VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Groningen

Vanmiddag speelt VVV-Venlo weer een thuiswedstrijd. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Stadion de Koel voor de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Groningen. Een wedstrijd tussen de nummer 8 en nummer 16 van de Eredivisie en het belooft een moeilijke pot te worden voor de Venlonaren.

Tegen Feyenoord spelen, dan weet je dat het heel lastig gaat worden. Een half uur ging het verdedigen uitstekend bij VVV, maar daarna wist Feyenoord de 1-0 en 2-0 te maken en weet je dat de wedstrijd eigenlijk al gelopen is. VVV kon buiten de mooie goal van Susic, aanvallend vrijwel niets betekenen en gaf in de tweede helft meer ruimte weg waardoor Feyenoord uiteindelijk met 4-1 won van een onmachtig VVV-Venlo.

De laatste wedstrijden vielen er veel tegendoelpunten, dat weet ook trainer Maurice Steijn uiteraard: “We geven ze inderdaad te makkelijk weg. Vaak door individuele fouten en dan door de een en dan door de ander. Aan de andere kant heeft deze ploeg altijd laten zien dat ze heel betrouwbaar is. En het is natuurlijk ook zo dat je tegen met name AZ, Heracles en Feyenoord ook te maken hebt met heel goeie tegenstanders. Goeie spelers die echt het verschil kunnen maken. Het zijn geen rare uitslagen, maar het zijn wel veel tegendoelpunten.”

Er moet dus uit een ander vaatje getapt worden tegen FC Groningen en verdedigend een stuk beter. Maar dat heeft ook te maken met de tegenstanders en de mensen die we moesten missen in de voorgaande twee wedstrijden. Tegen FC Groningen wordt het gewoon weer lastig, laat de trainer weten: “Ze laten inderdaad hun potentie zien. Qua materiaal heeft Groningen meer te bieden dan menig andere ploeg. Die zullen echt wel in het linker rijtje gaan eindigen. De chemie is goed, de rust binnen de club is gebleven, ook toen de resultaten niet goed waren. Dus het is een geduchte tegenstander.”

VVV-Venlo

Bij VVV-Venlo gaat het niet zo lekker met de nederlagen tegen Heracles Almelo uit (4-1) en Feyenoord uit (4-1), maar ook de wedstrijden daarvoor stond het verdedigend niet zo lekker. Daar zal verandering in moeten komen, maar het heeft ook met blessures, ziekte en schorsingen te maken. Tegen FC Groningen zullen Peter van Ooijen, Christan Kum, Johnatan Opoku en Tristan Dekker in ieder geval terugkeren. Roel Janssen, Ralf Seuntjens en Danny Post zullen er in ieder geval niet bij zijn. Patrick Joosten is nog een vraagteken voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

FC Groningen
“Ze hadden twee schorsingen,” Aldus Danny Buijs, trainer van FC Groningen “en van de andere twee verwacht ik dat ze er zondag gewoon weer bij zijn. Zij hebben in de competitie de ploeg die tot dusver het laagste aantal spelers heeft ingezet. Het gaat om de kwaliteit van die kerngroep. Ze hebben een ervaren ploeg en spelen natuurlijk op kunstgras.”

FC Groningen zal het moeten doen zonder Mike Te Wierik en Jannik Pohl.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 42 competitiewedstrijden tegen FC Groningen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 33,33%. In totaal heeft VVV-Venlo 60 doelpunten gescoord en 74 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Assistenten: Charl Schaap en Jan de Vries
Vierde official: Laurens Gerrets
VAR: Siemen Mulder
AVAR: Kevin Bodde

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen! FORZA VENLOx

12 Responses

 1. supportertje

  Gemengde gevoelens vandaag over de wedstrijd tegen Groningen. Het weer zit niet mee, maar vanmiddag iets beter. Hopelijk nemen de mensen de moeite om naar de Koel te komen, want wat extra steun is wel nodig op dit moment. Het rommelt een beetje door de blessures, en VVV slaagt er op dit moment niet in, een hechte speelwijze te creëren. Daar waar altijd op een kei van een verdediging gerekend kon worden gaat het laatste weken wat minder, en daarmee is VVV kwetsbaar geworden. Hopelijk tegen Groningen in de Koel een kentering, en weten ze de punten hier te houden. En die zijn hard nodig op dit moment. Dus erop vanmiddag, en wij als supporters er achter.

 2. chretien

  Groningen speelt al jaren op behoorlijk niveau. Het is nu wat minder en vooral afhankelijk van Mahi en Doan. Als deze 2 niet hun dag hebben, of als beide in de “tres” zitten van onze Venlose spelers, dan worden wij misschien de bovenliggende partij.
  Post, Seuntjens en Janssen er niet bij, dat is toch een behoorlijke aderlating. Anderzijds hebben we spelers die dit moeten kunnen opvangen. En, ja, als de twaalfde man er achter staat, dan krijgt Groningen het nog moeilijk.

 3. robbaan

  Gewoon voor de winst gaan, Groningen leeft even op, maar dat zegt mij niet zo veel.
  ik reken er op dat VVV, ondanks wat afwezigen drie punten in Venlo kan houden.
  Geluk kun je afdwingen voor de volle honderd procent strijden, ze hebben iets goed te maken na twee keer 4-1!
  Ik voorspel een 3-1 zege!

 4. mats

  Ik begin me toch een beetje te schamen voor de grove overtredingen die VVV maakt. Geel of rood of whatever, maar zo wil je toch niet spelen en bekend staan als club?

 5. Jammer, eerste helft weer compleet lopen te verslapen, amper gevaarlijk en de 2e helft wel strijd maar doelpunt viel helaas niet. Wederom een Mlapa die totaal niet uit de verf kwam en inderdaad een duidelijke rode kaart voor Promes waar vvv heel goed weg kwam.

 6. RuiverCity

  Absoluut geen rode kaart (zie beelden FOX) In het stadion zag je overduidelijk dat hij Doan niet eens raakt. Maar evengoed héél erg dom om aan de zijlijn zo’n overtreding te maken. Promes is, net als heel VVV, niet in goede doen. Ik vraag me elke keer af wat die Opoku aan de zijkant doet en of die Grot wakker is….

Leave a Reply