Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Volendam

Na een interlandpauze wordt morgenavond de competitie weer hervat met de wedstrijd tegen FC Volendam. Een mooi affiche tussen twee ploegen die in de top meedraaien. Vol vertrouwen kijken we ernaar uit dat onze ploeg morgen weer de koppositie in de Eerste periode en algemeen klassement herovert op Jong PSV. De aftrap is om 20.00 uur.

Gelukkig zit de eerste interlandpauze er weer op en kunnen we ons weer helemaal gaan focussen op onze lokale trots. Het is altijd een periode waarbij de eerste balans opgemaakt kan worden en een moment voor spelers met pijntjes voor rust. Maar gelukkig bleef niet iedereen stil zitten. Zo was onze doelman Maarten de Fockert actief voor Jong Oranje in Wit Rusland en speelde de Venlonaren een oefenwedstrijd tegen Wuppertaler SV. Zonder Danny Post, Jerold Promes en Johnatan Opoku werd deze wedstrijd zeer eenvoudig met 3-0 gewonnen.

De eerste balans is zeer positief te noemen. De Venlonaren doen volop mee om de bovenste plekken en de eerste periode. Op de domper tegen Jong PSV na is er vrij weinig op te merken aan de resultaten van de Venlonaren. Vooral de wedstrijd tegen De Graafschap zit nog op ons netvlies gebrand. Deze wedstrijd tegen een degradant en mede titelkandidaat werd eigenlijk vrij eenvoudig gewonnen en simpel uitgespeeld. Het liet nogmaals zien wat deze ploeg in zijn mars heeft. Natuurlijk wordt er door supporters hier en daar kritisch gekeken naar het spel maar dat is gezond om te onze ploeg naar een nog hoger plan te tillen. Tot nu toe zijn we meer dan tevreden.

Tevreden over het spel en de resultaten dat is onze trainer Maurice Steijn ook. De trainer is in zijn nopjes al ziet hij nog veel ruimte voor verbetering. In de voorbeschouwing van de belangrijke wedstrijd in de eerste periode tegen FC Volendam laat hij dit ook merken. Waar Maurice Steijn minder tevreden is dat het publiek nog wegblijft. In het perspraatje liet de trainer dit duidelijk weten aan de verslaggevers van 1Limburg. “Dat stoort me wel eens ja. Zelf ben ik tijdens een wedstrijd aan het coachen en zie ik niet echt of er weinig of veel mensen op de tribune zitten, maar voor mijn spelers is het wel belangrijk. Die steun kan net dat extra zetje voor een eventueel kampioenschap geven”(bron: 1Limburg).

Morgenavond is er vrije verkoop van de wedstrijdkaarten. Dus geen gezeik met clubcards en een maximum aantal kaarten dat je kan kopen. Daar moet iedereen gebruik van maken. We zijn goed bezig om ons uiteindelijke doel (Kampioenschap) te behalen maar daarbij hebben we nog een laatste zetje nodig. En dat is de steun van het publiek uit Venlo en omstreken. Door samen achter de ploeg te gaan staan kunnen we de mannen van Maurice Steijn het vertrouwen geven dat ze verdienen.

Laten we De Koel weer laten spoken zodat de tegenstanders met knikkende knieën de trappen aflopen. Dus pleur op met je FOX Sports en kom gewoon naar De Koel. Voor 13,50 ben je het mannetje.

Opstelling VVV-Venlo
Het was voor de selectie van VVV-Venlo wel even fijn die interlandpauze. Er waren namelijk een aantal spelers die wat pijntjes hadden en dus de rust goed konden gebruiken zodat ze morgen weer fris en fruitig kunnen starten. Voor Johnatan Opoku komt de wedstrijd met FC Volendam nog te vroeg. Onze aanvallende middenvelder heeft nog altijd teveel last van zijn teenblessure en zal morgen niet in actie komen.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Sleegers; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

FC Volendam
Zoals elk seizoen is FC Volendam wederom begonnen met een goede start. De Palingboeren staan momenteel 4e met maar 2 punten minder dan ons VVV. Dit komt doordat de Volendammers maar een wedstrijd minder wisten te winnen dan de Venlonaren. Het team van FC Volendam staat voor aanvallend attractief voetbal maar de ploeg van Molenaar is ook kwetsbaar. Dat viel te zien aan de laatste wedstrijd die de Palingboeren verloren van FC Emmen.

Waar de Venlonaren vooral op moeten letten zijn de spitsen van FC Volendam. Ze zijn snel, onvoorspelbaar en weten dit seizoen alle drie het net makkelijk te vinden. De spitsen Guilana van Velzen, Rihairo Meulens en Jack Tuyp wisten alle drie al drie keer te scoren. We zijn dus gewaarschuwd.

Dat de wedstrijd VVV-Venlo – FC Volendam garant staat voor een doelpuntenfestijn staat ook vast. In de 33 confrontaties werden er namelijk al 109 doelpunten door beide ploegen gescoord waarvan 60 doelpunten van de Venlonaren dit betekent dat er gemiddelde 3,3 doelpunten per wedstrijd vallen.

Op basis van het verleden hoeven we niet te vrezen voor de Palingboeren. De Venlonaren wisten namelijk de laatste 4 thuiswedstrijden tegen FC Volendam overtuigend te winnen. En om het statistiekje nog mooier te maken is VVV-Venlo al 15 jaar op rij in de competitie in eigen huis ongeslagen tegen de Volendammers. Het beloofd het fantastische wedstrijd te worden.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Grensrechters: Van de Ven en Schaap
Vierde official: Bos

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Volendam! FORZA VVV!

13 Responses

 1. Meuske

  Laten we echt hopen dat Venlo weer warm loopt voor een mooie pot voetbal en de Koel weer vol stroomt. De vakantie periode zit erop dus geen excuses meer om niet te komen!! Venlo en omstreken laat je horen en steun de mannen op weg naar het kampioenschap!! Forza VVV

 2. Goodie

  Eindelijk begint het clubvoetbal weer. Morgen moet er gewoon gewonnen worden. Sleegers heeft Opoku tegen de Graafschap goed vervangen dus ook dat mag geen probleem zijn. Voordeel is dat Meulens naar alle waarschijnlijkheid niet speelt en daarmee 1 van de 3 scorende aanvallers wegvalt.

  1. Ahaa nieuwe informatie in de voorbeschouwing en Volendam TV gaf de trainer aan ze in volle sterkte naar VVV zouden reizen. Dan zijn beide spelers toch in de laatste training niet fit genoeg bevonden.

 3. JasperVVV

  Mee eens. Dit VVV hoeft voor niemand onder te doen.

  Off topic: uche nwofor zijn contract bij boavista is ontbonden. onhaalbaar ik weet t. Maar zou een leuke tweede spits zijn. Wat zeg ik tweede spits, beter dan seuntjens.

 4. piehen

  Dit VVV hoeft inderdaad niet bang te zijn voor andere ploegen ze moeten alleen 90 minuten bij de les blijven , dat er niet geknoeid wordt in de verdediging. Dan komt alles goed.
  Hoor net dat we weer een speler uit het land van de reizende zon hebben., vermoedelijk gefinancierd door een externe sponsor het salaris . Maar dat maakt niets uit talenten zijn altijd welkom , en het trekt ook weer busladingen Japanners aan. We zijn goed bezig op de berg.
  Bodaert krijgt misschien ook een contract als ik het goed lees , maar dan hebben we wel een busladingen vol middenvelders, kunnen we misschien goede aanvallers van maken.
  Forza VVV

 5. kiekoputspelke

  Geen verrassingen in de opstelling vanavond dus….

  Opoku nog geblesseerd dus dan is Sleegers zijn logische en goede vervanger en Leemans terug van een schorsing en dus schuift Receveur weer naar de reservebank.
  Voordeel is dat we met Receveur een prima wissel achter de hand hebben !!

  Uitgaan van eigen kracht en proberen Volendam de wil op te leggen en dan is deze ploeg zeer zeker in staat om de drie punten in Venlo te houden.

  Off topic: ik las in De Limburger dat de Japanner Tashima een profcontract getekend heeft (had een amateurcontract).
  Altijd goed voor de exposure van VVV in Japan lijkt me….
  Financieel zal hiervoor wel een sponsor garant zijn gaan staan; waarschijnlijk Berden met het oog op de belangen van Seacon overzee ?

  1. Ik weet niet hoeveel deze jongen verdient. Uit verleden weet ik dat deze spelers een flinke zakcent moeten verdienen omdat ze buiten de EU komen. Maar er is zoiets als een verdrag tussen Nederland en Japan waardoor deze regel zou moeten vervallen. De club hoeft geen speciale vergunning aan te vragen en hoeft ook niet die hoge salarissen te betalen.

   Heerenveen maakte hier afgelopen zomer ook gebruik van:
   http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=280621

 6. Godfried

  Levende paling is een lastige vis om te doden.
  De meeste vissoorten zijn direct dood door een tik met een hard voorwerp op de kop te geven, maar dit is iets wat bij paling absoluut niet zal werken.
  Persoonlijk geef ik de voorkeur om paling te doden door deze in een emmer met een grote hoeveelheid zout zichzelf te laten ‘doodkruipen’. binnen een uurtje zullen de palingen dood zijn en ook de slijmlaag zal dan grotendeels verwijderd zijn.

  Schoonmaken:
  Paling heeft een dikke slijmlaag die verwijderd dient te worden voordat de paling in het pekelbad kan om de juiste smaak te krijgen.
  Als we de slijmlaag hebben verwijderd gaan we de paling schoonmaken. Met een scherp mesje snijden we de keel van de paling net voor de borstvinnen open en maken dan een lange snede van de kop richting de staart tot net voorbij de anus.
  Na het opensnijden begin je met het verwijderen van de nier net achter de anus, deze ziet er uit als een grote bloedprop. Als je deze verwijderd kan je in een beweging de ingewanden van staart richting kop verwijderen.

  Wassen:
  Nadat we de paling hebben schoongemaakt gaan we verder met het wassen van de paling, zorg er voor dat alle bloedresten goed worden uitgespoeld en dat ook de graat zichtbaar vrij is van eventuele bloedresten

  Pekelen of Zouten:
  Nu de paling helemaal schoon is kan de paling gepekeld worden.
  het onderstaande schema is als leidraad bedoeld en kunt u naar smaak aanpassen.

Leave a Reply