VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Feyenoord

Morgenmiddag speelt VVV-Venlo een belangrijke wedstrijd! Niet alleen is het de wedstrijd van het 115-jarig jubileum, maar het is ook de lastige wedstrijd tegen landskampioen Feyenoord. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Stadion de Koel en we gaan knallen.

2018 is goed begonnen voor de Venlonaren met een verdienstelijk gelijkspel bij ADO Den Haag (1-1) en een verdiende overwinning bij NAC (0-1). Bij NAC speelde VVV wederom een tactisch sterke tweede helft en wist de technische staf ook goed in te grijpen door Post in het veld te zetten, waardoor Van Bruggen achterin ging spelen. Er stond een goed elftal wederom en NAC wist daar geen raad mee. Deze resultaten hebben ervoor gezorgd dat we nu op een 10e plek op de ranglijst staan en dat is echt heel goed.

Er wacht een zwaar programma de komende week. We spelen namelijk 3 belangrijke wedstrijden tegen Feyenoord (thuis), Willem II (uit) en AZ (uit). Het zou mooi zijn als we 1 of 3 punten zouden kunnen overhouden aan het einde van de rit, maar de wedstrijd tegen Feyenoord wordt al lastig genoeg. Het is een topploeg en VVV moet dus alle zeilen bijzetten. Dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Een goeie ploeg hoor, Feyenoord. Als ze hun kansen ook maar iets beter benut hadden, hadden ze nog volop meegedaan voor het kampioenschap.”

VVV-Venlo
De vorige wedstrijd kon Rutten niet meedoen en werd Dekker al redelijk snel gewisseld. Het is dan ook maar even afwachten wat er op de rechtsbackpositie zal gebeuren. Voor de rest is bijna iedereen fit. Post en Opoku hikken steeds meer tegen een basisplaats aan en dus kan er in verschillende formaties gespeeld worden. Steijn zegt het volgende over de opstelling.: “Moreno zal alleen starten als dat verantwoord is. Ik wil het risico vermijden dat hij langer uit de roulatie is.We hebben in verschillende varianten getraind. We kunnen zomaar mensen inpassen in onze basis. Ik ga goed bekijken hoe ik denk het beste resultaat te kunnen behalen tegen Feyenoord.”

Seuntjens en Post moeten opletten, want zij staan op 4 gele kaarten en zijn bij de volgende gele kaart, een wedstrijd geschorst. Leemans en Van Crooij staan op 3 en zij naderen dus ook de gevarenzone.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Van Bruggen; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij

Feyenoord
De landskampioen begon goed aan de competitie, kreeg daarna een enorme dip en lijkt nu weer de weg omhoog gevonden te hebben. De Champions League leek haar tol te hebben geeist van de Rotterdammers. De afgelopen week werd gewonnen van ADO Den Haag en in de beker ook van PSV. Het is dus zeker een moeilijke tegenstander voor VVV.

‘We willen nog verder stijgen en de wedstrijd van komende zondag is een volgende stap. Als je ziet dat we van die laatste elf wedstrijden er maar eentje hebben verloren, zie je dat het team stappen maakt. Maar VVV is geen gemakkelijke horde,’ zegt Giovanni van Bronckhorst.

Nieuwkoop en Larsson zijn vraagtekens bij de Rotterdammers. Van der Heijden en Botteghin zullen zeker niet starten. Daarnaast kwam uitblinker Berghuis in het verleden uit voor VVV-Venlo. Hij werd destijds gehuurd van FC Twente.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 41 competitiewedstrijden tegen Feyenoord gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 12 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 29,27%. In totaal heeft VVV-Venlo 55 doelpunten gescoord en 76 doelpunten tegen gekregen. In eigen huis won VVV 9 keer, speelde 8 keer gelijk en verloor 3 keer.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Kleinjan en Siebert
Vierde official: C. Mulder

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord! FORZA VVV

11 Responses

 1. jurgen

  Gewoon morgen eens gek doen, 1ste 15/20 min vol op de aanval, dusdanig fel dat Feyenoord even geen idee heeft wat ze overkomt, die zitten nog in een “flow” van afgelopen woensdag en die denken mogelijk dat ze het met 80% inzet wel even kunnen doen, De beker is toch nog maar het enige waarvoor ze in de race zijn, gewoon morgen brutaal zijn, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren.

 2. J@ski

  Ben bang dat we tegen 12 man moeten. Hebben slechte ervaringen met Kamphuis, welke altijd in het voordeel van topclubs fluit. Hopelijk laten onze mannen zich niet intimideren en gaan vol voor de winst. Als wij als 12e man achter VVV gaan staan moet het lukken.

  1. chretien

   Zou hij zwichten voor een Rolex? Grapje natuurlijk. Hoe het ook zij, grote clubs hebben altijd een streepje voor bij de arbitrage. Je ziet het zo vaak dat bij, laten we het een scrimmage noemen, dat er altijd wordt gefloten in het voordeel van de grote club. Ik hoop op een mooie wedstrijd, waar VVV in de laatste se conde de winnende treffer maakt. Maar ja, het is hopen….

 3. Animal

  Waat ein boutshirt… zou un good oet- tenue zien maar mier auk neet…. Straelt niks oet en al gaar gen 115joar historie .., op zien bes unne commerciële knommel

  Net as die “ geweldige” opkoms Mézièk woar neemus Waat mei kin… VVV : maak dan un Niej clubleed …. dach det Weej un cult club wille zien ?! ?

  Hoop det dr dan up zien mins nog met lef , good gevoetbald Wuurd vandaag…en det de punte in Venlo believe

  1. lucien1978

   Ben het gedeeltelijk met je eens. Ben niet vaak negatief over VVV maar vind dat VVV een jubileum moet vieren in de clubkleuren zwart en geel. Vind het shirt ook een aanfluiting. Daarentegen vind ik het wel een prachtig mooi shirt . Het past alleen niet bij VVV. Haal de sponsor eraf en je hebt geen flauw idee van wie het shirt zou zijn.

   1. Ievel Knievel

    Als men nu een rode broek had gekozen, hadden we in de stadskleuren gespeeld. Dat was logisch geweest Ook gelet op de band met Sportclub Venlo. Dan is de mooie gele V een verwijzing naar VVV. De fusie ooit met Sportclub Venlo is trouwens wel de reden dat er in wit-blauw uit gespeeld wordt. Het eerste tenue van de fusieclub VVV was met een wit shirt en een blauwe broek, als ik me niet vergis. Net zoals vele Venlose sportverengingen in die kleuren spelen.

  2. Koelie

   Een shirt ontworpen nb door een PSV fan. Was er al bang voor want op Twitter kwam ook al een Feyenoord fan voorbij die een ander ontwerp had ingestuurd. Erg jammer. Klap in gezicht van de trouwe fans. Laten we het houden op dat in de organisatie nog veel verbeterd kan worden.

   1. Probleem is alleen dat dit blauwe ontwerp ongeveer 75% van de stemmen heeft gekregen. Ik persoonlijk vind het ook niet echt passend. Vind bij een jubileum hoor je in een nostalgisch shirt te spelen met je clubkleuren en zonder sponsoren. Maar goed dat ging allemaal niet en dus hebben we dit gekregen wat ik een meer dan prima uitshirt vindt. Maar niet meer niet minder.

Leave a Reply