voor nodig? Om dat debiele huurleger waar we geen zak aan hebben gehad binnen te harken?

    Maar nogmaals. Je had ook op zijn gevoel kunnen inpraten, Misschien zou hij wel veel meer waard zijn geweest voor de club dan die 6 ton.

   3. Goodie

    Ik denk dat VVV zelf 6 ton eigenlijk ook wat matig vond. Maar het voetbal in VAE heeft een paar regels. Zo mogen er slecht 3 of 4 spelers ouder dan 23 gekocht zijn uit Europa o.i.d.
    Vandaar dat ze waarschijnlijk ook bij Linthorst nog zijn uitgekomen. En VVV kan zo’n jongen moeilijk die kans niet gunnen om zich binnen 2 jaar financieel onafhankelijk te voetballen. Linthorst zal de top eredivisie waarschijnlijk niet eens gehaald hebben.

   4. Ievel Knievel

    Daar ga ik ook niet van uit dat hij top, of subtop eredivisie gehaald zou hebben. Misschien zelfs niet bij een andere club als VVV. Voor VVV-begrippen en niveau was het echter een prima voetballer. Ik snap de keuze financieel gezien helemaal. Al helemaal voor een speler die weet dat er meer is in het leven dan voetbal. Hoop ergens dat hij de winterstop (je weet het nooit daar) of over 1 of 2 jaar weer wil aansluiten bij VVV. Als hij financieel binnen is.

 26. Ievel Knievel

  En dan zo’n Sparta. Na 18 wedstrijden stonden we maar 2 punten achter Sparta. Die halen play offs. Laat het even op je inwerken.

  We stonden zelf op 19 punten (!), net over de helft van het seizoen. Je had dus nog maar 15 punten nodig in 16 wedstrijden (normaliter). Dit seizoen MAAR 30/ 31 in totaal om veilig te zijn, dus maar 11/ 12 punten in 16 wedstrijden, dus maar 0,75 punt per wedstrijd had je nodig. Zelfs met een aantal gelijke spelen was je er gekomen, of 4 gewonnen potjes. Al win je ze met geluk snotverdomme.

  1. Ievel Knievel

   En volgens mij lieg ik nog. Met 27 punten was je al veilig voor rechtstreekse degradatie.

   Dus eigenlijk had je maar 8 punten nodig gehad in 16 wedstrijden (!!!!). 2 x winst 2 gelijke spelen. 1x winst 5 gelijke spelen, of 8x gelijk (en bedenk dan even hoeveel punten we onnodig gemorst hebben).

   Om het nog erger te maken. Maar ik weet zeker dat zonder de kennis van nu een aantal van onze vaste naölers al helemaal negatief los was gegaan op de selectie als het nacompetitie was geworden (zoals bij Emmen nu). Zeker na die goede januari-maand (qua uitslagen). Zo is dat ook wel weer bij VVV. Dat was niet als prestatie gevierd. Ja, met terugwerkende kracht wel waarschijnlijk.

Leave a Reply