VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Groningen

Na de Vastelaovend wordt er natuurlijk gewoon weer verder gevoetbald in de Eredivisie en dus ook in Venlo. VVV-Venlo zal morgenavond aantreden in Stadion de Koel tegen nummer 13 FC Groningen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Wellicht heeft VVV de favorietenrol in deze wedstrijd, maar van FC Groningen is niet zomaar gewonnen.

Na de wedstrijd tegen Willem II (3-0 verlies) was het zaak om te laten zien dat de wedstrijd tegen de Tilburgers een incident was. Tegen hoogvlieger AZ moest dat gebeuren en de Venlonaren hebben uitstekend gespeeld tegen de gastheren uit Alkmaar. Aanvallend konden we eigenlijk geen vuist maken, maar verdedigend stond het als een huis en als collectief boekten we resultaat in Noord-Holland. De 0-0 was misschien niet helemaal verdiend, maar de mannen hadden we als leeuwen gevochten. Ralf Seuntjens noemde VVV zelfs het “Atletico Madrid van Nederland”, nou top toch. Lees hier het verslag van die wedstrijd.

We werden wederom weer geroemd in de landelijke en regionale media voor de speelwijze en het collectief. Zelfs met de blessures bleek VVV in staat een van de betere teams van de Eredivisie, het ontzettend moeilijk te maken en dat heeft ook wel gezorgd dat iedereen er nu vanuit gaat dat we niet zullen degraderen. Met een 10e plek is dat ook moeilijk voor te stellen op dit moment.

De Venlonaren staan er dus keurig voor, maar de wedstrijd tegen FC Groningen is gewoon erg belangrijk weer. Het verschil op dit moment met de nummer 13 is 7 punten, de wedstrijd van morgen kan dus veel dingen bepalen. Win je, dan is het verschil 10 punten en voetbal je toch met iets minder druk. Verlies je, dan wordt het verschil 4 punten en kan het nog wel eens billenknijpen worden de rest van het seizoen. FC Groningen speelt weliswaar niet denderend, maar het is nog steeds gewoon een geduchte tegenstander. Dat wil Maurice Steijn ook op het hart drukken: “Maar zo simpel is het echt niet. Groningen gewoon heel goede spelers en het zal daar ook een keer gaan draaien. Wij moeten nog steeds naar beneden kijken en de benodigde punten pakken om ons te handhaven. Dat is nog steeds het enige doel.”

VVV-Venlo
De selectie heeft te kampen met enkele blessures. Jerold Promes viel uit met een hamstringblessure in de wedstrijd tegen Willem II en afgelopen wedstrijd tegen AZ viel Damian van Bruggen uit met een blessure aan zijn hamstring. Van Bruggen is weer aan het trainen, maar had vanmiddag een MRI in het ziekenhuis. Die moet uitwijzen hoelang hij uit de roulatie is. Dat zegt ook Steijn: “Moeilijk om aan te geven hoe lang dat gaat duren. Soms is dat vier weken, in andere gevallen een week of twee. Dus dat is afwachten. Feit is dat ik tegen Groningen twee van mijn drie centrale verdedigers mis”

Wie er dan gaat spelen?  “Ik ben er nog niet uit”, zegt Steijn. “Voordeel is wel dat verder iedereen fit is, dus we zijn helemaal klaar voor het treffen met Groningen.” Er zijn verschillende mogelijkheden voor VVV. Post zou achterin kunnen gaan spelen, met Dekker als rechtback. Rutten dan op het middenveld. Of met Rutten rechtsback en Janse in het centrum, Post op het middenveld. Of Janse rechtsback en Rutten op het middenveld. Het is even afwachten hoe en wat. Van Crooij is weer helemaal fit en zou ook kunnen starten voor de Venlonaren.

Qua schorsingen is er nog niets te melden, maar er zijn een aantal speler die moeten opletten. Ralf Seuntjens heeft vier gele kaarten en zal bij de volgende gele prent geschorst zijn. Janssen, Leemans en Van Crooij hebben er drie.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Post, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

FC Groningen
Bij onze tegenstander gaat het niet zo lekker. Ze staan op een zeer teleurstellende 13e plek, de trainer zal aan het einde van dit seizoen de club verlaten, een vrij leeg stadion en dan hebben we nog de soap rondom aanvaller Lars Veldwijk. Kortom geen geweldige sfeer om in te presteren. De wedstrijd tegen VVV is door verschillende media aangehaald als alles of niets wedstrijd voor Faber.

De collega’s van Boerenmacht.nl denken dat Bacuna zal spelen in plaats van Nieff. Daarnaast meldt RTV Noord dat Warmerdam een twijfelgeval is voor de wedstrijd van morgen. Dat is best een bepalende speler voor de FC.
Vermoedelijke opstelling: Padt; Zeefuik, Larsen, Te Wierik, Warmerdam; Vd Looi, Bacuna; Mahi, Drost, Doan; Van Weert

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen FC Groningen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 34,15%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 73 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Van de Graaf
Assistenten: Zeinstra en Hubers
Vierde official: Van Herk

Venlonaren.net wenst VVV-venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen! FORZA VENLO

15 Responses

 1. idderzienmeining

  Tot nog toe zijn we – op de absentie van Post na – gevrijwaard gebleven van spelers die lange tijd aan de kant moesten staan. Blessures en schorsingen hebben we nagenoeg niét gehad ….

  Nu we te kampen hebben met (hamstring)blessures bij Promes en van Bruggen zal Maurice Steijn dit puzzelstukje moeten oplossen. Ik lees in zijn voorbeschouwing een aantal scenario’s maar de – in mij optiek – beste oplossing zie ik daar helaas niet bij staan.

  Volgens mij heeft Roel Janssen als centrale verdediger uitstekend gespeeld bij Fortuna Sittard en werd hij in 1e instantie ook als centrale verdediger naar Venlo gehaald ? Toen een nieuwe linksback uitbleef is hij daar noodgedwongen terecht gekomen …. en is onze nieuwe linksback en ons nieuwe centrale duo per toeval geboren.

  Ik zou morgen Roel Janssen naar het centrum halen en Leroy Labylle leten starten als linksback. Dan spelen twee spelers vanuit hun kracht en hoeft het elftal niet meer plaatsen op de schop !

  Post naar de achterste linie halen heeft sowieso niet mijn voorkeur want zijn echte kracht ligt op het middenveld met zijn energie en strijdlust. Centraal achterin komen deze kwaliteiten denk ik minder tot uitdrukking en dus wordt het elftal dus zwakker mocht Maurice Steijn deze optie kiezen !

  Ben benieuwd wat de keuze van de trainer morgen is geworden.
  Belangrijk is dat VVV goed gegroepeerd speelt, in de omschakeling gevaarlijk wordt en hopelijk de 3 punten in Venlo houdt.

  Dan zijn we écht nagenoeg veilig en nu de blessures beginnen te komen misschien wel nét op tijd ?

  FORZA VVV

  1. Luis Erique

   idderzienmeining, hier ben ik het volledig mee eens, je wordt nooit sterker van dat geschuif.
   Verder zou ik met Castelen en Hunte beginnen en van Crooy op de bank zetten deze wedstrijd.

 2. robbaan

  Ik denk dat de technische staf voor de meest logische oplossing kiest, bovendien werken ze dagelijks met deze groep.
  En zullen alle pro’s en contra’s besproken zijn.
  Hoe dan ook, dit VVV moet ook morgenavond na de twee afgelopen thuiszeges, weer voor de 3 punten gaan.
  Wat zou dat heerlijk zijn, liefst weer in een sfeervolle ambiance.
  Ik tip 2-1.

 3. Goodie

  Zojuist even de beschikbare kaarten opgeteld, nog ruim 1300. Eigenlijk te gek voor woorden dat de Koel niet is uitverkocht met een dag waarop SCC houders een gratis kaart mochten bijbestellen.

 4. De Realist

  Ik vind het niet zo gek dat het niet uitverkocht is. Het is net vasteloavend geweest en het is weer koud. Ik heb alle vertrouwen in 3 punten. Come on Venlo !

 5. chretien

  Come on, het lijkt wel lente, prachtig weer, het blijft droog, etc., etc., en je mag de “sterren van VVV” van dichtbij aanschouwen. wat wil een mens nog meer? Gratis bier? Sorry, dat kan niet, het is vasten…

 6. RuiverCity

  Post moet je never nooit niet van het middenveld halen.
  Roel Janssen als centrale verdediger zou ik ook niet doen. In die periode stond Fortuna bijna onderaan in de Jupiler League.
  Fysieke kracht kun je wel gebruiken tegen Grun dus Jens Jansse lijkt me de enige oplossing in deze.

 7. Beeselse Bergbeklimmer

  Ik zou wel pleiten voor Vito in de basis tegenover hun gevaarlijkste man Django Warmerdam. Vito, mits fit, verricht ontzettend veel verdedigend werk en kan ook de ruimte induiken wanneer Warmerdam onderweg is. Denk namelijk niet dat Castelen die verdedigende arbeid een volledige wedstrijd kan volhouden.

Leave a Reply