Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen

Het is weer tijd voor de beker! Komende woensdag neemt VVV-Venlo het in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen Eredivisionist FC Emmen.

In de eerste ronde had VVV behoorlijk veel moeite met VV Dongen. Binnen 12 minuten kwamen de Venlonaren toen met 1-0 achter en wisten ze pas een kwartier vóór tijd langszij te komen. Eerst scoorde Thijme Verheijen de 1-1 en diep in de slotminuten scoorde Sven Braken de 1-2. Overigens zijn allebei de doelpuntenmakers er deze keer niet bij in verband met blessures. FC Emmen kende bijna een identiek scenario. Zij kwamen 1-0 achter tegen ADO’20 en wisten pas in de 98e minuut de 1-2 tegen de touwen te werken.

In de Eredivisie doet Emmen het ook niet al te best. Vlak voor de winterstop wisten de Emmenaren weliswaar gelijk te spelen tegen Ajax (3-3), maar afgelopen vrijdag verloren ze met 2-0 van FC Twente. Daarmee staat FC Emmen nu 16e op de ranglijst, met slechts drie punten voorsprong op hekkensluiter SC Cambuur.

VVV gaat op zoek naar revanche voor de tegenvaller van afgelopen vrijdag. Nadat de Venlonaren een prima eerste helft speelden, lieten ze het in de tweede helft volledig uit handen glippen, waardoor Helmond Sport op 1-1 kwam. “Iedereen was natuurlijk teleurgesteld. Ik vond het ook onnodig dat we twee punten hebben laten liggen. Maar we hadden wel meer problemen dan in de voorgaande wedstrijden om goed druk op de tegenstander te krijgen en goed te voetballen. Vooral in de tweede helft hebben we dat niet goed genoeg gedaan. Daar zijn we in aanloop naar de wedstrijd tegen FC Emmen dus weer mee aan de slag gegaan”, aldus Kruys op de site van VVV. “Ik vind de beker iets heel speciaals en iets heel moois. We willen zo ver mogelijk komen, dus ik ga ook gewoon met de sterkste opstelling spelen.”

Eén spelerswissel is echter wel zeker. Kruys liet weten dat Lukáš Zima een basisplek krijgt. De Tsjech begon uitstekend aan het seizoen, maar raakte fors geblesseerd. Zijn vervanger, Ennio van der Gouw, doet het minstens net zo goed, dus is Zima nu tweede keeper. Maar tegen Emmen mag hij zijn kans weer grijpen. “Ik vind dat Lukáš het verdient om een wedstrijd te spelen. Hij heeft het in het begin van het seizoen erg goed gedaan en is zijn basisplaats kwijtgeraakt door een blessure. Daar kan hij niets aan doen. Hij maakt ook gewoon een uitstekende indruk nu hij weer fit is, dus daarom vind ik dat hij het verdient om deze bekerwedstrijd te starten. Daarnaast is het natuurlijk ook goed voor hem om een wedstrijd in de benen te hebben, want we zouden hem zomaar weer nodig kunnen hebben als er iets met Ennio van der Gouw gebeurt” volgens Kruys.

Forza Venlo!

VVV-Venlo – FC Emmen
Woensdag 11 januari 20:00
Scheidsrechter: Pérez
Assistenten: Osseweijer, Van Rijn en Eijgelsheim
Te beluisteren via: Omroep Venlo

13 Responses

 1. chretien

  Wat willen we? Perse willen winnen is mooi, maar eindigen met 1 of 2 geblesseerde spelers? Ik ga vooral voor de competitie.
  Winnen we een periodetitel of mogen we meedoen aan de nacompetitie door een goede eindklassering, ja dan moet dat de voorkeur krijgen.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   @Chretien

   Ik ben het maar ten dele met je eens. Ja, play offs halen is nu een doel geworden. Of het echt haalbaar is gaan we de komende weken meemaken. Echter, promoveren moeten we nog helemaal niet willen (omdat de rest van de organisatie er nog helemaal niet klaar voor is), dus uiteindelijk maakt het ook weer niet te veel uit als je sportieve prestaties iets minder worden door het ver komen in de beker (mits je die play offs haalt).

   Ver komen in de beker is dan toch ook weer een prestatie van formaat en zou voor VVV en voor VVV ook 1 van de doelen waarin ze zouden kunnen excelleren en zich kunnen onderscheiden van andere clubs, en op een positieve manier de aandacht op zichzelf kunnen vestigen (en dus ook de sponsoren air play en aandacht gunnen). Volgens mij denkt Kruys er ook zo over (ook niet zo raar, want komt van FC Utrecht en die mikken altijd zeer nadrukkelijk WEL op ver komen in de beker> en Willem is daar natuurlijk ook groot geworden 😉 )

   1. VenloVVV

    Klopt helemaal. 2e helft was helemaal top, als ze dit een hele wedstrijd kunnen heb ik er vertrouwen in!

Leave a Reply