Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Oss

Stadion de Koel is de komende dagen het decor van speelronde 3 en 4 van de Jupiler League. Op vrijdag en maandag staan er wedstrijden op het programma en we beginnen morgen met de wedstrijd tegen  FC Oss om 20.00.

De Venlonaren zijn qua resultaten uitstekend aan de competitie begonnen, de eerste twee lastige wedstrijden tegen degradant Cambuur en provinciegenoot MVV werden in winst omgezet door late doelpunten. Er kwam een dosis geluk bij kijken, maar dat maakt de overwinning niet minder zoet voor de Koelclub. Feit is en blijft dat we na twee wedstrijden, de maximale punten hebben en daarmee op een 2e plek staan. Samen met NAC zijn we de enige met de maximale punten en dat willen we graag gaan uitbreiden met de komende wedstrijden tegen FC Oss en Jong PSV.

Maurice Steijn haakt hierop in: “We zijn inderdaad goed gestart en die wedstrijden verdienen een goed vervolg. Vorig seizoen startten we niet goed en dan loop je lang achter de feiten aan. Nu hebben we al zes punten binnen en zijn andere teams de achtervolgers. Maar we gaan ons absoluut niet rijk rekenen hoor, met nog 36 wedstrijden te gaan. Maar die eerste twee winstpartijen zijn zeker lekker!”

Zoals gezegd staat staat allereerst de wedstrijd tegen FC Oss op het programma en dat is voorgaande jaren een lastige tegenstander gebleken. Sterker nog, vorig jaar werd er twee keer verloren van de ploeg uit Oss en deze herinneringen willen de geelzwarten dan ook zo snel mogelijk uit geheugen wegbranden met een overwinning.

Opstelling VVV-Venlo

“De afgelopen week hebben we goed getraind en hebben enkele spelers uit de selectie meegedaan met de oefenwedstrijd. We moeten zo snel mogelijk in het ritme komen en daar helpt een dubbel weekend zeker bij. De ploeg is gretig en fit en samen met de staf kijken we dan ook uit naar deze twee wedstrijden. En dat we vorig seizoen niet hebben gewonnen van FC Oss zegt mij niet zo veel. We moeten uitgaan van onze kracht, zoals we dat bij elke wedstrijd doen” Aldus trainer Maurice Steijn.

De nieuwe aanwinst Sleegers zal waarschijnlijk op de bank beginnen, als we een conclusie kunnen trekken uit de afsluitende training van donderdagmorgen. Iedereen van de selectie is fit en Steijn kan dus op volle oorlogssterkte beginnen aan deze belangrijke confrontaties met FC Oss en Jong PSV.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Opoku ; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

FC Oss
FC Oss is goed aan de competitie begonnen. De ploeg die vorig jaar in de kelder van het professionele voetbal verbleef, wist 4 punten te halen uit de eerste 2 wedstrijden en daarmee staan ze op een voorlopige 4e plek op de ranglijst. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van Helmond Sport en uit werd er 1-1 gelijkgespeeld bij FC Dordrecht.

Bij FC Oss moet rekening gehouden worden met Bakx, Boere en ook met Lazic. Laziz is halve oud-bekende van VVV. Vorig seizoen werd de aanvaller gehuurd van PEC Zwolle, met de bedoeling dat hij de hele tweede seizoenshelft voor ons zou spelen. De aanvaller zag het echter na amper een maand voor gezien.

Vorig jaar werd er dus tweemaal verloren van de Ossenaren en als je kijkt naar de laatste 5 wedstrijden zijn we volledig in evenwicht: 2 winstpartijen voor FC Oss, 2 voor VVV-Venlo en 1 gelijkspel. Als je kijkt naar de laatste 10 wedstrijden is het voordeel voor de Venlonaren: 6 winstpartijen, 3 verliespartijen en 1 gelijkspel. Het wordt in ieder geval tijd om weer een winst te boeken over de Ossenaren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Grensrechters: Vandeursen en Koopman
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Oss. FORZA VVV!

10 Responses

 1. kiekoputspelke

  Heerlijk dat er een dubbel programma aankomt, nu VVV zo goed gestart is aan deze competitie. Hopelijk blijft de ploeg nog even in de goede flow en kunnen we nóg eens 6 punten bijschrijven aan ons totaal ?
  Goede zaak dat iedereen fit is en aanwinst Joey Sleegers op de bank kan beginnen. Op die manier kan hij rustig gebracht worden en hopelijk groeit hij dan gedurende het lange seizoen uit tot een absolute smaakmaker.

 2. RuiverCity

  Absoluut met Hunte beginnen. Hij is een van de sterkste spelers op dit moment. Als je hem na het binnenhalen van Sleegers meteen op de bank zou zetten heb je meteen een ontevreden speler. De NEC supporters zijn trouwens blij dat Sleegers bij NEC weg is. Veel kritiek op hem. Durft geen duel aan te gaan, geen mentaliteit etc. Hopelijk kan hij dat bij VVV wel laten zien!

  1. Ja maar zorgwekkend dat Seuntjens niet in stelling wordt gebracht tijdens de wedstrijden en daar staan de buitenspelers voor. We weten allemaal dat Steijn vorig seizoen ontevreden was over de invulling van de linksbuiten positie. Hierdoor ook Paulissen gehuurd. Naar mijn mening speelde hij ook niet super maar bracht wel de Seun steeds in stelling.

   Nu ook weer zie je dat Seuntjens amper in stelling wordt gebracht. Hij heeft in twee wedstrijden misschien een halve kans gehad. Dus ik denk ook daarom dat Steijn ervoor kiest om een nieuwe speler te halen. Dit is hoe ik het zie maar misschien ziet de trainer het weer helemaal anders.

   1. RuiverCity

    Klopt. Ik ben gecharmeerd van Hunte omdat ik hem tig keer beter vind dat ’tikkie terug Resida’. Je kunt wel zeggen dat Hunte hem niet in stelling brengt maar doet van Crooy dat dan wel aan de andere kant? Mijn inziens heeft Hunte het vertrouwen nodig. Kreeg hij vorig seizoen op een gegeven moment ook en …..hij scoorde toen 3 of 4 wedstrijden achter elkaar. Dat anderen naast Seuntjens ook (gaan) scoren is alleen maar een positieve ontwikkelen. Haalt de focus en druk van Seuntjens af.

 3. mats

  Ik mag toch hopen dat Steijn de jongens 100% weet te motiveren tegen FC Oss.. Was dat niet de nummer laatst van vorig seizoen?….waar we 6 punten – misschien wel het kampioenschap tegen hebben laten liggen? Oprollen die knakworsten!

  1. Jep werden vorig jaar laatste en Oss is al 3 wedstrijden ongeslagen tegen VVV. Daarvoor werd 6x op rij gewonnen door VVV maar wat echt opvalt is dat elke wedstrijd met 1 doelpunt verschil beslist wordt. We moeten niet vergeten dat Oss ook een prima start heft van de competitie. Dus ik ben benieuwd wat voor wedstrijd het gaat worden. Die trainer van Oss heeft overigens niet echt een hoge pet op van VVV. Hij ging zich niet aanpassen en vond ons alleen fysiek sterker, Oss was in zijn ogen voetballend beter en creatiever. Vond het een frapant stukje om te lezen…..

   http://www.bd.nl/sport/voetbal/fc-oss/fc-oss-gaat-zich-niet-aanpassen-aan-vvv-venlo-1.6275809?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 4. Goodie

  Met de overwinningen op Cambuur en Mvv hebben we een goed begin, maar wat is het waard als we (wederom) tegen Oss en Jong PSV punten laten liggen? Laten we nu ook eens van dit soort ploegen winnen!

Leave a Reply