Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Volendam

Na het goede nieuws gisteren uit de gemeenteraad, kunnen we ons volledig richten op het voetballen. Morgenavond staat om 20.00 uur namelijk de thuiswedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Na de twee onnodig verloren wedstrijden moeten de mannen van Steijn zich gaan herpakken. VVV staat nog steeds 2e, omdat NAC afgelopen maandag van Jong Ajax verloor.

Afgelopen vrijdag had VVV zijn dag niet. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en de tactiek bleek niet te werken tegen de beloften uit Eindhoven. De lange ballen werden gehanteerd, maar niet kroop dicht genoeg bij Seuntjens om iets van die ballen te maken.

Verder was de arbitrage van een dermate slecht niveau, dat de thuisploeg behoorlijk benadeeld werd. Wederom werd er van een laagvlieger verloren, maar nu komt het hoger geklasseerde FC Volendam op bezoek in ons eigen stadion de Koel.

Als VVV haar eigen spel speelt, dan kunnen zij de wedstrijd controleren en het iedere tegenstander lastig maken. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijk dat te doen waar je goed in bent morgenavond tegen de Wijdbroeken. De schorsingen spelen ook mee bij de Venlonaren, VVV kan nu al 2 wedstrijden niet met het gewenste middenveld spelen.

Over schorsingen gesproken, trainer Maurice Steijn is door de KNVB voor één duel geschorst en zal dus vanaf de tribune moeten toekijken hoe zijn technische staf het zal doen: “Daar heb ik alle vertrouwen in”, laat de trainer weten. “Ik heb mijn schorsing geaccepteerd, wat moet ik anders? Ik vind nog steeds dat we benadeeld zijn en dat ik niets verkeerd heb gedaan. Maar we moeten verder en ons focussen op de wedstrijd tegen FC Volendam en de draad snel weer oppakken”

Opstelling VVV-Venlo
De Venlonaren hebben zich een volle week weten te herstellen van de gevoelige nederlaag tegen Jong PSV. Volendam is de volgende tegenstander.
Nijholt is weer terug van een wedstrijd schorsing en keert terug in de basis.

De trainer over de opstelling: “Wij hebben voor de derde keer op rij een van onze middenvelders geschorst. Na Post en Nijholt is nu Opoku aan de beurt. We weten dat je nooit een seizoen zonder schorsingen uitspeelt, maar het komt nu even heel slecht uit zo achter elkaar. Daar staat tegenover dat de rest van de groep fit is en Vito van Crooij ook weer 90 minuten zou kunnen spelen en nieuweling Boban Lazic speelgerechtigd en wedstrijdfit is, dus daar zitten we weer wat ruimer.”

Op de training werd een partijvorm gespeeld met Sevinc en Nijholt op het middenveld, daarnaast keert Vito van Crooij terug in de basis. Dat betekent dat Hunte weer op de bank zal plaatsnemen. Nieuweling Lazic is dus meteen speelgerechtigd en liet een goede indruk achter op het trainingsveld.

Ralf Seuntjens staat nog steeds op 4 gele kaarten en hij moet dus opletten. Mocht hij onverhoopt ergens de komende wedstrijden een gele kaart pakken, dan kan het zijn dat hij een zeer belangrijke wedstrijd mist.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Sevinc ,Nijholt; Resida, Seuntjens, Van Crooij.

FC Volendam
FC Volendam staat momenteel op de 6e plaats met 33 punten, dat zijn er 7 minder dan VVV. Het wordt dus volle bak bikkelen, weet ook Steijn: “FC Volendam wint met overmacht de eerste periode en is daarna wat weggezakt, vooral omdat er bepalende spelers geblesseerd waren. Maar daar zit ook het gevaar van deze tegenstander: FC Volendam is al zeker van deelname aan de play offs, dus die kunnen vrijuit spelen. En het is natuurlijk gewoon een goede ploeg, met sterke kerels en aanvallend voetbal. Daar moeten wij een gezonde portie strijdlust tegenover zetten en de wedstrijd zo naar onze hand zetten.”

Bij de eerste ontmoeting van dit seizoen stond FC Volendam nog 1e met nog geen puntenverlies, maar daar brachten de Venlonaren verandering in. In Volendam werd het 1-1 en sindsdien zijn de palingboeren afgezakt. Ze spelen de laatste wedstrijden verre van goed: er werden 2 wedstrijden gelijkgespeeld en 3 wedstrijden verloren.

Bij FC Volendam lopen een aantal gevaarlijke spelers rond. In Steltenpool en Tuyp hebben ze scorend vermogen rondlopen. De Palingboeren hebben daarnaast te maken met een aantal blessures: Verhulst heeft zijn vinger gebroken en zal niet in de goal starten. Dat is een aderlating voor FC Volendam, want daardoor moet tweede keeper Jeroen Verhoeven optreden in het doel van de Wijdbroeken.

De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van de Venlonaren: van de laatste 5 wedstrijden tegen de Palingboeren werden er 2 gewonnen en 3 gelijkgespeeld. Thuis zien de cijfers er ook goed uit: van de laatste 5 thuiswedstrijden werden er 3 gewonnen, 1 gelijkgespeeld en er werd eenmaal verloren van FC Volendam.

Hopelijk kunnen de mannen van Steijn zich weer helemaal herpakken en vol vertrouwen de wedstrijd in gaan tegen FC Volendam op de tweede plaatst te verstevigen!

Arbitrage
Scheidsrechter:Kamphuis.
Assistent-scheidsrechters: Hubers en Weterings.
Vierde official: Veekamp.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. FORZA VVV!

2 Responses

  1. Goodie

    Hunte verdient die basisplaat op basis van de laatste weken. Is veel dreigender dan Resida en heeft evenveel doelpunten gemaakt in de helft van speelminuten die Resida heeft gekregen.

    1. Ben

      Ben het met je eens, bovendien vind ik hem stabieler, minder wisselvallig als resida. Wellicht eens proberen met hunte te starten en laatste 30 minuten resida te laten invallen, als de stand niet in ons voordeel is? Als Pinchhitter zou resida wellicht heel goede optie kunnen zijn. FORZA VVV!

Leave a Reply