VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Feyenoord

Amper hersteld van de nederlaag tegen FC Utrecht, maar we mogen weer. Morgenmiddag spelen we in de Koel de wedstrijd tegen nummer 4 Feyenoord en dan zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om aanspraak te kunnen maken op een resultaat.

Afgelopen woensdag speelde VVV-Venlo tegen FC Utrecht en dat was een debacle, om het zacht uit te drukken. In de eerste helft ging het nog wel met het aanvallende spel en de 2-1 voorsprong, maar in de tweede helft overklaste FC Utrecht VVV totaal en werd het maar liefst 2-6 in het voordeel van de gasten. Een terecht resultaat, maar het doet niet minder pijn daarom.

Er zullen dingen moeten veranderen willen we aanspraak maken op een goed resultaat tegen Feyenoord. Maurice Steijn zei het volgende op de website van VVV: “Het vreemde is natuurlijk dat dezelfde groep die tegen PSV een 8 scoorde, tegen NAC en Utrecht niet verder kwam dan een 4. Dat verschil is te groot, maar ik wil eerst weten waar dat aan ligt.” Het is nogal cryptische omschrijving, maar in Dagblad de Limburger waren er meer woorden te lezen uit de mond van de oefenmeester: “We stonden niet goed met onze drie middenvelders tegenover de vier middenvelders van FC Utrecht. Dus ik kijk naar het functioneren van de spelers, maar ook naar mijn eigen tactiek. Ik ben er nog niet uit of ik veel ga veranderen in mijn ploeg. Ik zal ook moeten kijken of de alternatieven beter zijn. Duidelijk is dat de supporters terecht hun ongenoegen hebben laten blijken door middel van een fluitconcert. Wij hebben het laten afweten in de tweede helft, dan hebben ze alle recht om te fluiten. We zullen het zondag beter moeten doen.” Als je daarover meer wil lezen, klik dan hier.

VVV-Venlo

Waar je misschien zou verwachten dat Steijn flink zou ingrijpen in de selectie na de twee slechte wedstrijden tegen NAC Breda en FC Utrecht, gaat daar zeer waarschijnlijk niet gebeuren. De enige zekere wisseling is dat Tristan Dekker weer naar de bank verhuist en dat Moreno Rutten weer op rechtsback zal spelen. Hij was een wedstrijd geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Voor de rest is ook iedereen fit en kan de sterkste 11 gewoon gaan spelen. Peniel Mlapa en Danny Post staan op scherp met 4 gele kaarten.

Dit gaat zeer waarschijnlijk de opstelling worden van VVV-Venlo:

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Kum, Röseler, Rutten; Seuntjens, Opoku, Post; Joosten, Mlapa en Van Ooijen

Feyenoord
De club uit Rotterdam maakt geen lekker seizoen mee. Het moest al vroeg afhaken in de strijd om de landstitel en nu zijn ze ook de 3e plek kwijtgeraakt aan AZ. Het verschil bedraagt 1 punt en de heren uit Rotterdam zullen dus gebrand zijn om een goed resultaat te halen in Venlo. Dat zullen ze moeten doen zonder Robin van Persie, Justin Bijlow en Jeremiah St. Juste. Zij zijn allen geblesseerd.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 43 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 16 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 30,23%. In totaal heeft VVV-Venlo 57 doelpunten gescoord en 80 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: Brondijk en Van Dongen
Vierde official: Martens
VAR: Blom
AVAR: Van Kampen

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VENLO

 

36 Responses

 1. RuiverCity

  ADO – FC Utrecht 5-0!!!!!!
  Zo goed is dat FC Utrecht….

  Steijn stel je vriendjes maar weer op. Dan kan ik nu al zeggen dat we weer overlopen worden op het middenveld en we geen enkele creativiteit hebben…….

  1. Ievel Knievel

   Nog steeds gewoon de nummer 5 van Nederland hoor , met een off-day dus; en….

   En VVV wint ietsje meer dan 2 maandjes geleden vrij gemakkelijk met 2-4 uit bij ADO; dus…….

 2. Godfried

  ik zou vandaag 442 spelen. mlapa en Joosten voorin. een middenveld met Post, Linthorst, Susic en van Ooijen. achterin dezelfde namen als afgelopen weken.

  eventueel seuntjes brengen als de wedstrijd er om vraagt.

  knallen vandaag!

 3. ponnie veag oet de pan

  Feijenoord boekt eenvoudige overwinning in Venlo!
  Wat een slappe vertoning van een ploeg die het he-le-maal kwijt is. Hier zat nog minder in dan de wedstrijd tegen utrecht waar iig de eerste helft nog ergens op leek. Dit was een gezapig potje eerste klas. Als je met zo’n inzet als de errste helft (tweede helft iets beter iets feller) ingaat dan kan je het vergeten tegeb de graafschap en fortuna.. de angsthazen tactiek van de trainer is uitgewerkt. Weg met steijn’s anti voetbal

 4. jurgen

  Als je komend seizoen Lars niet hebt, scheelt je dat zeker 8 punten, zou je nu 25 punten hebben, de kans op nacompetitie acht ik dan zeer groot, zo moeilijk is het allemaal niet, je zult een beetje veel mazzel moeten hebben met je nieuwe versterkingen en Steijn moet ze natuurlijk wel laten spelen. Stan succes.

 5. JasperVVV

  Schande VVV! weg met die supporters van uitclubs in t thuisvak. Als je de veiligheid van thuis supporters niet meer kan garanderen…..Schande! werd voor bij de ingang door de politie flink met stokken geslagen. Terwijl daar gewoon kinderen lopen. Dit hoor je als club niet te willen!

  1. mats

   Helemaal gelijk. Het is een schande dat VVV dit faciliteert. Een paar verdwaalde supporters heb je altijd wel, maar VVV laat gewoon toe dat complete tribunes vollopen met uitsupporters die midden in het stadion zomaar Ale kanten op kunnen. VVV is gewoon een kutclub voor zijn supporters.

   1. RuiverCity

    Precies ….een schande. Kan nergens in Nederland behalve in het gastvrije Venlo waar ze de ideale en gezellige club willen zijn.

   2. supportertje

    Zo’n grote groep supporters van de tegenstander vrij in het stadion vraagt om problemen. ik heb er normaal geen problemen mee als er wat supporters verspreid zitten door het stadion , vind dat dit moet kunnen. Maar de wijze waarop dit vandaag gestalte is gegeven, het waren er zeker 200 honderd dit bij elkaar geklit stonden onder het uitvak, gaat vragen om problemen. Vooral het uitdagende gedrag na de wedstrijd, en de ongeregeldheden in de tunnel, waar klappen vielen door de ME spreekt voor zich. Ook buiten het stadion op de weg, en later bij Limianz waren opstootjes. Daar liepen ouders met kinderen, zowel in de tunnel als langs de weg. Kan mij voorstellen dat die het voortaan wel uit de kop laten om nog een wedstrijd te gaan kijken bij VVV. ook naar de eigen supporters toe is het een aanfluiting. Plus het feit dat deze supporters een vrije weg krijgen om hinderlijk hun gang te gaan. Al met al kan VVV hier niet mee doorgaan. Het gaat een keer echt uit de hand lopen.

   3. mats

    Gebeurd al jaren tegen FEY, AJX en PSV.

    Het is respectloos naar de VVV supporters.

    Noem mij één club waar je zonder clubcard zo makkelijk binnenkomt.

    En dan ziten ze bij VVV ook nog allemaal bij elkaar… dan weet je dus dat dat ergens georganiseerd moet zijn.

    Maar VVV laat liever van die neanderthalers postbussen het eigen publiek.

    Nogmaals respectloos

 6. OooLGooO

  Zeer matige wedstrijd. Begin me langzamerhand af te vragen met welke intenties steijn met vvv aan een wedstrijd begint. Totaal geen druk, totaal geen passie, lijkt wel of ze alleen azen op een counter…
  Ik ben bang dat dit vvv dit seizoen niet veel punten meer gaat pakken. Speelt veruit het slechtste voetbal van alle 18 de clubs…
  Grot vandaag, verdient zelfs geen commentaar. Wat die man aan het doen was weet ik niet.

  Steijn laat je voetbal kwaliteiten als trainer zien en maak er nog wat van voor de komende 3 wedstrijden waar we iig moeten zorgen dat we niet verliezen!!

 7. mats

  grot eruit voor Seuntjens en VanOoijen naar voren vond ik een goede wissel en pakte ook goed uit want daarna kreeg VVV wat meer dreiging. Met name via VanOoijen…
  En wie wordt er gewisseld om het voetbalbonden Opoku in te brengen?
  I rest my case..
  Elke voetballende intentie van VVV was daarmee te einde….

 8. Je vraagt je langzamerhand af waarom Steijn eigenlijk tien veldspelers op de bank heeft zitten. Spelers als Lima, Roemer, Simon Janssen en Korkmaz zitten er wekelijks voor spek en bonen bij.

  Opoku en Seuntjens spelen al weken kut. Wordt er eindelijk ingegrepen, beginnen we met Grot in de basis. Inderdaad, een speler die ook al weken kut speelt. Vandaag ook weer, dus dan vervangen we hem in de tweede helft maar… door Seuntjens. En even later mag Opoku de supporters ook weer het bloed onder de nagels vandaan komen halen.

  Misschien een ideetje om volgend seizoen met een selectie van 16 man te gaan werken. Meer hebben we er blijkbaar toch niet nodig, en het is nog een stuk goedkoper ook.

 9. RuiverCity

  Langzamerhand krijg ik echt het gevoel dat Steijn geen overwicht meer heeft op deze selectie. Zijn werkwijze is uitgewerkt. Spelers lopen door elkaar, voeren hun opdrachten niet uit en er zijn totaal geen aanvallende mogelijkheden.
  Susic was een verademing op het middenveld maar waar moet hij met zijn passes naar toe????
  De onmacht straalde ook van Danny Post af.

  Grot lijkt in een andere wereld te leven, Joosten wil alles zelf doen en Mlapa staat op een eiland en voelt zich hulpeloos. Als je voorin geen bal kunt vasthouden en elke bal net zo snel terugkomt, weet je dat de goal een keer gaat vallen. Feyenoord was ook niet in grootste doen maar het leek voor hun wel op een trainingspartijtje. En de enige VVV-speler met dreiging en tenminste een individuele actie, Van Ooijen, wordt gewisseld. Steijn, steijn, steijn…..

  We zitten in precies hetzelfde schuitje als vorig seizoen. ADO en Zwolle halen ons dit weekend in. Volgende week bij Fortuna verliezen en je zakt weer een plek.
  Die laatste 3 punten behalen zijn nog een hele klus.

  Tot slot: VVV bedankt dat de uitsupporters weer door het hele stadion konden lopen en staan. In geen enkel stadion in Nederland is dat mogelijk. Kleine kinderen waren getuigen van 100-200 Feyenoord supporters die intimideerde en zelfs gingen vechten. En laat ze lekker de hele wedstrijd bier drinken en allerlei pilletjes gebruiken……Onvoorstelbaar en daar heeft VVV een veiligheidscoördinator voor . VVV is er veel aan gelegen om ouders met kinderen in het stadion te krijgen. Nou die ouders denken de volgende keer wel twee keer na voordat ze komen met die uitsupporters!

  SCHAAM JE KAPOT VVV!!!!

 10. ger

  Nou ik heb daar vorig jaar ook tussen gestaan op vw met mijn kinderen. En ben toen na de rust maar gaan verkassen omdat ik me daar niet veilig voelde! Ik heb toen zelf een mail naar vvv gestuurd hierover hoe dit toch kan dat ik na 30 jaar me er toen niet meer veilig voelde. Nooit nix meer over gehoord! Dit jaar ben ik bewust thuis gebleven.

 11. Koelie

  De wedstrijd heeft aangetoond dat ook met de verlossers Van Ooijen en Susic geen potten kunnen breken. Het lijkt erop dat de puf eruit is ( net als bij de supporters). Zaterdag de bus dubbel parkeren en gaan voor een punt om elk geval wat vertrouwen te herwinnen. @Peterloeki die bank is alleen voor de trainingssessie, de jeugd kan erin wanneer we 36 punten binnen hebben.

  Voor wat betreft de “rellen” hebben we op Oost niks van meegekregen. Maar kan het me er wel wat voorstellen. Voor de wedstrijd dikke verkeerschaos in centrum Venlo mede door afsluiting A67 maar ook door drukte van de vele Feyenoordshirtjes in de auto’s om me heen. Hele gezinnen een dagje VVV uit.
  Toen viel me al dat zij met heel veel waren. Niks mis mee als ze zich gedragen maar als er doorgesnoven gasten meegaan dan moet er bij de ingangscontrole worden ingegrepen. Waarom zij wel vrij vervoer en kaartverkoop en wij een buscombi naar Sittard?? Het is de wereld op z’n kop.

  1. mats

   Ben het niet met je eens w.b Susic en Van Ooijen. Het was misschien nog niet geweldig, maar vind je het gek als je amper vertrouwen krijgt van Steijn en je amper met elkaar gespeeld hebt en dan ook nog tegen FEY!

   We hebben ook gezien dat een VanOoijen het goed doet voorin en daar voor verl dreiging zorgt …meer dan Grot en Joosten bij elkaar)…. en waarom dan niet Linthorst erin voor Grot ipv Seuntjens weer.
   Men die wissel VanOoijen – Opoku sloeg helemaal nergens op en was ook het moment dat VVV helemaal stil viel.
   Duidelijk toch?

   Seuntjens en Opoku eruit en de rest is wennen, vertrouwen en tijd geven….

   Alsjeblieft niet de bus parkeren tegen Fortuna. Dan maken ze gehakt van ons.

   1. Gerardus

    In godsnaam hoe kom je erbij dat de dreiging van van Ooijen meer is dan die van Joosten? Van Ooijen speelt helemaal niks klaar en Joosten speelt constant tegen twee verdedigers en zorgt alsnog voor dreiging.

   2. Koelie

    Precies Gerardus. 1 goeie actie in de hele wedstrijd. De rest vooral balverlies en te lam om duels aan te gaan. Ik heb liever de vechtmachine terug dan dit halfzachte fantasieloze gepingel.

   3. ponnie veag oet de pan

    Van ooijen stond in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden op het middenveld en niet voorin. Logisch dus dat je hem minder aanvallend zag gisteren. Van ooijen vind ik completer dan joosten, die gaat na zijn actie alleen maar voor eigen succes, van ooijen speelt de bal na een actie meestal nog naar een medespeler..

   4. Gerardus

    Nee die heeft juist veel balverlies. Neem alleen al de eerste vijf minuten tegen Utrecht afgelopen week. Bij het eerste balverlies van Seuntjes is het direct weer boe geroep. Maar het gaat mij niet om deze wedstrijd maar om het geheel. Dat Joosten voor eigen succes gaat is logisch. Heeft een goed schot en een goede actie waardoor er tenminste gevaar ontstaat en dit is in interviews van hem wel eens gezegd dat hij dit moet blijven doen van de trainer en dat zijn ploeggenoten dit niet erg vinden.

    Kijk alleen al naar de statistieken. Van Ooijen heeft 1248 minuten gespeeld en 0 goals en 5 assist. Joosten 1506 minuten en 6 goals en 4 assists.

    Kijk trouwens ook maar eens wat er bij de 2-0 gebeurd. Van Ooijen loopt dom door richting de laatste man waardoor Malacia helemaal vrij door kan lopen over de flank zonder tegenstander. Niet geheel toevalligvalt heir ook nog een doelpunt uit.

 12. De Realist

  Wat een baggerwedstrijd zeg. Geen beleving, geen passie, helemaal niks. Ik reken dit onze trainer nog het meest aan met zijn passieloze uitstraling en warrig wisselbeleid. Ik heb me ook weer geergerd aan allemaal die Feyenoord supporters die los in het stadion zitten. VVV en de politie weten goed wie het allemaal zijn, maar durven gewoon niet op te treden, bang dat het uit de hand loopt. Te triest voor woorden dat kinderen moeten toezien hoe de ME inhakt op die hooligans. (wel terecht hoor) Gewoon zo amateuristisch geregeld bij VVV. Dat ze volgend seizoen maar de hele Westzijde uitvak maken. Volgend seizoen zullen de seizoenskaarten nog minder verkocht worden met dit anti voetbal.

 13. Luis Erique

  Het is vrij negatief merk ik. Ik ben nog steeds blij dat we erin blijven, echter merk ik ook iets in de selectie wat me niet bevalt. Wat hier al eerder wordt aangegeven, lijkt het erop dat de chemie met Steijn op is. Dat is heel jammer, want deze man moet bijna een standbeeld krijgen. Maar ja, op is op, en dan moet je gaan nadenken over vervanging.

 14. twiggy11

  Het was weer bagger wat ze lieten zien volgens mij is de koek op tussen Steijn en de spelers wordt tijd voor wat nieuws mag van mij ook de trainer zijn hij speelt te lang met de zelfde groep en het vertrouwen op de bank is ook ver te zoeken je kan niet gemotiveerd zijn als je er toch niet in komt mogen alleen warm lopen en zitten .en dan nog even dit belachelijk dat de poorten bij de Maas tribune dicht zijn moet je helemaal omlopen achterom de zuid tribune lang die bezopen Feyenoord supporters gooien met bier stinken na wiet en noem maar op is fijn als je daar met je kind langs moet waardeloos geregeld

Leave a Reply