Voorbeschouwing VVV-Venlo-Feyenoord

VVV-Venlo-Feyenoord; een wedstrijd die altijd bijzonder zal blijven. Er heerst altijd een geweldige sfeer en de punten blijven vaak in Venlo. Dit seizoen zal de sfeer niet aanwezig zijn aangezien De Koel leeg blijft, maar de punten zijn zeker welkom. De concurrenten hijgen de Venlonaren namelijk in de nek.

VVV-Venlo

Een pijnlijke 3-2 nederlaag op pakjesavond in Waalwijk tegen RKC. Dat was het gevolg van een rode kaart voor Roy Gelmi. De Zwitser, die ook over de Nederlandse nationaliteit beschikt, beging met al geel op zak een lichte overtreding op Stokkers die gretig naar de grond ging. De scheidsrechter besloot Gelmi van het veld te sturen en leidde daarmee de Venlose nederlaag in. Een van richting veranderd schot van Touba en een kanonskogel van Daneels maakte de doelpunten van Giakoumakis en van Crooij namelijk ongedaan.

De nederlaag was absoluut onnodig en de Venlose equipe kon rekenen op een stortvloed aan kritiek. Ook het wisselbeleid van de trainer moest eraan geloven. De Koning zelf hierover: “Kijk, we gaan natuurlijk niet wisselen om het wisselen. Wij analyseren bepaalde situaties en acteren daarop met een bepaalde wetenschap. Wij trainen de hele week met die jongens, we weten hoe de jongens ervoor staan en welke jongens je wel of niet kunt gebruiken de komende drukke weken i.v.m. blessures. Dus er zijn zoveel factoren waardoor je de momenten kiest. Wij komen zaterdag met 10 tegen 11, dan wordt het lastig. Misschien hadden we iets meer naar voren moeten staan met de laatste lijn én het middenveld. Maar dat is achteraf gezegd. Wij maken bewuste keuzes. We kijken naar de tegenstander. Beoordelen hun kwaliteiten. En beslissen vervolgens hoe daarop in te spelen en wat we ter beschikking hebben. Wie kan wel, wie niet? Mensen weten niet exact wat doordeweeks gebeurt. We moeten alles en iedereen fit houden om veel wedstrijden te kunnen spelen.”

VVV moet het zondag doen zonder de nodige spelers. Aanvoerder Danny Post kreeg in Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen voorgeschoteld en moet zodoende een wedstrijd toekijken, evenals Gelmi, die natuurlijk een rode kaart kreeg. Hun vervangers zullen naar alle waarschijnlijkheid Swinkels en Machach zijn. Daarnaast zullen ook Coric en van Dijck afwezig zijn. Beide spelers zijn niet wedstrijdfit. Ook is er goed nieuws te melden. Thorsten Kirschbaum is weer uit quarantaine en zal zijn plaats onder de lat terug overnemen van Delano van Crooij. Voor de rest is iedereen fit. Een overwinning kan de Venlonaren weer enigszins uit deze dip halen.

Feyenoord

Waar VVV dus niet lekker draait op het moment, geldt dit ook zeker voor Feyenoord. De Rotterdammers wisten de afgelopen twee Eredivisieduels niet winnend af te sluiten (FC Utrecht-thuis 1-1 en Heracles Almelo-thuis 0-0), en ook in de Europa League werden er geen successen gevierd. De ploeg van Dick Advocaat eindigde afgelopen donderdag na de 1-0 nederlaag op bezoek bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC op de derde plaats in de poule, wat Europese uitschakeling betekende. Hans de Koning hierover: “Hoe komen ze eruit? Een extra wedstrijd met een negatief resultaat, gecombineerd met reizen? Maar ook: hoe gaan wij zelf ermee om? Als wij er voor de volle 100% in geloven, zijn er zondag punten te halen! Daar is iedereen zich van bewust.”

Maar ondanks de slechte periode van de Rotterdammers, staan zij nog altijd ‘maar’ vier punten achter op koploper Ajax. Ook de ongeslagen status in de Eredivisie is nog altijd niet verbroken. Deze serie werd vorig seizoen uitgerekend tegen VVV ingezet en sindsdien werd er niet meer verloren in competitieverband door Feyenoord. Daar plakt de ploeg van Advocaat graag nog een wedstrijdje aan vast.

Wie zeker niet aanwezig zijn in Venlo, zijn van Beek, Bijlow, Bozenik, Conteh en Haps. Wie de kleine generaal wel het veld op zal sturen is nog even afwachten, maar het lijkt erop dat hij maar een wijziging zal gaan doorvoeren in zijn elftal. Rechtsback Geertruida moet plaats maken voor Nieuwkoop. Voor de rest zullen dezelfde namen als afgelopen donderdag in Oostenrijk spelen, dus ook ex-Venlonaren Steven Berghuis en Bryan Linssen.

Statistieken

Als we de statistieken mogen geloven is de kans zeer aanwezig dat we zondag punten gaan pakken tegen Feyenoord. Feyenoord-thuis is voor VVV namelijk een wedstrijd die niet vaak verloren wordt. Van de 23 eerdere edities in Venlo wist Feyenoord slechts 5 keer de punten mee terug naar Rotterdam te nemen. Acht keer eindigde de wedstrijd in een remise en maar liefst tien maal bleven de drie punten in Venlo. Toch wordt het wel weer eens tijd voor zo’n driepunter. De laatste twee ontmoetingen tussen beide ploegen in Venlo eindigden namelijk allebei in een ruime 0-3 overwinning voor de gasten. De laatste overwinning dateert van 4 februari 2018. Ter ere van het 115-jarig bestaan van de club speelden de Venlonaren die wedstrijd in een speciaal ontworpen jubileumtenue. Het werd een wedstrijd voor de geschiedenisboeken, want de kampioen van de Jupiler League won dankzij een benutte strafschop van Clint Leemans met 1-0 van de kampioen van de Eredivisie.

Arbitrage

Een van de beste arbiters van Nederland, al dan niet van de wereld, heeft aanstaande zondag de leiding over de wedstrijd VVV-Venlo-Feyenoord. Björn Kuipers is samen met zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel aangesteld om de wedstrijd in Venlo in goede banen te leiden. De laatste keer dat Kuipers de scheidsrechter was bij een wedstrijd van VVV, hielden de Venlonaren drie punten over aan de wedstrijd. In Groningen werd vorig seizoen namelijk met 0-1 gewonnen door een laat doelpunt van Oussama Darfalou. De vierde official in De Koel is Ingmar Oostrom en Marc Nagtegaal zal de rol als VAR op zich nemen.

De wedstrijd is zondag live te bekijken via FOX Sports kanaal 1. Daarnaast is de wedstrijd ook te beluisteren via het radioverslag van L1 of Omroep Venlo.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VENLO

2 Responses

 1. jurgen

  Makkie voor De Koning, de tactiek die VVV moet hanteren heeft hij afgelopen donderdagavond kunnen zien. Nu maar even afwachten of de jongens dit kunnen opbrengen. Als er een moment is, om Feyenoord pijn te doen, is het nu wel. Vaak is VVV wel zo schappelijk om een ploeg die niet lekker in zijn vel zit, er weer bovenop te helpen. Ontzag voor het huidige Feyenoord hoef je niet te hebben, we gaan ut zien.

 2. Zonder Post en Kirchbaum gaat het wel een heel lastige wedstrijd worden.
  Ik ben bang dat Feyenoord over de vleugels gaat toeslaan. De buitenspelers van Feyenoord zullen naar binnen trekken en op die manier het doel onder vuur gaan nemen…
  Ik vrees dat ons middenveld het nietgaat redden, ondanks dat Feyenoord op dit moment heel kwetsbaar is…
  Ik had zeker Machach en John opgesteld i.p.v. Hunte en Hupperts.
  En van Schmidt weet ik gewoon niet of die helemaal fit is, anders ook laten spelen i.p.v. Schäfer…

Leave a Reply