Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Volendam

Morgen is het eindelijk dan weer zover. Na een week interlandvoetbal en 2 uitwedstrijden speelt VVV weer eens een thuiswedstrijd. VVV zal het morgen om 20.00 uur het opnemen tegen nummer 4 op de ranglijst FC Volendam. Een lastige wedstrijd aangezien FC Volendam in een goede flow zit. De ploeg uit Volendam speelt zowel uit als thuis een goed voetbal en is de best presterende ploeg in uitwedstrijden van heel Europa.

VVV-Venlo speelde bijna 2 weken geleden voor het laatst een officiële wedstrijd. Op zondag 9 november namen de Venlonaren het namelijk op tegen koploper NEC. De Venlonaren speelde geen fantastische wedstrijd maar bleven lang in de race om een puntje te stelen. Maar na de rode kaart van Vito van Crooy was er geen houden meer aan. De ene na de andere aanval van NEC leidde ertoe dat de wedstrijd in de 86ste minuut werd beslist in voordeel van de Nijmegenaren. Na deze nederlaag zakte VVV nog verder op de ranglijst en zakte het zelfs naar het rechterrijtje. Echter is het verschil tussen nummer 5 en 11 maar 5 punten.

Elke week is het weer een lastige opgave voor VVV-Venlo. De ploeg loopt nog niet helemaal lekker en er zijn veel spelers die hun niveau nog niet halen. Morgen tegen Volendam wordt daarom ook een hele lastige pot. VVV kan morgen een goede stap in de richting van de top 5 zetten als de 3 punten worden behaald. Trainer Maurice Steijn, die donderdag zijn 41e verjaardag vierde zegt het volgende over de wedstrijd van morgen op de VVV-Venlo website: “We hebben op dit moment maar 5 punten minder dan de vijfde stek, maar het is nu wel zaak voor ons om aan te haken. Met twee thuiswedstrijden achter elkaar (volgende speelronde is Telstar te gast in Seacon Stadion – De Koel -) is het een mooie gelegenheid om de stap naar boven te zetten. Te beginnen vrijdagavond tegen een goed spelend FC Volendam.” 

De selectie zal er in ieder geval er alles aan doen om morgen de volle winst binnen te halen. Bij een nederlaag wordt het een heel lastig verhaal om nog in de buurt te komen van de top 5. Bij winst kan de ploeg een sprong maken op de ranglijst en weer naar boven kijken. Het wordt lastig maar niets is onmogelijk.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn beschikt morgen over een geheel fitte selectie! De enige afwezige morgen is Vito van Crooy. Hij is 1 wedstrijd geschorst vanwege de rode kaart tegen NEC Nijmegen. De jarige trainer Steijn zegt het volgende op de VVV-Venlo website: “Na een interlandweek, waarbij Niki Mäenpää, Vitalijs Maksimenko en Travis Cooper met diverse vertegenwoordigende landenteams op pad waren, is iedereen weer veilig en wel in Venlo terug. Geen blessures en maar één schorsing, dus dat zorgt in elk geval niet voor problemen. Vandaag hebben we voor het eerst weer met de complete groep getraind en nu is het onze taak om de focus weer op de komende wedstrijd te leggen. Vandaag werd er in elk geval goed gecombineerd en lekker afgewerkt”.

FC Volendam
De Volendammers spelen hebben tot nu toe een uitstekend seizoen. FC Volendam staat op dit moment knap 4de met 29 punten uit 13 wedstrijden. En is na FC Emmen de meest scorende ploeg van de Jupiler League. Vooral de spitsen van FC Volendam scoren veel en hebben aan een halve kans genoeg.

De ploeg uit Volendam is daarnaast ook nog eens de best presterende ploeg in uitduels in heel Europa. Van de laatste 6 uitwedstrijden werd er slechts 1 gelijk gespeeld de rest werd gewonnen. De ploeg uit Volendam zal ook morgen vol op de aanval gaan om de 3 punten binnen te slepen.

De selectie van FC Volendam is vrijdag zo goed als compleet. De enige afwezige morgen zijn Tom Overtoom en Gijs Luirink zij ontbreken vanwege blessures. Hans de Koning heeft dus een luxe probleem!

Trainer Hans de Koning ziet kansen maar weet ook dat VVV-Venlo geen makkie gaat worden. Hij zegt tegen RTV Noord Holland het volgenden: “Het is een ploeg met een goede aanval, met onder meer Melvin Platje die we goed kennen, en ook een goed middenveld. Achterin is het wat minder en daar valt voor ons wat te halen.”  FC Volendam ziet VVV dan ook als een concurrent in de strijd om de promotieplekken. De Koning zegt verder over VVV: “De plek die ze nu op de ranglijst bezetten is misschien wel te laag voor ze. We hebben een voorsprong van negen punten en die willen we graag behouden en het liefst nog uitbreiden.” 

Historie VVV-Venlo – FC Volendam
VVV-Venlo – FC Volendam is in de geschiedenis (voor zover bekend) 18 keer gespeeld. VVV won 5 keer, Volendam 7 keer en het werd 6 keer gelijk. De laatste keer dat Volendam in Venlo wist te winnen was op 29 oktober 2001! Vorig seizoen was Volendam een gemakkelijk prooi voor de Venlonaren toen werd er namelijk met 4-0 gewonnen.

Laatste 5 uitslagen VVV-Venlo – FC Volendam:
2014 4-0 W
2006 0-0 G
2006 3-2 W
2005 3-0 W
2003 2-2 G

Arbitrage
Scheidsrechter: van Sichem
Assistenten: Brink &Inia
Vierde official: van der Vranke

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is FC Volendam favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

6 Responses

 1. Meuske

  Heb er zin in na zo een saaie interland week want ik denk dat ons cluppie nog had gewonnen van Letland met alle respect voor Maksi natuurlijk. Word een lastig potje maar niet onmogelijk na zo een rust week. Hoop dat de mannen nog even vol gaas gaan geven tot aan de winterstop en zo nog een paar 3 punters gaan pakken. Ben benieuwd hoeveel mensen vanavond de Koel weten te vinden. Forza VVV

 2. Gerardus

  Nou dan heeft meneer de Koning niet echt opgelet, aangezien de verdediging toch wel aardig staat maar er aanvallend helemaal niets van wordt gebakken. Toch wel leuk dat we alweer zo’n fijne scheidsrechter krijgen..

  1. Ben

   De Koning kijkt vanuit zijn Volendam: Volendam heeft zelf een heel erg zwak middenveld en een zeer goede aanval. Kan een heel rare wedstrijd worden meet heel veel doelpunten, niet erg als wij er maar tenminste een meer maken dan zij. FORZA VVV!

   1. Gerardus

    HIj heeft het toch over onze kwaliteiten. Ik weet ook niet echt wat ik er van kan gaan verwachten maar ik hoop toch maar weer op het beste.

Leave a Reply