VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Twente

De interlandpauze is soms wel fijn, maar ik ben zelf erg blij dat de competitie weer verder gaat. Morgenmiddag op Paaszondag, staat om 12.30 uur de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Twente op het programma en dat is een goede gelegenheid om weer drie punten te pakken voor VVV-Venlo.

Voor de onderbreking verloren we de wedstrijden tegen Excelsior (2-3) en PSV (3-0). Er is geen paniek in Venlo, verre van, maar een overwinning zou een hele stap in de goede richting zijn. Dan hoeven we ons definitief geen zorgen meer te maken over lijfsbehoud, want dan spelen we het volgend seizoen weer in de Eredivisie. Dat zou echt een hele toffe prestatie zijn van de Venlonaren en als je kijkt naar het hele seizoen, ook zeker terecht.

De wedstrijd tegen PSV was een wedstrijd waarin we echt een hele helft prima mee konden met de mogelijke aanstaande landskampioen. Zelfs zonder een aantal basisspelers wist VVV, PSV het moeilijk te maken en als er iets beter gevoetbald werd in de laatste fase, hadden we zelfs op voorsprong kunnen staan. Dit gebeurde helaas niet en na de enigszins domme rode kaart van Ralf Seuntjens, werd PSV sterker en sterker. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de Eindhovenaren en dat was gezien de tweede helft ook wel terecht. We moeten verder nu en ons gaan focussen op FC Twente, maar hoe VVV speelde in de eerste helft was zeker goed.

Eerder dit seizoen wisten we verrassend met 1-2 te winnen in Enschede en destijds dachten we echt niet dat FC Twente degradatiekandidaat nummer 1 zou worden. Het was gewoon een hele goed zege van VVV met die fabelachtige goal van Vito van Crooij en die goede intikker van Jerold Promes.

Morgen wacht dus FC Twente en mensen in Venlo beginnen weer te brommen dat we al twee wedstrijden hebben verloren achter elkaar. Dat we ons zorgen moeten maken. Maar binnen de club is er rust, ook volgens de trainer: “Sparta, Roda en Twente zouden bijna alles moeten winnen en wij zouden alles moeten verliezen. Ik denk niet dat dat reëel is. Dus nee, er staat geen druk op de groep.”

VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo was er een klein beetje stress om de verschillende blessures, maar iedereen is weer lekker aan het herstellen. Lennart Thy is weer de oude, net zoals Damian van Bruggen, Roel Janssen en Tristan Dekker. Johnatan Opoku zal er niet bij zijn, hij heeft een langdurige blessure. Ralf Seuntjens zal verstek moeten laten gaan vanwege zijn schorsing na zijn rode kaart tegen PSV. Voor de rest is iedereen fit en schorsingvrij. We kunnen dus zo sterk mogelijk beginnen aan de belangrijke wedstrijd tegen FC Twente.

Vito van Crooij en Roel Janssen moeten opletten, zij hebben 4 gele kaarten en bij de volgende gele prent zijn zij geschorst. Clint Leemans en Moreno Rutten bevinden zich met 3 gele kaarten in de gevarenzone. Al met al valt het dit seizoen ruimschoots mee met de gele kaarten dit seizoen. Keurig.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Van Crooij; Hunte, Thy en Castelen.

FC Twente
Van lijstaanvoerder PSV gaan we deze week naar de drager van de rode lantaarn, FC Twente. Het gaat niet lekker met FC Twente en na de laatste speelronde, staan ze ook op de 18e en laatste plaat. Aan het einde van de rit betekent dit dat zij rechtstreeks degraderen naar de Eerste Divisie. De trainer werd ontslagen in Enschede, dus je kan je voorstellen dat het niet bepaald rustig is in Enschede. Maurice Steijn zegt het volgende hierover: “Of zo’n trainerswissel gunstig of ongunstig voor ons is. Ja, dat weet je nooit. Ik kijk naar wat ik weet en dat is dat FC Twente prima spelers heeft, een goeie ploeg heeft en veel te laag op de ranglijst staat. Dus ik ga geen oordeel vellen over wat daar intern speelt. Ik weet er ook niet genoeg van om daar een mening over te hebben.”

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 31 competitiewedstrijden tegen FC Twente gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 10 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 12,90%. In totaal heeft VVV-Venlo 30 doelpunten gescoord en 52 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Van de Ven en Van Dongen
Vierde official: Pérez

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Twente! FORZA VENLO

4 Responses

 1. RuiverCity

  Morgen de eerste 20 minuten er vol op kletsen zodat de Tukkers niet weten waar ze het moete zoeken. Waarom niet eens Jakobsen in de spits met Thy daarom heen? Hopelijk laat Castelen eens wat zien want de laatste wedstrijden wordt hij er steeds uitgelopen door zijn directe tegenstander. De drie punten moeten morgen binnen gehaald worden! Dan kan ook begonnen worden met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen.

 2. chretien

  We moeten winnen, maar ja, Wie zou dat bij aanvang van het seizoen hebben gezegd? Nu Roda uit heeft gewonnen bij Vitesse, ligt er extra druk op Twente. Dus er volop tegenaan, dan is de wedstrijd binnen 15 minuten in ons voordeel beslist. Ik weet het, ik heb makkelijk praten…..

 3. robbaan

  Deze wedstrijd is voor Twente een van de finales in de slotfase van deze competitie.
  De trainerswissel moet daarbij voor een ommekeer zorgen. Ik verwacht dat er zoveel druk op de Tukkers is komen te staan, dat VVV daar gretig van gaat profiteren. Ik hoop bovendien dat door het “Thy effect” er een sfeer gaat ontstaan zoals tegen Heracles, waarin hij zelf ook een aantal keer kon scoren.
  Ik voorspel een 3-1 overwinning.

 4. rimpelkop

  “”wij moeten winnen”” schrijft iemand hierboven. Waarom moeten ? Het aller voornaamste is niet verliezen.

  Denk wel dat we Seuntjes gaan missen. Verder is het zo jammer dat op deze Paaszondag, iedereen heeft vrij,

  het stadion wederom lang niet vol zal zitten. Twente is een aansprekende tegenstander, kinderen mogen

  bijna voor niks naar binnen, maar toch, de mensen komen gewoon niet. Waarom staat Noord- Limburg niet

  massaal achter VVV, zoals dat bij vergelijkbare clubs en regio’s wel is. Doetinchem, Almelo en , Breda bijv..

  liggen ook aan de grens, hebben we een vergelijkbaar achterland en hebben ook Fox. Toch leeft het daar veel

  meer als bij ons. Zo jammer.

  aa ,

Leave a Reply