Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht

Na het vroege zondagmiddag duel om 12:15 staat er nu een midweekse wedstrijd op de planning tegen FC Utrecht. De wedstrijd vangt aan op het belachelijk vroege tijdstip van 18:30 waardoor het voor de supporters die naar het stadion gaan niet makkelijk wordt gemaakt, al helemaal niet voor de fans uit Utrecht. Opvallend is dat deze wedstrijd vorig jaar ook in een midweekse speelronde plaats vond.

Afgelopen zondag werd er in Breda gelijkgespeeld tegen hekkensluiter NAC Breda met 1-1. De Venlonaren speelden een zeer slechte wedstrijd en stond flink onder druk in de beginfase waardoor het een wonder was dat VVV op voorsprong kwam. Peniel Mlapa maakte alweer zijn elfde doelpunt dit seizoen voor VVV. Ruud Boymans was de laatste VVV’er die dit voor elkaar kreeg in dienst van VVV in de Eredivisie. Ondanks de voorsprong werd het toch nog 1-1 en hadden de Venlonaren in de laatste tien minuten tegen tien man nog een aantal grote kansen om het duel toch nog winnend af te sluiten, maar helaas mocht dat niet zo zijn.

VVV-Venlo

Voor het treffen met FC Utrecht is verdediger Moreno Rutten geschorst. Hij kreeg afgelopen weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus niet speelgerechtigd. Wie hem zal gaan vervangen is nog maar de vraag. Kum kan doorschuiven naar de rechtsback positie waardoor van Bruggen zijn plaats zal overnemen in het centrum. Van Bruggen kan rechtsback komen te staan, of Tristan Dekker kan zijn positie innemen. Voldoende opties dus.

Door het zwakke spel van de Venlonaren afgelopen weekend is het ook de vraag of er iemand gewisseld zal worden op het middenveld, dat maakte namelijk niet zo’n goede indruk. Evert Linthorst klopt al langer op de deur en viel afgelopen weekend goed in en daarnaast zit Tino-Sven Susic nog op de bank die beiden een versterking kunnen zijn voor de basis. Het is maar de vraag of Steijn dit aandurft. Van Ooijen werd in de rust al gewisseld tegen NAC en het is ook maar de vraag of hij zal terugkeren in de basis of dat Jay-Roy Grot zijn plek zal overnemen. Wij verwachten toch wel enkele wijzigingen in de basis.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Kum, Röseler, Dekker; Post, Linthorst, Opoku; van Ooijen, Joosten en Mlapa

FC Utrecht

FC Utrecht verkeerd in een uitstekende vorm en is maar liefst zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De tegenstanders waren onder andere Heracles, PSV en Feyenoord. Van Feyenoord werd afgelopen weekend in blessuretijd met 3-2 gewonnen. Door de goede prestaties van de afgelopen maanden is Utrecht opgeklommen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. Bij FC Utrecht staan twee oud VVV’ers onder contract, namelijk Dick Advocaat en Willem Janssen.

Bij Utrecht zullen Oussama Tannane(disciplinair geschorst), Cyriel Dessers en Simon Makienok (beiden geblesseerd) ontbreken voor de wedstrijd morgen tegen VVV-Venlo. Voor de rest beschikt Utrecht over een fitte selectie en grote selectie.

Statistieken

VVV-Venlo heeft in totaal 31 competitiewedstrijden tegen FC Utrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 25,81%. In totaal heeft VVV-Venlo 39 doelpunten gescoord en 48 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistenten: van de Ven & Fikkert
Vierde official: van Herk
VAR: Lindhout
AVAR: de Groot

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen FC Utrecht! FORZA VENLO

 

17 Responses

 1. chretien

  Ik was in Veendam en heb me aldaar laten vertellen dat Maurice het hele team gaat omgooien. Niet omdat het nodig is, maar hij wil wel eens zien wat spelers als Susic, Linthorst, van Ooijen kunnen. Maar ja, daarvoor moet je in Veendam zijn. Ik ga er nooit meer heen.
  Wat ik belangrijk vind is dat er wordt gevochten voor een goed resultaat. Ik be,oei me niet ,et de opstelling, maar, Maurice beloof me, als er een of twee spelers echt niets laten zien, laat dan een ander opdraven. FORZA VVV!

 2. twiggy11

  Als dit de opstelling is begin je weer met 10 man je moet opocu niet meer opstellen naar zoeen slechte reeks daar moet sucis komen te staan en Seuntjens zal wel met NAC aan het onderhandelen zijn voor een contrakt.

 3. RuiverCity

  Waarom Dekker en geen van Bruggen op de rechtsback plaats? Fysiek véél sterker.
  Zoals bekend is Opoku dikke maatjes met Steijn dus die staat er altijd in. Creativiteit houdt Steijn niet van want Susic en Linthorst komen er niet in en Van Ooijen wordt hangend rechtsbuiten gezet terwijl hij juist als middenvelder beter uit de verf komt.

  1. chretien

   Susic doet, denk ik, volgens Steijn te weinig verdedigend werk. Loopt niet mee terug. Opoku moet Mlapa steunen, als er ruimte voor is. Van Ooijen “hangend rechtsbuiten” begrijp ik wel, omdat dat alleen in naam zo is. Hij speelt als middenvelder en mag alleen bij uitzondering een keer naar voor hollen…
   Ik zelf zeg, tegen Utrecht maken we niet zoveel kans, dus wordt waarschijnlijk een nederlaag. Utrecht is de laatste tijd steeds beter gaan spelen. Nou, dan maar verliezen, maar dan met wat creativiteit in het team, dus met Susic en met Linthorst.
   FORZA VVV!

 4. Hup VVV!

  Een fitte Susic moet je in mijn ogen altijd opstellen, het liefste in plaats van Opoku.
  Susic laat dan verdedigend wel eens een steekje vallen, maar voetballend is hij van grote waarde binnen deze ploeg. Daarnaast loopt Opoku ook niet over van het mee verdedigen, als hij dit al doet is het erg passief. Dus hier maak je geen verlies mee.

  Steijn kennende zal hij iedereen zich willen laten revancheren voor afgelopen zondag, dus verwacht (helaas) weinig wisselingen.

  Vanavond weer als een echte 12e man achter het elftal en dan hopen dat we punt(en) in Venlo kunnen houden!

 5. twiggy11

  Ik denk als er eens door gewisseld wordt de 12 man er nog meer voor gaat die zien ook dat opoku de kantjes er af loopt in plaats van verdedigen ik zeg sucis en linthorst op het middenveld en Ooijen voorin Joosten malapa en grot brengt veel snelheid en diepte in het spel.wordt anders weer een achteruit wedstrijd en krijg je weer een paar minuten voor tijd de klap van de dag⚽️⚽️⚽️⚽️

 6. jurgen

  Het kan zo zijn dat Utrecht denk dit eventjes op 80 % te kunnen afmaken, soms sluip dit erin bij een team als ze een goede reeks hebben gehad, laten we het hopen. Hoop dat Steijn heeft nagedacht wie hij op Kerk zet met zijn snelheid. We zien het wel, Steijn blijft toch wel verassen.

 7. Bagger weer…. 1e helft ging nog redelijk al was utrecht beter maar sinds de 45e minuut is het kommer en kwl en geen fatsoenlijke aanval meer gezien laat staan het vijandelijke strafschopgebied bereikt. 2-5 inmiddels….

  1. De Koel

   Zondag stelt Maurice toch weer dezelfde 11 op. En het resultaat kan ik je wel voorspellen. Net als vorig jaar gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Het zal wel weer met de hakken over de sloot worden.
   En wat Steijn zich aan mag trekken, is dat er dit seizoen geen enkele vooruitgang zit in het team. Met afstand de slechtst voetballende ploeg in de Eredivisie. Hoog tijd voor een andere trainer. Is Luhukay nog beschikbaar?

 8. Godfried

  tja. eerste helft nog prima. maar vanaf minuut 45 echt dramatisch. je zag het gewoon gebeuren. snap daarom ook echt niet dat er niet wordt ingegrepen net na rust. ik had rond de 50e minuut al Opoku eruit gehaald en een extra middenvelder erbij gezet. ze werden compleet overlopen.

  hoop dat we nog snel een paar puntjes ergens kunnen pakken. anders speel je straks ook nog nacompetitie.

  susic viel trouwens wel heel slecht in.

  eigenlijk iedereen een onvoldoende vandaag. jammer. seizoen gaat als een nachtkaars uit.

  op naar zondag!

 9. chretien

  Wat een onzin prietpraat hier. Eerste helft deden we prima mee. Zoals altijd zijn dan bij ons enkele spelers helemaal op. Aan de coach om dan in te grijpen. Op de bank hebben we Susic, Linthorst etc., Jammer dat er niet wordt ingegrepen. Tegen het einde heeft dat geen zin meer. Jammer. Ik blijf het een redelijke wedstrijd vinden. Utrecht 2e helft veel beter. Op naar volgende wedstrijd tegen Feyenoord. Worst geen makkie…m

 10. Animal

  goede 1e helft waarbij beide ploegen hun kansen kregen. Steijn is een toptrainer voor VVV doet het prima maar deze nederlaag is 100% op zijn conto. Had na 5 minuten in de 2e helft moeten ingrijpen waren het middenveld totaal kwijt…je zag het het gewoon totaal fout gaan..voor de middelen die VVV heeft doen we het prima. Van Utrecht verliezen kan maar om zo te kakken te worden gezet is pijnlijk. Hopelijk tegen Feijenoord een mooie pot en tactisch sterkere reacties vanuit de bank.

 11. john

  joosten krijgt van mij een ruim voldoende, helaas viel de 2-2 te snel en dan de ongelukkige eigen goal van post. daarna was het helemaal over bij VVV .

  deze wedstrijd verliezen is geen schande , die wedstrijd tegen n.a.c was veel slechter.

  maar niet getreurd die laatste punten komen nog wel, misschien zondagmiddag 14.30 in de koel.

  hopelijk is De Koel dan weer vol !

 12. Koelie

  Goede eerste helft. Tweede helft gaf Utrecht gas en die kunnen wel iets beter voetballen. Joosten mooie goal maar verzuimt de back op te vangen die kan paar keer ongehinderd voorzetten geven. Knock out in kwartier tijd. Dan hoop je dat de wissels nog iets kunnen laten zien. Helaas ook niet. Pijnlijk afgedroogd door een veel sterker Utrecht. Dan maar hopen op een stunt zondag.

  1. chretien

   Klopt helemaal wat je schrijft over Joosten. Hij liet zijn man steeds maar weer lopen. Vooral ook omdat we eigenlijk geen linkshalf hadden staan. Steijn greep in toen wedstrijd al lang gelopen was. Op naar zondsg…

 13. De Realist

  Ik vond VVV de 1e helft redelijk tot goed spelen. Utrecht combineerde beter en had meer balbezit, maar VVV had de meeste kansen. Het was in ieder geval een onderhoudende 1e helft waar genoeg gebeurde en VVV probeerde in ieder geval vooruit te spelen. Ik weet niet wat de VVV spelers in de rust gedronken hebben, maar het viel als een kaartenhuis ineen. De trainer had zoals zovaak eerder in moeten grijpen. Het Steijn effect is wel zo’n beetje uitgewerkt en het lijkt me voor beide partijen beter dat er volgend seizoen een andere trainer voor de groep staat. Ik acht de kans trouwens groot dat VVV nu al veilig is. De Graafschap of Emmen zullen in de resterende 6 wedstrijden 3 x moeten winnen en dat zie ik niet meer gebeuren. Daarnaast zal VVV nog wel een paar puntjes pakken. Dit neemt niet weg dat er komende zomer schoon schip gemaakt moet worden. Ik vrees sowieso dat volgend seizoen een heel lastig seizoen gaat worden. Het zou me trouwens niet verbazen als VVV zondag tegen Feyenoord weer een puike partij op de mat gaat leggen en dan is de wedstrijd van vanavond en die tegen NAC weer snel vergeten.

Leave a Reply