Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Oss

Morgenavond om 20.00 uur staat de belangrijke wedstrijd VVV-Venlo – FC Oss op het programma. Na de afgelaste partij van vrijdag heeft VVV-Venlo een aantal dagen extra gehad om zich voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen FC Oss.

VVV-Venlo trainde afgelopen vrijdag in plaats van een wedstrijd en had vandaag de afsluitende training. Afgelopen vrijdag werd de uitwedstrijd tegen De Graafschap afgelast doordat het veld bevroren was. Trainer Steijn over de aflasting van de wedstrijd: “Dat was inderdaad een tegenvaller”, We zaten al helemaal in de wedstrijdvoorbereiding. De spullen waren al in de bus geladen en toen hoorden we dat het niet doorging. Goed, alles uitpakken en dan maar een ingelaste training. Niet ideaal, maar we hebben het er maar mee te doen.”

De wedstrijd De Graafschap – VVV-Venlo is door de gemeente Doetichem en de KNVB verplaatst naar 16 februari. De clubs gaan nu kijken of de wedstrijd toch niet verplaatst kan worden naar maart in verband met de Vasteloavend.

Morgen is een belangrijke wedstrijd in strijd voor de Play Offs en in strijd voor de derde periode. FC Oss staat momenteel 7de in de Jupiler League en heeft 3 punten meer dan VVV-Venlo. Bij winst kan VVV-Venlo de concurrent FC Oss inhalen.

De Venlonaren zijn bezig aan een positieve reeks. De ploeg is na de dramatische wedstrijd tegen Achilles’29 ongeslagen. VVV-Venlo heeft met 2 winstpartijen en een gelijkspel namelijk nog geen een wedstrijd verloren in het jaar 2015. Het vertrouwen is nog steeds erg groot en dit vertrouwen wilt de trainer Maurice Steijn natuurlijk morgen omzetten in 3 punten. Trainer Steijn over de tegenstander FC Oss en het doel van dit seizoen: “Een geduchte tegenstander. Ze hebben dan wel hun topscorer verkocht in de winterstop, maar dan moeten anderen in het team opstaan. En ze wonnen keurig met 3-1 van Helmond Sport, zonder hun topscorer dus en met drie doelpunten in de eerste helft. Ons doel is duidelijk: we willen de play offs halen. En of dat nou via een periodetitel is, of door de plaats op de ranglijst is dan bijzaak. Maar daarvoor hebben we een goed resultaat tegen FC Oss nodig. En daar hebben we vertrouwen in”

Normaal gesproken is FC Oss een laagvlieger, maar dit seizoen doet de ploeg uit Oss gewoon mee voor de Play Offs plekken. Het wordt morgen dus een lastige wedstrijd maar in deze positieve spiraal is niets onmogelijk.

Opstelling VVV-Venlo
Net zoals tegen De Graafschap beschikt trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. De enige afwezigen zijn Niels Fleuren, Jeffrey Altheer en Medy Elito. Zij missen de wedstrijd omdat ze nog niet fit genoeg zijn na een blessure. De rest van de selectie is fit en speelklaar. De nieuw aangetrokken Griekse keeper Tabakis zal niet bij de wedstrijdselectie zitten. De keeper moet eerst wedstrijdritme opbouwen bij Jong VVV, hierdoor zit Eric Verstappen op de bank als tweede keeper.

VVV-Venlo zal waarschijnlijk net zoals tegen De Graafschap met dezelfde basis als tegen FC Emmen starten.

Vermoedelijke opstelling: Niki Mäenpää; Vitalijs Maksimenko, Robin Buwalda, Jerold Promes en Guus Joppen; Danny Post, Gianluca Nijholt en Ramon Voorn; Randy Wolters, Melvin Platje en Aziz Khalouta

VVV-TV

FC Oss
FC Oss draait een geweldig seizoen. Waar de ploeg normaal gesproken in de onderste regionen van de Jupiler League speelt, doet de club dit seizoen gewoon mee voor de Play Offs plaatsen. Oud bekende Wil Boessen, oud assistent en interim trainer van VVV-Venlo geeft sinds dit seizoen leiding aan FC Oss. Het team van Wil Boessen wilt zo hoog mogelijk eindigen en het publiek willen vermaken.

De trainer van FC Oss was tien jaar werkzaam bij de club uit Venlo en kent de club van binnen en buiten. Hij kijkt dan ook enorm uit naar deze voor hem speciale ontmoeting.

De  FC Oss staat momenteel 7de met 36 punten uit 23 wedstrijden. VVV-Venlo staat daar 4 plekken onder met 33 punten uit 22 wedstrijden. De wedstrijd is dus belangrijk voor de strijd voor de Play Offs. Net als de thuiswedstrijd speelt VVV-Venlo op een maandagavond tegen FC Oss. Toen werd er in de laatste minuut met 2-3 gewonnen door een belangrijk doelpunt van Aziz Khalouta.

Historie VVV-Venlo – FC Oss
In de historie heeft VVV-Venlo 18 keer in Venlo tegen FC Oss gespeeld. De Venlonaren hebben goede statistieken tegen de Ossenaren. Zo werd er van de 18 wedstrijden, 12 keer gewonnen, 3 keer gelijk gespeeld en maar 3 keer verloren. De laatste keer dat FC Oss een puntje mee naar huis nam is alweer 7 edities VVV- Oss geleden. Op 13-09-2002 toen werd het 1-1. De laatste keer dat VVV-Venlo verloor van FC Oss is nog langer geleden. Dit was op 21-04-2001, toen werd er met 0-1 verloren van FC Oss.

Laatste 5 uitslagen VVV-Venlo – FC Oss
21-03-2014 3-2 W
15-09-2008 3-1 W
20-04-2007 2-1 W
16-09-2005 2-0 W
17-07-2004 5-1 W

Bron: Historie VVV-Venlo

Kaartverkoop

VVV-Venlo – FC Oss
Maandag 9 februari 2015, 20.00 uur
Stadion De Koel
(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, u kunt met een (Seizoen)ClubCard maximaal 2 kaarten kopen. De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

ACTIE: Speciaal voor deze wedstrijd is het mogelijk dat seizoenkaarthouders tegen gereduceerd tarief introducés meenemen. Per SCC is het namelijk mogelijk om maximaal twee extra kaarten voor dezelfde tribune erbij te kopen voor slechts 5 euro per kaart!

Arbitrage
Scheidsrechter: Nog niet bekend
Assistenten: Nog niet bekend
Vierde official: Paarhuis

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet voor de winst .

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de wedstrijd tegen FC Oss. Hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

7 Responses

 1. supportertje

  Ze zijn goed uitgerust en fit, dus er op morgen. Zal geen makkie zijn, maar ze moeten nu de punten pakken. Ze hebben nu de kans en het team er voor. Dus zorg er voor morgen dat we blij kunnen vertrekken uit het stadion, met de drie punten op zak. Succes morgen VVV en knallen.

 2. Ben

  Ja, wat moet ik nog zeggen of schrijven? Deze selectie lokt me voldoende gemotiveerd en sterk genoeg, vooral door de betere middenlinie, om FC Oss te verslaan.
  Ze moeten het alleen niet te licht opvatten.
  Ben benieuwd of er, ondanks het maandagavond tijdstip, meer toeschouwers komen?
  FORZA VVV!

  1. Dat is altijd moeilijk om te zeggen! Dat is pas een aantal minuten voor de wedstrijd bekend. Maar persoonlijk denk ik niet dat er een livestream is. Ik kan je helaas niet verder mee helpen, ben namelijk in het stadion :).

Leave a Reply