Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Oss 14 augustus 2015

De competitie is al een weekje onderweg maar morgen gaat het voor ons pas echt beginnen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 15|16 staat morgen om 20.00 uur op het programma. Na een ietwat teleurstellende start van de competitie tegen Almere City FC moet VVV-Venlo zich morgen revancheren tegen FC Oss.

Na een zeer uitstekende voorbereiding startte VVV vorige week met een gelijkspel tegen Almere City FC. VVV kwam al snel op een achterstand, maar boog dit eenvoudig om door goed te voetballen. Niets leek een overwinning in de weg te staan, maar Almere knokte zich goed terug in de tweede helft. VVV-Venlo kwam nog tot een 2-3 voorsprong maar kon deze voorsprong niet vast houden. De Venlonaren konden nog van geluk spreken dat het bij een 3-3 eindstand bleef aangezien Almere nog kansen kreeg op de overwinning. Het was vorige week de omgekeerde wereld. De kracht van VVV-Venlo vorig seizoen en in de voorbereiding was de solide verdediging. Daarentegen maakte VVV-Venlo vorig seizoen moeilijk doelpunten. Tegen Almere werden gemakkelijk doelpunten gemaakt dit bleek ook uit de snelle 2-3. Maar de verdediging maakte een aantal fouten. Tegen FC Oss hopen we natuurlijk dat de verdediging weer als vanouds is.

Om morgen niet op een te grote achterstand op de top van de Jupiler League te komen, is het van belang om de 3 punten te pakken. Ook trainer Maurice Steijn ziet dit belang in en zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; “Het was een beetje dubbel na de eerste wedstrijd: we waren blij dat we drie keer scoorden, daar schortte het vorig seizoen aan. Maar er was ook teleurstelling over de drie tegendoelpunten. Vorig seizoen speelden we solide en gaven we weinig weg. Aan ons als staf om die foutjes uit ons spel te halen. Ondanks de verliespartij van FC Oss in de eerste ronde, is Oss gewoon een goede ploeg. We hebben ze goed bekeken en dat verlies was geflatteerd: het eerste half uur waren ze heer en meester. Daar moeten wij de nodige dosis strijd tegenover zetten. Maar mijn ploeg is scherp en wil deze thuiswedstrijd uiteraard winnen, zoals elke wedstrijd. Maar de eerste thuis is altijd iets speciaals!”

Het is de allereerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en een frisse start voor de Venlonaren. Ondanks de enigszins teleurstellende 3-3 tegen Almere City, hebben we een goede voorbereiding achter de rug en we hopen dan ook op een volle Koel. Met de steun van de supporters en het voetbal uit de voorbereiding, kan dit een heel mooi seizoen worden!

Opstelling VVV-Venlo
De Venlonaren zullen zeer waarschijnlijk met dezelfde basiself beginnen als tegen Almere City FC. De trainer ziet geen reden om spelers te wisselen. Vito van Crooij is weer volledig fit en traint weer vol mee met de groep. Danny Post trainde afgelopen week ook apart maar is fit genoeg om te beginnen. Daarentegen moet trainer Maurice Steijn nog altijd Quin Kruijsen missen. Hij brak vorige week zijn pols op de training.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Bourdouxhe, Buwalda, Promes, Rutten; Nijholt, Post, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens, Resida

FC Oss
Vorig seizoen heeft FC Oss het prima gedaan met een periodetitel en een plek bij de eerste 10 van de Jupiler League. De Ossenaren waren een van de best presterende ploegen in de Jupiler League. Dit is knap als je bedenkt dat FC Oss 4 seizoenen geleden nog in de Topklasse actief waren. Een van de smaakmakers bij FC Oss was Johnatan Opoku die afgelopen zomer de overstap maakte naar onze mooie club. De middenvelder was vorig seizoen goed voor 16 doelpunten.

Dit seizoensstart van FC Oss was niet om over naar huis te schrijven. De Ossenaren verloren kansloos met 0-3 van FC Emmen. Ook de ploeg van Reinier Robbemond wil zich morgen revancheren. Dit zal een moeilijke klus worden aangezien de Venlonaren al 10 wedstrijden op rij ongeslagen zijn tegen FC Oss.

Arbitrage
Scheidsrechter: Pérez.
Assistent-scheidsrechters: Stuifzand en Adriaans.
Vierde official: Veekamp.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

22 Responses

 1. Godfried

  Zou mooi zijn als we morgen kunnen winnen. Maar de bal is rond en een wedstrijd duurt 2 x 45 minuten. We spelen niet tegen Duitsers, dus winst moet mogelijk zijn. Als alle neuzen dezelfde kant op staan ruiken we in ieder geval allemaal het zelfde. Er is goed getraind afgelopen week, maar gelukkig zorgt een goede generale niet altijd voor een slechte uitvoering. Als het maar geen zondagsavondvoetbal wordt. Gelukkig spelen we op vrijdag en mag de tegenstander ook maar 11 man opstellen. Anders had je totaal geen voordeel kunnen halen uit je twaalfde-man. Dus bloed, zweet en tranen willen we zien. Als dat niet lukt is een portie gezonde werklust ook goed. Of in ieder geval inzet. Ze moeten op z’n minst de wil hebben. Maar van de andere kant, zonder geluk vaart niemand wel.

 2. kenfen

  Het lijkt wel of VVV weer meer gaat leven. Nieuwe initiatieven zoals de socios en wat Lincoln gaat doen juich ik van harte toe.
  Ik geloof ook dat we een stuk sterker zijn geworden dan vorig seizoen. Ik verheug me er al weer op

  1. Mooi he, wij merken echt dat het meer begint te leven. Er zijn steeds meer mensen die interesse tonen en mensen die zich willen inzetten voor de club. Het hoeven allemaal niet grootschalige projecten te zijn, een voorbeeld van de trap of allemaal d’n berg op is ook zeer mooi. Nu hopen dat het stadion morgen goed gevuld is.

   1. Sanderkuh

    Je moet zorgen dat mensen die af en toe komen (o.a. succes-supporters) iedere week komen. Dit heeft maar met 1 ding te maken: het vertoonde spel ! Daarmee zijn we de laatste jaren niet echt verwend. Om een voorbeeld te noemen, NAC thuis. We verloren met 0-1 maar ‘bijna’ iedereen was tevreden met het vertoonde spel. Dat het helaas niet het gewenste resultaat opleverde was jammer. Bijna iedereen op O bleef staan en zong / klapte voor VVV ondanks het verlies.

   2. Dat wordt hier ook niet gezegd. Resultaten zijn zeker belangrijk en natuurlijk de grootste publiek trekker dat weet VVV, dat weten de supporters en dat weet ik. Denk je dat dit nooit is besproken tijdens vergaderingen tussen VVV en de supporters. Wij werden vorig seizoen gevraagd hoe er meer mensen naar de Koel getrokken konden worden. Het antwoord van de SAR was beter voetballen. Dus dat hoef je me niet te vertellen.

    Maar VVV is meer dan een club, mensen moeten beseffen door VVV rechts te laten liggen dat de club het moeilijk heeft en zelfs geen bestaansrecht meer heeft. Minder sponsoren en minder supporters betekent minder geld. Minder geld betekent minder goede spelers en zo kom je in een neerwaartse spiraal die zeer moeilijk is om te doorbreken. Deze initiatieven zijn er allemaal om te laten zien dat VVV nooit en te nimmer weg mag uit het betaald voetbal en uit de stad Venlo. Het was kantje boort afgelopen seizoen!

    Het gaat nog steeds hartstikke slecht met de club en mensen willen met deze initiatieven de supporters prikkelen. Er zijn zoveel mensen die vroeger naar stadion kwamen en zich elk weekend vermaakte en die nu niet meer komen. En zeker dat heeft met resultaat te maken maar vooral ook door sfeer. Als ik allemaal die verhalen hoor uit de jaren 70/80, die foto’s zie etc. Dan denk ik soms waarom zou dit nu niet meer kunnen? VVV is de mooiste maar tegelijkertijd de meest gecompliceerde club. Laten we eens gewoon allemaal achter de club gaan staan.

    Ieder zijn mening, dat is alleen maar goed. Maar ik denk dat deze positieve initiatieven alleen maar goed zijn voor de club.

   3. Sanderkuh

    Ik snap je reactie niet helemaal, lijkt wel of ik je aangevallen heb. Dat is totaal niet de bedoeling. Wat ik wil zeggen is: het begint op het veld…daar komen de mensen op af. En niet op een gerestaureerde trap, met alle respect want ik vind het super wat deze mensen gedaan hebben, niks dan respect hiervoor.

   4. Haha nee hoor voel me niet aangevallen hoor :). Excuses als dat zo lijkt, ik had hier en daar het misschien wat anders moeten schrijven maar wilde gewoon uitleggen hoe het zit. Zeker moet het op het veld gebeuren maar wat ik duidelijk wilde maken is dat de beleving door de slechte resultaten ook minder is geworden. Wij als site maar ook andere partijen hebben de taak om deze beleving terug te krijgen en tuurlijk moet het op veld gebeuren. Maar er is wel degelijk sprake van een wisselwerking tussen de selectie en de supporters.

   5. Sanderkuh

    Klopt als een bus. Maak me daar zelf ook schuldig aan mbt die beleving. Wel te verklaren natuurlijk, Telstar of PSV thuis..tis nogal een verschil natuurlijk. Maar verder niks dan lof mbt de site etc. 😉

   6. Zeker te verklaren, hopen natuurlijk dat de ploeg vanavond laat zien wat ze kunnen. Tegen Almere had je de eerste helft gewoon met 1-4 voor moeten staan. Maar goed dat gebeurde niet en dan is de uitslag teleurstellend en met de afgelopen seizoenen in gedachten zullen supporters zeker 3 keer nadenken voor dat ze naar stadion gaan. Laten we hopen dat alle initiatieven helpen. Daarnaast moeten we als een blok achter de club gaan staan. Ik ben zeer te spreken over de nieuwe ingeslagen weg.

 3. supportertje

  VVV Venlo dat zijn, de supporters. We kunnen ons meer laten zien en horen door deel te nemen aan nieuwe activiteiten zoals, de socioclub. Zorgen dat we iemand extra meenemen naar een wedstrijd. En andere activiteiten die opgezet worden. Met als doel VVV Venlo weer leven in te blazen en achter de club te gaan staan. Enthousiasme hebben we nodig, en inzet van ons allemaal. Daardoor gaat ons cluppie weer leven.

 4. kiekoputspelke

  Vanavond mogen de mannen laten zien wat de intenties voor dit seizoen zijn !! Van alle kanten lees ik dat we een aanvallender VVV mogen verwachten en eerlijk is eerlijk….daar zitten we allemaal ook op te wachten !! Vandaag de mouwen opstropen en zo snel mogelijk onze aanvallers in balbezit krijgen en dan ben ik ervan overtuigd dat ook het publiek er achter gaat staan….

  Als de drie punten in De Koel blijven, dan is de start prima en gaat VVV hopelijk aan een mooie serie beginnen !!

 5. Ben

  allemaal en masse naar voren? Laat je niet gek maken! We willen VVV graag zien winnen, maar Oss is niet niks, loop niet in de val, jongens. Vanavond mooi weer, dus ook dat is in ons voordeel, het zorgt er voor dat er altijd een paar honderd man extra komen. Iedereen VVV aanmoedigen! FORZA VVV!

  1. marcel

   vvv heeft gekozen voor een andere speelstijl met veel druk naar voren. Zelf bepalen wil niet zeggen dat je in de val loopt. kijk eens hoe dordt 2 jaar geleden speelde. de mooiste wedstijd die ik in jaren gezien heb in de koel, helaas ging het toen om het spel van de tegenstander. Naar aanleiding van wat ik vrijdag gezien heb (ondanks ut gelijkspel), verwacht ik een VVV dat er vol voor gaat, en in tegenstelling tot de laatste jaren, meer dan regelmatig voor het doel gaat komen.
   we hoeven niemand te onderschatten, maar VVV moet in de koel bepalen wat er gebeurd. laten we Oss dan ook zeker niet overschatten. ik verwacht de nodige kansen, en als het meezit ook wel wat doelpuntjes.

 6. Depor

  Ik lees en hoor overal dat we uit moeten kijken voor Oss.
  Oss is absoluut het Oss van vorig jaar niet meer.

  Als we dit jaar in de top 5 willen eindigen dan moeten dit soort wedstrijden 100% zeker gewonnen worden.
  Dus niet indekken, met deze selectie moet er gewoon gewonnen worden van Oss.

 7. kiekoputspelke

  Ben, ik schreef niet dat we en masse naar voren moeten rennen…..
  De drie aanvallers zo snel mogelijk in stelling brengen is wat ik schreef en dat doe je door iedere eerste of maximaal tweede bal naar voren te spelen !! Afgelopen seizoenen werden dit soort ballen vaak nog een keer in de breedte gespeeld of zelfs achteruit.
  Daar is de winst te behalen en daar heeft de club op geselecteerd. Dus ben ik benieuwd wat VVV vanavond gaat doen !!

 8. Venlooow

  Ik lees net dat Joey Sleegers weg mag bij Feyenoord. Zou dat ook niet een leuke speler voor VVV zijn op het middenveld? Heeft het erg goed gedaan bij FC Eindhoven.

 9. supportertje

  Ik kijk uit naar de wedstrijd van vanavond, en hoop een leuke pot voetbal te zien met VVV als winnaar. Ik hoop vooral aanvallend voetbal, want het vorige seizoen kwam het er niet echt van. Gezien de nieuwe situatie moet dat kunnen.

Leave a Reply