Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Utrecht

Nauwelijks bekomen van de nederlaag tegen ADO Den Haag, staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur. Morgenavond wordt om 18.30 uur de bekerwedstrijd gespeeld tegen FC Utrecht in Stadion de Koel. Niet alleen is doorgaan naar de volgende ronde wenselijk, maar een overwinning zou een goede stap zijn richting de wedstrijd tegen Heracles voor de competitie op zaterdag.

Tegen ADO Den Haag was het niet goed, vooral de tweede helft zal menig Venlonaar grijze haren hebben bezorgd. Veel lange ballen, onzorgvuldige passes en geen wil om die duels te winnen. ADO maakte de kansen wel af, met als logisch gevolg dat de 0-2 nederlaag daarop volgde. Maurice Steijn kwam tot dezelfde conclusie: “Dat was onze slechtste wedstrijd van het seizoen, zeker na rust” Het moet dus betere en hopelijk gaat dat morgen beginnen met de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

VVV-Venlo
VVV-Venlo kwam ongeschonden uit de wedstrijd tegen ADO Den Haag, al zal niemand tevreden zijn over het resultaat tegen ADO. Jerold Promes zat een wedstrijd schorsing uit en zal er tegen FC Utrecht nog niet bij zijn. Of hij zaterdag al inzetbaar is vanwege zijn blessure is nog onzeker. Tristan Dekker, Etienne Amenyido en Johnatan Opoku bivakkeren nog steeds in de ziekenboeg.

Voor de rest lijkt iedereen fit en het lijkt dat VVV in de sterkst mogelijke formatie kan gaan spelen. Danny Post leek misschien niet helemaal fris in de wedstrijd tegen ADO, maar is inmiddels weer helemaal hersteld en kan volle bak gaan knallen op het middenveld. In het doel zal waarschijnlijk Delano van Crooij zijn opwachting maken, hij heeft een afspraak met de trainer dat hij de bekerwedstrijden keept.

Vermoedelijke opstelling: D.van Crooij; Labylle, Van Bruggen, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

FC Utrecht
FC Utrecht leek hard op weg om te verrassen, maar intussen zijn we een aantal nederlagen verder. De ploeg staat met 13 punten, maar 1 punt boven de Venlonaren op de 9e plek. Als we kijken naar ranglijst zal het een spannende pot worden, maar dit is de beker en in de beker kan werkelijk alles gebeuren.
Bij FC Utrecht speelt oud VVV’er Willem Janssen, hij zal waarschijnlijk extra gemotiveerd zijn om een goed resultaat te halen tegen zijn oude club.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 28 competitiewedstrijden tegen FC Utrecht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 38 doelpunten gescoord en 45 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Blom
Assistenten: Siebert en Vandeursen
Vierde official: Ruperti

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de bekerwedstrijd in Stadion de Koel tegen FC Utrecht. FORZA VENLO!

13 Responses

 1. john

  ik vraag mij toch af of VVV de beker serieus neemt ,door d. van Crooy in de goal te zetten !!!

  je gaat toch met de sterks mogelijke opstelling deze wedstrijd beginnen en proberen de volgende ronde te halen?

 2. chretien

  Zo lang de KNVB de bekercompetitie niet interesseert, alleen de laatste wedstrijden, halve finale en finale krijgen aandacht, zal dit een stiefkindje blijven, waar alleen de amateurclubs zich wellicht op verheugen. Maar zelfs dat is maar de vraag.
  VVV is niet de enige club die de tweede keeper een plaats geeft voor de bekerwedstrijden. Prima idee Delano van Crooij op te stellen. Ik zou meerdere spelers een kans geven. Denk bijvoorbeeld aan Nwakali. Spelers met kwaaltjes rust gunnen en na deze wedstrijd gauw met de volgende competitiewedstrijd bezig zijn.

 3. hendrik

  Afspraak met van Crooy is dat hij alle bekerwedstrijden mag keepen. Het is nu niet meer dan netjes dat deze afspraak wordt nagekomen.Hij mag voor mij zelfs de finale keepen. Voor allen die daar problemen mee hebben: Lees even de collom Column: Näölend langs de lien.

  1. expat

   Ik vind de verafgoding in de rest van Nederland van Unnerstall wat ver gaan hoor. Prima keeper, maar elke keer dat verhaal dat hij na dit seizoen weg wil en te goed is voor VVV… Een paar keer hebben we in de eerste minuten echt geluk gehad met bepaalde ballen en Unnerstall was niet in de buurt. Delano heeft het vorig jaar prima gedaan en laten we hopen dat hij er volgend jaar nog is, mocht Unnerstall naar een Twente of iets dergelijks vertrekken.

 4. kenfen

  Delano is een goede keeper en stelt zich professioneel op. Waarom zou je hem dit niet gunnen? Je hebt hem in de competitie misschien ook nog eens nodig en elke extra ervaring is dan welkom. De bowlers van beroep zijn weer eens goed bezig@

 5. Animal

  Briljant um die alde vvv tunes te dreije in de ros!!!
  O3 , gehuurd ?? Ave VVV geit langzaaaaam
  , ge ziet altijd vuul en vuul te snel..,,

  Niks moeijer dan 10 minuten de ganse Koell Ave VVV , ging vruuger iddere taegestander minder van speule

Leave a Reply