Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht

Na de prachtige 3-5 overwinning in Emmen afgelopen zondag moet VVV aanstaande vrijdag alweer aan de bak. Om 20:00 staat het treffen met FC Utrecht op het programma, in ons eigen Covebo Stadion De Koel.

VVV-Venlo

Onder het toeziend oog van de NOS, FOX Sports en andere cameraploegen, werkte VVV-Venlo donderdagochtend haar laatste training voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht af. De mediabelangstelling was duidelijk merkbaar, nu de Venlonaren de ranglijst aanvoeren. Hans de Koning zegt hierover het volgende: “Zeker de eerste dagen is dat mooi. Het staat natuurlijk hartstikke leuk op Teletekst. Daar mag en moet je ook van genieten. Maar morgen kan het zomaar anders zijn. We moeten wel realistisch zijn. Daarom hebben we vanaf woensdag en donderdag die focus weer gelegd op FC Utrecht. Dat wordt gewoon een hele zware klus.” De 3-5 overwinning in Emmen afgelopen zondag galmde nog na op het trainingsveld en de onderlinge sfeer was dan ook uitstekend. Daarnaast waren er goede dingen te zien. Hattrickheld Giakoumakis wist nog steeds wat scoren was, Linthorst strooide met mooie passes en het centrale duo Kum en Gelmi was niet te passeren. Exact wat een koploper betaamt. VVV gaat dus vrijdagavond proberen de koppositie te verdedigen. Zeer waarschijnlijk gaat dat gebeuren met de zelfde 11 namen als in Emmen. Aanvoerder Danny post raakte eerder deze week geblesseerd op de training en trainde tot en met woensdag volledig apart van de groep. Ook op de afsluitende training deed Post sommige delen niet mee maar bij de grote partijvorm was hij gewoon present. Hij zal morgen dan ook gewoon aan de aftrap verschijnen. Voor de rest is de selectie helemaal fit. 

FC Utrecht

Terwijl 16 van de 18 clubs hun eerste wedstrijd er al op hebben zitten, speelt de ploeg van trainer John van den Bromvrijdag pas haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Oorspronkelijk zouden FC Utrecht en AZ afgelopen zaterdag het nieuwe Eredivisieseizoen aftrappen, maar in verband met de Europese verplichtingen van de ploeg uit Alkmaar werd deze wedstrijd uitgesteld. Utrecht kende een lange voorbereiding met wisselende resultaten. Zo wonnen de Domstedelingen onder andere van AZ (1-0) en SC Heerenveen (4-1), maar werd er gelijk gespeeld tegen Go Ahead Eagles (1-1) en met ruime cijfers verloren van Ajax (5-1). In deze oefenwedstrijden stonden ook de nodige nieuwelingen op het veld. Zo was de grootste transferklapper van deze zomer in Utrecht natuurlijk de van Istanbul Basaksehir overgekomen Eljero Elia. Maar ook Mimoun Mahi en Australisch international Daniel Arzani trokken de aandacht. De Koning zegt het volgende over de aankomende tegenstander: “Zij hebben veel gerouleerd in de voorbereiding. Normaal gesproken was Utrecht-AZ voor ons een graadmeter geweest voor de basis. Maar de spelopvattingen blijven wel hetzelfde. Hoe John (van den Brom, red.) denkt, en wat ie ook wil zien. Ze zullen alleen wellicht op een aantal plekken andere poppetjes hebben staan. Het is een ploeg die speelt met veel energie. Constant lopen en gaan, veel beweging, veel positiewisselingen. Een team met kwaliteit. Maar wij gaan vrijdag ons eigen ding doen en zorgen dat we een goed resultaat halen.”

Wie er vrijdagavond in De Koel aan de aftrap verschijnen wil van den Brom nog niet prijsgeven. Wel is bekend dat Elia vanaf de bank zal beginnen. Ex-Venlonaar Willem Janssen en Moussa Sylla, het deze week gepresenteerde wonderkind van AS Monaco, ontbreken definitief.

Statistieken

De statistieken die bij deze wedstrijd horen spreken in Utrechts voordeel. Van de 17 wedstrijden in De Koel tussen deze twee ploegen won VVV er 5 en FC Utrecht er 8, wat neerkomt op een winstpercentage van 29,41% en een verliespercentage van 47,06%. Beide ploegen speelde ‘slechts’ 4 keer gelijk tegen elkaar. Dit was dan ook maar een percentage van 24%. De laatste ontmoeting tussen VVV en FC Utrecht was echter wel een van die vier gelijke spelen. Na een benutte strafschop van Darfalou kreeg ook Utrecht een strafschop maar die werd uitstekend gekeerd door Kirschbaum. Een dubieuze interventie van de VAR had tot gevolg dat de strafschop opnieuw mocht worden genomen en zodoende eindigde die wedstrijd in een remise: 1-1. Ook troffen beide teams elkaar een aantal keer in de beker. In 2017 voor het laatst, en die wedstrijd werd gewonnen door de Venlonaren met 3-1. Hopelijk krijgen we vrijdag een herhaling van die wedstrijd te zien.

Arbitrage

De wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Utrecht staat onder leiding van scheidstrechter Rob Dieperink. Hij zal geassisteerd worden door de heren Kleinjan en van Kampen en de vierde official is Robin Hensgens. Vanuit Zeist zal Sander van der Eijk meekijken als VAR.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht! FORZA VENLO

11 Responses

 1. idderzienmeining

  Dit wordt meteen een loodzware 1e thuiswedstrijd maar VVV heeft de laatste jaren laten zien dat met de juiste instelling alles mogelijk is …

  VVV moet compact spelen en laten we hopen op een stunt ?

  1. mats

   Volgens mij is elke wedstrijd voor VVV best een opgave. Of het nou Emmen of Utrecht is. We weten wat de spelers wel en niet kunnen. Ik hoop dat sommige spelers weer boven zichzelf uitstijgen. En met de juiste instelling (vechtlust) is ook FCU te pakken. Hup VVV!

 2. Godfried

  Denk dat een puntje vanavond het maximaal haalbare is. Maar ben bang voor een terechte nederlaag. Wanneer ze beginnen zoals afgelopen week tegen Emmen, staan ze bij rust al op een onoverbrugbare achterstand.

  Hoop dan ook dat ze lekker behoudend beginnen, maar met een flinke portie felheid en agressie. Het eerst half uur goed doorkomen en van daaruit kijken of er kansen liggen in de omschakeling. Linies kort op elkaar en rugdekking verzorgen.

  Misschien tegen beter weten in, maar ik blijf positief vandaag: 1-1.

Leave a Reply