Voorbeschouwing VVV-Venlo-FC Twente

Drie dagen nadat VVV door wist te bekeren ten koste van Almere City, staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. In ons eigen Covebo Stadion De Koel wacht aanstaande zaterdag om 18:45 uur de nummer 6 van de Eredivisie, FC Twente

VVV-Venlo

Voor de tweede keer dit seizoen kwam de bekerwedstrijd op een goed moment. In de eerste ronde moest VVV namelijk drie dagen na de historische 0-13 nederlaag tegen Ajax aantreden tegen FC Den Bosch. Het pak slaag kon zo snel worden weggespoeld. Ook deze keer kwam de midweeks bekerronde goed uit. Na een lastige periode waarin de Venlonaren weinig punten wisten te pakken, moesten de mannen van Hans de Koning afgelopen woensdag op bezoek in Almere. Na een slecht begin, waarin VVV ook op achterstand kwam, werd de wedstrijd volledig omgebogen. Nog in de eerste helft kwamen de Venlonaren dankzij een fraai doelpunt van van Crooij en een snoeiharde kopbal van Arias alweer op voorsprong. Na rust kwam de dominantie vanuit Venlose zijde alleen nog maar meer tot uiting. Eerst was het Linthorst die de 1-3 tegen de touwen schoot, en zo’n twintig minuten voor tijd mocht Arias zijn tweede van de wedstrijd scoren en daarmee de eindstand op 1-4 brengen. De Koning was tevreden: “Die overwinning en met name de manier waarop doet de jongens goed. Het was ook gewoon een dik verdiende overwinning die we met elkaar hebben afgedwongen. Het begin was wel lastig. Je komt 1-0 achter. Normaal gespreken gooien die clubs dan het slot erop en gaan ze op de counter spelen. We krijgen dat doelpunt tegen uit een standaardsituatie, waar de bal ook nog eens van richting wordt veranderd. Vervelend. Maar verder hebben we weinig weggeven, één momentje wellicht nog in de eerste helft en een grote kans op de aansluitingstreffer in de tweede helft. Maar goed, daarvoor krijgt Zizou (Machach, red.) ook een grote kans op de 1-4. We hebben ook goeie goals gemaakt. De belevingsfactor zat erin. Mooi om te zien!”

Een hele knappe en verdiende overwinning op de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie dus. Maar waar is die overwinning nou aan te danken? Is het verschil tussen bovenkant Keuken Kampioen Divisie en onderkant Eredivisie dan toch groter dan gedacht? De 4-3-3 formatie voor VVV toch de beste optie? Iedere VVV-supporter zal er waarschijnlijk zijn eigen kijk op hebben, maar feit is wel dat de spelers die in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Feyenoord er nu wel in stonden, zeker hun kans hebben gegrepen. Want Machach en John, sinds lange tijd startend vanaf de aftrap brachten gelijk een stuk meer voetbal in de ploeg. Ook van Crooij op zijn geliefde rechtsbuitenpositie kwam een heel stuk beter uit de verf. En natuurlijk Schäfer. De Duitse verdediger kon de afgelopen weken op behoorlijk wat kritiek rekenen, maar stond in Almere in het hart van de defensie en speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe. De vraag is nu of Hans de Koning dit ook zo heeft waargenomen. Dit zal ongeveer een uur voor de wedstrijd blijken wanneer de opstelling bekend wordt, maar er is wel doorgeschemerd dat er waarschijnlijk ‘gewoon’ weer wordt teruggegrepen op dezelfde speelwijze als die tegen Feyenoord.

Wie er zeker niet bij zijn tegen FC Twente zijn Arjan Swinkels en Simon Janssen. Daar staat tegenover dat onze topscorer Giakoumakis wel weer terugkeert in de selectie. De Griek viel nog uit in het duel met Feyenoord maar is dus gelukkig weer snel hersteld.

FC Twente

FC Twente mag toch wel tot een van de verrassingen van het huidige Eredivisie-seizoen worden gerekend. De ploeg van trainer Ron Jans heeft bijna een compleet nieuw elftal ten opzichte van vorig jaar en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. De Tukkers staan momenteel op een verdienstelijke 6e plaats, maar dit had nog hoger kunnen zijn als ze iets constanter hadden gepresteerd. FC Twente wist namelijk ontzettend knap te winnen in de ArenA tegen Ajax en speelde gelijk tegen PSV en Feyenoord. Daarentegen wist de ploeg uit Enschede in het eigen stadion niet te winnen van RKC Waalwijk en FC Emmen. Een ploeg die dus tot veel in staat is, maar waar ook zeker kansen liggen voor de Venlonaren.

Ook De Koning is onder de indruk: “Kijkend naar Twente, hebben wij ook geanalyseerd: waar liggen de mogelijkheden en de gevaren? Zij hebben aanvallend een goeie ploeg staan. Vooraf met Danilo, Cherny en Menig. Dat zijn jongens die veel snelheid hebben. Dan hebben ze op het middenveld met loper Ilic en de ervaring van Brama sterke punten. En ze hebben een fantastische keeper. We zullen deze partij op het scherpst van de snede moeten aangaan. Met z’n allen ervoor zorgen dat we goed staan.”

Afgelopen zondag ging FC Twente in de eigen Grolsch Veste met 1-3 onderuit tegen AZ. Op het einde van die wedstrijd kreeg linksback Jayden Oosterwolde een rode kaart van scheidsrechter Makkelie. Na het bekijken van de beelden besloot de KNVB om deze rode kaart te seponeren, waardoor Oosterwolde gewoon mag spelen tegen VVV. Alleen Thijs van Leeuwen zal afwezig zijn in Venlo. Nathangelo Markelo keert namelijk weer terug in de selectie van Ron Jans waardoor de oefenmeester over een vrijwel complete selectie kan beschikken.

Statistieken

VVV-Venlo en FC Twente stonden in het verleden 17 keer tegenover elkaar in Venlo. VVV wist van deze 17 wedstrijden er 4 te winnen, terwijl FC Twente dat een keer meer lukte, namelijk 5 keer. De overige 8 wedstrijden eindigden onbeslist. Op basis van het verleden is er dus niet echt een duidelijke winnaar aan te wijzen. Toch wijzen de meest recente wedstrijden licht in Venloos voordeel. Van de laatste vier onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen in De Koel verloren de Venlonaren er namelijk geen een. Voor de laatste overwinning hoeven we dan ook niet ver terug in de tijd. Vorig seizoen wist VVV namelijk met 2-1 te winnen van de Tukkers door doelpunten van Soriano en van Ooijen. Het was tevens het eerste duel van Jay Driessen op de bank als coach na het ontslag van Robert Maaskant. Er staat dus al een behoorlijk lange ongeslagen reeks thuis tegen FC Twente. Laten we hopen dat de geelzwarten deze reeks met minimaal nog een seizoen kunnen verlengen.

Arbitrage

De scheidsrechter bij het duel in Venlo is Serdar Güzübüyük. Hij zal geflankeerd worden door zijn assistenten Joost van Zuilen en Johan Balder. De vierde official is Nick Smit en vanuit Zeist kijkt Richard Martens mee als VAR. VVV-Venlo en Güzübüyük zijn geen hele gelukkige combinatie. De laatste wedstrijd waarin hij VVV onder zijn leiding had ging speelde de Venlonaren thuis tegen Heerenveen en werd het 0-3 voor de Friezen. Ook in de drie ontmoetingen daarvoor wist VVV slechts een keer de volle buit te pakken. Maar goed, een scheidsrechter zegt natuurlijk niet veel, en het is dus gewoon zaak, ongeacht wie er op de fluit blaast, de wedstrijd om te zetten in drie belangrijke punten.

De wedstrijd VVV-Venlo-FC Twente is live te bekijken op het open kanaal van FOX Sports. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de wedstrijd te volgen via het radioverslag van Omroep Venlo of L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Twente! FORZA VENLO

35 Responses

 1. supportertje

  Prima stukje geschreven, maar ik betwijfel of de Koning iets waar heeft genomen. Krijg het idee dat de man volledig in zijn eigen cocoon zit waar niets, maar dan ook niets in doordringt.
  Kan mij niet voorstellen dat niets mee krijgt van wat er zich afspeelt rondom VVV. Het lijkt alleen maar of hij steeds weerser en persistent word in zijn optreden vanwege het commentaar.
  Het lijkt bijna wel of hij het met opzet doet om te zien wie de baas is.
  N.m.m. zal bij verlies tegen FC Twente er niets anders opzitten dan dat hij plaats maakt, vrijwillig of gedwongen, zodat in de tweede helft er puin geruimd kan worden.
  En hierdoor hopelijk nog in de ED kunnen blijven.
  Klinkt heel negatief, ik weet het, maar iedereen is nu er toch wel van overtuigt dat hij niet geschikt is, en niet optimaal gebruik maakt van het spelers materiaal wat voor handen.
  We hebben denk ik sinds lange tijd absoluut een ploeg die in staat is om in de ED te blijven. Maar wat lopen we ons met zijn allen te ergeren aan de opstellingen die voorgeschoteld krijgen.
  Terwijl de wedstrijd tegen Almere duidelijk laat zien dat het heel anders kan. Kun je nagaan wat het resultaat zou kunnen zijn als we in de beste opstelling op het veld komen.

  1. Godfried

   hou op man. Kum is in geen velden of wegen te bekennen. stapt veel te ver uit. daardoor staat schafer alleen. denkt de weg naar de goal af. daarom staat hij 1 meter van zijn man. de fout zit hem in het feit dat ze daar een op een staan.

   1. De Koel

    1 Meter? Zeg maar gerust twee of drie. Als verdediger moet je er veel korter op zitten. Nu heeft Twente alle ruimte om de hoek uit te zoeken. Met deze verdediging vliegen we er kansloos uit. Kum gaat ook niet vrijuit, helaas ook niet goed genoeg (meer).

 2. Het is zoals gewoonlijk weer helemaal niks!
  John, Giak. en Arias doen voor spek en bonen mee.
  0 kansen in 45 minuten en totaal geen schijn van kans.
  Gewoon wachten op de genadeklap die al lang had kunnen vallen.

 3. ponnie veag oet de pan

  We worden weer genaaid door de scheids, want dat was een 100% geldig doelpunt. Was geen buitenspel en zeer zeker geen overtreding. Die verdediger loopt gewoon tegen giakomakis aan en is uit balans waardoor ie valt. Jammer dat er op zo’ n moment geen publiek zit om zich te laten horen

 4. Godfried

  helaas. te veel spelers maken te veel fouten. achterin, op het middenveld en voorin. en ze gaan pas voetballen als ze al kansloos zijn. zo win je er niet veel meer hoor.

 5. Wordt het niet wens tijd dat Post een linie terug gezet wordt. Hij kan het gewoon niet meer belopen op het middenveld. Harde werker maar veel te statisch en te weinig inzicht. Anderzijds denk ik dat hij daar staat aan gebrek aan beter.

  1. Koelie

   Zelfs Post was dramatisch vandaag. Teweinig duels gewonnen. Misschien wel een goed idee om hem een linie terug te zetten, maar zoals je het zelf al zegt geen alternatief voor hem op het middenveld. Van de taktiek klopt gewoon geen reet van en er moet peper in het team.

   1. De Koel

    Post is al een hele tijd uit vorm. Maar wellicht dat hij als CV beter uit de verf komt. Slechter dan het huidige centrale duo kan bijna niet. Maar alles hangt af van wat Stan in de winterstop weet aan te trekken. Hopelijk kan Coric ook een kwaliteitsimpuls geven aan het middenveld. Fingers crossed dat de concurrentie geen punten meer pakt voor de winterstop. Dan is er nog hoop.

 6. Koelie

  Dat je kwalitatief veel minder bent dan Twente dat is een gegeven, maar dan nog mag je nog wel de strijd aangaan. Helemaal niks. En die sympathieke zoutzak op de bank weet ook niet meer.
  A.s. dinsdag hopelijk de laatste wedstrijd van Hans en/of Jay. Net niet kerst gehaald.

 7. Geelzwart

  Als ik hierboven de reacties lees, hebben we buiten een nieuwe trainer, ook 8 nieuwe spelers nodig. Blijkbaar vergeten we even dat we VVV zijn. Een club die in de eredivisie het ieder jaar zwaar heeft totdat het koord knapt. Ben bang dat dit in dit seizoen kan gaan gebeuren.

Leave a Reply