VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht

Vanavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Nauwelijks bijgekomen van de sneeuw en het 2-2 gelijkspel in Friesland tegen SC Heerenveen, mogen we morgen alweer aan de bak. VVV-Venlo speelt een thuiswedstrijd tegen nummer 6 FC Utrecht, en dat zal weer een spannende pot worden voor de Venlonaren. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion de Koel en begint om 19.45 uur.

Het afgelopen weekend speelden we dus tegen SC Heerenveen – voor het wedstrijdverslag daarvan klik je hier – en het was niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wederom was er hard geknokt voor het punt. Dat dat punt met een beetje geluk tot stand kwam, dat boeit niet echt, maar het is wel lekker om in ieder geval niet te verliezen. Morgenavond staat dus de wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma en daar speelden wij al eerder tegen dit seizoen. Toen was het voor de beker, waarin VVV-Venlo met 3-1 wist te winnen van de gasten uit Utrecht. Ik zou direct tekenen voor zo’n uitslag en drie punten.

Destijds zat Utrecht in een moeilijke fase met onder andere die zeperd tegen PSV (1-7 thuis verloren!), inmiddels lijkt het team van Ten Hag de zaakjes min of meer op de rails te hebben en het zal dus een hels karwei worden voor VVV om de punten in de Koel te houden. Dat weet ook de trainer van de Venlonaren, Maurice Steijn: “Ze zijn volwassen genoeg om te begrijpen dat ze elke wedstrijd weer op een nulpunt beginnen. Dus daar maak ik me geen zorgen over. Utrecht is een heel sterke ploeg. Maar kansloos zijn we nooit. We spelen altijd om te winnen en dat zal tegen FC Utrecht niet anders zijn.” 

VVV-Venlo
Aan de zij de van de Venlonaren is het een beetje hetzelfde als vorige week. Bijna iedereen is fit, Steijn kan dus beschikken over een bijna fitte selectie. Danny Post zal in ieder geval niet meedoen, hij heeft teveel last nog van zijn blessure. Ralf Seuntjens kan weer spelen tegen FC Utrecht en het lijkt erop dat hij de plaats van Nwakali weer overneemt. Voor de rest lijken dezelfde spelers te gaan starten.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Seuntjens, Van Bruggen; Hunte, Thy en Van Crooij.

FC Utrecht
FC Utrecht staat zoals eerder gezegd op de 6e plaats en dat doet het nog behoorlijk. Ze hadden een vrije val vroeg in het seizoen, maar inmiddels zijn ze weer aangehaakt bij de Top-3. De gasten uit Utrecht hadden een vrije speelronde, vanwege de sneeuw werd hun thuiswedstrijd tegen Feyenoord afgelast.

Ze missen wel een aantal belangrijke spelers: Jean-Christophe Bahebeck, Anouar Kali, Patrick Joosten en Simon Makienok. Zij zijn allen langdurig geblesseerd. Er staan vraagtekens achter de namen van Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub, zij kampen met een lichte blessure.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 28 competitiewedstrijden tegen FC Utrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 45 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Bexkens en Honig
Vierde official: Martens

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht! FORZA VVV

 

26 Responses

 1. supportertje

  Het zal er om spannen vanavond. Utrecht is gewaarschuwd na de laatste keer, en zal niet lichtvoetig aantreden in de Koel. Dan ook nog niet bepaald een lekker weertje om te spelen. Hopelijk pakt VVV de zaken vanaf het begin goed aan en mogen we gaan genieten van een spannende wedstrijd. VVV heeft de punten nodig om los te komen van de achtervolgers, en natuurlijk komt a.s. zaterdag de allerbelangrijkste wedstrijd van 2017 er aan. Daarom alleen al is het belangrijk dat VVV vandaag punten pakt.

 2. kiekoputspelke

  Ik ben vanavond weer van de partij uiteraard, maar eigenlijk is het van de zótte dat de KNVB in deze periode met een midweeks programma komt. Het is koud en de condities van het veld zijn matig (ook bij een kunstgrasveld) ! De bovenlaag van een kunstgrasveld is (spek)glad en dus zullen we denk ik géén hoogstaande wedstrijd te zien krijgen ….

  Maar goed: beide ploegen weten dat ze aan de bak moeten en dus is verschuilen achter de omstandigheden geen optie.

  VVV zal zoals altijd moeten zorgen dat ze goed staan en compact spelen, zeker gezien het feit dat FC Utrecht een aantal snelle en behendige spelers heeft zoals Labyad, Kerk, Ayoub en vd Streek.

  Hopelijk kunnen we het spel van de Domstedelingen opnieuw ontrgelen en zelf in de omschakeling voor doelgevaar zorgen. Een driepunter zou gezien de stand op de ranglijst natuurlijk super zijn, maar op voorhand denk ik dat we mogen tekenen voor een gelijkspel ?

  Succes mannen en ga er weer volle bak voor !

 3. chretien

  Wordt loodzware wedstrijd voor ons.
  Zeker met die bekerwedstrijd van enige weken geleden in hun achterhoofd, zijn ze, FC Utrecht, dubbel gewaarschuwd en ze willen dat niet nog eens laten gebeuren. Ik ben ook benieuwd hoe onze spelers er mee omgaan. Ik doel op de eerdere winst en de idee of ze er wel of niet gemakkelijk ver denken. Misschien moeten we vanavond juist sterk verdedigend spelen en met een uitval proberen succes te halen?
  Leeuwin en Ayoub zullen zeer waarschijnlijk wel spelen.
  Jammer dat Nwakali niet de voorkeur krijgt boven Hunte of van Crooij, beiden zitten niet de vorm van enige tijd geleden. Enige gedwongen rust zou hun wellicht goed doen?
  Waar blijven Peeters en de vierde Duitser, de jeugdinternational? Zitten ze bij de selectie?
  Ik teken voor een gelijkspel, maar zelfs dat wordt moeilijk…

 4. Nard

  Ik ben reuze benieuwd naar de instelling van onze boys vanavond. Ze moeten maar eens tonen ook in deze Engelse weken hun voetbalmannetje te staan. Strijd én passie dus graag! Wat mij betreft, opereren vanuit ’n gesloten defensie én er niet meteen volop inviiegen. ’n wedstrijd duurt 90 minuten en dus proberen ook wat energie in de laatste minuten te stoppen. Dit ging hardstikke fout in de laatste thuiswedstrijden!! Uit hoeven we “het-spel-niet-te-maken” en hadden we wel nog energie over. En ik verwacht van onze coach dat hij z’n wisselbeleid hier ook aan aanpast, zoals uit tegen Heerenveen. Succes jongens en

 5. Nard

  Ik ben reuze benieuwd naar de instelling van onze boys vanavond. Ze moeten maar eens tonen ook in deze Engelse weken hun voetbalmannetje te staan. Strijd én passie dus graag! Wat mij betreft, opereren vanuit ’n gesloten defensie én er niet meteen volop inviiegen. ’n wedstrijd duurt 90 minuten en dus proberen ook wat energie in de laatste minuten te stoppen. Dit ging hardstikke fout in de laatste thuiswedstrijden!! Uit hoeven we “het-spel-niet-te-maken” en hadden we wel nog energie over. En ik verwacht van onze coach dat hij z’n wisselbeleid hier ook aan aanpast, zoals uit tegen Heerenveen. Succes jongens en HUP HUP HUP VVV!

 6. Godfried

  bah bah. hondeweet en takke uitslag.

  wordt langzaam duidelijk dat we toch echt wel een makkelijk scorende spits missen. verder mag het team enorm trots zijn op zichzelf. het grote utrecht dqt 45 minuten lang tijd rekt en er voetballend eigenlijk niet aan te pas komt. maar potverdomme. als we toch konden scoren…

 7. mats

  Dekker en Labylle goed ingevallen. Zorgen meteen voor druk naar voren. Die mogen inmiddels wel eens de voorkeur krijgen boven Rutten en Jansen die toch veel
  foutjes maken die tot doelpunten leiden.

  Ondanks goede invalbeurt van Labylle snap ik wissel Steijn weer niet. 1-0 achter met constante druk nara viren (Utrecht iemand gezien in 2e helft) dan zet je er een spits bij volgens mij.. maar goed.

  Thy begint nu toch wel op te vallen als kansen verprutser. Maar ja met mensen als Hunte en Vito komt die laatste goede pass toch nooit.
  En als je dan nu nog ziet dat er daar iets moet veranderen ja dan moet je er gewoon niet van opkijken straks onderaan te staan.
  Want VVV doet zichzelf weer te kort door niet te scoren. Voor de rest alleen maar complimenten voor de vechtlust gisteren. Maar als je niet scoort dan zal dat niet genoeg zijn want iedereen kan zien dat VVV technisch gezien gewoon te kort komt.

  1. CSR

   Met alle respect hoor. Maar labylle goed ingevallen?? Beste man heeft letterlijk 1 bal goed geraakt. Dat was die laatste voorzet! Verder van de 10 ballen 9 balverlies. Geloof me hij stond gemiddeld 3 meter van me vandaan tijdens zn 15 minuut durende optreden. Dat was echt een drama. Dekker deed het inderdaad wel goed. Feit dat net als Utrecht, er een flink aantal teams tijdrekken hier in de koel, geeft aan dat vvv vaak sterk voor de dag komt. # forza

   1. mats

    Oh dan heb ik dat misschien niet goed gezien gewend dat ik ben aan zoveel spelers van VVV die de bal amper meer dan één keer goed raken. Dan ben je snel tevreden :p

 8. pavisto67

  VVV heeft er keihard voor geknokt, daar valt absoluut niets op aan te merken. Dit team heeft echter twee levensgrote problemen waardoor ze langzaam maar zeker in de problemen komen.
  Als je als voorhoede na 16 wedstrijden, bijna een halve competitie pas 5 doelpunten ( 3 van Vito, 1 van Thy, 1 van Hunte) heeft gescoord, dan kun je nog zo goed voetballen als je wilt, nog zo hard werken als het maar kan, maar dan kom je vanzelf in de problemen. En verder mist VVV net dat beetje creativiteit vanuit het middenveld en/of de verdediging om die aanval in stelling te brengen. Als je ziet hoe Willem Janssen de opbouw van achteren uit verzorgd bij FC Utrecht, dan gaat dat net even iets soepeler als bij VVV. Dat gaat de ploeg nu opbreken. Nog twee wedstrijden die minimaal een driepunter moeten opleveren. Roda uit heb ik nog nooit een overwinning mee mogen maken, dus dat zou een stunt van jewelste zijn. Ik vrees echter dat we net zo als alle andere voorgaande tientallen jaren gefrustreerd huiswaarts zullen keren. Dan MOET het dus thuis tegen Heracles gebeuren. Met drie punten erbij ga je in ieder geval boven de laatste drie posities op de ranglijst de winterstop in, dat zou heel prettig zijn.

 9. RuiverCity

  VVV heeft gistreravond keihard gewerkt. Maar als je de kansen niet benut valt ie aan de andere kant. Het wisselbeleid van Steijn is al langer niet te volgen. Ook nu weer niet. Bij een achterstand brengt hij van de drie wissels, twee backs in het veld. Als je zo graag via de zijkant wil opstomen zet die twee er dan vanaf het begin in! Bij een achterstand zou je toch aanvallende spelers mogen verwachten. Het ‘alles-of-niets’ principe. Als ik huurling van Arsenal of Dortmund was, dan waren dit de ‘doei-doei’ weken en vertrok ik meteen terug naar mijn eigen club. Ik liet niet zo met mij sollen……

   1. mats

    In tegenstelling tot Opoku die wel alle kansen krijgt… en er eigenlijk ook niet veel van bakt…

    Ik mis Post!

 10. chretien

  Jammer, weer een verloren wedstrijd. FC Utrecht vocht net zo hard als VVV en was beter.
  Onze aanvallers, Hunte, Thy en van Crooij moeten veel te veel verdedigend werk verrichten.
  Ze werken zich kapot en, als ze al eens aan echt aanvallend werk toekomen, zijn ze “leeg” voordat ze aan een doelgerichte actie toekomen.
  Bijvoorbeeld Hunte werkt zich helemaal kapot, verdedigt mee op onze(!) helft, maar in aanvallend opzicht, als hij er al aan toe komt, zie ik hem “niets” goed doen. Hij komt na al het geren, geen man meer voorbij en geeft geen enkele bruikbare pass. Na 60 minuten, of eerder, is de tank helemaal leeg. Niet verwonderlijk.
  Onze halflinie is het grote probleem, zij brengen aanvallend niets. Van Bruggen verdedigt alleen maar, Seuntjens rommelt wat aan, en Leemans, ja wat, wat moet ik daar van zeggen? Hij is onzichtbaar, ik zie hem alleen maar als er aan ons een vrije trap wordt gegeven. Ik heb het dus over de aanvallende acties van het trio.
  Begrijp me goed, ik heb bewondering voor de niet aflatende inzet van het gehele team en ik zie ook niet welke wijzigingen direct soelaas zullen bieden.
  Ik probeer het toch:
  Achterhoede: Dekker op de plaats van Rutten? Promes en van Bruggen laten rouleren. Idem Janssen en Labylle.
  Middenveld: Rutten, die verdedigend niet super is, maar aanvallend wel wat brengt, op de plaats van Seuntjens zetten? Of, eventueel Opoku op de plaats waar nu Seuntjens staat op RM. Niet Rutten en Opoku tegelijkertijd op het middenveld. Verder, Leemans vooral op linkshalf laten opereren. Ik zie hem te vaak op rechts. Daar loopt hij zelfs zichzelf in de weg. Hij moet steeds maar de bal eerst naar zijn linkervoet brengen…
  Aanval: Ik blijf Seuntjens een echte aanvaller vinden en zou hem voor de spits gebruiken. Ik zou meer rouleren met 5 man voor 3 plekken: Hunte, Thy, Seuntjens, van Crooij en Opoku. Zeker nu zou ik Hunte en van Crooij wat rust geven. Ik heb de stellige indruk dat ze uit vorm zijn.

 11. Louis van Gaal

  Opnieuw een gemiste kans om punten te pakken. Als dat uiteindelijk maar niet op gaat breken. Thy doet heel veel goed maar scoren is niet zijn sterkste punt en je moet je afvragen of dat niet het belangrijkste punt is wat een spits moet doen. Maar het allergrootste probleem wat VVV heeft is m.i. de backs die we hebben. In mijn ogen zijn zowel Janssen, Labylle en Rutten niet Ere-divisie waardig. Dekker is de beste back die we hebben. Last but not least… Hunte heeft fysiek nog wel wat meerwaarde in kopduels maar heeft als linksbuiten werkelijk een rendement van 0,0…

 12. De Koel

  Allemaal leuk en aardig dat VVV tegen AZ en Utrecht aardig mee kan en af en toe een onverwacht puntje meepakt, maar de punten moet je pakken tegen de directe concurrenten. En dat is onvoldoende gebeurd. Tegen Roda moet gewonnen worden, anders wordt het nog een hele klus om niet laatste te worden.

 13. supportertje

  VVV heeft zich de kaas van het brood laten eten. Het was een spannende wedstrijd en laten we eerlijk zijn, ze hebben kei en keihard geknokt voor een goed resultaat. Helaas is het niet gelukt, en dat zat hem vooral in het creëren en afronden van kansen. Veel van de zaken die hierboven beschreven zijn zit een kern van waarheid. Vooral het keiharde werken van onze spitsen die mee verdedigen, kan weleens de oorzaak zijn van weinige scoren voorin. Het middenveld mist denk ik toch wel een aanjager zoals Post. Maar het voetballend vermogen van het team gaat vooruit. Zelf heb ik het idee dat de tweede seizoenshelft betere resultaten zullen laten zien. Meestal is dat bij een promovendus de andersom. Hopelijk zaterdag wel de kracht en het geluk om Roda te verslaan. Voor de busreis zijn er nog genoeg kaarten. Geloof dat we bij bus negen zijn aangeland, HET moeten er veel meer worden.

 14. Mukke Bummele

  Waarom blijven we steeds maar 433 spelen? Vito en Torino geven weinig tot geen bruikbare voorzetten. En Thy ja, balvast maar ik zie hem ze er ook niet inkoppen. Zet dan op z’n minst de grootste man van t veld(seuntjes) in de spits en zet Thy op 10 die kan de bal ook vasthouden en rondpassen zoals seuntjes nu doet. Of gooi het gewoon om en ga 442 spelen met Vito en Thy in de spits. Op het middenveld een ruit met seuntjes of opoku op 10, Leemans op links en nwakali op rechts en van bruggen net voor de verdediging. Kunnen Leemans en nwakali, Vito en Thy bedienen met goeie passes langs de lijn.
  Sta je verdedigend ook sterker met van bruggen achterin bij een eventuele counter. En ik zou tissoudali nog eens een kans geven, die man schoot er 2 seizoenen terug ook 18 in.

 15. kiekoputspelke

  Inzet, strijd en passie heb ik gisteren meer dan voldoende gezien. Dat VVV er weer in geslaagd is om met dit elftal een club als FC Utrecht 90 minuten lang aan het werk te houden is een dik compliment waard.

  Voetballend vond ik grote delen van de wedstrijd zeer acceptabel met de kanttekening dat het op 30 meter van de het doel van de tegenstander helaas stokt.
  Hunte, Thy en van Crooij moeten zóveel meters maken in verdedigend opzicht dat ze in bij omschakelmomenten vaak te laat komen of de kracht missen om daar dodelijk te zijn in de afronding.

  Post wordt toch wel gemist mijns inziens want hij kan er voor zorgen dat onze drie aanvallers ongeveer 10 meter minder mee hoeven terug te verdedigen en dat kan nét het verschil maken….

  Rutten vond ik gisteren echt zwak (zeker het begin was dramatisch) en helaas speelt hij al een aantal wedstrijden ondermaats. Ik vind dat Maurice Steijn daar zaterdag best een keer een wijziging mag doorvoeren door te starten met Tristan Dekker.
  Roel Janssen is verdedigend vaak goed in de duels, maar heeft moeite met het bespelen van een tegenstander die vanuit de beweging komt. Daarnaast kan hij in balbezit 9 van de 10 keer geen goede voorwaartse bal geven. Dit laatste beheerst Labylle dan weer beter want ik zag in de 15 minuten die hij speelde meer voorzetten die goed vielen dan bij Janssen in de 75 minuten daarvoor.

  Opoku mag nu al drie wedstrijden invallen maar mist duidelijk (en ook wel logisch) wedstrijdritme en het juiste gevoel. Ik zou op dit moment liever zien dat Steijn (als hij moet wisselen om een achterstand goed te maken) hierin een andere keuze maakt. Seuntjens een linie dieper bij Thy laten spelen en Hunte of van Crooij opofferen voorin en ik zou dan graag eens Antonis zien. Die heeft loopvermogen, diepgang en speelt met gif.

  Maar goed: we hebben makkelijk praten want feit is dat we gewoon een ploeg hebben die straks zal moeten knokken om er in te blijven. We zijn gewoon goed gestart, laten elke wedstrijd zien dat VVV een ploeg is die niet zomaar te verslaan is en geven alles.

  Onder aan de streep ben ik – kijkend naar het geheel – nog steeds heel erg trots op wat VVV tot nog toe presteert in de Eredivisie !!

 16. jason

  Hoofdtaak (een van de) van een back is het blokken van voorzetten echter helaas niet bij vvv. Rutten weigert gewoon zijn voet uit te steken bij de tegengoal van utrecht. Ook janssen laat tegenstanders veel te makkelijk voorzetten (willem II laatste minuut o.a.) Verder voldoen ze ook aanvallend niet echt en is het allemaal zeer matig.

  De trainer blijft maar volharden in steeds dezelfde voorspelbare (ook voor de tegenstander) wissels met o.a. opoku die er niks van bakt. Bovendien is hij niet snel en daar hebben we er al teveel van met Thy en seuntjes/leemans. Snelheid kan toch echt wel van pas komen zeker als je op de counter speelt. En vito op linksbuiten ??

  Verder was gisteren weer duidelijk dat tijd rekken in het voetbal nog altijd loont. Een scheidsrechter telt een halve minuut per wissel. In de 2e helft 3 wissels van utrecht en 2 van vvv. Is 2,5 minuten. Dat betekend dat van de 4 minuten extra speeltijd er slechts 1,5 waren voor het vele tijd rekken en de blessure behandelingen van utrecht Absurd. In Engeland is er gewoon regelmatig 7 a 8 minuten extra tijd maar hier in Nederland durven ze niet verder te gaan dan meestal 3 en soms 4 minuten.

  Verder vond ik vvv met name in de 2e helft veel beter staan echter met het voorspelbare voetbal worden er geen echte kansen voetballend gecreëerd.

  Wordt nog een moeilijk seizoen zeker als deze trainer niet de beste elf opstelt.

  Lang leve De Koel dat dan weer wel

 17. beek

  De voorhoede moet zoveel verdedigend werk doen omdat de passing te vaak onzuiver is, dus moet je maar weer achter de tegenstander aan om de bal terug te veroveren. En als er teruggespeeld wordt op de keeper, zijn we de bal meestal ook kwijt: de voortzetting van Unnerstall is niet zijn sterkste punt. Waarom niet bal in de diepte gespeeld? Er wordt wel al veel beter gespeeld dan vorig jaar in Jupiler Leage.

 18. VVV 4ever

  Rutten was duidelijk de zwakste schakel, Maurice had hem al na tien minuten moeten wisselen
  Dekker is vele malen beter en durft ook naar voren op te komen….
  Hunte doet weer veel goede dingen maar het belangrijkste laat hij wéér na scoren!
  Thy blijkt ook maar weer geen killer te zijn
  Ik zou ook stuivertje wisselen met Thy en Seuntjens
  Inzet en vechtlust in de tweede helft was niks mis mee.
  Scheidsrechter was trouwens niks mis mee we mogen zelfs blij zijn dat hij de schwalbes niet bestrafte met geel!
  Zaterdag tegen die koempels ……een 6 puntenwedstrijd met alles d’r op en d’r aan….win je die pot dan sla je een gat van maar liefst 8 punten verliezen we dan naderen ze ons op 2 puntjes……..

 19. Dfence

  Zolang thy al het werk doet wat hij doet . Hebben we een scorende links of rechtsbuiten nodig of een met een goede voorzet.
  Hunte is gewoon niet scherp genoeg voor de goal. En vito komt daar te weinig…

  Wat je nu mist is bv een scorende valpoort ofzo

Leave a Reply