Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

Nadat VVV-Venlo eerder deze week won van hekkensluiter Helmond Sport (0-3), staat dit weekend FC Emmen op ons te wachten. Niet alleen een spannende wedstrijd tegen de koploper, maar ook een wedstrijd die in het teken staat van het 50-jarig bestaan van De Koel. De spelers zullen spelen in speciale jubileumshirts (waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat), vindt er na afloop een event plaats bij Fancafé ‘Beej Jan’ en wordt icoon Danny Post gehuldigd. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus!

Resultaten afgelopen week
VVV leek de laatste tijd afgestapt te zijn van de wisselvallige resultaten, maar binnen vier dagen liet VVV weer zien dat het twee kanten op kan vallen. Eerst werden de Venlonaren afgestraft tegen FC Eindhoven (4-0), maar een aantal dagen later wist VVV, met een gehavend elftal, prima te winnen in Helmond. Een belangrijke overwinning. Als we kijken naar het aankomende programma is het fijn om nog even wat zelfvertrouwen getankt te hebben. In de laatste periode van het seizoen nemen we het namelijk nog op tegen o.a. ADO Den Haag, NAC Breda, Jong Ajax, Excelsior en aankomende zaterdag dus tegen FC Emmen. Geen makkelijk programma. Een plek in de play-offs lijkt daarmee uit zicht. Máár, De Graafschap is in een vrije val terecht gekomen. Afgelopen vrijdag verloren zij nog met 1-3 van MVV. Het verschil is nu nog 7 punten (met een beter doelpuntgemiddelde), maar bij winst tegen FC Emmen is dat verschil nog maar 4 punten. En het mooie aan de Eerste Divisie is dat het tot het eind spannend kan blijven. Wishful thinking, maar VVV zou in principe ook nog gewoon de 4e periodetitel kunnen pakken, wat ook een play-off plek zou betekenen.

FC Emmen
Maar zaterdag eerst maar eens strijden voor een stunt tegen FC Emmen. En dat gaat geen makkelijke klus worden, de rood-witten wisten maandag nog flink te imponeren tegen FC Volendam (destijds de koploper). Vóór rust kwamen de Emmenaren al met 4-0 voor. Uiteindelijk werd er met 4-1 gewonnen. Een knap resultaat. De ploeg van Dick Lukkien staat daarmee op pole position voor een terugkeer naar de Eredivisie – mét Peter van Ooijen. De oud-VVV’er doet het vrij aardig in Drenthe: met 7 assists is de middenvelder een vaste waarde geworden.
FC Emmen kent zaterdag wel een fors aantal afwezigen: Güçlü, Bijen, Bijleveld, Caciano, Carty en Slor zijn afwezig en Romeny en Veldmate zijn nog vraagtekens.

VVV-Venlo
Bij VVV zijn, vanzelfsprekend, Richard Sedlacek en Tristan Dekker afwezig door blessures. En ook voor Levi Smans komt de wedstrijd tegen Emmen te vroeg. Het is ook nog maar de vraag of Mitchell van Rooijen kan starten, mocht dat niet het geval zijn “dan zal Ian (Hussein Ngobi, red.) starten”, aldus Jos Luhukay tegenover De Limburger. Tobias Pachonik, Brian Koglin en Rayan El Azrak keren wel terug in de basiself.

Vermoedelijke opstelling volgens DDL: Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; Ngobi/Van Rooijen; De Boer; Schroijen, El Azrak, Johansson; Venema.

“We zullen er alles aan doen om in een bijna uitverkochte Koel een resultaat te boeken. Het is een speciale dag waarop veel nostalgie voelbaar zal zijn en de sfeer in het stadion zal ongetwijfeld fantastisch zijn. Hopelijk kunnen wij daar extra glans aan geven. We gaan in ieder geval passie en strijd leveren”, vertelde Luhukay op de website van VVV. “We spelen tegen een hele sterke tegenstander met een goede en brede selectie. Ik vind het vooral een heel goed collectief, al hebben ze natuurlijk ook genoeg individuele kwaliteit op het middenveld en aanvallers die makkelijk scoren. Het zal dus een flinke uitdaging worden, maar ook tegen Emmen zijn er mogelijkheden.”

Laten we, vol passie, gaan voor de stunt tegen FC Emmen – ook om De Koel te eren. Forza Venlo!

De wedstrijd tegen Emmen, onder leiding van scheidsrechter Perez, begint om 16:30. De laatste wedstrijdtickets zijn – met 50% korting – te verkrijgen via de website van VVV.

34 Responses

 1. Ievel Knievel

  Ondanks de feestelijke wedstrijd wil ik toch wel waarschuwen voor vandaag. We spelen tegen de waarschijnlijk aanstaande kampioen die toch echt een maatje te groot is.

  Mochten we er een gelijkspel uithalen, dan doen we het goed. We zouden ook zomaar met meerdere goals kunnen verliezen.

  Een gelijkspel of een kleine winst zou natuurlijk fantastisch zijn met in het achterhoofd de zeperds van onze concurrenten gisteren, tegen teams waar wij zelf makkelijk van wonnen.

  De nacompetitie is dan ook haalbaar (met bij winst nog maar 4, 5, 7 of 10 punten achterstand op plekken 9,8,7 en 6). We moeten nog tegen 2 ploegen die boven oms staan en nog tegen een directe comcurrent zelfs. We moeten niet te vroeg de pet laten hangen, zoals gebeurde na de nederlaag tegen Eindhoven. Een ploeg die op dit moment gewoon beter is en zomaar 3e kan worden. Daar kan je van verliezen.

  Wij moeten in ons achterhoofd houden dat er nog veel mogelijk is en nog veel te winnen is. Ook als het vanmiddag niet meezit. Misschien lijkt dit seizoen op het eerste seizoen onder Versleijen, toen we ook een eindspurt hadden in deze fase en zo nacompetie haalden.

 2. De Realist

  De 1e helft vond ik VVV zeer verdienstelijk spelen en had ik het idee dat een resultaat er wel in zat. De 2e helft tapte Emmen uit een ander vaatje en kwam VVV toch wel echt schromelijk tekort helaas. Schrijnend om te zien hoe makkelijk Emmen combineerde en hoe VVV voetballend zwaar tekort kwam. Laat Roemer ook maar weer uit de basis want hij is helaas totaal geen toegevoegde waarde. Nu uithuilen en weer verder. Come on Venlo !

  1. In de winterstop van vorig seizoen ketste het op het laatste moment af, maar als Roemer op deze manier blijft doorvoetballen, dan ben ik bang dat hij straks in juni alsnog zijn carrière mag vervolgen bij Helmond Sport.

   Schroijen was trouwens geen haar beter, een vreselijk slap aftreksel van de gevaarlijke vleugelspeler die hij ooit was. Die speelt regelmatig alsof hij als oud prof aan het afbouwen is bij de plaatselijke amateurclub.

 3. beek

  Helaas wat een waardeloze wedstrijd van VVV. Als Emmen de kansen beter benut had was het 0-6 geworden. Nul voetbal bij VVV. Dat zie je al bij de uittrappen en ingoooi: in 99% van de gevallen is de bal voor de tegenstander. Het is geen 11tal. Veel spelers spelen voor zichzelf, vooral El Azrak en Venema. Roemer wordt ook geen steek beter. De enigen die me kunnen bekoren zijn Pachonik, Janssen, de Boer en in mindere mate Schroijen. Trainer, ga ze eens leren te combineren in plaats van de bal blind weg te spelen!

 4. chretien

  We waren in de eerste helft erg gelukkig omdat Emmen de vele kansen miste, anders was het een grote nederlaag geworden. De tweede helft was triest om aan te zien. Helemaal “niets” lukte. Waar Emmen, echt geen top, de bal rustig kon rondspelen, wist geen enkele VVV-Venlo speler zich raad met de bal. Er stond geen team, er werd geen druk gezet. Geen ingooi of vrije trap kwam bij eigen speler terecht. Het was een kansloze missie.
  Wat hierboven ook werd geschreven zag ik ook. Enkele spelers speelden puur voor zichzelf….
  We hadden zo gezegd een offday. En dat hadden we al vaak, te vaak dit seizoen.

 5. zuid1

  Ik ben het niet eens met jullie. Roemer speelde een prima eerste helft met een paar prima acties. VVV speelde vond ik in de eerste helft ook goed mee met Emmen. Tweede helft was Emmen gewoon beter, als je naar de stand kijkt logisch zeker als je de vorm van Emmen meeneemt die winnen alles de laatste tijd. Door de blessures van Dekker en Sedlacek kan Jos ook bijna niks op het middenveld aanpassen. Dit Emmen was gewoon een maatje te groot maar ik zie genoeg potentie voor volgend seizoen.

  1. Roemer deed het 1e helft inderdaad niet superslecht, maat het lijkt altijd of hij het maar 1 helft kan brengen, zijn prestaties moeten veel constanter worden..
   Verder ging het de 1e helft inderdaad nog redelijk gelijk op, maar Emmen bleek echt een maatje te groot gisteren.
   De 2e helft maakte Emmen duidelijk het verschil, mede door 2 fouten van de eerder door mij bewierookte Sem Dirks, maar goed, daar leert hij hopelijk weer van…
   Hun verdediging stond als een huis, en ze kwamen er bij balbezit snel uit met hun rappe aanvallers.
   VVV speelde veel te traag, zonder fantasie en met veel te veel balverlies voorin, waaraan vooral Schroijen zich schuldig maakte…
   Gelukkig heeft de concurrentie waar wij ons op richten dit weekend ook verloren. Maar als we de nacompetitie willen halen zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden…

 6. DeOtjes

  Regelmatig zie je Roemer als veredelde back staan. Verder zoekt VVV het als ze onder druk staan te vaak door het midden en verliezen ze de bal te veel. Dan komt Roemer ook niet niet in zijn kracht te spelen.

  Jammer dat onze snelle vrije trap niet mocht doorgaan. Fout van de scheidsrechter vond ik (die verder ook een belabberde wedstrijd floot). Niet dat we recht hadden op een overwinning maar voetbal is niet altijd eerlijk. Emmen speelde op en vaak over het randje maar kwam er te veel mee weg.

  Bij de tweede goal had Koglin ook wel naar de speler met bal mogen lopen ipv meehobbelen met de tweede man.

  Emmen heeft een goede selectie, Fysiek sterk, snelle buitenspeler en backs. Maar hun plan was wel heel eenvoudig te lezen. Leg de bal achter de verdediging en rennen maar. Dat het 10 keer fout gaat maakte hun niks uit.

 7. RuiverCity

  Wat een drama van een eerste helft. Linies 20 meter uit elkaar. Aanvallers mogen het zich uitzoeken omdat er totaal geen diepgang is. Jos ik vraag mij af wat jouw plan is met dit team. Ik zie het niet!

 8. Leonardus

  Genoten. Top wedstrijd. 100% inzet, passie en strijd. Een tactisch fantastische trainer. Jammer dat de vele kansen niet werden benut.

  Net zo goed als deze fantastisch onderhouden en actuele website. Hulde.

  1. supportertje

   Leonardus, lekker sarcastisch, maar dat mag ook. Echter op deze website die verzorgt word door mensen die dit vrijwillig doen, vind ik dit niet passen. er is in het verleden vaak genoeg gevraagd naar mensen die mee willen helpen de website te onderhouden en up to date te houden. Denk dat hier dus grote mogelijkheden liggen voor jou.

 9. RuiverCity

  Meer dan de helft van dit team kan het niveau niet aan.
  Ik begrijp nog steeds niet de vaak positieve commentaren over de jeugdspelers. Er is er nog niet één die het niveau aan kan.
  SImon Janssen bewijst elke wedstrijd dat hij geen linksback is. De gebroeders Munster raakt geen enkele tegenstander van onder de indruk. Roemer die het duel nooit aangaat en het inzicht mist.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De ‘sterkte’ van de reservebank zegt meer dan genoeg. Dit is een compleet verloren seizoen.

  Tevens vraag ik mij echt af wat er op de training gedaan wordt.
  Een bal drie keer naar elkaar overspelen blijkt super moeilijk. Aansluiting/diepgang vanuit het middenveld naar de aanval ontbreekt volledig. Het is alleen maar tegenhouden en dan de bal wild naar voren. Venema heeft kwaliteiten maar die kan hij niet laten zien, omdat hij totaal geen ondersteuning krijgt.

  Mijn vertrouwen in Luhukay verdwijnt elke wedstrijd meer en meer.

  Trouwens erg opvallend dat El Alzak zonder KKD/Toto badge op de mouw speelde……pfft.

  1. Het kan erger. Ik herinner me een wedstrijd in 2007-2008, waarin Danny Wintjens speelde in een keepershirt uit het seizoen daarvoor.

   Met sponsor Imago Groep nog dus, terwijl de rest allemaal met Seacon op de shirts speelde. Gelukkig was er iemand alert genoeg om hem in de rust een ander shirt aan te laten trekken.

   1. kuebke

    Het is en blijft maar amateurrisme ten top daar op den berg en dat zal ok zo blijven met dit beleid..

  2. Grad

   Ruiver City, zelfs de details ontgaan je niet. Was er ook niet een speler bij, die een XXL shirt aan had, terwijl hij qua postuur een M beter zou passen.
   Het wordt de hoogste tijd, dat VVV je een functie aanbiedt in de staf.

   1. Een paar jaar geleden vielen alle badges spontaan van de shirts af. De keepers poseren bijna jaarlijks in oude shirts of zelfs uitshirts op de elftalfoto omdat de nieuwe keepershirts te laat zijn.

    Is het al eens gelukt om het nieuwe VVV shirt bij het begin van de zomervakantie in de fanshop te hebben? Voor veel mensen (en dan vooral kinderen) het moment om op vakantie je nieuwe VVV shirt te showen.

    Dit seizoen speelden de keepers tot november in oude shirts, omdat Masita de nieuwe keepershirts bijna een half jaar te laat leverde. Ook kreeg Masita het niet klaar om een jubileumshirt voor 50 jaar De Koel te maken, waardoor er uiteindelijk maar voor een extra bedrukking op het normale shirt gekozen is.

    Voor jou misschien allemaal details, maar waarschijnlijk wel een reden voor VVV om even goed na te denken als het contract met Masita volgend jaar afloopt.

Leave a Reply